KebabClockers

Från I Love Pizza, Allum i Partille.

Skrivet av eat:

Emils i Jakobsberg har(hade) den bästa gyrosen i stockholm.
Tror vi testat alla ställen.

Det ska testas!

Är det denna eller? https://www.grilliant.se/

@basn:
Jag åt där först under förra året så det är de ägarna som fanns på Uppdrag Mats YT-kanal.
Vet av polare från Jönköping att några som tidigare var med i Alcamo lämnade och öppnade Prima som ligger runt hörnet och är betydligt godare.

Skrivet av Yaana:

Mixtallrik (blandat kebabkött nöt och gyros) med pommes, bacon, banan och ananas. Är utmärkt! På sistone har det blivit en del kebabrullar med banan och ananas.

Sorry, men det där låter vidrigt. Jag hade sparat banan och ananas till desert tillsammans med en stor skopa glass typ gammaldags vanilj.
Men men smaken är som baken...

Kycklingkebab är ju inte med... 😮

@jH0Ni:

du har fel, men för min del får du kalla din abomination till hittepåkebab vad du vill bara du inser det. en köttbulle blir inte vegansk bara för att den kallas vegansk köttbulle, den är fortfarande gjord av köttfärs.

Fläskkött kan aldrig kallas kebab, då heter det gyros. punkt slut.

Skrivet av Zippeer:

Kan ju säga direkt att det är fel sås på alla dina bilder

Stark tomatsås och en bra vitlökssås ska det vara!

This guy knows what's up!

Det ska va nöt lr lamm.

Jag är nyfiken på vad kebabsås är för någonting. Är detta någonting som inte finns i Uppsala?

Skrivet av SilenceLotto:

Jag är nyfiken på vad kebabsås är för någonting. Är detta någonting som inte finns i Uppsala?

Citerar mig själv som svar.

Skrivet av Zippeer:

"Kebabsås" jävla hitte på fasoner ni har där nere i södra delarna av Sverige

Speciellt GBG där dem drar fram Stadium vattenflaskan och frågar vilken sås man ska ha

@SilenceLotto: Det finns i Uppsala det brukar vara en ganska fet sås med mild smak.
Ibland är det en del vitlök!
Tänker att det är det man får om man går till Kebab House eller liknande.

Vilken hädelse att du inte tänkt på oss norrbottningar! Det ska vara orientdressing till kebab, inget annat!! Min favoritkebab är kebabtallrik täckt med orientdressing! Aaaaahhh, nu fick jag cravings!

Skrivet av plattangen:

@SilenceLotto: Det finns i Uppsala det brukar vara en ganska fet sås med mild smak.
Ibland är det en del vitlök!

Här i västra Sverige är det normalt ett val mellan mild sås, stark sås eller vitlökssås.

Skrivet av SilenceLotto:

Jag är nyfiken på vad kebabsås är för någonting. Är detta någonting som inte finns i Uppsala?

Du ser hur den ser ut högst upp på denna sida, från I Love Pizza.

Skrivet av WhiteOnyx:

Aldrig fattat detta med vidrig pommes på en pizzA! tur att vi alla är olika!

Håller med, pommes på pizza är som ketchup på glass.

@shirre:
Det där ska inte finnas på kebab så därför finns det inte med som alternativ!

Skrivet av Ureet:

Här i västra Sverige är det normalt ett val mellan mild sås, stark sås eller vitlökssås.

Blir nästan som mes sås, mild sås och vitlöks sås. För inte har stark sås någon styrka.
Å feferonin är mer som en grön sallad

@Bussović: Det slår alla andra såser överlägset ju!

Skrivet av BrottOchStraff:

Det ska testas!

Är det denna eller? https://www.grilliant.se/

Yes.
Hette Emils tidigare.
Var ju visserligen 5 år sen jag åt där.

Skrivet av Quorthon:

Sorry, men det där låter vidrigt. Jag hade sparat banan och ananas till desert tillsammans med en stor skopa glass typ gammaldags vanilj.
Men men smaken är som baken...

Jag kan hålla med om efterrätten. Jag vidhåller dock att banan och ananas passar till kebab och pizza.

Skrivet av serdyllon:

Vad anser ni om ris till kebab?

I slutet av 1990-talet började flera ställen som sålde kebab i GBG på allmän begäran erbjuda ris istället för pommes.

För mig är ris någonting jag äter till asiatiskt och då får det gärna vara ett lagom kletigt Jasmin eller Basmati. Till kebab skulle jag aldrig ens komma på tanken att beställa ris.

