Permalänk
Medlem

HDMI förgrening

Hej, jag har en HDMI port och tre display portar och jag använder två skärmar. Ena skärmen kopplar jag med HDMI och den andra kopplar jag display-hdmi + förgrenar + HDMI men det fungerar inte. Jag kan inte hitta längre display-hdmi. Vad gör jag då?

Tråd flyttad till Skärmar och TV-apparater
Permalänk
Medlem

Måste du använda? Display port är bättre om det går.

Visa signatur

Dator: HP Pavilion och Lenovo Legion. Konsol: Playstation
Tv: LG Oled. Ljud: Marantz surroundförstärkare, Klipsch Reference högtalare och basskickers.

Permalänk
Avstängd

Det finns kablar som har DP i ena änden och HDMI i andra, videosignalen är ju densamma så det behövs inget komplicerat om man inte är nära något gränssnitts max. Exempelvis: https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

Permalänk
Bildexpert 📺

@Bj0rck: Jag är inte helt med på vad du frågor efter? Jag gissar att du kör med ett grafikkort som har 3 st. Displayport och 1 st. HDMI-utgång. Du använder HDMI-anslutningen till en skärm och använder en DP-till-HDMI-kabel till den andra skärmen.

Vad är det sedan du förgrenar? Och hur förgrenar du? Vad är det för skärmar? Många av de här frågorna har ofta bättre lösningar än adaptrar och liknande, men om man inte vet vad det är för produkter och vad man försöker uppnå är det svårt att ge svar.

För normalt kan man inte förgrena den här sortens signaler då det bygger på tvåvägskommunikation mellan källa och display. För att få HDMI till en "förgrening" behöver man specialiserade produkter, till en exempel en HDMI-switch som ger fler HDMI-ingångar till en och samma display.

Skrivet av snajk:

videosignalen är ju densamma

Displayport och HDMI är olika signaler med olika protokoll och signalöverföring. Signalerna är aldrig kompatibla i sig själva. Dock kan de flesta, men inte alla, Displayport-källor, likt moderna grafikkort, via en passiv adapter skicka en komplett HDMI-signal över DP-anslutningen. Den du länkar till är antagligen en sådan. Det finns också aktiva signalomvandlare för Displayport-till-HDMI som konverterar DP-signalen till HDMI. De fungerar med alla DP-källor så länge man försöker skicka rätt signal, till exempel 1080p till en TV som tar emot 1080p.

Permalänk
Rekordmedlem

Om en DP port kan mata ut HDMI signal så kallas porten egentligen DP++ grafikkortstillverkare är dåliga på att märka upp portarna så även om de har funktionen, tillverkare av kompletta datorer brukar oftare sättt DP++ logggan vid utgången och i så fall vet man att porten kan användas för bå¨de DP och HDMI.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Är display till HDMI lika bra som display till display?

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Bj0rck:

Är display till HDMI lika bra som display till display?

Du menar Displayport-till-HDMI jämfört med att köra Displayport hela vägen?

I fråga om bildkvalitet är det normalt samma resultat. Men det skiljer sig vilka möjligheter och funktioner som är möjliga, inklusive vilka bildsignaler man kan köra. Tumregeln är därför att i det längsta köra med rätt kontakt i båda ändarna från början.

Så kör...
Displayport till Displayport
HDMI till HDMI
... och försök i det längsta undvika adaptrar och annat eftersom det ökar risken för krångel och kan leda till att du inte får de funktioner du förväntar dig.