Bygga hemsida, WP eller HTML/CSS/JS?

Permalänk
Medlem

Bygga hemsida, WP eller HTML/CSS/JS?

Hej!
Planerar att bygga en ganska enkel hemsida, men vet ej hur jag ska gå tillväga. Kan en del basic HTML/CSS, inte Javascript, men är intresserad av att labba lite med det för att lära mig grunderna.

Vad är bästa lösningen? Lära mig wordpress vilket hade ev. varit ganska kul och kanske användbart i framtiden, eller bygga en sida själv och betala för att hosta den. Är det enklare att deploya på WP än "traditionellt"? Är inte alls intresserad av att lägga någon tid på att lära mig PHP, är det viktigt att kunna när man bygger en sida i WP eller klarar man sig med HTML/CSS/JS?

Permalänk
Medlem

Är du behov av att kontinuerligt redigare innehåll via ett CMS (Wordpress) och allt som det innebär? Eller kommer du bara behöva en statisk informationssida som du manuellt kan gå in och redigera?

Vill du arbeta med befintliga themes och bara trycka play så behöver du inte kunna PhP, däremot kommer din sida se ut som alla andras. Wordpress används annars främst för bloggar.

Permalänk
Medlem

Jag kan varmt rekommendera dig att pröva på Wordpress. Sedan är det kanske inte optimalt att utgå från WP om man vill lära sig grunderna i HTML(5)/CSS men ibland är det viktigt att snabbt komma igång med sitt skapande och få se snabba resultat också.

Däremot behöver du ju antingen ha en webhost alternativt pröva typ XAMPP för localhost-installation som ingen annan kan nå, men som i gengäld är gratis för dig att laborera med.

Tilläggas bör att en statisk sida eller onepage knappast kräver en WP-installation. Då blir det oftast bättre optimerat att bygga från grunden med ett CSS framework.

Permalänk
Medlem

Finns väldigt mycket gratis templates som man kan ladda ner och utgå ifrån även om man skippar WordPress och kör själv med CSS/HTML.

https://www.free-css.com/free-css-templates

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Squarespace är enligt mig bättre och mer lämpat för en amatör som bara vill ha en enkel hemsida

Permalänk
Medlem

Rekommenderar något CMS, beroende på vad sidan har för krav så kan det oftast räcka med en static site generator, finns väldigt många open source sånna nu för tiden. Jag tänker om du inte vill lägga tid på att lära dig PHP så kanske du inte vill lägga tid på att hosta själv och hålla mjukvaror uppdaterade på servern?

Kolla in

https://github.com/topics/static-site-generator?o=desc&s=star...

och

https://gohugo.io/