Sony avtäcker Playstation 5-designen – får en digital modell

@korvOlle: mer än hälften av titlarna som visades under PS5-eventet har bekräftats för PC också (vissa Steam, de flesta EGS om jag inte minns fel), så det är primärt Sonys egna och deras 1st party-studios som hittills är exklusiva för PS5. Vissa av de exklusiva titlarna kan nog också komma till PC på sikt, likt Horizon Zero Dawn, men det blir förmodligen också betydligt senare likt den här generationen. Sony har uttalat sig om att de tror på generationer och spel som bara går att köra på den nya konsolen, och det innebär nog också att de inte flyttar över egna flaggskeppstitlar i första taget.

Tycker den ser trevlig ut, storleken är väl nödvändig med tanke på den hårdvara som ska packas i och framförallt kylas, är ju riktigt bra hårdvara som stoppas i den här gången.

Designen spelar mindre roll när konsollen kommer stå i ett skåp och inte synas. Men jag gillar designen.

Dessutom kommer jag inte köpa en ny konsol innan "slim" varianten kommer ut.

Skrivet av REWplayFF:

Ser ut som skit. Vågat att ta ut svängarna men den faller platt. I likhet med många moderna byggnader.

Som ramsan "Svart och vit - som en fågelskit";)

Kul med ett nytt seende

@Wolfkin: Håller inte med dig för fem öre men ditt inlägg var toppen. Skoj som attans.

Skrivet av FireFlower:

Hoppas den kan ligga ner.

Titta på bilderna.

Riktpris i Sverige ser ut att hamna på ca 8000kr för baskonsolen, ni hörde det här först (obekräftat tills vidare, men källan är trovärdig)

Skrivet av martinot:

Ändå läser ni och diskuterar i en tråd som endast handlar om hur konsolen ser ut! Ironi på hög nivå.

Vet jag inte om jag tycker?
Bara för man väljer kosnol efter vilka spel man gillar så betyder ju inte det att man inte är nyfiken på hur den ser ut 🤷🏻‍♂️

Ser grymt snygg ut. Gillar V formen.
Mycket bättre än den där otroligt fula Xboxen.

Tycker det är helt godkänt. Sony har alltid designat konsoler som är praktiska att placera i ett hem. De kan alltid både stå och ligga och passar därmed in på en liten bänkyta ståendes eller i ett smalare utrymme i TV-bänken vid behov. Microsofts nya Xbox är lite otymplig men har säkert bra kylning med sin torn-design. Vilket ibland kanske kvara nackdel med Sonys slimma flexibla design.

Jag är i alla fall glad att det inte blir den U-formade designen med massa fläktar som man såg från patentbilder och diverse spekulationer. Får se hur det blir med kylning och ljudnivå i denna. Också ett stort plus att man kan välja att ha optisk enhet också. Kan innebära viss frihet ännu.

Microsoft ser ut att ta hem denna generationen dock, med bättre specs och möjlighet att jämna ut gränser mellan konsol och windows-miljö. Men tycker fortfarande att Sony verkar allmänt trevligare. Är inte helt säker på var Microsoft tar utvecklingen.

Riktigt jävla snygg! Nog den snyggaste konsol ja nånsin sett!

Så kommer Microsoft med sin minikyl 😄

Gillar designen, bättre än miniatyr av ett kylskåp.

Ful som stryk. Vad är det för "läppar" som sticker ut i överkant? Fyller de någon funktion?
Nej, om PS5 tycker jag inte. Men som gammal Sony spelare så kommer jag köpa den, någon gång.

jag får nog ansluta mig till vad som verkar vara minoriteten, tycker den ser ganska snygg ut.

Både och. Har inget emot designfilosofin och färgskemat. Däremot känns den överdesignad för vad det är. Tycker en konsol ska smälta in i miljön. Inte försöka vara ett konstverk.

Hiss för designen. Dock kommer jag att välja den konsol som är tystast. Blir alltid lite orolig när det ska tryckas in kraftiga komponenter i ett litet chassi.

Ser helt OK ut, men om den t.ex. inte är tyst så kommer jag inte gilla den speciellt mycket.
Kommer att åldras rätt bra vad gäller utseende men det är i stort sett sant för alla tidigare konsoler också..

