Brittiska konsumentverket granskar enhet som "skyddar" mot 5G-strålning

Permalänk
Medlem
Skrivet av FattarNiInte:

@Xinpei: Min gissning är att det beror på att vi blir äldre samtidigt som vi blir bättre på att upptäcka cancern.

Att vi blir äldre är antagligen den största anledningen.
Men miljögifter, mikropartiklar, ökat intag av kött och annan kost samt många andra saker bidrar till att cancern ökar. Det finns mängder med cancerframkallande saker i samhället vi känner till och en kan tycka att vi borde göra mer för att minska det.

Därför är det extra tragiskt att så många engagerar sig i nonsens som att skrika på 5G och Wifi när det finns så mycket som vi faktiskt vet bidrar till cancer dom kunde klagat på istället.

Permalänk
Medlem

@FattarNiInte: Antalet insjuknande i hjärntumörer har inte ökat senaste 40 åren. Vi har legat kring 15-20 fall per 100 000 invånare i minst 50 år. Detta trotts att det ofta är orsakat av andra cancersjukdomar som metastaseras.

Permalänk
Medlem

En elektronisk enhet som skall skydda mot elektronisk strålning, så tillika radiosänd sådan?
Smart där. >_>

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yorgo_:

Litar inte ett piss på telebolagens egna tester eller annan uppköpt myndighet.
Litar mer på det jag får se som händer med träd och djur i närheten av dessa master.

Finns ju rätt mycket fristående som inte är beställt eller betalt av industrin.

Hoppas det inte är denna videon... Ha ha...
Det trädet har varit dött på en sida i åratal, av vad det ser ut som ett blixtnedslag.
https://youtu.be/aVBK41BTVHU

Hysterin påminner om storstadstjejen i Farmen som sade sig vara vegetarian då hon inte åt kött från djur, bara kött från frysdisken.

Eller du har en bra verifierad källa, förutom då jumbo dumbo Dr. Curry stil?
Som för övrigt har gett den färgning av debatten sen hans misslyckade forskning/experiment med felaktiga antaganden.

"In his research, Dr. Curry looked at studies on how radio waves affect tissues isolated in the lab, and misinterpreted the results as applying to cells deep inside the human body. His analysis failed to recognize the protective effect of human skin. At higher radio frequencies, the skin acts as a barrier, shielding the internal organs, including the brain, from exposure. Human skin blocks the even higher frequencies of sunlight."
---
"But Dr. Curry lacked biological expertise. He could solve atomic and electromagnetic puzzles with ease, but he had little or no formal training in the intricacies of biomedical research."

Källa med referenser: https://www.nytimes.com/2019/07/16/science/5g-cellphones-wire...

Med det sagt så ska man alltid vara kritisk och observant, oavsett vad det handlar om. Fällor för felaktig tolkning finns det i allt...

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av bobbeyblade:

Kolalde Telias FB-inlägg om deras nya 5G-nät och jag dog lite.

400 svar, 99% om hur de kunde försvara att de skulle koka alla i berörda delar av Stockholm levande osv.. finns det så pantade människor eller är alla troll?

Troll är som flugor på en sockerbit, är på plats innan man lagt dit sockerbiten

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Philippk:

Vad bra! Medans dom är ändå igång, kan dom skicka alla kunder som köpt denna produkt tillbaka till skolbänken för att man är så IQ-befriad att man går på dessa scams?

Varför slösa skattepengar?

Hjälpte inte första gången dom blev (o)utbildade med skattepengar, möjligen om dom nu får bekosta utbildningen ur egen ficka

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Inaktiv

Detta är lite av ett exempel på ett fall där man någonstans kan känna att de förtjänar varandra. Ohederligt att utnyttja folks rädsla för att tjäna pengar men det är ju lite Aftonbladets affärsmodell så man ska väl inte vara för hård mot skojaren Sen är det svårt att känna någon större mängd sympati mot de som köpte skiten då de är så otroligt dumma. Förmodligen samma kategori av människa som slutade dricka ölen Corona när epidemin drog igång.

