Hur skulle ett perfekt Prisjakt vara?

Permalänk

Listor med stöd för kategorier/filter som visar den billigaste komponenten i kategorin/filtret. T.ex. en lista med RTX 2060 SUPER, moderkort med socket 1200, SSD på minst 480GB osv. Det är enda saken jag faktiskt saknar

Permalänk
Skrivet av Locos:

Jepp. Man skulle kunna tro att IT-världen skulle kunna vara förskonad från detta. Det ska ju lixom röra sig om intelligenta människor, men ack så fel man kan ha.
Att jag känner folk som hysteriskt måste renovera om hemma år efter år, där dom i tidigare faser hittat mäktig stilfullhet, för att några år senare skala av till det tråkigaste möjligaste, är en annan sak, då det inte handlar om nått kommersiellt.
Men att företag blir alldeles hispiga och får total design meltdown är ju bara tragiskt.
Det gäller windows, programvaror, webbsajter, appar och så mycket mer....

Visa signatur

Dator: EEE901 N270/ 1GB / 20GB SSD ... Kraftigt nedbantat/tweakat Win7 x86 for speeeEED!
Facebook användare? Hatar tidslinjen? gå med i denna FB-grupp:
Undo Timeline ...med lite tur får h*lvetet ett slut!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thedroxer:

Listor med stöd för kategorier/filter som visar den billigaste komponenten i kategorin/filtret. T.ex. en lista med RTX 2060 SUPER, moderkort med socket 1200, SSD på minst 480GB osv. Det är enda saken jag faktiskt saknar

Är det inte bara att göra en sökning/filtrering och sedan sortera på pris. Vad är det som inte fungerar med det idag på prisjakt?

Permalänk
Medlem

Gamla designen fungerade. Är förmodligen svårt att prioritera vilka produktegenskaper som ska visas utan att expandera vyn.

Men vad som fått mig att använda Komponentkoll är att de inte kräver konto, Prisjakt kräver det för mer än en lista.

Permalänk
Skrivet av adzer:

Är det inte bara att göra en sökning/filtrering och sedan sortera på pris. Vad är det som inte fungerar med det idag på prisjakt?

Jo, men att sen lägga in den sökningen/filtreringen i listan går inte. Det är inte alltid samma produkt som är billigast inom filtreringen. Man kan givetvis spara URL:en för filtreringarna och skapa en lista utanför prisjakt, men det är inte helt optimalt.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av adzer:

Är det inte bara att göra en sökning/filtrering och sedan sortera på pris. Vad är det som inte fungerar med det idag på prisjakt?

Antar att det menas att man vill ha en lista i stil med komponentkoll, där man kan se både moderkort, grafikkort och processor exempelvis.

Permalänk
Medlem

Jag har alltid gillat classic design i det mesta. Dom flesta nya layoter numera verkar vilja ge rymd till varje enstaka artikel vilket gör det extremt svårt att få en överblick. Eventuellt kan jag tänka mig en större överblick med mushovring men lite osäkert, antagligen beror det på implementationen, "studsar" sidan kanske det gör det svårare att navigera.

Jag kör iaf helst Prisjakt classic sen jag började med Prisjakt för herrans massa år sen, designmässigt fyller den behoven bättre. Men iPhone appen är värdelös. Känslan jag får är att man slutade utveckla den innan smartphones var i var mans ficka.

edit: ni som var med tidigt, vad hette prisjakt innan det blev prisjakt?

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem

Mitt dröm prisjakt:

* Ny design känns så onödig. Det är synd att alla bolag verkar ha extra webutvecklare som bara sitter och utvecklare nya produkter ingen vill ha. Lägg deras energi på nya funktioner istället för att designa om allt hela tiden. Jag tror folk gillade gamla designen, jag är en av dem.

* Ny funktion: Jag brukar försöka läsa av när en produkt ska gå ner i pris igen. Det vore kul om prisjakt eller annan sida kunde klara av ge en gissning på när det verkar troligt att priset går ner igen, beroende på hur produkten har gått ner historiskt. Tex, det är troligt att denna produkt går ner i pris under november månad.

