Youtube städar bort videoklipp som kopplar 5G till COVID-19

Skrivet av HolyFather:

*tips fedora*
Detta har ingenting med Katolicism att göra. Du försöker baka ihop alla du inte håller med om till en grupp som förtjänar löje. Du vill stäla Katolicismen i dåligt sällskap. Fula tricks. Helt off topic dessutom!

Tillbaka på ämnet: De som dras till teorin om 5G -> covid-19 verkar vara den grupp som tror att allting är en konspiration. Som jag ser det kan man besegra dessa i en debatt eller genom experiment som visar sanningen. Folk visar ju i egna filmer experiment på YouTube att världen vi lever i är klotformad och besegrar därigenom 'flat earth'.
Borttagning/censur/minneshålande är onödigt. Det är bättre att ta striden och vinna med vetenskapliga experiment eller filosofisk- logisk- slutledning.

Senast redigerat 2020-04-08 13:14
Skrivet av keyser:

Än så länge behöver du inte oroa dig för yttrandefriheten.
Men vad du lägger upp på kommersiella plattformar får ju naturligtvis följa deras riktlinjer och regler...

Fast det där argumentet "hallå alltså det är ett privat företag, de bestämmer vad som går publiceras där" är väldigt konstigt.

Tänk att vi backar bandet 100 år och att en privat person äger alla torg i Sverige. Ägaren har bestämt att bara partiet militaristerna får hålla tal på torget inför valet. Det är hans privata torg och han bestämmer vilka som får tala där.

Eller Hans Hansson äger alla pressar. Han har bestämt att bara Proletären för trycka tidningar i hans press. Dessutom upplåter Svenska staten gratis lokaler åt Hans Hansson för hans pressar (som Sverige och andra stater gör för Facebook) och konkurrenterna nekas konto hos bankerna och kan inte skapa sina egna pressar (som konkurrenten till Facebook).

Facebook och Youtube är nutidens motsvarighet på "stadens torg". Problemet är att man flyttar fram vilka som förbjuds, även typ centrister och konservativa blir ju avstängda nu.

Förövrigt förstår jag inte hur vuxna människor kan tro på konspirationsteorier som att judarna/patriarkatet/Illuminati styr världen eller andra ekvivalenta idéer.

Skrivet av stoffe_83:

Jag tycker det är bra att man rensar bort vilseledande filmer på youtube. Detta är stora kanalen med information för många i den yngre generationen som inte kan skilja på vad som är sant och falskt. Mer skulle behöva rensas ut.

Vem är det som bestämmer vad som är vilseledande?

Zerohedge blev sparkade från twitter när de skrev om hur covid-19 KANSKE kommer ifrån kinas enda level 4 biolab som researchat om just corona viruset och ligger under 300m undan från djurmarknaden.

Låter det som en god anledning till att kicka folk från platformen?

Nej sensur är farligt.

Och folk oroar sig om 5g av god anledning.

Att det skulle ha något med corona att göra är dock idiotiskt. Men om vi ska ha 50ghz mastar vid varje gatuhörn det borde man haft en folkomröstning om! ***bort/mod*** Sen är det långt ifrån garanterat att det faktiskt inte är skadligt för kroppen. Den elektromagnetiska strålningen absorberas av vattnet i din kropp. Alltså främst av blodet som cirkulerar i din kropp och din hjärna. Nu ökar man ju både frekvens, styrka och i tillägg fokuserar man strålningen vilket ger en enormt mycket högre skadeförmåga. Bara för att man inte bränner sönder hjärnceller på direkten betyder det inte att de inte kan ta skada efter år av konstant exponering.

Senast redigerat 2020-04-08 14:25: §8ish /Kent, moderator

Något dåligt händer i världen > skyll på 5g

Skrivet av hwasser:

Fast det där argumentet "hallå alltså det är ett privat företag, de bestämmer vad som går publiceras där" är väldigt konstigt.

