Billig bandbredd för streamad video?

Permalänk
Medlem

Billig bandbredd för streamad video?

Tänkte höra om någon känner till någon bra- och prisvärd plats att lagra video som ska strömmas? Gärna en lösning där lagringsutrymmet skalar automatiskt eller uppgradering kan göras med en enkel knapptryckning.

Hjälper för närvarande ett företag vars användare (några tusen till antalet) laddar upp videor som andra användare kan se. Det handlar alltså inte om någon renodlad streamingtjänst som YouTube med massvis med visningar, men fortfarande en tjänst där kostnaderna ganska lätt kan skena iväg. Idag har de en hel del begränsningar både i filmernas längd- och upplösning, vilket hjälper dem att hålla priserna nere. Framöver vill de dock skala om till minst 720p och längre filmer, eftersom det är vad användare idag förväntar sig. Med dagens lösning skulle det emellertid kosta aningen för mycket.

Idag ligger de hos amazon, där lagringen i S3-buckets fungerar bra och är prisvärd. Amazons priser för bandbredd är emellertid lite väl tilltagna tycker de.

Så, kan någon tipsa om ett mer prisvärt alternativ? Gärna en leverantör med stabil omsättning som lär överleva de kommande 10-15 åren

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk
Medlem

Skaffa de en egen NAS/Media server kanske som det skälva har koll på? Behöver nog inte vara mycket svårare att använda om man väljer en som är mer lämpad för mindre företag och konsumenter typ Synology.
Vist det är en stor engångskostnad att investera i och, men som sagt det är en engångsföreteelse.

Hur mycket datat är det de behöver lagra?

Visa signatur

Dator: HP Pavilion och Lenovo Legion. Konsol: Playstation
Tv: LG Oled. Ljud: Marantz surroundförstärkare, Klipsch Reference högtalare och basskickers.

Permalänk
Medlem

Förmodar att tanken enbart är att hitta en alternativ CDN?

Kika på dessa om det handlar om att vilja lägga ut det. Ni borde kunna lägga upp ert case och med befintlig statistik kunna se över ifall det är värt att gå över till annat.

- https://www.cloudflare.com/products/stream-delivery/
- https://www.akamai.com/uk/en/products/media-delivery/
- https://www.streamio.com/streaming/sv/
- https://azure.microsoft.com/sv-se/services/cdn/

Visa signatur

Playstation 5 | Acer Nitro 4K 144 Hz XV282KKV | Razer Blade Laptop / 15,6" 144Hz / i7 10750H / 16GB / 512GB HD / RTX 2070

Permalänk
Medlem

https://chilimobil.se/

Fri Surf
399 kr/mån

Ingen bindningstid
Fria samtal, sms och mms
Enkelt med kortbetalning

Permalänk
Medlem

Edit; Ser fel

Permalänk
Medlem

På en tidigare arbetsplats nyttjade vi Azure Media Services för alla typer av uppladdad video. Och det fungerade rätt smidigt och bra. Vet dock inte hur pass svårt det skulle vara i ert fall att implementera.

https://azure.microsoft.com/en-us/services/media-services/

Nämnvärt här, var att vi satte en maxgräns på 720p för all video som laddades upp. Vilket oftast fungerade bra, även om det fanns scenarion där man hade laddat upp en lågupplöst video som sedan skalades upp och vart en stor smet istället...meeen det kanske är konfigurerbart numer då vi började nyttja denna i early access (preview?).

Permalänk
Medlem

Om dem kör med O365 så ingår ju Microsoft stream i E1 och högre licenser.
https://www.microsoft.com/sv-se/microsoft-365/microsoft-strea...

Permalänk
Medlem

Tack för alla tips, nu har jag fått lite mer kött på benen!

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.