Edit: Extra kul att minnet blott var på 128mb

Permalänk
Medlem

Vidrigt att profitera på folk som lider av vanföreställningar och i vissa fall psykisk sjukdom. Spöstraff!

Permalänk

Inte värre än homeopati(?) som folk använder för riktiga besvär... Borde lanseras en billigare version för att minska antalet nedbrunna master i GB.

Permalänk
Quizmästare Gävle 2022

Såg att dom skeppar till Sverige! Köp!

Bortsett från produkten
Tycker det är fascinerande hur meningarna går isär i tråden, tom på ett techforum

Men det är klart... tron på sin egen övertygelse är stark oavsett fakta. Kan man utöva det i grupp också så blir det ännu bättre. Typ religion eller andra ideologiska mumbojumbo som saknar faktabaserad grund.

Det är bara att inse, vi människor går på känslor före fakta

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av houze:

5G-hysterin handlar ju mer om masterna och att många inte förstår att det är samma typ av radio-signaler som vi använt till massa andra saker de senaste 100 åren utan problem.

Otroligt förenklat sätt att resonera. Det är ungefär som att säga att det är samma typ av atomer i all mat så det spelar ingen roll vad man äter. Jo, radiosignalerna består av fotoner men där tar det stop. Radiosignalerna har olika frekvenser olika polarisationer olika modulationer olika effektnivåer mm. Om man känner till lite om resonansfenomen så vet man att en liten ändring i frekvens kan ge stor skillnad i effekt.

Permalänk
Medlem

Jag är imponerad över hur tålmodiga många här är med att förklara grundläggande begrepp till människor som inte ens skulle klara av att knyta sina egna skor. Hatten av till er!

Permalänk

“A fool and his money are soon parted”.

Visa signatur

| Intel Core i7-13700K | Noctua NH-D14 | MSI Pro Z690-A | Corsair 64 GB | Samsung Pro 980 2TB + Kingston KC2500 2TB + A2000 1TB NVMe | KFA2 GTX 3080 | Corsair RM1000X Shift | Fractal Design Meshify 2 | W11 Pro x64 | Acer XB280HK UHD G-Sync | Varmilo VA88M | Logitech G305 | Corsair HS70 PRO | VKB Gunfighter Mk.III + MCG Pro | VPC MongoosT-50CM2 | Monstertech | DELANCLiP Fusion | Secretlab OMEGA |

Permalänk
Inaktiv

Även om man kan tycka att folk som köper får skylla sig själva ska vi komma ihåg att det finns en poäng med t.ex. Konsumentverket. Det finns individer som har låg mental funktion (men ändå tillräcklig för att inte vara omyndigförklarade) och inte kan avgöra vad som är bra och dåligt för dem själva.

Anna Grochowalska lär nog få byta namn i framtiden om hon finner sig i en situation där hon behöver skaffa ett riktigt jobb...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Teknik:

Varför finns det en sån infekterad debatt på nätet, jag förklarar här varför debatten finns och vad som faktiskt är sant.

En gammal studie i Sverige många år sen där testade man elektromagnetiska fält och ljusflimmer på dom som sa sig vara sjuka, elektromagnetiska fält kunde dom inte avgöra om fälten var av eller på men ljusflimmer som inte direkt är synligt sa dom att dom mådde sämre av blindstudie.
Alt har varit känt i över 30 år

Vad jag vet har ingen i en blindstudie kunnat säga om elektromagnetiska fält så kallad strålning är på eller av, den som påstår något annat får länka till studier.

Det finns mängder av studier på ljusflimmer och hälsopåverkan, ljusspektrum kan även påverka blått ljus påverkar vår dygnsrytm och blått ljus på kvällen är inte bra.

