Alternativ till MXchip för Azure IOT hub?

Permalänk
Medlem

Alternativ till MXchip för Azure IOT hub?

Hej,

Vi har ett mindre projektet på jobbet för att mäta temperatur, ljudnivå och luftfuktighet för att presentera det i PowerBi. Det mesta är på plats men vi har noterat att temperaturen avviker flera grader från normal temp, även luftfuktigheten är missvisande (men mindre viktigt). Det är ju ett DEV kit så sensorerna är väl kanske inte i värsta prisklassen för att representera verkligheten. Märkte också skillnad när jag bytte strömadapter så man kan väl anta att det är varför det är ett utvecklingskit och inget man ska sälja som en färdig paket.

Har någon tips på liknande lösningar som kör på Arduino där man kan mäta temp och ljudnivå för att sedan skicka det till en Azure IOT hub?
Koden är utvecklad av extern firma så bästa vore om det gick att köra på samma kod, men antar att det kan kräva vissa anpassningar och det skulle väl kanske vara ok, bara vi får rätt mätvärden på kontoret..

MXchippet är av modellen AZ3166.

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem

Har grejat lite med sensorer från Ruuvi (https://ruuvi.com/). Den pulserar ut mätvärden över BTLE, så man kan använda t.ex. en raspberry pi zero (har ingen koll på Arduino) och lite python-kod för att skicka upp värdena i Azure.

Visa signatur

"Say unto thine own heart, I am mine own redeemer"
Don't touch me when I'm crazy of that airplane glue