Permalänk
Administrativ avgift

@Constantine: Glöm inte att klockan ska vara kl4, du är skitpackad och det är från en food truck med någon som knappt ens pratar tyska. Där har vi livet alltså <3

Visa signatur

Loque Raw s1| 7950x3D | B650-i | 2x16GB DDR5 CL30@6000 | 2TB m.2 | 4090 TUF | Samsung G9 49 | Vive Focus 3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bewise:

Risken är nog överhängande att man dräps för att nämna denna dressing i en tungviktare till tråd som denna men som norrbottning så är orientdressing till kebabpizzor lika viktigt som mjöl är till bröd!

Bott i olika delar av Sverige, bland annat 5 år i Luleå. Åt orientdressingskebab flera gånger men kan verkligen inte förstå varför norrlänningarna är som galna i denna mysko sås.

I Skåne finns bästa "kebaben" utan att tveka, även om gyros kanske inte klassas som klassisk kebab. Kebabpizza med pommes och sås som är blanda mild/stark är ju drömmen. Vattnas i mungiporna nu.

Permalänk
Medlem

Dör... Kebaben i Nederländerna smakar skit jämfört med Sverige. Enda gången under 8 år jag har fått Kebab som var något att ha var i Malmö 2015 påväg från flyget.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chromatic:

Är det mer "original" med nöt eller hur står det till med historien?

Det har jag ingen aning om.

Visa signatur

• ASUS 35" ROG Strix XG35VQ • Lian Li PC-O11 Air Mini • Ryzen 7 5800x3D • NZXT X63 • Asus TUF RTX 3070
• Asus B550-F • G.skill 2x16GB (3600MHz 16-19-19-39) • Corsair RM750x • Corsair Force MP600 1TB • Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Perra2001:

Som många redan nämnt så är det regel än undantag att nästan all pizza inklusive kebabpizza ska undvikas i Stockholms-området av ett par solklara anledningar.

Nu finns det ju massor med bra pizzerior i Stockholmsområdet också.

Men om en jämför med mindre orter så finns det tamig fan en hel del kassa pizzerior och det är rätt konstigt.
Alla mindre orter jag bott på och varit på har bara haft mer eller mindre riktigt BRA pizzerior. I undantagsfall har det funnit någon kass men då har dom inte blivit långvariga.

Och det är väl så, Stockholm är såpass stort och har så mycket folk att läget ofta spelar större roll än kvaliteten. En kass pizzeria som ligger bra kommer gå bra oavsett hur kass den är. Medan i mindre orter så är avstånden annorlunda och alla vet vilken som är kass och undviker den.
Det är min teori iaf!

Skrivet av Perra2001:

Som alla redan skrivit så är annars Jönköpingskebaben och såser bäst i landet, finns inte så mycket mer att tillägga där.

Bäst i landet vet jag inte, men dom gånger jag käkat pizza på dreamhack så har jag alltid blivit jävligt nöjd.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZeneBent:

Bott i olika delar av Sverige, bland annat 5 år i Luleå. Åt orientdressingskebab flera gånger men kan verkligen inte förstå varför norrlänningarna är som galna i denna mysko sås.

Nu ska vi inte vara så där! Den smälter ju så passande ihop med kebaben samt stripsen 😉

Visa signatur

SpelDator: | Asus ROG Strix XG438Q 4K 120hz| AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 35MB| B450 I AORUS PRO WIFI| MSI Radeon RX 6800 16GB | Corsair Force MP510 1920GB M.2 NVMe | Samsung EVO 860 2TB | Seagate Guardian BarraCuda 2.5 5TB| Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance LPX Svart| Ghost S1 MK2| Corsair SF750 750W 80+ Platinum| Logitech MX Sound| WD My Passport V2 USB 3.0 4TB| Buffalo Mediastation Ultra-Thin Portable Blu-Ray writer| Logitech Logitech G604 Lightspeed

Permalänk
Medlem
Skrivet av htbtoma:

precis, han skriver ju att ni felaktigt använder namnet kebab när det heter gyros.
Kebabens ursprung är mellanöstern
vad är man i mellanöstern? Muslim
vad äter man inte som muslim? Fläskkött.
vad är Gyros? Fläskkött.

gyros != kebab.

end of story.

