Aseptisk mjölk i Sverige?

Skrivet av cyklonen:

Jag tycker att lättmjölk är bäst. Redan mellanmjölk börjar bli gräddaktig i smaken, och "fullmjölk" är som att dricka grädde. Bläch!

När det gäller energiinehållet är det ju bra att tänka på att en stor andel av energin kommer från protein, särskilt i lättmjölken, där runt 40 procent är protein, räknat i energi.

Skrivet av cyklonen:

Jag är bara glad om jag slipper det äckliga fettet. Vill jag ha fett kan jag dricka grädde, men det smakar så kväljande att jag aldrig skulle komma på tanken. Grädde gör sig bara i vispad form.

Nu är ju alla berättigade till både sin egen åsikt och sin egen smak, men om du tycker att dricka ~3% standardmjölk är som att dricka ~40% grädde så har du nog hyperkänsliga slemhinnor i munnen (eller så överdriver du helt enkelt för dramatisk effekt.)

Eller så har du aldrig druckit ~40% grädde rakt upp och ner.

Jag känner ganska många som föredrar 1,5% "mellanmjölk" över 3% standardmjölk, (dock ingen som faktiskt föredrar smaken av 0,1% minimjölk, oftast inbillar sig vederbörande bara att man kan gå ner i vikt av att byta 1,5% mot 0,1%) pga. diverse orsaker, men att dom får kväljningar av standardmjölk var nytt.

Skrivet av MinscS2:

Nu är ju alla berättigade till både sin egen åsikt och sin egen smak, men om du tycker att dricka ~3% standardmjölk är som att dricka ~40% grädde så har du nog hyperkänsliga slemhinnor i munnen (eller så överdriver du helt enkelt för dramatisk effekt.)

Eller så har du aldrig druckit ~40% grädde rakt upp och ner.

Jag känner ganska många som föredrar 1,5% "mellanmjölk" över 3% standardmjölk, (dock ingen som faktiskt föredrar smaken av 0,1% minimjölk, oftast inbillar sig vederbörande bara att man kan gå ner i vikt av att byta 1,5% mot 0,1%) pga. diverse orsaker, men att dom får kväljningar av standardmjölk var nytt.

Nja, jag får kväljningar av grädde. Men redan mellanmjölk smakar åt gräddhållet, så till den grad att jag tycker det är äckligt.