Sony avtäcker Playstation 5-designen – får en digital modell

Allt det vita är det som tar ner betyget och gör att det blir svårt att få den att smälta in i ett vardagsrum. Hade de vita detaljerna varit svarta eller mörkgrå hade det gett ett helt annat stilrent och sobert intryck.

Men antar att Sony vill att Ps5 ska "synas" och vara en del av vardagsrummet där blicken fastnar, det kommer den att göra men inte i positiv bemärkelse.

Skrivet av ipac:

Ingen av dem behöver stå upp.

Nej, himlen faller inte ner över våra huvuden om man lägger dom ner, men båda blir varmare. Dom är gjorda för att ha fritt utblås uppåt, och värme stiger uppåt naturligt.

Skrivet av KnaGGelMan:

.Känns lite sådär om man ska tvingas ha en extern disk på sidan som inte har samma design.

PS5 har en M.2 slot gör expansion av massminnet.

Senast redigerat 2020-06-12 00:27

Köp stadia, kommer kunna spela senaste speletn och fläktar ingenting

Måste säga att jag tycker den ser riktigt häftig ut! 😁

Skrivet av Allexz:

+ Gillar att de endast satte 1 usb port på den....
Så antingen jävligt snabb laddning eller så lär folk behöva köpa dockan!

Jag tittade inte jättenoga på portarna, men jag tyckte jag såg en USB-A och en USB-C?

Är det bara jag eller får de lätt välvda sidopanelerna den att likna 360:n? Annars en ganska framåtsträvande design som jag är säker kommer gå hem hos de flesta bättre än Microsofts motsvarighet. Även om jag personligen föredrar de enkla formerna som nästa generations Xbox erbjuder.

Blir spännande att se hur effektivt den hanterar värmen från komponenterna.

Skrivet av the squonk:

Nej, himlen faller inte ner över våra huvuden om man lägger dom ner, men båda blir varmare. Dom är gjorda för att ha fritt utblås uppåt, och värme stiger uppåt naturligt.

De är även gjorda för att ligga ner, även om det förmodligen är en del effektivare om de får stå ja.

Oavsett, väldigt långt ifrån "behöver stå för att inte överhettas".

Vem fan bryr sig hur en konsoll ser ut? Skärp er.

Skrivet av ipac:

Oavsett, väldigt långt ifrån "behöver stå för att inte överhettas".

Exakt det har vi ingen aning om ännu, vi kan bara se hur designen ser ut att vara tänkt och vi vet att Microsoft har skrutit om hur bra Xbox ventilerar ut värmen uppåt!

Det dom flesta glömmer i tråden är att det inte är traditionell konsolhårdvara, båda konsolerna motsvarar en high end PC i prestanda. Hur mycket värme genererar en high end PC? Skulle ni klämma in den i TV-bänken och stänga glasdörren?

Den där kommer läta värre än nuvarande gen. Fy fasen

Designen är som den är för luftflödets skull. Även om hyllan är lika hög som ps5 så kan luften fortfarande komma mellan tacoskalet, vilket även gäller i liggande läge. Svårt att överhetta ps5 även för mindre begåvade.

Själv köpte jag ps5 innan revealen, designen är helt egal för upplevelsen, men jag tycker den är snyggare än papperskorgen med god marginal!

Skrivet av the squonk:

Exakt det har vi ingen aning om ännu, vi kan bara se hur designen ser ut att vara tänkt och vi vet att Microsoft har skrutit om hur bra Xbox ventilerar ut värmen uppåt!

Och att den är designad för att kunna ligga ned. Oxå.

"Det som nu kallas Playstation 5 är alltså det som tidigare kallats Pro-modellen, och den nya konsolfamiljen följer alltså inte namnschemat från Playstation 4-släktingarna."

Vad menar ni med detta? PS4 Pro var en mid-gen uppgradering med kraftfullare hårdvara. Dessa två släpps parallellt och vad jag fattat samma hårdvara bortsett från skivläsaren. De följer Microsofts namnschema, men att de inte följer Pro-namnschemat kan vi väl inte svara på förens de eventuellt släpper PS5 Pro om 5 år eller så.

Skrivet av ipac:

Och att den är designad för att kunna ligga ned. Oxå.

Du får köpa en Xbox/PS5 och lägga den ner, inget som hindrar dig, köp båda.

Ser ut som en router ju.. nej tack.
Undrar också hur det blir med luftflöde.

Skrivet av Infiniti:

"Det som nu kallas Playstation 5 är alltså det som tidigare kallats Pro-modellen, och den nya konsolfamiljen följer alltså inte namnschemat från Playstation 4-släktingarna."