Tycker det är ett av de absolut självklaraste argumenten som finns.
Yttrandefriheten, här i Sverige, innebär att du är fri att yttra dig (inom vissa gränser) utan att bli censurerad av staten. Facebook/Youtube är inte staten, de är inte ens svenska företag för den delen.

Skrivet av H_Bozz:

Vem är det som bestämmer vad som är vilseledande?

I det specifika fallet är det Youtube - baserat på rådande vetenskapsläge.

Skrivet av H_Bozz:

Zerohedge blev sparkade från twitter när de skrev om hur covid-19 KANSKE kommer ifrån kinas enda level 4 biolab som researchat om just corona viruset och ligger under 300m undan från djurmarknaden.

Låter det som en god anledning till att kicka folk från platformen?

Vet ej. Beror kanske mer på hur budskapet är framfört. Det förtäljer inte historien riktigt. Möjligt att det var rätt. Eller fel.

Skrivet av H_Bozz:

Nej sensur är farligt.

Och samtidigt helt fantastiskt.
Exempel åt andra hållet är att vi har lagar mot laga hot och uppvigling. Förtal och hets mot folkgrupp. Även förhindran att sprida barnporr hamnar under svensk censur.

Så helt svartvitt är det inte riktigt.
Frågan om censur är mer komplex än så.

Skrivet av H_Bozz:

Och folk oroar sig om 5g av god anledning.

Jag vet inte riktigt... Ja möjligt att det finns bra grund också.
Det jag sett på den fronten handlar emellertid om kunskapsbrist på området som genererar en hel del feltolkningar. Exempelvis strålskyddsstiftelsens hela sfär.

Skrivet av H_Bozz:

Att det skulle ha något med corona att göra är dock idiotiskt. Men om vi ska ha 50ghz mastar vid varje gatuhörn det borde man haft en folkomröstning om! Sen är det långt ifrån garanterat att det faktiskt inte är skadligt för kroppen. Den elektromagnetiska strålningen absorberas av vattnet i din kropp. Alltså främst av blodet som cirkulerar i din kropp och din hjärna. Nu ökar man ju både frekvens, styrka och i tillägg fokuserar man strålningen vilket ger en enormt mycket högre skadeförmåga. Bara för att man inte bränner sönder hjärnceller på direkten betyder det inte att de inte kan ta skada efter år av konstant exponering.

Ja visst absorberas strålningen av kroppen. Det gäller även för våra lampor i hemmen. Med synligt ljus. Men de utsätter oss för högre frekvenser av elektromagnetisk strålning - och med MYCKET högre frekvenser. 400 till 700 terrahertz strålar de dära LEDlamporna med.
Och glödlampor - ja de strålar ända ner från några hundra gigahertz upp till 700 terrahertz.
Hell, vanliga väggar strålar faktiskt också elektromagnetisk strålning i form av infrarött ljus i lägre terrahertzbandet. Värmestrålning. Och dessutom öser de på med mycket högre strålningsmängd på oss än mobilmasterna gör.
Här snackar vi strålningsmänger som på riktigt värmer upp oss.
Och då har vi inte ens kommit till att gå ut utomhus. Ut i solen. Där jäklar kan vi snacka hög effekt! Uppåt tusen watt per kvadratmeter i elektromagnetisk strålning i höga terrahertzfrekvener. Booom!

Ja solljus innehåller förvisso även joniserande strålning i form av infrarött ljus. Och den är bevisat farlig. Det vet vi med all säkerhet. Så strålning med så höga frekvenser som över - ja någonstans kring 740 terrahertz ska man på riktigt vara försiktig med.

Men är det då rimligt att vara rädd för allt som strålar elektromagnetisk strålning?
Svaret är nej. Det har vi inte stöd för.