Problemet med elmiljön kom när vi fick lysrör och framförallt dom första crt skärmarna som faktiskt flimrade väldigt mycket.
Då drogs felaktigt slutsatsen från dom inblandade att det är elmiljön eller inbillningssjukdom som är problemet.
Efter några år kom forskarna på att det kunde vara ljusflimmert som orsakade hälsopåverkan men då hade frågan blivit låst ingen ville erkänna att dom hade fel.
Industrin ville inte se att det fans ett problem med ljusflimmer för ingen kunde då producera flimmerfria crt skärmar.
Myndigheterna teg om ljusflimmer för det kunde teoretiskt leda till skadestånd om det blev erkänt.

Våra myndigheter vet om problemet med ljusflimmer men dom vågar inte ta i problemet.

Här kan ni se lite mätningar på flimmer. (arbetarskyddsstyrelsen och många forskare har gjort samma typ av mätningar och fått samma resultat)
https://sle.se/led/
Länkar finns där till några studier

Det finns många som säger sig få huvudvärd av för låga fps, det finns ett problem men det är ljusflimmer.
Man behöver inte bli sjuk av lågt fps men många upplever det som mycket behagligare med fps över ca 80hz

Det finns inga vetenskapliga bevis för att det är elektromagnetiska fält eller inbillningssjukdom som orsakar ohälsa, alla studier visar att det är ljusflimmer som är problemet.

Någon som mår dåligt av sin flimrande mobil kan lätt inbilla sig att det är stålningen som orsakar ohälsan när det i själva verket är ljusflimret från skärmen som orsakar ohälsan, huvudvärk av mobilen är inte inbillning det finns en vetenskaplig förklaring.

Det finns många som inte märker mycket av ljusflimmer, ni som inte känner av flimmer var snälla och påstå inte att andra inte mår dåligt av flimmer.

(det kan finnas problem med elektromagnetiska fält biologisk påverkan kan inte uteslutas men effekten borde i så fall vara liten, jag tänker inte diskutera biologiska effekter då jag inte har läst tillräckligt med studier om det.)

Roade mig på mitten 1990-talet när detta var aktuellt att mäta lite el-fält från olika skärmar och lysrör. Det var ett par år efter att man fått problem på Ellemtel (då ägt av Ericsson och Televerket). De hade mycket Sun-datorer då de fick problem och senare hade andra hade börjat sälja skärmar med "low radiation" märkning.

En gammal EGA-skärm som referens hade nivå 1.0, en nyare Salora "low radiation" låg ca 5 gånger högre, ungefär som att sitta 10-20 cm från ett par lysrör. På våra nyare Sun-skärmar gick det knappt se nånting alls, mindre än 0.1, ungefär samma nivå som de då sprillans nya plattskärmarna.

Så verkar som Sun tog debacklet på allvar och åtgärdade sina skärmar vad gäller el-fält.

Permalänk
Medlem

Människors dumhet tycks synnerligen profitabelt...

Visa signatur

MB: ASUS ROG Strix B450-F gaming - SSD OS: Samsung 970 EVO (1tb), SSD lagring: Kingston NV2 M.2 NVMe(2tb), CPU: Ryzen 7 5800X3D, AIO: Corsair Hydro H115i PRO RGB, GPU: ASUS TUF Geforce RTX 4070ti RAM: Corsair Vengeance 2x16GB 3600MHz Cl16, PSU: Corsair RM750X v2, Chassi: Fractial Design Define R6, Skärm: ASUS ROG PG278QR

Permalänk
Medlem
Skrivet av SAFA:

Otroligt förenklat sätt att resonera. Det är ungefär som att säga att det är samma typ av atomer i all mat så det spelar ingen roll vad man äter. Jo, radiosignalerna består av fotoner men där tar det stop. Radiosignalerna har olika frekvenser olika polarisationer olika modulationer olika effektnivåer mm. Om man känner till lite om resonansfenomen så vet man att en liten ändring i frekvens kan ge stor skillnad i effekt.

