veckans mest udda fråga, har du importerat din kärlek?

Permalänk
Medlem
Skrivet av zeg:

Sprutar ut fördomar som det alltid blir när det gäller denna fråga. Och förmodligen oftast från oerfaret folk.

Man måste vara försiktig då det finns dom som fiskar pengar bara.
Och dom som försöker ta sig till Sverige för att få medborgarskap för att sen lämna.

Men om en snygg 20-åring är intresserad av dig när man är en tjock gubbe på 50 år så handlar det nog inte om kärlek.
Brukar vara många varningsklockor när det inte handlar om ömsesidig kärlek som tyvärr många inte ser.
Många vill hitta och hittar riktig kärlek från båda sidor men man måste vara realistisk.

Att introverta män skulle leta efter en ung städerska och älskarinna är också bara fördomar. Jag själv är väldigt introvert och av mina erfarenhet så är oftast introverta dom som verkligen letar efter riktigt kärlek och en själsfrände men också lättast blir lurad.
Jag lyckades träffa en från Thailand här i Sverige när hon hälsade på sin mamma som bor här. Hon är motsatsen till mig och väldigt extrovert men det har funkat väldigt bra. Hon åker ofta iväg till kompisar/släkt med ungarna och jag får min stilla tystnad i ensamhet.

Är över 10 år sen nu och då var hon här först i 5 månader på turist visum för att sen åka tillbaka och söka uppehållstillstånd som tog "bara" 5 månader att bli klart då men kändes som en evighet för mig. Jag kan inte minnas något om att jag behövde gör en intervju eller något, bara fylla i papper med lite personliga saker.

Som många andra säger så är det väl bara att försöka vara försiktig och ta det lugnt, speciellt fram tills ni verkligen träffats.

Lite rätt på sätt och vis, social trygghet vill väl alla ha.
Men av samma anledning som många letar sig till Thailändskor för att dom är lugnare och mer för familjeliv än Svenskor så letar Thailändskor efter samma sak hos män. Dom vill ha en mogen kille med ett stabilt liv vilket är ovanligt bland yngre Thailändare.
Min fru tänkte nästan inte träffa mig p.g.a. att jag var "för ung" med mina 26 år. Då en 26 åring i Thailand oftast inte klarar av att ha ett jobb och ofta dricker/festar mycket.
Men vi träffades och hon märkte att yngre män i Sverige ofta är betydligt mognare och har ett stabilt liv vid den åldern.
Vilket också är en av anledningarna till att man så ofta ser yngre Thailändskor med äldre män.

Tack för positivt inlägg med annan vinkling

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon134512:

Jag jobbade med bedrägerier på ett penningsöverföringsbolag.

Tyvärr, men jag har sett det här tusen gånger förr, det här var daglig standard. Samma historia varje gång. Förr eller senare kommer en fråga som innebär pengar, t ex _flygbiljetter_, resa, hjälp.

Vad du än gör. Skicka ABSOLUT INGA PENGAR.

Den här historien påminner mig om en som berättade på radion att han skulle träffa sin kärlek från Thailand han hade betalt hennes biljett men på Arlanda så planet landade men hon dök aldrig upp efter lite väntade gick han till infodisken och frågade om de kunna ropa upp hennes namn i högtalaren bara för att kolla att hon inte hade gått fel. Efter utropande så dök det upp 3st andra herrar som också väntade på tjejen varav ena hade till och med köpt en dyr förlovningsring. Han själv tog det inte så hårt eftersom det va billig flygbiljett och tog det som läropeng men någon av de andra skulle polisanmäla händelsen så det kan ha kostat dem betydligt mer.

Samt kommer följa tråden av intresse har själv funderat på att ``importera´´ tjej.

Visa signatur

AMD Ryzen 3900X, Gigabyte X570 AORUS ELITE,
G.Skill Flare X 32GB 3200MHz, FOCUS GX 850W, SSD 125 och 500GB, HDD 2tb, Gainward GeForce RTX 4090 Phantom
Laptops:MSI GT73VR 6RE Titan

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chromatic:

Njae finns alltid en baktanke, en dröm om ett bättre liv i Sverige, social trygghet och status etc. Annars hade dom nog nöjt sig med en lokal pojke ;D

Och du tror inte det finns sådana individer oavsett var de kommer från? Varför skulle det inte finnas människor i Sverige som väljer partner pga att de har bättre ekonomi?