Däremot ska man såklart vara lite försiktig. Även med lägre frekvenser på stråning än ljus.
Därför sätter man upp gränsvärden för hur mycket vår elektonik får stråla. En 5Gmast kommer exempelvis vanligen inte stråla med högre effekt än en traditionell glödlampa på 60w. Och de är ju inte så farliga att ha - även ganska nära sig.
En wifi-router strålar inte mer än mobilens inbygda ficklampa. Hur mycket kan det värma upp en? Inte nå vidare mycket.

@H_Bozz:
Tror du på chemtrails också?

Skrivet av stoffe_83:

Jag tycker det är bra att man rensar bort vilseledande filmer på youtube. Detta är stora kanalen med information för många i den yngre generationen som inte kan skilja på vad som är sant och falskt. Mer skulle behöva rensas ut.

Att kristna och nazityskland brände böcker var också bra. Det känns väldigt bra att de rensade ut allt skräp som skrivits! Det är också bra att man i Kina och Nordkorea inte ens kan använda internet på det sätt som vi kan här.

Skrivet av Söderbäck:

Det är klart att det har en positiv effekt. Precis samma sak görs med värvningskampanjer för terrororganisationer. De är generellt sett inte heller så välkomna på youtube.
Minskad exponering i de stora kanalerna håller nere nyrekryteringen.

Det är som med al typ av exponering.
Jag kan lova dig att de som gick med i Jonestownsekten först blivit exponerade för att sekten fanns där. Det behövs en ingång och en kontaktyta för att rekrytera folk. Nej - de använde givetvis inte youtube om man nu vill ta upp det som argument ;). Men den som inte hörde talas om Jonestownsekten gick heller inte med där. Såklart.
Försvåras de förutsättningarna för förvärv genom att begränsa exponering så kommer också färre gå med.

Och det behöver inte vara så dåligt i alla lägen. Men visst ska man vara försiktig med vad man begränsar.

Edit:
Sedan är väl frågan om det här är "bäst väg" för att få ner problemet.
Ur youtubes perspektiv tycker jag inte de gör fel när de väljer bort en del typer av innehåll på sin plattform. För mig faller det under samma handlade som att de väljer att inte vilja ha porr på sin plattform.
Men blir "läget" bättre eller sämre av det här? Jag vet faktiskt inte. Informationssamhället förändrar spelplanen en del iaf. Det står klart.

Censuren på YouTube mot terroristorganisationer har gett effekten att den har flyttat någon annan stans bara. Personerna fortsätter existera och rekrytera, den enda skillnaden är att du inte ser symptomen längre. Organisationer som ISIS fortsätter trots att de är bannade från YouTube så teorin håller inte riktigt.

YouTube gör naturligt vis inget juridiskt fel genom att censurera, men frågan är om det är moraliskt fel och där hävdar jag att det är det. Vilken information som andra bör exponeras för borde inte bestämmas av en central auktoritet, det borde vara upp till varje enskild individ att avgöra.

Visst kan man argumentera att de som vill exponeras för det som YouTube inte vill ha att göra med kan gå till alternativa plattformar som erbjuder det materialet, å andra sidan leder det till att det som ändå läcker igenom till YouTube inte bemöts utan istället bara försvinner utan förklaring på vad som var fel. I bästa fall leder till att man går till en alternativ plattform för att hitta bemötandet, eller mycket värre att personer tyst fortsätter gå att spåna i det på egen hand.

Skrivet av warzeta:

Helt sjuk va folk hittar på 🙄

Är det?

Flat Earth teorier var ju tapeten inte så länge sedan 🙄

Visst kan det låta konstigt att påstå att 5g är kopplat till corona utan att ha några bevis men det är ok att påstå att huawei spionerar utan att ha några bevis på det?

Snacka om sjuk dubbelmoral kring 5g dramat på internet

Skrivet av H_Bozz:

Men om vi ska ha 50ghz mastar vid varje gatuhörn det borde man haft en folkomröstning om! Stödjer helt brännandet av 5g mastar tills dess man frågat folket vad de tycker om saken.

I detta fall är det en produkt man försöker sälja så du kan rösta med plånboken.

Skrivet av H_Bozz:

Sen är det långt ifrån garanterat att det faktiskt inte är skadligt för kroppen. Den elektromagnetiska strålningen absorberas av vattnet i din kropp. Alltså främst av blodet som cirkulerar i din kropp och din hjärna.

Nej, elektromagnetisk strålning i vattens resonansfrekvens absorberas av vattnet. Vatten har vad jag vet ingen resonansfrekvens som interagerar med 50 GHz eller dess (i basstationer aggressivt bortfiltrerade) övertoner.

Skrivet av H_Bozz:

Nu ökar man ju både frekvens, styrka och i tillägg fokuserar man strålningen vilket ger en enormt mycket högre skadeförmåga. Bara för att man inte bränner sönder hjärnceller på direkten betyder det inte att de inte kan ta skada efter år av konstant exponering.

Igen, skadeförmåga mot materia med resonansfrekvens på 50 GHz. Naturligtvis finns det en risk att det finns något med en resonansfrekvens där i hjärnan som vi inte vet om och det kan bara långvariga tester visa, men i dagsläget finns det ingen anledning att tro att 50 GHz är skadligt.

Förvånar mig inte ett dugg att det finns korkade människor som går på det där struntet. Är ju bara tragiskt. Finns hur mkt galna konspirationsteorier som helst kring Coronaviruset. Läste bla ett om att Kina skulle ha startat allt för att kunna köpa upp utländska företag billigt. Sedan tog idioten som startade det upp volvo och geely som exempel. Problemet är ju bara det att den affären gjordes långt före coronakrisen. Blir så jävla trött på att människor inte kan använda lite vanligt sunt förnuft ngn ggr.

Skrivet av Djhg2000:

Denna idé om att barn inte kan vara källkritiska för att de saknar erfarenheter är lite föråldrad. Minns från när jag var barn vilken skillnad det gjorde att plötsligt ha en sökmotor för att kolla upp om något verkligen var sant istället för att bara gå runt och fråga folk. Fördelen med att växa upp samtidigt som internet slog igenom i samhället antar jag.

När vi fick internet till skolans datorsal var det första vi fick lära oss att verifiera källor till informationen vi hittade. Då var ofta Nationalencyklopedin en av de riktigt bra källorna och Wikipedia gav mest bara mer arbete att följa upp alla källor de hänvisade till (som ändå inte alls var lika genomarbetad som idag).

Barn är mer kapabla att källforska än många verkar tro, och den stereotypen gör att vi viftar bort problemet som att de inte kan istället för att hjälpa dem bli bra på det. Barn, i alla fall de jag växte upp med, är väldigt nyfikna och har timmar av energi att lägga på saker som upplevs spännande, som att lösa mysteriet med varför en foliehatt skulle hjälpa mot något (hint: det gör den inte och det finns väl dokumenterat på internet).

De Yngre nätgenerationer har oftast uppåt 60års livserfarenhet.

EEVblog har en Video
också Thunderf00t

Skrivet av Djhg2000:

Censuren på YouTube mot terroristorganisationer har gett effekten att den har flyttat någon annan stans bara. Personerna fortsätter existera och rekrytera, den enda skillnaden är att du inte ser symptomen längre. Organisationer som ISIS fortsätter trots att de är bannade från YouTube så teorin håller inte riktigt.

Ja visst kan de flytta till annat ställe om de önskar. Det gör att youtube inte blir delaktig i att förmedla skräpet. Det är väl motiv nog för google att rensa bort det. Google kommer inte få bort ISIS från världen genom att tillåta deras rekryteringsvideor på sin site ändå. Man kan välja att ha kvar dessa videos iaf - även om de gör skada. Men man kan såklart också ta bort det och inte vara del av det där.