* Det är väldigt ofta produkter jag söker på helt saknas på prisjakt. Det verkar inte vara automatiskt att produkter läggs till, utan är det möjligt att i början måste detta göras manuellt? Hade jag varit VD på prisjakt hade jag haft extremt mycket mer fokus med att få med fler produkter av alla slag.

* Jag använder väldigt ofta recensioner och skriver egna. Det vore bättre om det fanns fler recensioner. Kanske en automatiskt tagning av recensioner från amazon, komplett, inet och andra återförsäljare som syns direkt i prisjakt på produkten. Ju fler desto bättre. 2 betyg. 1 prisjakt betyg, och 1 "allmänt" betyg från alla källor. Även försöka uppmuntra folk att skriva recensioner med små belöningar. Tex poäng system (som inte ger något) per recension eller om man ger stjärnor. Dessa kan man sedan använda i någon rolig webbshop för tex ikoner, avatars eller om någon butik vill sponsra något. Vem vet?

* Många produkter saknar relevant metadata på sin sida. Detta måste gå att automatisera mer. Tex om man jämför moderkort saknas ofta flera fält. Ju mer metadata, desto bättre. Jag skulle lagt stort fokus på detta.

* Det är ofta klunky att hoppa mellan sina olika listor. Jag skulle modernisera detta. Tex lättare att lägga produkter i listor, hide listor om man inte vill deleta, göra mappar för listor etc. Bra delning på listor redan.

* Mer samarbete med komponentkoll. De är grymma och har verkligen förstått sin nisch. Prisjakt köper upp komponentkoll och låter deras designers ta över ;P

* Fråga butiker om de är villiga att matcha prisjakt kostnad i korgen om man köper allt från dem. Tex skicka lista till butik, de återkommer via mail med en offert om de är villiga att acceptera det priset som andra butiker redan erbjuder.

Kan säkert komma på mer om det är uppskattat och önskas.

TLDR: Mer produkter och mer metadata samt uppmuntra/visa mer recensioner.

Mvh
Ett extremt stort prisjakt fan

Permalänk
Medlem

@Thedroxer: Du kan lägga in en filtrering i listan mha knappen "Spara denna filtrering i min lista" så slipper man spara urlen.

Permalänk
Skrivet av adzer:

@Thedroxer: Du kan lägga in en filtrering i listan mha knappen "Spara denna filtrering i min lista" så slipper man spara urlen.

Aaah, perfekt! Då var mitt problem löst. Tack för infon

Permalänk
Avstängd

Återgå till gamla prisjakt, nu ser det mest kaotiskt ut på sidan, och ser ut som ni tävlar med pricerunner för att vara mest svårnavigerad....

Visa signatur

ASUS Prime B350 Plus, AMD Ryzen 5 1600X, Sapphire R9 390 8GB, 16GB Gskill Flare X 3200
Används för korsord online, och harpan.

Permalänk
Medlem

classsic.prisjakt.nu med "gamla filtret" är nästintill perfekt. Så ändra tillbaka så att den är "main" och den nya handikappade versionen är en beta för dom som tycker det är kul.

Det jag skulle vilja kunna filtrera bort är specifika butiker som alltid dyker upp när du sorterar något efter pris. De dyker alltid upp överst och priserna stämmer aldrig eller så är det länkat till en helt annan produkt. Dessa butiker skulle jag vilja kunna dölja. Sen skulle jag vilja kunna lista produkter och priser där frakt är inkluderad.

Annars är prisjakt helt fantastiskt när man väl hittar till "classic" och att det gamla filtret finns att välja. Men det hade varit skönt om det var default för sidan.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Det var ju trevligt när bilderna satt ihop med minhembio och man fick se miljöbilder utav produkter
produktbilder suger faktiskt ibland.

Visa signatur

Rgeek L65, hdplex 200w, 4650G, Asrock a520 ITX, Crucial 32gb 3600 cl16, Black ridge.

Permalänk
Medlem

Tidigare var sidan ganska nära perfekt imo, nu är den ofta helt oanvändbar.

Man söker på något "inga träffar" (fast produkten finns).

