Träningsklocka med podcast app

Permalänk
Medlem

Träningsklocka med podcast app

Finns det någon sådan? Jag vill kunna lyssna på poddar när jag springer utan att behöva ta med telefonen. Det verkar som att Spotify har en del appar (kör podcast addict på telefonen) så det kanske funkar men helst en dedikerad podcast app.

Gärna så billig som möjligt, bryr mig inte direkt om funktioner eller batteritid i övrigt då jag egentligen bara kommer ha den när jag joggar.

Permalänk
Medlem

Jag skulle rekommendera en Garmin klocka med musikfunktion.

Personligen har jag Garmin 645 Music som har en Spotify app där man kan ladda hem offlinemusik till klockan när man springer.

Spotify på Garminklockor har även podcastfunktion, så alla podcast som du kan hitta på Spotify går även att ladda ned till klockan
(Förutsätter dock att du har Spotify Premium)

Det finns även separata podcast appar, men de är amerikanska och har då inte svenska podcasts.

Men Spotify fungerar bra

De billigaste Garmin modellerna med musikfunktion borde vara Garmin 245 Music, Vivoactive 3 Music eller Vivoactive 4.

Men det fungerar även på Apple Watch.

Permalänk
Medlem

@Pulver: Ruggigt bra svar. Gick in för att skriva ungefär exakt det där.

Permalänk
Medlem

Tack, tack

Permalänk
Medlem

Jag har en Garmin 245 Music och jag använder inte musikfunktionen. Det tar en halv evighet att synka musik, man kan inte synka om batteriet är <50%, synkandet misslyckas oftare än det lyckas, osv. osv.

Det verkar som att @Pulver har haft bättre tur dock. Kanske är 245 som är för klen(?) eller jag som lyssnar på för långa podcasts.

Visa signatur

:(){ :|:& };:

🏊🏻‍♂️   🚴🏻‍♂️   🏃🏻‍♂️   ☕

Permalänk
Medlem

Klockorna laddar hem musik och podcasts via Wifi, jag brukar sätta klockan på laddning och synka Spotify innan varje löptur.

Det tar lite tid (jämfört med en telefon) men det är inte överdrivet långsamt heller enligt mig - det skulle vara betydligt långsammare om den förde över musiken via bluetooth (som en del andra klockor jag testat gör)

Men om är det långa podcasts kan det givetvis ta lång tid att få ned dem.

I mitt fall brukar det endast vara förändringar i olika playlists på Spotify som laddas ned och det går ändå ganska snabbt.

Permalänk
Medlem

@Pulver: Tusen tack! Grymt svar

Permalänk

Som komplement till Spotify på Garmin-klockor kan jag varmt rekommendera Runcasts.

Visa signatur

Tjo Göingar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Linux Lover:

Som komplement till Spotify på Garmin-klockor kan jag varmt rekommendera Runcasts.

Får du Runcast att fungera alltså? Per mina kommentarer ovan har jag jätteproblem med sync osv.

Visa signatur

:(){ :|:& };:

🏊🏻‍♂️   🚴🏻‍♂️   🏃🏻‍♂️   ☕

Permalänk
Medlem

@Pulver: Fungerar Acast? Där hittar jag alla svenska poddar

Permalänk
Medlem

Samsung S3 och Galaxy Watch har en uppsjö appar. Om man inte kör en Android lur (allra helst en Samsung) så bör man kolla på LTE versionen.

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Medlem
Skrivet av omdull:

@Pulver: Fungerar Acast? Där hittar jag alla svenska poddar

Har dålig koll på vad Acast är, här är en länk till alla musik/ljud appar som finns till min klocka: Garmin 645 Music (snarlikt till alla musik-modeller hos Garmin)

https://apps.garmin.com/sv-SE/devices/forerunner645music/appT...

Permalänk
Medlem

Vill gärna tillägga att bokmärken i din podcast inte följer med vid synkningen då man använder Spotify appen med Garmin 245. Detta insåg jag inte och då jag även lyssnar på dator och telefon så blev detta en dealbreaker för mig. Otroligt irriterande att försöka spola fram och hålla koll på var man är i lite längre poddar. Men om man endast lyssnar via klockan så minns den var man är. I varje fall fram tills dess att du synkar igen. Då försvann mitt bokmärke. Slutade med att jag returnerade den och fortsätter springa med telefon i ett flipbelt.

Permalänk
Medlem

Jag kör också 645 Music med Spotify. Playlists funkar bra att synka tycker jag men podfunktionen kunde vara smidigare för att lägga till nya poddar och avsnitt. Man måste följa podden på spotify och sedan ha klockan kopplad till telefonen samt gå in på klockan och välja avsnitt att ladda ner. Möjligt att det har förfinats dock då det var ett tag sedan jag använde podfunktionen.

Rörande tiden det tar att synka så verkar åtminstone min klocka vara känslig för hur bra wlan-täckningen är, går väldigt långsamt och misslyckas att synka om man är för långt ifrån routern även om en telefon/dator fungerar bra på dessa platser.

Visa signatur

Dell Latitude 7280
IPad Pro 11
IPhone XS