Skrivet av NutCracker:

Som ramsan "Svart och vit - som en fågelskit";)

Den tar vi 👍

Skrivet av REWplayFF:

Den tar vi 👍

Om nu inte jag minns fel, så var det en göteborgsk (vad annars;) nid-ramsa om gnaget (Stockholms AIK). Visst passar den bra:)

Den utan optisk läsare har väl hög waf men det är i sig inget tecken på bra design. Det är ju bara att titta på hur modet utvecklats för att se att kvinnor som grupp är en lättledd massa.

Den med optisk läsare ser verkligen ut som skit.

Skrivet av NutCracker:

Om nu inte jag minns fel, så var det en göteborgsk (vad annars;) nid-ramsa om gnaget (Stockholms AIK). Visst passar den bra:)

Solna aik.

Skrivet av Tempel:

Solna aik.

Aj då, ok sorry;)

Skrivet av NutCracker:

Om nu inte jag minns fel, så var det en göteborgsk (vad annars;) nid-ramsa om gnaget (Stockholms AIK). Visst passar den bra:)

Gnaget är ju inte ett klassisk svart-vitt lag. Det som slog mig var Newcastle United. Har själv varit en hobbysupporter av skatorna (riktiga supportrar är dom lokala) sen första halvan av 90-talet. Ett klassisk svart-vitt lag som lidit något enormt dom senaste 13 åren under "the fat twat" som Ashley kallats av vissa på det där internet.
Hoppas Magpies får klartecken av ligan att bli sålda. Vi har väntat över två månader nu, börjar bli tröttsamt.

Göteborgshumor är ju något säreget, och jag kan inte låta bli att underhållas av den. Den är ju väldigt väldigt låg.

Tycker den är grym. Skönt att någon vågar lansera något annat än en rektangel som en IQ befriad apa kan sätta ihop.

Trött på lådor. Dags att våga lite.

Skrivet av Danmyr:

Riktpris i Sverige ser ut att hamna på ca 8000kr för baskonsolen, ni hörde det här först (obekräftat tills vidare, men källan är trovärdig)

Om detta skulle stämma börjar jag nästan fundera på om inte hela de vita sidorna är i aluminium och del av kyllösningen.

Snygg och futuristisk design!

Jättehiss!
Skitsnygg och för att inte tala om handkontrollerna. Längtar att få hålla i dom, alla steg som är närmare Xbox-kontrollen är bra steg. Det är det enda jag gillar med Xbox, handkontrollen är så oslagbar.
PS4:ans handkontroll var ett steg i rätt riktning men den är fortfarande ganska torftig att hålla i efter en halvtimme...

Orka design på något sånt här. Det är en spelmaskin till TV:n inte en sportbil. Jag vill ha inlevelse i spelet inte någon självlysande klump konstant distraherande i ögonvrån. PS4 Slim/Pro var typ den perfekta designen i mitt tyckte, väldigt diskret men ändå väldigt snygg och stilren.

Hoppas den kommer i svart i alla fall.

Det är mycket gnäll på att folk bryr sig om designen på konsolen, men det är ju vad denna artikel och tråd handlar om. Det finns andra trådar om man vill diskutera hårdvaran under skalet eller för- och nackdelar i respektive konsols strategier när det gäller exklusivitet, bakåtkompatibilitet och så vidare.

Personligen väljer jag förstås inte bort en konsol baserat på designen, men det bidrar ju till vilken känsla man får för den liksom. Speciellt nu innan lansering när vi inte kan känna på den, läsa spelrecensioner och så. Sony har generellt varit bättre, eller mer i min smak i alla fall, när det gäller design än MS. PS2 var rätt clean i designen exempelvis, PS3 inte lika mycket men bra mycket mer än 360 i alla fall och skillnaden blev större när de släppte sina "slim"-varianter. Sony hade en fördel även den senaste generationen fram till uppdateringarna i mina ögon, men MS fick till det rätt bra med S- och X-varianterna och de har ju byggt vidare på den designen nu.

PS5 verkar ju bli rätt stor i alla fall och det kan ju vara ett problem. Samtidigt är Series X i ett ganska konstigt format som inte riktigt passar i TV-bänkar heller även om volymen är mer hanterbar.

Men kollar man på hur folk här verkar ha det hemma, exempelvis här, så passar nog PS5 in bättre än XBSX. Mycket vitt och neonblått ljus och en hel del högblankt. Men hemma hos mig smälter nog MS lite mer diskreta, matta, design in bättre.