Filter är borta så man kan inte hitta något, vilket är galet imo.

Om man väl på något sätt lyckas hitta rätt produkt så är lägsta priset som syns första ofta långt ifrån verkligheten. Första riktiga butiken med något i lager kan vara 50% dyrare än första priset man ser :s

En perfekt sida har enkelt att få fram filter, kategorier, specifikationer på produkterna och sen se priserna.

Om du tänker göra en liknande sida så gå in på prisjakt nu och kolla, då kommer du enkelt se hur man inte designar en sida. Hemskt dålig är den.

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem

Som gamla prisjakt är, överskådlig och tydlig.
Man får mer information på samma utrymme jämfört med nya där man får typ 70% av samma information på ytan.

Filter osv är enklare att välja på gamla etc.

Försökt vänja mig vid nya designen och funktioner flera gånger men varje gång går jag tillbaka för jag stör mig på nya designen.

Permalänk
Medlem

Gamla prisjakt med dess valmöjligheter>> nya varianten som känns rörig och svårt att verkligen filtrera det man vill.

Visa signatur

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 SLI | Corsair AX1200i | Intel 530 240GB + Samsung 860 EVO 1TB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Permalänk
Medlem

Som så många andra säger så var den i princip 'perfekt' innan den gjordes om och blev rent avskyvärd. (ledsen men så upplevs nya designen)
Negativt filter som någon nämnde är väl det enda jag kan minnas jag saknat.

Permalänk
Avstängd

Använde prisjakt en hel del tidigare men efter omdesignen har det blivit mer sällan så jag säger som många andra, de var bättre förr.
Samma sak gäller väl blocket som inte heller blev bättre efter deras omdesign plus att det där också finns för många scammers som härjar men det hör inte till ämnet.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

"classsic.prisjakt.nu med "gamla filtret" är nästintill perfekt."

Visa signatur

Ryzen 9 5950X, 32GB 3600MHz CL16, SN850 500GB SN750 2TB, B550 ROG, 3090 24 GB
Har haft dessa GPUer: Tseng ET6000, Matrox M3D, 3DFX Voodoo 1-3, nVidia Riva 128, TNT, TNT2, Geforce 256 SDR+DDR, Geforce 2mx, 3, GT 8600m, GTX460 SLI, GTX580, GTX670 SLI, 1080 ti, 2080 ti, 3090 AMD Radeon 9200, 4850 CF, 6950@70, 6870 CF, 7850 CF, R9 390, R9 Nano, Vega 64, RX 6800 XT
Lista beg. priser GPUer ESD for dummies

Permalänk
Medlem

Det är väl snudd på helt omöjligt att kunna att driva en hemsida utan att ha en banner på hela bakgrunden så att man inte kan klicka nånstans utan att förflyttas till en annan sida.

Utan "popup"-rutor som täcker halva skärmen som varnar om gdpr och cookies också?

Din sida skulle vara ganska unik isåfall.

Visa signatur

Gigabyte RTX 3070 | Samsung 980 | AMD 5950x
32GB 3600MHz CL14 | Corsair RM850X | ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
Skärm: Acer 27" ConceptD CP3271KP IPS 4K HDR 144 hz

Skriv gärna ett svar om ditt problem löste sig.

Permalänk
Medlem

Ärligt talat så använder jag endast classic och gamla filtret i det också, om det försvinner kommer jag sluta använda sidan helt.

Nya sidan är bara katastrofal på alla möjliga sätt.

Det finns inget som är bättre i den nya versionen, den gamla hade jag inget att klaga över så det får väl ses som "perfekt Prisjakt".

"If it ain't broke, don't fix it" har sällan stämt så bra som med Prisjakt.

Permalänk
Medlem

Redan de gamla romarna konstaterade att alla förändringar är av ondo, åtminstone till en början. Får instämma i kören, att totalt vända upp och ner på hur sajten ser ut och fungerar över en natt var ingen vidare idé. Det kommer ofelbart tas emot som det gjorts. Själv tror jag mer på gradvis förändring över längre tid om man är trendkänslig och känner behovet att hålla jämna steg med utvecklingen på den fronten.