Jag hör vad du säger, men jag håller inte med, haha. Åker man till grekland är det klart att fläskkebabben kallas gyros. Men fläskkebab på annat håll behöver inte kallas gyros. Enligt wikipedia är kebab oftast lamm, men kan bestå av flera olika sorters kött, tex nöt, get, kyckling, fisk och... FLÄSK!

Permalänk
Lego Master

Jag gillar även Tre Spett på Väla, som har både fläsk-, nöt- och kycklingkebab. Bästa är blandkebab (alla tre i en salig röra) på pommes med deras starka tomatsås och tsatsiki. Helgerån, troligen, men förjävla gott alltså.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Moderator
Forumledare
Skrivet av Shudnawz:

Jag gillar även Tre Spett på Väla, som har både fläsk-, nöt- och kycklingkebab. Bästa är blandkebab (alla tre i en salig röra) på pommes med deras starka tomatsås och tsatsiki. Helgerån, troligen, men förjävla gott alltså.

Bra tips! Ska lätt testas! Där fanns en restaurang i Lund förr som serverade långa tunna strimmor kebab i liba-bröd som bakades direkt på plats. Sjuuuukt god

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Medlem

Tips på bra kebab i sthlm västerort? Tycker generellt det är svårt att hitta bra kebab i Sthlm.

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Lego Master
Skrivet av NordhNet:

Bra tips! Ska lätt testas! Där fanns en restaurang i Lund förr som serverade långa tunna strimmor kebab i liba-bröd som bakades direkt på plats. Sjuuuukt god

Ja, alltså, killarna som drev gamla Acapulco i Ängelholm gjorde sån jädra god kebabtallrik. Men de har lagt ner och sålt verksamheten till andra som inte riktigt gör det lika bra.

Sami och Martin <3

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Hjälpsam

Jag hoppar över pomes.
Lök? hm, ja om den är rå i kebassallad eller kebab med bröd, men inte på en pizza.
Blir nog en kebab med bröd i kväll.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

@serdyllon: Inte hittat någon tillverkare som kallar något annat än fläskkött gyros, sen gör givetvis restaurangerna som de vill. Kycklingkebab och kycklingsgyros kommer ju ändå heta dito när de beställer från tillverkare/grossist.

Och i slutändan spelar det ju mindre roll för kunden som beställer, inte sant? Om "reglerna" ändå inte följs av alla, eftersom folk inte kan enas om vad som är rätt eller fel?

Min poäng med mitt föregående inlägg är att den här tråden har börja få lite för många Wikipedia-inlägg och semantiska diskussioner om vad som är rätt eller fel namn på olika sorters kebab. I slutändan är kebab, här i Sverige, ett samlingsbegrepp som kan ha väldigt olika innehåll beroende på vilket ställe man beställer från. Det behöver inte ens röra sig om olika delar av landet, man kan beställa exakt samma sak och få olika kött och olika grönsaker bara genom att gå till andra sidan gatan.

Ser gärna att vi gör gemensam sak i att istället försöka fokusera mer på smakupplevelsen. Och gärna dela fler bilder på kebab från favoritställena

Vad vi sedan kallar det vi äter känns sekundärt, så länge som smaken är bra. Tapper soldat kan ju för rikets välmående skriva en notering om det var fläsk eller kött eller får eller ren eller roadkill.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bewise:

Nu ska vi inte vara så där! Den smälter ju så passande ihop med kebaben samt stripsen 😉

Haha kan man tycka... Den är klart ätbar men finns bättre! Är kanske något med ert vatten däruppe som gör att ni har mersmak för orienten

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hulle:

Säger bara... "likvagnen" på Mårtenstorget i Lund. Vet inte om den finns fortfarande men för 15 år sedan var den the shit. Man stod och trängdes framför den 02:30 när nationerna stängts och gubben i vagnen bara ropade "pita?" "pita?" "pita?" och pekade ut på folket. Jag tror inte man ens kunde beställa något annat än "pita". Dvs pitabröd helt fullspäckat med det flottigaste kebabkött som gick att uppbringa, sedan lite isbergssallad ovanpå som en tom gest och så "blandad sås".

Mer än en gång insåg jag när jag kommit hem att jag även käkat upp pappret som man fick skiten i, då det blivit så nedflottat att det smälte ihop med brödet.