Det finns för övrigt massvis med folk både i Ryssland och Thailand som har markant högre levnadsstandard än Svensson som har 25k/mån, låg lön i ett dyrt land... Finns många andra anledningar än ekonomi till varför man kan tänka sig leta partner bredare än landet man bor i.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aktsu:

Och du tror inte det finns sådana individer oavsett var de kommer från? Varför skulle det inte finnas människor i Sverige som väljer partner pga att de har bättre ekonomi?

Det finns för övrigt massvis med folk både i Ryssland och Thailand som har markant högre levnadsstandard än Svensson som har 25k/mån, låg lön i ett dyrt land... Finns många andra anledningar än ekonomi till varför man kan tänka sig leta partner bredare än landet man bor i.

Guldgrävare finns i alla länder, och det finns gott om män som inte bryr sig utan gladeligen tar en sådan tjej. Ser ofta tjejer på tinder som bara skriver "looking for a rich dick".

Men det jag fått höra om just thailand är att tjejer nästan växer upp kring målet att gifta sig med en västerlänning, inte bara för sin egen skull utan för att hjälpa familjen. För mig så känns det otroligt oromantiskt och jag tror många män som letar efter äkta kärlek där nere lätt blir lurade till att bli någon sorts pengamaskin.

Permalänk
Medlem

Brukar säga att min är importerad, hon är ju från frölunda

Mer ontopic, en gammal kompis är gift med en ryska, vet inte så mycket om hur processen gick till men det tog en hel del tid för dem att få ordning på allt och då hade hon ändå pluggat här ett eller om det var ett par år när de träffades.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Jag failade då det var inkomstkrav osv. Är du sjukpensionär i Sverige får du inte ta hit någon. Var extremt kär i en flicka från thailand. Självklart skulle jag skickat pengar till hennes familj, även om det är små summor, då de har det värre än jag. Men det var inget tjejen frågade efter, hon började gråta när jag berättade att jag såklart tänkt hjälpa så gott jag kan. Men det blev ju inte så.

Var bjuden på resan dit och hade ingen tanke ens på dating. Det var en slump att vi började prata. Att skiljas från henne gjorde ont. Att inte få ta hit henne krossade mitt hjärta. Höll kontakten ett år men ja, hade ju inte ens råd att hälsa på, så tillslut fick man väl ge upp för att inte dö av ångest för något som aldrig gått att lösa.

Tycker nog att det är värt att pröva om man har pengar till det. Att vara ensam är inte kul. Att klicka med tjejer i vårt eget land är ännu svårare då man inte har pengar. Tjejerna har 300 killar på tinder/badoo och folk utan ekonomi faller bort snabbt. De kan vara minst lika ytliga som fördomarna är om tjejer i andra länder.

Men har man inga problem med pengar och känner sig lite bortvald här hemma, så skulle jag inte väntat en dag. De två veckorna jag fick då var några av de bästa i mitt liv. Visst kan man ha risktänket kvar(undvika bartjejer t ex). Men att dra alla över en kam drabbar ingen annan än en själv.

Att vara på plats skulle jag nog föredra alla gånger i veckan, då man träffar tjejer som inte nödvändigtvis letar aktivt på marknaden. Samt att välja en lugnare stad som Hua Hin istället för Pattaya osv.

Nåja, det var mina två slantar om den saken. Önskar alla som prövar lycka till, inklusive trådstartaren och tar även PM om någon vill snacka vidare, för att inte gå offtopic osv.

