Permalänk
Inaktiv

Det där är rätt ofta en issue när man är yngre, man blir ihop, kanske flyttar ihop och sen tror man att man ska vara ihopklistrade dygnet runt. Jag är också introvert, älskar ensamtid men har levt i olika relationer sen jag var 17. Genom åren har jag fått kämpa rätt hårt för att få förståelse för mitt behov av ensamtid och mina "nördiga" intressen. Det har inte alltid funkat. Perioderna när jag varit ensam har jag älskat ur den aspekten. Friheten. Nu är jag äldra, relationerna mer accepterande att man efter jobb och familjeliv väljer att sätta sig för sig själv en stund på kvällen.

Tror dock det är ett "stålbad" man måste gå igenom som ung. Värdelöst tips för dig som undrar, jag vet. Men när man är ung är relationer baserade på helt andra grunden än när man blir lite äldre. Det ska hända saker, storma lite, man festar, blir fulla, bråkar, blir sams. Börjar man sitta hemma framför soffan och hålla varandra i handen känner man sig snabbt gammal och då börjar den ena eller den andra parten ganska snabbt att ifrågasätta.

Igen, värdelösa/obefintliga tips från min sida, I know. Det enda jag kan skicka med dig är att jag tycker du ska försöka behålla det du är intresserad av, och parallellt se till så att din andra hälft är tillfreds med livet. Akta dig dock för att "jobba dubbelt", dvs att du ska skapa hennes intressen också. Det måste varje individ se till att klara på egen hand,

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zipparn:

Nu kommer nivån efter nuvarande år. Källa på det? i absurdum.
Jag har som många spelat väldigt mycket dator i mina dagar. Men jag är ärlig nog att kunna se på detta intresse kritiskt, något som verkar förarga väldigt många användare som istället låtsas bli personligt kränkta och tar på sig en offerkofta.

Då kanske du istället ska komma till insikten att du spelade för mycket

Visa signatur

Project: Perfection 2.0
OS: Microsoft Windows 11 Home | CPU: Intel Core i9 11900 | GPU: EVGA 3080 XC3 Ultra Hybrid
MB: ASUS ROG STRIX B560-I | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair SF750
Chassi: Louqe Ghost S1 MK3 | SSD: Samsung 980 Pro | CPU-Kylare: Fractal Design Celsius+ S24
Bildskärm: Sony 65AG9 | Mus: Logitech G603 | Tangentbord: Corsair K63 Wireless

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zipparn:

Din tjej har helt rätt. Visa att du är förtjänt av henne. Sälj datorn och sluta spela spel. Det är osunt att klänga sig kvar vid lek och spel bara för det är någonting man gjort i barndomen. Det finns mycket annat man kan göra om man är IT och teknikintresserad som inte är lika barnsligt och exkluderande för din tjej

Är det din eller din flickväns röst vi hör?

Visa signatur

Kontor: Intel Core i3-12100F | ASUS B660-I STRIX | Intel Arc A750 Founders Edition | 16 GB Kingston Fury Beast DDR5 5200Mhz CL40 | Corsair SF750 Platinum 750W | Noctua NH-L12 Ghost S1 Edition | Louqe Ghost S1 MKII Limestone
Soffan: AMD Ryzen 5 7600 | ASUS B650E-I STRIX | ASUS Geforce GTX 1080 Ti STRIX | 32 GB Corsair Vengeance DDR5 6000Mhz CL36 | Corsair SF750 Platinum 750W | Thermalright AXP120-x67 | Fractal Design Ridge White
Bärbart: Apple Macbook Air 13" M1 Space Grey (8GB RAM, 256GB SSD)
Server/NAS: AMD Ryzen Pro 5 4650G | Gigabyte MC12-LE0 | 64GB DDR4 3200MHz ECC | Fractal Design Node 804

Permalänk
Medlem

Det kommer inte sluta bra om du ska ändra på hela din person.
Behåll datorn men detta kommer leda till konflikter längre fram.
Det är en svår balans som många av oss sitter i.

När barnen kommer blir det 30ggr värre...

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Zipparn:

Nu kommer nivån efter nuvarande år. Källa på det? i absurdum.
Jag har som många spelat väldigt mycket dator i mina dagar. Men jag är ärlig nog att kunna se på detta intresse kritiskt, något som verkar förarga väldigt många användare som istället låtsas bli personligt kränkta och tar på sig en offerkofta.