Det är klart att det är förenklat, men i sammanhanget tycker jag inte att förenklingen är orimlig.

Om vi pratar om frekvensspannet 100MHz-30GHz och vid dom effektnivåer det handlar om samt biologisk påverkan så ser jag inte riktigt vad det är du tycker förenklingen slätar över och missar som är relevant?

Elektromagnetisk strålning och kvantfältsteori osv är jävligt avancerade saker, men ofta räcker ganska grundläggande förenklingar.

Men du får såklart hemskt gärna komma med mer detaljerade, relevanta aspekter!

Permalänk
Medlem
Skrivet av SAFA:

Otroligt förenklat sätt att resonera. Det är ungefär som att säga att det är samma typ av atomer i all mat så det spelar ingen roll vad man äter. Jo, radiosignalerna består av fotoner men där tar det stop. Radiosignalerna har olika frekvenser olika polarisationer olika modulationer olika effektnivåer mm. Om man känner till lite om resonansfenomen så vet man att en liten ändring i frekvens kan ge stor skillnad i effekt.

Nej egentligen inte, samma frekvenser har använts förut på högre effekter än 5G NR kör. 700 MHz har använts till TV, 3,7 GHz till radiolänkar och 26 GHz till radiolänkar. 2,3 GHz har inte använts förut, men radiotekniken är snarlik den på 2,1 och 2,6 GHz. Säkerhetsavstånden vid masterna kan påverkas lite av olika frekvenser. De flesta 26 GHz-antenner (stationerna) kommer ha lägre maxeffekt än ditt hemma WiFi.

Edit: 3,5 GHz har dessutom används för WiMax runtom i landet tidigare

Permalänk
Medlem

Rekommenderar att folk faktiskt läser de argument som dessa "Anti-5G" personer för fram. De är nästan alltid samma typ av argument som konstant tas upp..

Antingen har den amerikanska militären mätt något och varnat... eller så kokar en viss frekvens vatten... eller så har någon obskyr professor (alltid samma professor och källor) upptäckt att djur tar skada av 5G eller så har bin och fåglar dött kring master. Det är alltid detta som rullar runt och folk hänvisar till varandra i cirklar. Och det är alltid en som ska motbevisa dem.. utan att de ens givit något att motbevisa i form av källor.

Hade tom. en tomte som menade att alla världens professorer (förutom ett hundratal) var mutade. Slutade med att han anklagade mig för att vara korkad och mutad. Var typ 30 minuter av mitt liv jag aldrig kommer att få tillbaka. :/

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kilroy:

Det är klart att det är förenklat, men i sammanhanget tycker jag inte att förenklingen är orimlig.

Om vi pratar om frekvensspannet 100MHz-30GHz och vid dom effektnivåer det handlar om samt biologisk påverkan så ser jag inte riktigt vad det är du tycker förenklingen slätar över och missar som är relevant?

Elektromagnetisk strålning och kvantfältsteori osv är jävligt avancerade saker, men ofta räcker ganska grundläggande förenklingar.

Men du får såklart hemskt gärna komma med mer detaljerade, relevanta aspekter!

Vill man få fram sitt budskap så ska man inte förenkla in absurdum, då lyssnar inte folk. Men nu specificerar du frekvensområde och effekter så då blir det bättre. Vi vet dock inte hur olika sorters modulation kan påverka biologiska system. För den som jobbar med EMC/EMI så vet man däremot att modulationen kan ha stor påverkan på hur elektroniken kan störas ut.