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Rekordmedlem

Jag kommer osökt att tänka på Donald Trump när man nämner hustruimport

En god vän har en inflyttad fru (hon kommer sydamerika) men de träffades i Sverige när hon var här och besökte en släkting, ålder och social status har inte skilt nått extremt mycket mellan dem och det har fungerat. Det största problemet som upptätt är nog att hennes "utom EU" körkort upphört att gälla. Förhållandet funkar normalt mellan dem men jag känner också 2 äldre som har gift sig med äldre Thailändskor och de verkar mest ha blivit hembiträden åt sina makar.
Vet dock inte om nån har blivit lurad eller om nån varit oärlig i de förhållandena men alla inblandade är 60+ år så det är i vart fall inga 20 åringar som gift sig med äldre Svenska män för att få flytta in i EU.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Jag har ingen erfarenhet av processen. Men jag vill ändå säga:
En del människor är beredda att gå väldigt långt för att manipulera. Det går att hitta vettiga och genuina människor, men dom med onda avsikter finns där ändå. Det är en risk som inte går att komma runt.
Med det sagt önskar jag lycka till.

Permalänk
Medlem

Träffade min tjej i Kina och hon fick uppehållstillstånd till Sverige 3 månader efter att vi träffats första gången. Det var 2013.
Vi är fortfarande tillsammans och lever gott.

Visa signatur

Ryzen 7 2700 @ 4.0Ghz, X470 Taichi, 16gb ram @ 3200 mhz, GTS V8 Cpu Cooler, Gigabyte 5700XT.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av mrqaffe:

Jag kommer osökt att tänka på Donald Trump när man nämner hustruimport

Samma här. Trumpen är ett bra koncentrat på allt som är dåligt med USA, inklusiva hur rika män skaffar sig "trophy wives", importerad eller icke importerad, och även "trophy kids". Eller hur kvinnor med fördelaktigt utseende väljer den bekväma vägen att gifta sig rikt.

Som motvikt vill jag berätta en historia från när jag bodde i Texas. om en kille i marinkåren som delade hus med en äldre dam. Dom hade inget förhållande och dom var inte släkt, dom bara delade hus. Dom kompletterande varandra i livet i huset, gav varandra stöttning och sällskap, bjöd in varandra till respektive släkt och vänkrets. Man delade på kostnaderna och man fick ett rikare socialt liv. Det här är amerikanarna när dom är som bäst, öppna och pragmatiska. Vi i Sverige kan nog lära oss en del där, liksom att vara försiktiga med att ha för mycket åsikter om hur andra väljer att leva sina liv.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Zargoz:

Träffade min tjej i Kina och hon fick uppehållstillstånd till Sverige 3 månader efter att vi träffats första gången. Det var 2013.
Vi är fortfarande tillsammans och lever gott.

Min erfarenhet av kinesiskor är att dom är både söta och smarta. Livsfarlig kombination ...

Lycka till!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zargoz:

Träffade min tjej i Kina och hon fick uppehållstillstånd till Sverige 3 månader efter att vi träffats första gången. Det var 2013.
Vi är fortfarande tillsammans och lever gott.

Härlig att höra

Permalänk
Medlem
Skrivet av EmilH:

Som jag skrev i inledningen som tydligen många missat. Hon skall besöka mig. Hon påbörjat processen med ett turistvisum. Självklart måste vi träffas först och se om vi passar ihop, och en bra förutsättning för det är att hon faktiskt existerar. jag skall inte betala någon flygresa och hon har inte heller bett om det.

Nej hon verkar inte ha så mycket modern teknik vilket är en av "kriterierna" för lurendrejeri precis som du skriver. men av de få varningstecken som finns så finns det väldigt mycket som talar emot lurendrejeri. Eftersom så många är oroliga för mig så skall ni få en lista på saker som talar för att det är äkta.

Bilderna är INTE högupplösta och "modelliga"
Bilderna är lågupplösta och personliga, med typiskt privata bakgrunder.
Bilderna innehåller även vänner och släkt
Hon har berättat vad hennes pappa heter och skickat bild på både sig och pappa
Hon har aldrig bett om pengar
Hon ställer personliga frågor om mig
Hon berättar personliga och privata saker om sig själv. Breven saknar helt och hållet klichéer och floskler ( som jag fått av andra Ryskor via match.com)
Hon skriver väldigt långa brev, breven handlar om allt möjligt
Breven har inte börjat luta åt sexigt inslag ( tydligen mycket vanlig strategi för att locka män)
Trots många och långa brev finns det inga som helst "hål" i logiken. vem som helst hade snärjt in sig ett hörn för länge sedan.

Eftersom jag inte satsar mer än mina känslor kommer jag gå in med inställningen att detta kan bli hur bra som helst tills motsatsen är bevisad.
Om framtiden vet vi inget

Kul att höra!