Vad menar ni med detta? PS4 Pro var en mid-gen uppgradering med kraftfullare hårdvara. Dessa två släpps parallellt och vad jag fattat samma hårdvara bortsett från skivläsaren. Ej jämförbart över huvud taget?

Nej, det verkar inte vara jämförbart. Aningen långsökt.

@Infiniti: Det har tidigare talats om att Playstation 5 skulle få sällskap av en Pro-modell, likt hur det varit med PS4 och PS4 Pro. Det syftar till att Sony inte använder den namngivningen här utan satsar på en grundmodell som ersättare för Pro med en digital kompanjon. Men jag ser hur det kan tolkas annorlunda så jag omformulerade den meningen.

Kan nog vara bland det fulaste jag någonsin sett, jäklar vilken hemsk design.

Verkar som den den delar design språk med portal spelen, sen är vit + svart + blå också ganska stereotypisk sci-fi.

Personligen känns designen lite utdaterad, typ framtids gaming koncept 2010.

Här är en design som känns mer modern / 2020, dom kunde ha gjort en "throw back" till PS1, fast en modern version:

och skulle kunna inkluderat lite moderna design detaljer som "diffus plast"

och material "matt slät stål grå", och detaljen som var diffuse plast skulle kunna ha bakom en animerad LED-strip, så när man startar konsolen är det en "cool" puls animation.

Är iallafall den vinkeln jag skulle tagit om jag designade den.

Senast redigerat 2020-06-12 01:17
Skrivet av Chromatic:

Verkar vettigt, optiska läsare känns lite 1973

The first digitally recorded optical disc was a 5-inch audio compact disc (CD) in a read-only format created by Sony and Philips in 1975.

Routrar är väl ändå en av de fulaste och otympligaste prylarna som finns, de borde tagit inspiration från annat håll.

Skrivet av Hakeemzo:

Ser ut som att Alienware slår in sig i konsolmarknaden

Jo, lite Sony över det, men även mycket Alienware och Asus-feeling helt klart.

Skrivet av Sando:

Tänkte samma här.

Jag är nog inget fan av designen. Det verkar svårkylt och antagligen högljutt, och svårt att passa in med annat än tonårsrumsinredning.

Vad har konsolltillverkare mot ordentliga fläktar?

Ingen superfan heller (föredrar som många andra den mer minimalistiska series X), men tycker inte heller att den var superdålig (även om inte min smak alls). Kan nog dock bli lite mer OK i svart (kommer garanterat som val).

Gällande kylning, så precis som med Series X, så är det nog termiskt bara en fördel att den står på höjden. Blir nog mer lättkylt med konvektionen och värmet som stiger vertikalt upp ur konsolen.

Shit va ful

Skrivet av Hetzz:

Lite förvånande att Sony lyckas göra "pro" modellen fulare än den billigare varianten. Skär sig duktigt i mitt tycke med "cd-rektangeln". Annars brukar väl det tidigare ha sagts att playstation just "vunnit" över andra konkurrenter tidigare pga att deras box varit liten och diskret. På hemmamarknaden dvs.

Nja, PS3 OG var ju inte varken diskret, liten eller lågmäld (hade en polare som köpte den direkt vid launch).

Men håller med om att slotten för optisk media känns lite "off". Den utan optisk media, och i svart version (kommer garanterat) blir nog ändå mer OK.

Skrivet av Rapidact:

Skrämmande design! Det kommer inte passa in i hemmet. Kanske i skåpet hos en 5-årig pojke bredvid plastgubbarna? Eller bredvid fisher price leksakerna på bäbishyllan?

Nja, snarare mer inspiration från deras leksakshund/robot (aibo):

Skrivet av Kenneth:

Det här är verkligen "Lets go bananas"-generationen. Varken Xbox Series X eller PS5 är riktigt anpassade för att vara i en TV-möbel

Sant, men kan vara en fördel prestandamässigt/kylningsmässigt att de byggt de för att vara optimerade att stå vertikalt. Kanske man kan ställa de på TV-bänken vid sidan av TV:en.

Sedan tror jag att bägge kommer fungera helt OK om man lägger de ner inuti i en mediabänk (om ventilationen är god, tex. utan baksida och utan stängd lucka på framsidan).

Mja, designen i sig är inte ful kanske men den skulle ju sticka ut som en ond tumme på/i min TV-bänk vilket hade känts sådär. Spontant iaf, säkert helt annorlunda att se en i verkligheten dock.

Senast redigerat 2020-06-12 01:45
Skrivet av Follow90:

Köp stadia, kommer kunna spela senaste speletn och fläktar ingenting

Nja, det är väl precis det Stadia inte erbjuder (bra spelutbud).

Men visst, fläkten slipper du (och de flesta spelen också).