Edit:
Om vi tar lite olika typer, så beroende på frevkens:
Ultralångvåg, långvåg, mellanvåg, kortvåg, ultrakortvåg, osv...
Polarisation:
Horisontell, vertikal och cirkulär av vilka det finns medurs och moturs (eller vänster o höger)
Alla dessa kräver olika antenner.
Modulation:
De klassiska: CW, AM och FM, men se gärna:
https://en.wikipedia.org/wiki/Modulation

Men det är kanske bara jag som gammal radioamatör som är mijöskadad

Permalänk
Medlem
Skrivet av SAFA:

Vill man få fram sitt budskap så ska man inte förenkla in absurdum, då lyssnar inte folk. Men nu specificerar du frekvensområde och effekter så då blir det bättre. Vi vet dock inte hur olika sorters modulation kan påverka biologiska system. För den som jobbar med EMC/EMI så vet man däremot att modulationen kan ha stor påverkan på hur elektroniken kan störas ut.

Frekvensområde och effekter var redan förstått av sammanhanget.

Hur menar du att olika sorters modulation påverkar biologiska system?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Nej egentligen inte, samma frekvenser har använts förut på högre effekter än 5G NR kör. 700 MHz har använts till TV, 3,7 GHz till radiolänkar och 26 GHz till radiolänkar. 2,3 GHz har inte använts förut, men radiotekniken är snarlik den på 2,1 och 2,6 GHz. Säkerhetsavstånden vid masterna kan påverkas lite av olika frekvenser. De flesta 26 GHz-antenner (stationerna) kommer ha lägre maxeffekt än ditt hemma WiFi.

Edit: 3,5 GHz har dessutom används för WiMax runtom i landet tidigare

Nu stod det ju så här i det citerade:

Skrivet av houze:

5G-hysterin handlar ju mer om masterna och att många inte förstår att det är samma typ av radio-signaler som vi använt till massa andra saker de senaste 100 åren utan problem.

För 100 år sen var det väl gnistsändare som gällde, inte sändare för flera GHz. Radiolänkar är för övrigt riktade, så inget som speciellt många utsätts för så även om det vore skadligt så lär inte ha gett problem.

Så ja, det är en överdriven förenkling.

Permalänk
Medlem

Samtidigt kränger man kablage till högtalare för ca 50000 kr som denna https://www.lefflers.se/produkter/visa/alla-produkter/kablar/... .

Visserligen ingen bluffprodukt som denna usb-dongel i artikeln, men verkligen inte långt ifrån.

Permalänk
Medlem

Jag köpte ett sådant usbminne 2017, men 64 GB och graverat med ett bilmärke. Det är svårt att avgöra dess skyddande effekt. Har haft en allvarlig infektion och även varit nära att bli överkörd av en buss sedan dess. Å andra sidan kunde utfallet ha varit värre utan. Jo men det är nog en lyckoamulett ändå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SAFA:

Nu stod det ju så här i det citerade:

För 100 år sen var det väl gnistsändare som gällde, inte sändare för flera GHz. Radiolänkar är för övrigt riktade, så inget som speciellt många utsätts för så även om det vore skadligt så lär inte ha gett problem.

Så ja, det är en överdriven förenkling.

Moderna antenner i basstationer är också riktade, det är bara relevant när det gäller säkerhetsavståndet i masten dessutom. RF EMF blir inte vapen för att du ändrar på några parametrar, så nej det är inte en överdriven förenkling. Radiolänkar i 10+ GHz har vi använt i Sverige sedan början av 80-talet. WiMax användes för 14 år sedan. Radar långt tidigare. 2,3 GHz 5G NR är knappast särskilt annorlunda mot 2,6 GHz LTE. Det är bara installatörerna som rör sig inom säkerhetsavståndet dessutom. Inlägget säger inte att vi körde LTE för 100 år sedan...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kilroy:

Frekvensområde och effekter var redan förstått av sammanhanget.

Hur menar du att olika sorters modulation påverkar biologiska system?