Visa signatur

Oldschool [å:ldsku:l] adj. Användandet av datorprodukter som är äldre än 3 månader.

Permalänk
Medlem

Frågeställningen påminner mig om denna dokumentär.

Permalänk
Medlem
Skrivet av CymbalCrasher:

Frågeställningen påminner mig om denna dokumentär.

Se där ja 🙂. Men trailern indikerar exakt det problemet som Mats här inne påpekat. Att många är 60+ överviktiga och hittar en allt för ung och snygg tjej. Det är inte riktigt realistiskt att ett sådant förhållande kommer att hålla. Inte omöjligt att jag hyr dokumentären på Youtube. Tack för tipset.

Permalänk

Min fru är från Rumänien, så det är inom EU och givetvis en enklare process än för de som träffar någon från en annan del av världen. Vi har varit tillsammans i 10 år och gifta i 6. Hon flyttade hit 2013. Innan dess hade vi ett distansförhållande med allt vad det innebär och vi reste mycket för att kunna träffas.
Vi fick kontakt genom att vi spelade samma MMO. Så vi delade väldigt många intressen och kände varandra väldigt väl innan vi träffades. Hon är även välutbildad och hade redan ett bra jobb i Rumänien innan, så hon tog risker när hon flyttade hit, men fick inom 6 månader ett jobb inom sin bransch. Vi är båda kring 35 nu, så ingen direkt åldersskillnad. Kulturmässigt skiljer det sig en del, men bara till det positiva i min mening.

Jag vill som många andra höja ett varningens finger för dejtingssidor som lovar alldeles för mycket. Jag har en kusin som hållit på väldigt mycket och länge med tjejer från Ukraina via en dejtingssida, men väldigt många vill ha hjälp med pengar till flygbiljetter, begravningar, bil, hyra osv innan de kan träffas.
Inte säkert att det är så för alla, men det är ingen orimlig gissning att de är ute efter ett bättre liv.
Satsa hellre på att hitta någon på det klassiska viset, eller via en svensk dejtingssida. Klart allt kan gå bra om man importerar, men sett alltför många negativa exempel för att ha en positiv inställning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av EmilH:

Se där ja 🙂. Men trailern indikerar exakt det problemet som Mats här inne påpekat. Att många är 60+ överviktiga och hittar en allt för ung och snygg tjej. Det är inte riktigt realistiskt att ett sådant förhållande kommer att hålla. Inte omöjligt att jag hyr dokumentären på Youtube. Tack för tipset.

Jag såg den på Netflix, möjligt att den är kvar där. Om du har Netflix dvs.

Permalänk
Medlem

Min far tog hem en Fru från nått land där runt och samma vecka hon fick svenskt uppehållstillstånd så lämnade hon han.
Kanske är 50/50 om man lyckas.

Visa signatur

"NO! I dont wanna die. There are still too many things I don't own..."
I7 13700K | Asus Prime z690-a | 32GB DDR5 | Asus 3080ti | Samsung 970 m.2 250 + 2000 + några 1tb 870s | 3 x Asus 27´ 1440p 165hz
NAS Synology DiskStation DS920+ 4x12TB WDred / Ender 3 PRO / Ender 3 S1

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Aka_The_Barf:

EDIT: glömde nästan det värsta. en annan bekant fick tag i en fin rysk kvinna och dom lyckades få ett barn tillsammans och allt var frid och fröjd tills hon fick put. inte nog med att hon drog hon sket dessutom i barnet som han nu har ensam vårdnad om. JA han är bitter.

Jag, förstår frustrationen, men trots allt är det ju åtminstone bättre än de vider som använder barnen som vapen, osv. Trots allt är det ju bättre om ungen får växa upp med en någorlunda vettig farsa jämfört med om de hamnar hos någon skitmorsa som inte kan ta hand om dem på ett vettigt vis, oavsett vilket land man kommer från.
Nu kanske det känns skit och kämpigt, men barnen är trots allt viktigare än den intiala känslan av svek i det långa loppet när allt kommer omkring, om tio-femton år kommer det andra förhoppningsvis att vara ett mörkt men passerat kapitel, men han kommer ju att ha kvar sin son/dotter och veta att den har fått en vettig uppväxt med sunda värderingar, ditt barn har ju trots allt fortfarande ditt blod.

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Hedersmedlem

*Uppmaning*

Tagit bort några inlägg som hörde hemma i sandlådan. Dela gärna med er av era erfarenheter, fakta och relevanta råd ang. visum, uppehållstillstånd osv. (läs trådstarten).
Fördomar, hörsägen o.l. klarar vi oss däremot gott utan.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizzarrogh:

Jag, förstår frustrationen, men trots allt är det ju åtminstone bättre än de vider som använder barnen som vapen, osv. Trots allt är det ju bättre om ungen får växa upp med en någorlunda vettig farsa jämfört med om de hamnar hos någon skitmorsa som inte kan ta hand om dem på ett vettigt vis, oavsett vilket land man kommer från.
Nu kanske det känns skit och kämpigt, men barnen är trots allt viktigare än den intiala känslan av svek i det långa loppet när allt kommer omkring, om tio-femton år kommer det andra förhoppningsvis att vara ett mörkt men passerat kapitel, men han kommer ju att ha kvar sin son/dotter och veta att den har fått en vettig uppväxt med sunda värderingar, ditt barn har ju trots allt fortfarande ditt blod.

Ja för barnet var det nog det bästa men jag misstänker att hans tillit för kvinnor fått sig en rejäl törn. Dröjer nog innan hans ens försöker med en ny. Import går nog bort skulle jag tro.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

@EmilH:
Jag har inte läst hela tråden och inte heller ditt första inlägg till fullo så det kanske har tagits upp redan.
Har du haft någon kontakt annat än skriftlig? Röst, video? Det skulle jag säga är en sak man bör och faktiskt även förvänta sig att man ska kunna få ut av personen, oavsett hur otekniska de är. Är även rimligt att det kan ske spontant. Efter det tycker jag det bara är att köra på, har själv erfarenheter från det.

Permalänk
Medlem

Jag "importerade" min fru från ryssland.. det har gått bra men hon fick sig en knäpp för ett år sen. Antagligen pga stress och kassa sms-anställningar som jag personligen inte hade pallat med alls. Hon har vart över i ryssland ett par månader och vilat upp sig hos sina föräldrar, men pga rådande situation vet jag inte när hon kan resa tillbaks.

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ja för barnet var det nog det bästa men jag misstänker att hans tillit för kvinnor fått sig en rejäl törn. Dröjer nog innan hans ens försöker med en ny. Import går nog bort skulle jag tro.

Jo, men så är det nog för många, tyvärr.
Det är lätt att bli förblindad av kärlek och längtan, det har nog många män (och kvinnor) fått erfara.

Annars är väl Ryssland ganska ok (Jag känner dock mest män där, har ingen egen erfarenhet av att dejta där, men en nära vän till mig är gift med en ryska sedan många år, känner en till person som också är det) om man bara lär sig hur det fungerar först (vilket tog mig flera år), men som i alla andra länder så är det ju dedär som letar den rike drömprinsen de som syns och man som regel först kommer i kontakt med, sedan motsvarar ingen av parterna det den andre drömt om och den som går på det blir som du sade bara en biljett ut, medan vad som egentligen är rätt nog mer är tex änkan på det lokala postkontoret, eller bekants frus ogifta gamla väninna, etc som är intresserade av att bilda en stabil familj, men som gissningsvis aldrig skulle drömma om att registrera sig på dejtingsidor (mest för att man tycker att det skulle ge ett lösaktigt intryck). Ungefär som här, jag vet inte om det förändrats idag, men tidigare var det inte lika många där som hade tillgång till egna datorer och så mycket liv på sociala medier som vi är vana vid här efter 90 talet, därför syns inte vanligt folk lika väl "på internet" där jämfört med här efter 90 talet.

Ryssarna är för visso ganska open minded people, min erfarenhet är att de är betydligt ärligare och bättre folk än ryktet här, så det är inte det, men det kan vara svårt att komma in i kulturen och samhället där som svensk, är man oerfaren är det lätt att trampa i minfält.

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Medlem
Skrivet av EmilH:

När jag blev lämnad förra året för grönare gräs på andra ängar efter hela 19 år, var det flera som skojade och tyckte jag skulle leta upp en ny kärlek i Thailand eller Östeuropa. jag skrattade och sa: aldrig i livet, det är för svårt med kulturella skillnader och dessutom är det få som lägger någon större vikt på kärlek, utan söker snarast ekonomisk trygghet. Jag förstår de till fullo men det är inget jag är intresserad i. jag letar inte efter en ung städerska och älskarinna, som dessvärre många medelålders introverta män gör. Jag vill ha riktig kärlek med jämställdhet, hon skall vara min bästa vän och partner genom livet.
Vid detta laget har ni säkert redan räknat ut att mina planer åkte rakt ut genom avloppet som vanligt. Aldrig blir något som jag tänker mig.
Jag gav efter i stundens korta ingivelse och reggade mig på en sida för östeuropeiska,Ryska singlar. Jag betalade inte eftersom jag inte var intresserad. Detta var enbart för en egoboost :). Tänkte jag borde vara hyfsat populär, blott 44 år gammal och i god form. Jag var populär, väldigt populär... :D. Det sprutade in meddelanden, några raderades direkt av admin ( falska singlar). Jag kunde inte läsa meddelanden eftersom jag inte var betalande. Det var inget jag brydde mig om, jag var ändå inte intresserad. Plötsligt dyker det upp ett meddelande från en tjej i Ryssland som jag kan läsa, hon var betalande medlem. Väldigt fint skrivet, lite osäkert, försiktigt men nyfiket. Hon undrar bl.a om jag är jag på bilderna, hon tycker jag ser väldigt bra ut. Och ger mig sin mejl för vidare konversation. Jag blir förvånad och lite tveksam, texten skvallrade om att hon var äkta vara och ville väl, bilderna visade en ALLDELES för snygg tjej som dessutom var i yngsta laget, 12 år yngre än mig. Mina varningsklockor ringde. Hursomhelst skickade jag ett hej på mejlen. Hon svarade ganska snabbt med ett mycket långt, personligt och fint skrivet mejl. Jag svarade, sedan var vi fast. Snart har det gått en månad och vi vet båda att det nog blir hon och jag, vi har fått en väldigt speciell kontakt och alla mejlen skulle nog fylla en hel bok redan. Självklart har hon påbörjat processen med visum etc för kunna besöka mig snart. Snacka om taskig tajming med corona

För att återgå till min överskrift. Jag har givetvis börjat undersöka vilka processer som man skall igenom för att hon skall få bo med mig i Sverige. Det står rätt tydligt på migrationsverkets hemsida. Men jag är också intresserad i verkligheten, hur är processen egentligen? Och då tänker jag mer på de mjuka värdena? Jag vet ju till exempel att vi skall intervjuas på var sitt håll. Vad är det för frågor?

Någon här som varit igenom processen? Som kan beskriva alla känslomässiga bergochdalbanor? Efter lite googling verkar det kunna ta alltifrån 5 mån till 15 månader? Hon måste till exempel göra ansökan från sitt Hemland, i detta fallet Svenska ambassaden i Moskva. Hon får inte vistas i Sverige under tiden men hon kan ansöka om visum för att besöka mig, men det är tydligen svårare att få när man har en ansökan pågående. Men det står inget om hur svårt eller vad som hindrar ett visum under tiden?

Det vore spännande om någon här inne har erfarenhet från denna processen. Detta är okänd mark för mig.

Mvh Emil

Snacka om att lura sig själv.
Ta ett steg tillbaka och försök se nyktert på saken.
Ställ dig de självklara frågorna som tex, varför skulle hon vara intresserad av en person hon aldrig träffat eller sett i verkligheten osv.

Inse sedan att har du inte sjukt mycket pengar så kommer hon att lämna dig så fort hon fått sitt svenska medborgarskap.
Har du mycket pengar så lär hon stanna med dig får det i alla fall!

