Permalänk
Medlem

Netgear WNDR3700v2 som accesspunkt

Hej

Med risk för att göra bort mig med termerna så undrar jag om det går att göra Netgear WNDR3700v2 till en accesspunkt - eller något annat (vet alltså inte den korrekta termen). Jag har precis fått en 4G router som fungerar fint. På grund av storleken på huset kan den inte stå på samma ställe som ett antal stationära maskiner och det är inte möjligt att dra kabel kors och tvärs heller. Har plockat fram en gammal router som heter Netgear WNDR3700v2 som jag tänkte koppla in de stationära burkarna i så de får gigabitnätverk emellan sig och sedan får det bli vad det blir mellan 4G routern och Netgear routern.

Frågan är, låter detta sig göras och är det någon som vet hur?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

@MsSmith: Gissar att det är en brygga du är ute efter, dvs att den skall ta emot wifi som du sedan leder ut via kabel?
För det första vet jag inte om det går och för det andra vet jag inte om det är en jätte bra lösning.

Det bästa är om du kan koppla in den som just en AP men då med kabel, konfigurerar man den sen rätt kommer du kunna få både wifi och ansluta andra enheter med kabel.

Permalänk
Medlem

Stämmer bra det.
Testade lite snabbt enligt den här länken https://community.netgear.com/t5/General-WiFi-Routers-Non/How... men ja... det ville sig inte.

Permalänk
Medlem

Verkar inte som att den routern har den funktionen.
Körde själv med 2st Netgears extenders när vi bodde i lägenhet, hade inte lust att dra kabel till ena sovrummet och köket. Funkade jättebra.
Inga bekymmer med exempelvis plex eller netflix.

Kör ena av de fortfarande på en plats i huset då jag inte hunnit dra fast kabel dit än.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MsSmith:

Stämmer bra det.
Testade lite snabbt enligt den här länken https://community.netgear.com/t5/General-WiFi-Routers-Non/How... men ja... det ville sig inte.

Nu har jag inte läst hela det inlägget, men det verkar som det är konfiguration för att använda den som AP och då måste den anslutas med kabel.

Permalänk
Medlem

Måste säga att jag är lite imponerad ändå. Den nya routern, en Huawei B525 standard som jag absolut inte hade några förväntningar alls på, täcker faktiskt in hela huset när den står i ena hörnet. Det är lite segare diagonalt i andra änden men märks enbart vid mätningar. Då pratar vi ändå om ca 250kvm boyta. Enda svagheten är den trötta inbyggda switchen som inte klarar av 1gbit samt få inställningar i routern.