Börjar fan dregla lite nu när jag tänker på den.

/hulle.

Jag förstår att den Kebaben troligtvis är förknippad med minnen och eventuellt berusning av alkohol men själva kebaben var inte speciellt bra ens för 15år sedan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shudnawz:

Ja, alltså, killarna som drev gamla Acapulco i Ängelholm gjorde sån jädra god kebabtallrik. Men de har lagt ner och sålt verksamheten till andra som inte riktigt gör det lika bra.

Sami och Martin <3

Acapulco <3 Där kebaben badade i sås! Många besök på den där pizzerian när maten i skolan inte dög!

Permalänk
Medlem

Kebabkött, isbergssallad, röd paprika, crème fraiche, hallon, blåbär, jordnötter, cashewnötter.

Ett glas mjölk till det så är jag nöjd sen

Visa signatur

Shadows never sleep...
Specs: Ryzen 5600X, Powercolor Fighter RX 6700XT, ASUS B550-I ITX, 32GB 3600MHz DDR4, Bitfenix Phenom µ-ATX

Permalänk
Lego Master

Oavsett tror jag vi kan vara överens om att kebab är bäst när den är rakad direkt från Kebabdjuret på spett, istället för halvhjärtad fryskebab, uppvärmd i mikron tillsammans med tre fimpar och en död mus.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Medlem
Skrivet av Don_Tool:

Döner! Nuff said! Smakar som bäst sittandes vid stranden när Bubas Bar I Kroatien Makarska. Dalig tradition när jag är där som frukost med en döner i bröd och en öl sedan är man redo för en dag med sol bad och äventyr. Aaaaaaa jag vill ha semester nu och jag vill Covid19 the F out of here!

https://www.bildtagg.se/file/thumb/ov4brn4j1c4ri6n8hvrunn9

Nä i Makarska ska man äta cevapcici:) helst någonstans där ägarna är ursprungligen från Bosnien..

Visa signatur

"Saints are in Hell!"
Cooler Master Cosmos II || ASUS P8Z77-V-PRO TB ||Gainward 680 Phantom 4GB|| I7-3770K ||
G-Skill Ares 1866 MHZ 16 GB||BeQuiet! Dark Rock 2||OCZ Vertex 4 256 GB||Samsung 830 120GB||WD Enterprise 1TB||
Plextor PX-LB950SA||Dell U2410||Corsair AX 1200

Permalänk
Medlem

Vad anser ni om ris till kebab?

I slutet av 1990-talet började flera ställen som sålde kebab i GBG på allmän begäran erbjuda ris istället för pommes.

För mig är ris någonting jag äter till asiatiskt och då får det gärna vara ett lagom kletigt Jasmin eller Basmati. Till kebab skulle jag aldrig ens komma på tanken att beställa ris.

De som började med ris verkade dessutom oftast köra med de där avlånga och friliggande bamba-kornen likt klassiskt Uncle Ben's. Tänk er känslan av att någon har haft gårdagens ris från en Felix färdigportion sparat i en svettig påse som de har gått omkring med hela dagen och sedan värmt upp det igen precis innan servering i en sunkig micro. Ser ut som myrägg och smakar absolut ingenting. Den typen av ris var det som började sprida sig som en löpeld i centrala stan.

Är det fortfarande så? Eller har riset försvunnit från menyn?

Permalänk
Medlem
Skrivet av serdyllon:

Vad anser ni om ris till kebab?

I slutet av 1990-talet började flera ställen som sålde kebab i GBG på allmän begäran erbjuda ris istället för pommes.

För mig är ris någonting jag äter till asiatiskt och då får det gärna vara ett lagom kletigt Jasmin eller Basmati. Till kebab skulle jag aldrig ens komma på tanken att beställa ris.

De som började med ris verkade dessutom oftast köra med de där avlånga och friliggande bamba-kornen likt klassiskt Uncle Ben's. Tänk er känslan av att någon har haft gårdagens ris från en Felix färdigportion sparat i en svettig påse som de har gått omkring med hela dagen och sedan värmt upp det igen precis innan servering i en sunkig micro. Ser ut som myrägg och smakar absolut ingenting. Den typen av ris var det som började sprida sig som en löpeld i centrala stan.