Visa signatur

|Fractal R2| i7 930@2,8 GHz| NH-D14| X58A-UD3R| ATI 5870| Corsair 6GB XMS3 ram| Crucial m4 64GB SSD +Intel x25 G2 40GB SSD +2*Samsung F3 1T i raid| FD 650W| WIN 10 64|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kent:

*Uppmaning*

Tagit bort några inlägg som hörde hemma i sandlådan. Dela gärna med er av era erfarenheter, fakta och relevanta råd ang. visum, uppehållstillstånd osv. (läs trådstarten).
Fördomar, hörsägen o.l. klarar vi oss däremot gott utan.

Tack, Kent
Vissa har svårt att hålla sig till ämnet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Johnnymann:

Snacka om att lura sig själv.
Ta ett steg tillbaka och försök se nyktert på saken.
Ställ dig de självklara frågorna som tex, varför skulle hon vara intresserad av en person hon aldrig träffat eller sett i verkligheten osv.

Inse sedan att har du inte sjukt mycket pengar så kommer hon att lämna dig så fort hon fått sitt svenska medborgarskap.
Har du mycket pengar så lär hon stanna med dig får det i alla fall!

Skönt med människor som vet svaret på allt här i livet. Jag hade så gärna kunnat och vetat svaret på ALLT. Men tyvärr kan jag inte spå framtiden. Som Admin Kent skrev. Ge vettiga svar eller håll dina personliga förutfattade meningar för dig själv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av EmilH:

Skönt med människor som vet svaret på allt här i livet. Jag hade så gärna kunnat och vetat svaret på ALLT. Men tyvärr kan jag inte spå framtiden. Som Admin Kent skrev. Ge vettiga svar eller håll dina personliga förutfattade meningar för dig själv.

??
Prova att googla själv och se ration vilka av alla "postorder" förhållanden som är lyckliga och håller efter medborgarstatusen.
Om du sedan fortfarande vill leva i din illusion finns det en hel del objektiva dokumentärer om saken.

Fast det spelar nog ingen roll om du har bestämt dig, så ös på och bli ledsen och lurad, det är upp till dig.
Man kan bara leda hästen till vattnet, inte tvinga den att dricka!

Visa signatur

|Fractal R2| i7 930@2,8 GHz| NH-D14| X58A-UD3R| ATI 5870| Corsair 6GB XMS3 ram| Crucial m4 64GB SSD +Intel x25 G2 40GB SSD +2*Samsung F3 1T i raid| FD 650W| WIN 10 64|

Permalänk
Medlem
Skrivet av EmilH:

Skönt med människor som vet svaret på allt här i livet. Jag hade så gärna kunnat och vetat svaret på ALLT. Men tyvärr kan jag inte spå framtiden. Som Admin Kent skrev. Ge vettiga svar eller håll dina personliga förutfattade meningar för dig själv.

Hur går det för dig och er?

Visa signatur

Marantz NR1605, Rotel RB1090, Ino Audio piPs
SMSL SP200 THX Achromatic Audio Amplifier 888, SMSL M400, Audio-Gd NFB-11 (2015), Objective2+ODAC RevB, Audeze LCD-2 Rosewood, Monoprice M1060, ATH-M40x, Sennheiser HD660S, DROP X KOSS ESP/95X, Koss KPH30i, DROP X HiFiMan HE4XX

Permalänk
Medlem

@backspace: Jo, på grund av rådande öl-virus så kan hon inte komma hit Vi har daglig kontakt. Hon har skrivit långa mejl varje dag som jag har svarat på, jag räknade faktisk efter häromdagen. Vi är snart uppe i 130 mejl, dvs över 60 mejl var. varje mejl hon skriver är nästan ett A4 långt. Så det är snart en hel bok. Ännu har jag inte hittat en endaste liten detalj eller tråd som inte hänger ihop. Vid det här laget hade hon nog gjort lite misstag och avslöjat sig om det varit en falsk person. Det blir lite för mycket att hålla ordning på efter så lång tid. Jag har också hennes telefonnummer och har pratat med henne på telefon. Jag har läst på en hel del och några typiska varningstecken är tydligen att de inte vill ge ut telefonnumret ( av förklarliga skäl ) och de har onormalt bra engelska. Jag har pratat med henne på telefon och hon har obefintlig engelska.
Så just nu väntar vi på att gränserna skall öppnas så att vi kan träffas. Sedan tar vi det där ifrån.

Trevlig valborg

Emil