Du kan inte gömma dig genom att påstå att valda argument är absurda. Kommer du med ett kontroversiellt påstående och presenterar som fakta så är det inte konstigt om någon ber dig bevisa detta. Du blir personligt kränkt av att bli ställd mot väggen. Eller så trollar du bara. Svårt att avgöra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av oscar_98123:

Hej
(Första paragrafen är lite bakgrund om mig så ni kan få en bild av vem jag är och vad det håller för vikt för mig)
Jag har nu nyligen fyllt 22 och har sedan jag var ungefär 12 varit rätt intresserad i att hålla på med datorer som drivits på till stor del av att jag gillar att spela spel. Singleplayer och multiplayer. Det har helt enkelt varit en del av min uppväxt att man tränar, gör sina läxor, träffar vänner och övrig tid har lagts på att spela. Har byggt om mitt system ett flertal gånger och byggt hela system från grunden 5 gånger och tycker det är kul.

Men nu har har jag blivit ihop med en tjej, vi har även flyttat ihop. Vi båda tycker om varandra mycket. Vi har dock inte varit ihop så länge, lite över ett år men det känns rätt bra. Varit ihop i längre, seriösa, förhållanden tidigare så skulle inte kalla mig själv "nykär" eller dylikt.

Hon känner att hon ofta blir uttråkad och att ifall jag går och spelar så lämnar jag henne ensam. Hon är rätt extrovert så hon vill ha rätt mycket socialt umgänge, medans jag är mer åt det introverta hållet.

Det hela resulterar i är att ifall jag går iväg och spelar så gör jag något för mig själv och tar inte hänsyn till hur det påverkar henne. Men ifall jag stannar kvar trots jag vill spela så anser hon att hon hindrar mig från att göra saker som jag vill göra, och det vill hon inte.
Då har jag börjat överväga om man kanske borde sälja sin rigg? Är det såhär det blir när man blir äldre och hittar någon? Min dator har ju alltid vart en självklarhet när jag bott hemma hos föräldrarna men nu när jag flyttat ut så är det ju lite annorlunda.

Jag tror att en konsol skulle vara ok för hennes skull för då kan vi ändå vara mer nära varandra ifall jag spelar, dock så kommer jag nog alltid sakna kontrollen man har med en dator.. Att kunna byta ut delar, konfigurera om saker så att det passar just mig, att helt enkelt ha kontroll.

Alla perspektiv och tankar är intressanta! Vill gärna se andra synvinklar på de här, kanske särskilt från er som är lite äldre och har någon ni delar ert liv med!

Hittills har du fått många bra tips och råd. Tycker helt klart du skall lyssna på dessa, även om du först och främst skall lyssna på dig själv.

Om datorer är och länge har varit ditt intresse och passion skall du såklart fortsätta med detta. Sluta inte med det för att någon säger - det slutar inte bra (nu är det förvisso ingen som säger det utan snarare du som kanske tror att det är ett sätt att lösa ett problem).
Däremot ter det kanske sig naturligt att det blir mindre och mindre datorspelande allt eftersom att livet kommer emellan. Får däremot datorer dig att må bra och kunna koppla av en stund så tycker jag det är rimligt att fortsätta så.

Jag känner igen mig i din situation annars. Jag och min sambo bodde i lägenhet tidigare. På fritiden satt jag mycket vid datorn och hon i soffan och tittade på telefonen. Jag hade inga problem att få tiden att passera men desto tråkigare var det för henne. Jag är också mer introvert och hon extrovert.
Hobby är viktigt. Sätt ett gemensamt mål. Kanske få för er att bestiga Kebnekaise nästa år och träna inför detta tillsammans. Eller kanske skaffa en hund (det kanske är bättre än ett barn?) Köp vars en cykel och cykla runt Gotland? Behöver inte vara dyra saker.

Hon tycker inte om att spela split-screen? Spela igenom Lego-spelen? Det gjorde jag och min förra flickvän. Det var kul.

Att ha shopping och äta ute som intressen må kanske många tycka är skoj, men då är Corona ett utmärkt tillfälle att prova på någonting nytt. Laga mat hemma (börja tillverka glass!) istället kanske?

Ni skall se att nu hittar på någonting. Att sälja datorn däremot så att ni båda får tråkigt tror jag själv inte på. Så var det för mig i alla fall - men alla är ju olika.
Lycka till!

Skrivet av Panzerfister:

Skaffa en unge tillsammans, då slutar man ha problem av typen "Vad ska jag göra på all min lediga tid?".

Eller så köper ni ett hus tillsammans som är i behov av lite renovering. Det blir samma sak - "vad skall jag göra på min lediga tid", det begreppet finns inte just nu.
Annars har du rätt i sak. Man måste alltid ha någonting att göra. Ett slags mål.
Först går man i skolan. När det är slut behöver man nytt mål. Vanligt är resa, hus eller barn.

Permalänk
Moderator
Festpilot 2020, Antiallo

Och nu har tråden spårat ur. Synd att folk inte kan förstå att vi alla har olika åsikter och perspektiv på ämnen.

Tråd låst.
/DavidtheDoom, - Moderator

Visa signatur

 | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret | Geeks Discord |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin