Vattenkylare passar inte

Vattenkylare passar inte

Tja! Hände nyligen en tråkig incident och lyckades paja mitt moderkort. Skulle montera in en Corsair H100x på moderkortet Asus Rog z390-f gaming. Processor i9 9900kf. Monteringen gick smidigt, men bakplattan sitter löst (detta är normalt enligt Corsair). Bakplattan sitter alltså löst efter pumpen är monterad och skruvarna åtdragna. Startar datorn och tempen ligger på 80 grader. Inser direkt att pumpen inte får kontakt med processorn. Skruvar bort pumpen och googlar lite. Får tipset att montera brickor som kompenserar glappet. Hittar ett par plast brickor som passar och monterar dit pumpen igen. Startar upp datorn och moderkortet visar felkod på ram och CPU (datorn startar ej). Monterar bort pumpen igen och lyfter ur processor. I socketen är det nu bända pins för processorn har tryckts ner för hårt. Har detta hänt någon av er? Hur kan man få sälja vattenkylare som inte passar, trots rätt modell till socket?

Är alla pins böjda eller bara några?

Ta gärna en bild på monteringen och pinnarna så kanske vi kan reda ut vad som gick fel, och om du kan byta ut det eller inte

Bakplattan är lös tills du dragit muttrarna då skall den sitta, annars är det något felmonterat.
Har haft ett flertal modeller av Corsairs AiO-kylare och alla är i princip lika vid montering och har alltid fungerat utan någon form av distanser eller brickor.

Har du satt backplate upp och ner. På Noctua kan man sätta dom åt fel håll.