De som började med ris verkade dessutom oftast köra med de där avlånga och friliggande bamba-kornen likt klassiskt Uncle Ben's. Tänk er känslan av att någon har haft gårdagens ris från en Felix färdigportion sparat i en svettig påse som de har gått omkring med hela dagen och sedan värmt upp det igen precis innan servering i en sunkig micro. Ser ut som myrägg och smakar absolut ingenting. Den typen av ris var det som började sprida sig som en löpeld i centrala stan.

Är det fortfarande så? Eller har riset försvunnit från menyn?

Här i Västerås på Paganini kan man beställa kebab med ris men själv skulle jag aldrig göra detta. Förstör hela kebabupplevelsen. Tror det är tänkt som ett nyttigare alternativ men det är ju inte därför man äter kebab.

Skrivet av htbtoma:

@jH0Ni:

du har fel, men för min del får du kalla din abomination till hittepåkebab vad du vill bara du inser det. en köttbulle blir inte vegansk bara för att den kallas vegansk köttbulle, den är fortfarande gjord av köttfärs.

Fläskkött kan aldrig kallas kebab, då heter det gyros. punkt slut.

Här kommer man med källor (nåväl), och så blir det inte bemött! Haha. För att använda ditt argument då. En kebab blir inte automatiskt nöt bara för att du enbart kallar den "kebab". Den kan vara lamm eller kyckling. Eller... * trumvirvel * fläsk!

Jag inser för övrigt att vi inte kommer komma överens, men det är ju roligt att diskutera något som uppenbart är viktigt för många, så pass att det rör upp alla möjliga passionerade känslor!

Skrivet av hakro807:

Talar vi om kebab i allmänhet minns jag fortfarande min första kebabrulle. Det upplevdes som gigantisk, även för en hungrig tonåren. Och så givetvis min upplevelse i Tyskland när jag beställde kebab i bröd och de frågade om jag ville ha "doppelt fleisch". Jag talar inte tyska men tackade glatt ja. Ja, det var verkligen "dubbelt kött". Vi talar om ett bröd fullproppat med kött och så lite sås och lite lite sallad på toppen. Riktigt god, det ska ingen säga något om.

Det gör jag med. Cirka 10 år gammal, fredagskväll hemma med mamma och lillasytern. Vi kollade Star Gate (filmen), och hade beställt en kebabrulle var, och givetvis var det ingen av oss som orkade mer än ungefär halva

Skrivet av htbtoma:

precis, han skriver ju att ni felaktigt använder namnet kebab när det heter gyros.
Kebabens ursprung är mellanöstern
vad är man i mellanöstern? Muslim
vad äter man inte som muslim? Fläskkött.
vad är Gyros? Fläskkött.

gyros != kebab.

end of story.

Sluta hitta på.

Du kan ta reda på hur det ligger till med hjälp av google.
Där finns allt om alla möjliga sorters kebab Gyros, Shish, och Döner mm.

Men du kanske är så trångsynt att inget annat än svennekebab ala nötkött utan smak får kallas kebab...?

Gyros, döner och shawarma beskriver ju bara hur köttet är tillagat på grekiska, turkiska respektive arabiska. Kebab i sig betyder bara grillat kött.

Den får definitivt inte innehålla sådant kött som ni har på bilden för denna tråden, maken till äckligare disktrasa liknande konsistens och smak får man leta efter.

"Riktigt kött" tack som roterar med mycket fett skall det vara.

Skrivet av MiLeS:

Från I Love Pizza, Allum i Partille.

https://i.imgur.com/BP9mR8d.jpg

Okej, när jag ser dessa fantastiska bilder på riktig kebabpizza så känner jag att jag måste ha lite äkta kebabsås i mig snart.
Är det någon som vet var det finns i Stockholmsområdet?

Blev gyrospizza ikväll.

Skrivet av Kilroy:

Okej, när jag ser dessa fantastiska bilder på riktig kebabpizza så känner jag att jag måste ha lite äkta kebabsås i mig snart.
Är det någon som vet var det finns i Stockholmsområdet?

Har letat, men det är skralt tyvärr. Jag blir också sugen som fasen.

Skrivet av Nioreh83:

Har letat, men det är skralt tyvärr. Jag blir också sugen som fasen.

Om alla vi exilgöteborgare - faktiska eller kebabsåsfilosofiskt - går ihop och pitchar in kanske vi kan starta den första Stockholmspizzerian med riktig sås?

Jag ser ett glapp i marknaden!

Skrivet av izzie:

Om alla vi exilgöteborgare - faktiska eller kebabsåsfilosofiskt - går ihop och pitchar in kanske vi kan starta den första Stockholmspizzerian med riktig sås?

Jag ser ett glapp i marknaden!

Skriv gärna vart ni öppnar och vad den heter så jag kan undvika den