Det finns studier som tyder på att modulationen spelar roll, tex:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15787706/

Citat:

Exposure to Pulse-Modulated Radio Frequency Electromagnetic Fields Affects Regional Cerebral Blood Flow
R Huber 1 , V Treyer, J Schuderer, T Berthold, A Buck, N Kuster, H P Landolt, P Achermann
Affiliations

PMID: 15787706 DOI: 10.1111/j.1460-9568.2005.03929.x

Abstract

We investigated the effects of radio frequency electromagnetic fields (RF EMF) similar to those emitted by mobile phones on waking regional cerebral blood flow (rCBF) in 12 healthy young men. Two types of RF EMF exposure were applied: a 'base-station-like' and a 'handset-like' signal. Positron emission tomography scans were taken after 30 min unilateral head exposure to pulse-modulated 900 MHz RF EMF (10 g tissue-averaged spatial peak-specific absorption rate of 1 W/kg for both conditions) and sham control. We observed an increase in relative rCBF in the dorsolateral prefrontal cortex on the side of exposure. The effect depended on the spectral power in the amplitude modulation of the RF carrier such that only 'handset-like' RF EMF exposure with its stronger low-frequency components but not the 'base-station-like' RF EMF exposure affected rCBF. This finding supports our previous observation that pulse modulation of RF EMF is necessary to induce changes in the waking and sleep EEG, and substantiates the notion that pulse modulation is crucial for RF EMF-induced alterations in brain physiology.

Dold text
Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Moderna antenner i basstationer är också riktade, det är bara relevant när det gäller säkerhetsavståndet i masten dessutom. RF EMF blir inte vapen för att du ändrar på några parametrar, så nej det är inte en överdriven förenkling. Radiolänkar i 10+ GHz har vi använt i Sverige sedan början av 80-talet. WiMax användes för 14 år sedan. Radar långt tidigare. 2,3 GHz 5G NR är knappast särskilt annorlunda mot 2,6 GHz LTE. Det är bara installatörerna som rör sig inom säkerhetsavståndet dessutom. Inlägget säger inte att vi körde LTE för 100 år sedan...

Skillnaden är att radiolänken är riktad mot en mottagare oftast sittande på en mast högt över marken där människor inte vistas, så vore det skadligt så hade vi inte märkt det. Speciellt med 5G så riktas det ju mot användaren så exponeringen blir ju helt annorlunda.

Nu skrev han:
"5G-hysterin handlar ju mer om masterna och att många inte förstår att det är samma typ av radio-signaler som vi använt till massa andra saker de senaste 100 åren utan problem."

Så NEJ det är inte samma typ vi använt de senaste 100 åren. (Nu kanske jag är miljöskadad som gammal radioamatör och extra petig med sånt)

Permalänk
Medlem
Skrivet av SAFA:

Det finns studier som tyder på att modulationen spelar roll, tex:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15787706/

Dold text

Vid vilka nivåer gjordes det testet?
Jag kommer inte åt hela artikeln.

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Kommer direkt o tänka på alla dessa anti 5G grupper på fejan.....alltså....

Skrivet av HappySatan:

Om de lyckas lura någon att något så urbota korkat fungerar tycker jag nästan att de förtjänar sina pengar. Detsamma gäller även omvänt - kan man inte tänka förtjänar man nästan att bli lurad, eller så borde man ha en god man som förvaltar ens pengar.

(Jo, jag vet, jag är en hemsk människa.)

Håller med. Folk kan ju inte vara hur pantade som helst.

Skrivet av heatm:

Finns mer där det kom ifrån.

https://i.imgur.com/ieUbBCx.jpg

Inga foliehattar?? 🙁

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem
Skrivet av SAFA:

Nu skrev han:
"5G-hysterin handlar ju mer om masterna och att många inte förstår att det är samma typ av radio-signaler som vi använt till massa andra saker de senaste 100 åren utan problem."

Så NEJ det är inte samma typ vi använt de senaste 100 åren. (Nu kanske jag är miljöskadad som gammal radioamatör och extra petig med sånt)

Senaste 100 åren är inte samma sak som att allt använts i 100 år.