Är det fortfarande så? Eller har riset försvunnit från menyn?

Riset är definitivt inget jag förknippar med kebab...Basmati gillar jag till Chilli Con Carne..

Visa signatur

"Saints are in Hell!"
Cooler Master Cosmos II || ASUS P8Z77-V-PRO TB ||Gainward 680 Phantom 4GB|| I7-3770K ||
G-Skill Ares 1866 MHZ 16 GB||BeQuiet! Dark Rock 2||OCZ Vertex 4 256 GB||Samsung 830 120GB||WD Enterprise 1TB||
Plextor PX-LB950SA||Dell U2410||Corsair AX 1200

Permalänk
Medlem

Har inte sett någon skriva om Vetlanda.

Stannade i staden över en natt på en jobb resa och hade bivit rekommenderad att prova kebaben på Hasses Gatukök.
Vid tiden var det en av de bättre kebaberna jag provat. Riktigt bra med smak i köttet, färskt pita bröd samt en måttlig mängd grönsaker som komplimenterade allt i kombination med kebabsås.

Har aldrig återbesökt Vetlanda efter detta, så minnet är vad det är gällande deras kebab.

Den senaste kebaben som satte ett starkt intryck var på M.O.A.S. i Stockholm. Efter att ha följt en av ägarnas instagram över ett par år fram till den punkt att han öppnade M.O.A.S. så blev man väldigt sugen på att se om det höll måttet. Väldigt effektiv marknadsföring för övrigt att resa runt och betygsätta kebab världen runt för att senda starta en restaurang.
Jag beställde en rätt i kebabstil med Kyckling, Hanoi om jag minns rätt. Med en väldigt upppiggande sallad och en Pistage milkshake högg jag in. Såsen var väldigt kryddig och träffade rätt i munnen. För den som kan hantera något sött är milkshaken att dö för när den serveras redigt kyld.
Har senare beställt en lammkebab därifrån, men denna upplevelse minns jag inte lika väl.
Helhets upplevelse att äta på plats gav ett strålande intryck, av både trevlig och bemöttande service men främst kombinationerna av det olika valen på rätterna. M.O.A.S. är inte din vanliga kebab. Med det sagt så får man betala dubbla eller nästa tre dubbla priset jämfört med lokala gatukök om man vill ha en hel meny.

Om tråden. Väldigt kul och se allas åsikter och olika varianter på vad ni vill och inte vill se i kombination med Eran kebab.

Fred ut SweC!

Visa signatur

Chassi Corsair Carbide Air 240 | Moderkort ASRock Z87M Pro 4 | Proccesor Intel Core i7 4770K 3,5GHz | CPU Kylare Corsair H60 v2 | Grafikkort GeForce RTX 2070Super 8GB | RAM Corsair Dominator Platinum 16GB 1866Mhz | SSD Samsung 840 Evo 250GB | Hårddisk WD Green 2TB | Nätaggregat Corsair AX 750w 80+ Gold | Ljudkort ASUS Xonar Phoebus 7.1

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZeneBent:

Haha kan man tycka... Den är klart ätbar men finns bättre! Är kanske något med ert vatten däruppe som gör att ni har mersmak för orienten

Ska erkänna att jag inte är så berest i kebabens värld så det finns säkert såser där ute som är godare! Haha säger inte emot det

Visa signatur

SpelDator: | Asus ROG Strix XG438Q 4K 120hz| AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 35MB| B450 I AORUS PRO WIFI| MSI Radeon RX 6800 16GB | Corsair Force MP510 1920GB M.2 NVMe | Samsung EVO 860 2TB | Seagate Guardian BarraCuda 2.5 5TB| Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance LPX Svart| Ghost S1 MK2| Corsair SF750 750W 80+ Platinum| Logitech MX Sound| WD My Passport V2 USB 3.0 4TB| Buffalo Mediastation Ultra-Thin Portable Blu-Ray writer| Logitech Logitech G604 Lightspeed

Permalänk
Medlem
Skrivet av MurrGutt:

Har inte sett någon skriva om Vetlanda.

Stannade i staden över en natt på en jobb resa och hade bivit rekommenderad att prova kebaben på Hasses Gatukök.
Vid tiden var det en av de bättre kebaberna jag provat. Riktigt bra med smak i köttet, färskt pita bröd samt en måttlig mängd grönsaker som komplimenterade allt i kombination med kebabsås.

