Prestandajämförelse – Sony Playstation 5 mot Microsoft Xbox Series X

Skrivet av medbor:

Skillnaden är dock stor för de titlar som kan streama allt i realtid istället för att fylla ramet, då är det extremt stor skillnad på accesstider och halverad bandbredd. Jag tror absolut att vissa spel kommer se bättre ut på ps5 på grund av att de hinner hämta mer högupplösta texturer, meshar och liknande.

Lugn. Konsolerna har inte släppts än.

Tänk även på att många spel optimeras för cross-plattform, och designas i upplevelsen att vara så lika som möjligt mellan PC (Windows), och konsoler (PS och XB).

För att synka med PC så kommer GPU och CPU troligen att vara bra mycket viktigare. Det är där flaskhalsen varit/är.

Sedan kan det hända att det kommer nya diskar och förbättring i lagringsenheter till både PC och konsoler framåt. Vissa byter även i sina maskiner (till skillnad från GPU och CPU som du är låst till på konsoler).

Skrivet av Goldfinger:

@Mordekai:

PCn har alltid drivit utvecklingen.. Konsollen skiner en kort stund, sen är den överkörd!

Absolut.

Toppen av utvecklingen och toppen av prestandasegmentet kommer oftast att drivas av PC (sedan kan konsoler ta vissa skutt temporärt innan PC är "tillbaka" i ledningen).

Dock så kan konsolerna ofta erbjuda prisvärdhet, prestanda/krona, som PC inte kommer i närheten av. Detta tack vare större volymer och mer optimerade konstruktioner som inte är möjliga i standard-PC.