Den perfekta sajten är så ren och brusfri som bara möjligt. Minns ni när Google lanserades? Den stora grejen för mig, som fick mig att dumpa Altavista och aldrig återvända, var att Googles förstasida var helvit och bara innehöll en enkel logga och ett sökfält. Altavistas förstasida var så fullproppad med annat mög att den blev besvärlig att använda.

Visst, man kan ju snacka om kausualitet och korrelation här, men vill nog ändå inbilla mig att fler tänkte som jag, och att det kan ha varit nyckeln till Googles tidiga framgångar.

Exakt hur det ska åstadkommas i praktiken vettetusan, men det där med brusfrihet är nog en bra grundtanke att utgå från.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem
Skrivet av kaput:

Den perfekta sajten är så ren och brusfri som bara möjligt. Minns ni när Google lanserades? Den stora grejen för mig, som fick mig att dumpa Altavista och aldrig återvända, var att Googles förstasida var helvit och bara innehöll en enkel logga och ett sökfält.

Medans vi andra satt o klurade på hur man skulle få in fler gif-bilder med roterande dödskallar och liknande så satt dessa o gjorde tvärt om.

Visa signatur

Gigabyte RTX 3070 | Samsung 980 | AMD 5950x
32GB 3600MHz CL14 | Corsair RM850X | ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
Skärm: Acer 27" ConceptD CP3271KP IPS 4K HDR 144 hz

Skriv gärna ett svar om ditt problem löste sig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Negativa filter hade varit trevligt, alltså att man exempelvis vill se på alla datorer enligt ens filter utom de från HP. Jag har jobbat med liknande för ett kampanjverktyg så jag vet att det inte är enkelt att få till ett bra gränssnitt för det, men det hade varit väldigt trevligt i alla fall.

Skulle till och med vilja se en quad-funktion på filtreringen:
Blankt - filtrera inte på kriteriet.
Grönt - Tag endast med produkter som uppfyller kriteriet.
Gult - Tag med uppfyllt kriterium SAMT produkter utan kriteriet. (ej ifyllda)
Rött - Sortera bort produkter med detta kriterium.

Permalänk

Den ideala sajten var classic.prisjakt.nu, som är raderad ihop med prisjakts forum/länkar till, vad det verkar.

Det är så synd att prisjakt blivit bara ännu en sajt och närmre Amazon och Pricerunner. Det finns inte så mycket anledning att använda just Prisjakt längre. Sajten har förlorat sin svenska själ, och entusiasm från medlemmar som fyllde i filter som var väldigt användbara. Det var dess styrka.

Prisjakt.nu är shrug för mig idag. Kan inte ens drag and droppa till lista. Vet inte om side by side-jämförelser funkar längre. Ljuger om externa länkar som ni listar, men samtidigt "saknas". Det är inte så vidare bra för köpare att en indexerande sökmotor kapar länkar för att en random säljare inte betalar sökmotorn.

Om saker vore annorlunda, skulle jag inte se Prisjakt som en snart lika död som andra sajt. Det fanns en fördel över generell webbsökmotor där - ni verkar ha haft som främsta mål att arbeta bort den fördelen.

Visa signatur

[4790k@4.6]+[RTX 3070 OC]+[16GB]+[4x SSD]+[NZXT+700W Gold]+[Win7]+[2x Samsung SA27950D <3]+[Topre TKL]+[G403 Hero wired]+[HyperX Cloud Alpha S]+[KingKong 2 Pro]. ZBook 17 G5, Quadro P3200, Win11.

Permalänk

Tycker prisjakt ändå är en av de bättre även om jag stör ihjäl mig på filtret.

Men alternativet är pricerunner och den sidan är ren hundskit.

1.Skippa mobilsida desktopvarianten är good enough även för telefoner nuvarande mobilsidan är mer svårmanövrerad på telefon än desktop sidan...

2. Ett faktiskt användbart filter där inte hälften av vad man vill filtrera på saknas även om det fortfarande är bättre än pricerunner.

Men det vi har att välja på idag är typ hiv eller aids eller just wing ot å handla hos de man brukar handla hos oavsett pris.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows