Ryzen+RTX laptop, slå till eller ha is i magen?

Permalänk

Ryzen+RTX laptop, slå till eller ha is i magen?

Sugen på att byta upp mig till en vettig spelburk då min mjäkiga mx150 tar mig inte så långt i CS:GO ens en gång (spelar fler spel än så, var bara ett exempel)

Efter lite research så landade jag i att ryzens nya 4800H + 2060 verkar som den heta kombon.

144hz / 240 skärm och ett bra kylsystem.

Förut blev min skrothög över 100 grader (jag har undervoltat, kladdat på ny pasta, köpt kylplatta osv vilket drog ned tempen till cirka 80 när jag krämar på max) Men orkar inte riktigt fibbla med detta med en ny dator dessutom vill jag behålla garantin. Så kylningen är definitivt en viktig faktor, ljudnivån struntar jag i, bara den är effektiv

Här är två jag har kikat på. Avvakta i väntan på bättre priser och utbud eller hugg till?
(kan aboslut tänka mig en 17" istället för 15" men är egentligen bara en lyx)

TOPS jag kan tänka mig är ish 17 000 Svenska riksdaler

https://www.webhallen.com/se/product/312410-Asus-FX506IV-AL08...

https://www.inet.se/produkt/1964599/asus-rog-zephyrus-ga502-1...

Permalänk
Medlem

@Viktorebro: Skulle säga kör till om det inte vara asus laptops. Jag och många jag känner gillar jnte asus för alla problem vi har haft med deras produkter. Vill du inte välja rekommenderar jag MSI GS66 stealth. Men den finns bara med en intel processor. Vill du absolut inte ha intel bör du vänta på att andra tillverkare släpper laptops med Ryzen 4000.

Permalänk

@Axel95: hmm jo verkar som att Intels 10- serie är on-par med ryzen 4000? kanske det man ska kika på isåfall?

Tror du har rätt ang. ASUS faktiskt vid närmare eftertanke. I skrivande stund har jag en. Däremot är min inte direkt gjort för spel heller. Utan med allaround, därav mx150

Permalänk
Medlem

För egen del inväntar jag 17-tummare med 4800H. Känns spontant som att kylningen på dessa kommer att ha större potential. Dessutom skönare för ögonen med större skärm de gånger man inte orkar koppla i extern skärm.

Med det har jag fått bra intryck av båda de burkar som du länkar. De flesta recensenter tycks tycks bra om dem. Zephyren verkar något lyxigare i materialval, den andra mer prisvärd.

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk
Medlem

@Viktorebro: Ja för dina behov funkar Intel bra. Även om jag själv föredrar AMD

Permalänk

@HappySatan: Lät klokt att avvakta tills man hittar en 17" med 4800H + RTX. Hojta gärna till om du hittar något. Kan tänka mig en Intel 10-serie annars som alternativ då jag inte varit en AMD-ägare förut. Går ju så förbövelens fort nu mera i teknik-svängarna.

EDIT::

Hittade dessa: vad tror ni? Mer eller minder samma setup. skillanden är väll 15 vs 17 tum skärmarna. Hitta båda för dyga 15 lök (fyndvaror)
MEN har hört att Dell G7 serien har lite tuffare med temps än lenovo Y540?

https://www.inet.se/produkt/1963757/lenovo-legion-y540-15-6-i...

https://www.webhallen.com/se/product/308652-Dell-Inspiron-G7-...

Permalänk

Hehe hitta nya Lenovo Legon 5 🤩 billigare och fyller alla kriterier än 2 ovanstående

https://www.inet.se/produkt/1964934/lenovo-legion-5-17-3-i7-1...

Permalänk
Medlem

Ska du köpa lenovo, avvakta lite. I helgen gick den nya för 2700 kr billigare. En såkallad helg deal, att man inte slog till då :S. Även de äldre y540 gick för betydligt mindre med grymma specs.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Viktorebro:

@Axel95: hmm jo verkar som att Intels 10- serie är on-par med ryzen 4000?

Vad har du fått detta ifrån?

För spel, ja, absolut (då kanske till och med Intel 10th generation for laptops är ett pyttelitet snäpp vassare) men inte gällande multicore prestanda eller för content creation (renderingar etc) eller programmering. Möjligen är det också så att man får en vinst genom bättre batteritid på de flesta Ryzen 4000 laptops om inte Intel motsvarigheten har ett jättebatteri.