Har aldrig återbesökt Vetlanda efter detta, så minnet är vad det är gällande deras kebab.

Oh ja! Kebaben i Vetlanda är sjukt god. Kebabpizza på Ceylan....

/hulle.

Visa signatur

A600, 2 MB Chipram, 85 MB HD, Extra diskettstation, Joysticks: Tac-2, The Bug och Wico Red Ball.
Zotamedu:"Kompressorkylning är nog det mest miljöfarliga du kan göra med en dator om du inte tänker börja elda brunkol i den."

Permalänk
Medlem

Har någon tips på hur man bäst bakar färskt kebabrullebröd?

Tyckte att jag såg någon rekommendera vanlig pizzadeg, men det är ju deg med jäst och tidigare har jag sett recept där man gör ett platt vetebröd med bakpulver och steker det i stekpanna. Har någon här testat olika varianter och kommit fram till att någon särskild är bäst?

Permalänk
Medlem
Skrivet av BrottOchStraff:

Tips på bra kebab i sthlm västerort? Tycker generellt det är svårt att hitta bra kebab i Sthlm.

Emils i Jakobsberg har(hade) den bästa gyrosen i stockholm.
Tror vi testat alla ställen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZeneBent:

Acapulco <3 Där kebaben badade i sås! Många besök på den där pizzerian när maten i skolan inte dög!

Det brukade vara sista stationen innan man skulle hem, vid 2-3 tiden. Alla var som hypnotiserade och åt kebab i pitabröd och alla hade stor pöl av sås på bordet:)

Visa signatur

"Saints are in Hell!"
Cooler Master Cosmos II || ASUS P8Z77-V-PRO TB ||Gainward 680 Phantom 4GB|| I7-3770K ||
G-Skill Ares 1866 MHZ 16 GB||BeQuiet! Dark Rock 2||OCZ Vertex 4 256 GB||Samsung 830 120GB||WD Enterprise 1TB||
Plextor PX-LB950SA||Dell U2410||Corsair AX 1200

Permalänk
Medlem

Mixtallrik (blandat kebabkött nöt och gyros) med pommes, bacon, banan och ananas. Är utmärkt! På sistone har det blivit en del kebabrullar med banan och ananas.

Visa signatur

[Sony 65" XE9305 + LG SJ9 | PS5] [Samsung Galaxy Z Flip 4]
[Ryzen 5800X3D | Arctic Freezer 34 eSports Duo | MSI B450 Tomahawk MAX | 4x8GB 3200MHz G.Skill TridentZ | Sapphire RX5700 XT Nitro+ | Kingston NV2 M.2 2TB | Corsair RM750X V2] [LG 34WN750-B]

Permalänk
Medlem

@Quorthon: ja men det äter man också, fast inte till frukost 😁

Visa signatur

TV: LGOLED65B1
PC:
Corsair Crystal 570X - ASUS ROG Strix B560-A GAMING - i9 11900K - ZOTAC 3080Ti AMP EXTREME HOLO - SAMSUNG 960 EVO 250GB - WD Blue SSD 1,5tb RAID - Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz 32GB - Corsair RM1000i - ASUS VG27BQ - Steel Series Apex Pro - Steel Series Rival 5.
Mobil: OnePlus 10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bussović:

@SvennaJensen:
Jag gav Alcamo två chanser men nej... bara nej.
Helt okej men Prima är betydligt bättre.
Gillar dock San Marino mest i just Jönköping.

Såldes inte Alcamo för typ 4-5 år sedan? de va grymt i början av 2000 talet iaf..
De som sålde Alcamo har väl något annat ställe som också är bra om jag inte missminner mig.
Tyvärr är man ju för sällan i JKPG för att äta god kebabpizza utan de händer väl bara runt Bilsportsmässan för min egen del.

Milano på Alcamo är ju en klassiker som sagt, saknar god kebabpizza i Karlstad...
De är OK men inte närheten så bra som de kan vara.

Visa signatur

Battlestation: 12700k - RTX3090 - 32gb ram - 1tb M2 990 PRO - 2TB M2 crucial
Server: 2x Xeon E5-2670 - 64GB Ecc ram