Vilken era vill ni helst se i ett nytt Total War spel?

Vilken era vill ni helst se i ett nytt Total War spel?

Jag har spelat en hel del Rome II den senaste tiden och även om jag fortfarande tycker att det är roligt så skulle det vara trevligt med något lite nyare. Anledningen till att jag inte köpt något senare spel i serien är för att tidsperioderna och settingen inte har tilltalat mig. Jag ser att Warhammer II är på steams sommarrea just nu men jag känner mig lite tveksam till råttmänniskor och ödlemän även om spelet rent tekniskt säkert är jättebra.

Vad tycker ni om spelseriens släpp de senaste åren? Bör jag testa dem ändå?

Det skulle vara intressant och läsa vad folk helst vill se i ett nytt spel! Beskriv gärna önskad tidsperiod (eller fantasivärld) och en kort motivering.

För egen del så skulle jag vilja se ett Empire II. Dels för att tidsperioden är väldigt intressant och dels för att den gör sig väldigt bra i striderna. Jag gillade Fall of the Samurai väldigt mycket med musköter och kanoner. Striderna till havs känns också bäst under den här perioden.

Empire 2 helt klart. Gillar både tidsepoken och enheterna från den tiden.

Varför inte lite cowboysare och indianer😀
Musköter, kanoner, revolvrar, bågar och spjut med en hel del hästar. Sjöstriderna skulle väl va mer eller mindre obefintliga. Ett par kanoter på en hjulångare blir inte mycke till strid😀

Tycker att Warhammer 2 & Shogun 2 är de bästa Total war spelen.

Var lite skeptiskt till Warhammer eftersom jag aldrig varit insatt i världen, men spelet är faktiskt grymt, med mycket bra atmosfär. Även bra svårighetsgrad utan mods, vilket jag inte kan säga ofta. Bra strider och unika factions och startpositioner. Kräver nästan både Warhammer 1 & 2 för att få tillgång till deras Mortal Empire map.

Så en rekommendation från mig!

Rome 2 kan bli bra med mods som utökar svårighetsgraden, som Divide Et Impera. Annars är det tyvärr för lätt och stelt. Divide Et Impera ger även varje faction lite mer karaktär. Rekommenders!
Varning!!! Kommer bli svettigt 😂

Aldrig testat Three Kingdoms eller Thrones of Britannia.

Om jag skulle fått välja en ny serie, så skulle det nog landat på ett nytt Empire eller Medieval. Båda två med intressanta tidsperioder. (De tidigare versionerna behöver också en uppfräschning!)

Lord of the rings skulle ha varit nått unikt, men lycka till att få den licensen ☺️

Senast redigerat 2020-07-16 03:16
Skrivet av Stefflo:

Varför inte lite cowboysare och indianer😀
Musköter, kanoner, revolvrar, bågar och spjut med en hel del hästar. Sjöstriderna skulle väl va mer eller mindre obefintliga. Ett par kanoter på en hjulångare blir inte mycke till strid😀

AoE3-vibbar, hade varit kul!

Vore coolt med ett Total War: World War II. Smaka bara på titeln liksom.

Tänk som en kombo av Axis & Allies och Total War.

Om det är ett spel som redan är i serien så skulle jag säga empire 2,
Men ett spel som jag tror skulle kunna bli årets spel om det gjordes är total war game of thrones, kan inte fatta varför det inte gjorts ett sådant än

Som ovan, alternativt ghengis khan eller tiden med japanska invasionen kanske.
Fanns tillräckligt med teknik för att göra lite intressanta fighter men också rätt trevlig epok till story med samurai och mongolerna som invaderar allt beroende på epoken man väljer.
Börjar de med Ghengis khan kan de även göra ett DLC med japanska invasionen av hans ättling Kublai Khan. (vilket de brukar tycka om.. DLC alltså).

Runt 500 - 1000 är en period som kan vara intressant överlag tror jag, annars så finns det många epoker som skulle kunna vara intressanta men kanske bli för små i scope så varför inte ett som är mindre men innehåller flera olika separata epoker.

1500bc innan och fram till kollapsen. Ett med fokus på step nomaderna kanske. Pre-Columbus Central Amerika. Indien och eller Syd-Ost Asien.

Annars hade jag gärna sett ett som faktiskt bryter lite från serien bitvis och möjliggör övergångar mellan olika eror. Spela ett Rom, sedan lämnas världen över till AIn som simulerar något år hundrande eller två (grov abstrakt simulering och inte turn by turn) som ger en något annan värld anpassad för mekanikerna i ex Dark Age eran för att sedan vara samma sag till Mediveval -> Empire osv.

Striderna och grafiken är så bra i mitt tycke att trots att det går att göra mer skulle jag jätte gärna se ett komplett kitt som bara heter Total War: Humanity där det är sammanknutet på ett bra sätt. Vill man så blir det ju lite battle simulator av det också om man vill ploppa in spartaner mot samurajer eller karoliner osv.

Jag sitter ivrigt och väntar på Medieval 3! Vil ha det så gärna, väntat så många år nu..
Annars hade det vart intressant att Total war serien hade provat första eller andra världskriget eran.

Skulle vilja se något historiskt som inkluderar rejält med musköter, kanoner och krutrök.
Men om dom gör ett renodlat historiskt spel så tror jag det blir medieval 3 men misstänker vi inte ser något sådant för efter Total War: Warhammer III. gillar warhammer men tycker det är synd historiska titlar hamnat rejält på efterkälken, CA har inte släppt något gediget historiskt spel sen Napoleon.

Senast redigerat 2020-08-07 13:50
Skrivet av Chibariku:

Empire 2 helt klart. Gillar både tidsepoken och enheterna från den tiden.

Detta, älskade Total War: Empire när det kom. Tycker spelet inte åldrats bra tekniskt, så hade gärna sett en färsk upplaga.

Andra epoker så länge man kan spela som Svensk. Annars mer Warhammer.

År 40000 i en annan galax eller hur det nu fungerar.

Skrivet av anders190:

Detta, älskade Total War: Empire när det kom. Tycker spelet inte åldrats bra tekniskt, så hade gärna sett en färsk upplaga.

Andra epoker så länge man kan spela som Svensk. Annars mer Warhammer.

Nä jag har också provat det så här några (många) år senare och det känns ganska klumpigt jämfört med de nyare.

Någon testat Troy ännu? Den är ju gratis på Epyc och jag har inget emot Epyc alls men ändå är jag inte ens sugen på testa det. Vet inte varför

Jag skulle nog vilja se ett nytt Medival 3: Total War. Medival var mitt första "riktiga" spel i TW serien jag spelade så är möjligen lite nostalgisk nu, men den epoken gillar jag starkt.

Men då jag älskar Total War: Warhammer 1 & 2 så kan jag ju inte missa denna:
"Total War: Age of Mythology"!

Trettioåriga kriget. Luntlåsmusköter, pikar, kyrassiärrustingar och regalskeppet Vasa. Lejonet mot örnen.