Skrivet av Djhg2000:

YouTube gör naturligt vis inget juridiskt fel genom att censurera, men frågan är om det är moraliskt fel och där hävdar jag att det är det. Vilken information som andra bör exponeras för borde inte bestämmas av en central auktoritet, det borde vara upp till varje enskild individ att avgöra.

Samma sak gäller för porr på deras site. Jag ser faktiskt inga konstigheter alls att de väljer vad för typ av innehåll de önskar ha. De har inget ansvar att ge andra en megafon. Det är högst frivilligt för dem. Gillar man inte att det finns regler på plattformen så står det en fritt att välja andra plattformar.

Skrivet av Djhg2000:

Visst kan man argumentera att de som vill exponeras för det som YouTube inte vill ha att göra med kan gå till alternativa plattformar som erbjuder det materialet, å andra sidan leder det till att det som ändå läcker igenom till YouTube inte bemöts utan istället bara försvinner utan förklaring på vad som var fel. I bästa fall leder till att man går till en alternativ plattform för att hitta bemötandet, eller mycket värre att personer tyst fortsätter gå att spåna i det på egen hand.

Yes. Man slipper ha skräpet på sin plattform. Youtube kommer inte kunna ta bort terrorism eller konspirationsteorier genom att ha kvar deras videor heller. Och är youtube inte intresserade av att ha den typen av grejer på sin plattform så förstår de på Google antagligen att de som ändå vill posta detta kommer söka sig till nån annan kanal vilket gör att en grupp söker sig bort. Det är antagligen inte främmande för dem ;). Gissningsvis till en kanal som når ut till färre.

Jag förstår däremot inte varför det skulle vara så mycket värre om personer tyst fortsätter utan samma möjligheter att nå ut. Huruvida de får använda youtube för sitt dravel eller ej kommer inte påverka deras övertygelse. Den lär vara kvar. Men tystnar de så kommer de iaf inte exponera lika många andra för det här. Det ser jag tvärt om som en vinst.

Skrivet av gabriel15:

Visst kan det låta konstigt att påstå att 5g är kopplat till corona utan att ha några bevis men det är ok att påstå att huawei spionerar utan att ha några bevis på det?

Snacka om sjuk dubbelmoral kring 5g dramat på internet

Min personliga åsikt är att det är sjuk dubbelmoral från USA och dess allierade när det gäller den här tekniken. Handlar enbart om vem som ska ha kontroll över marknaden. Ja det finns information och bevis om att Kinesiska staten har lagar som tvingar deras företag att lämna uppgifter om deras kunder till olika myndigheter. Problemet är att USA och flera andra länder gör samma sak. Titta på alla skandaler som varit kring NSA/CIA osv. Ser ingen större skillnad mellan deras upplägg och Kinas faktiskt. Fast det är som sagt min personliga åsikt.

Om du nu istället för att papegoja sånt du läst tar och tänker till lite istället.

Ska vi börja med den elektromagnetiska strålningen från lampor. Ja, de värmer upp kroppen och UV ljus kan bränna sönder din hud och ge dig hudcancer i det långa loppet. Behövs inga jättemängder med energi, en solarium lampa grejar biffen väldigt snabbt.
Det är därför vi har pigment i huden för att skydda oss mot denna strålning.

Såpass höga frekvenser stoppas av huden. Det är därför du bränner dig där. De frekvenser vi pratar om med mobiltelefoner och wifi'n med mera går igenom huden och fångas upp av våra oskyddade innersida av kroppen.

Och om vi går över till barnporr. Det är bara tramsigt att ta upp det som någon positiv sensur. Att begå våldtäckt mot barn är ett mycket grovt brott. Bara att distribera bilder eller filmer man inte har rättigheter till är olagligt. Det går inte under sensur när man tar bort piratkopierade filmer från piratebay.

"hatbrott" är lagvidrigt. Att man direkt utför hot är en sak, men att folk ska kunna fällas för att de säger något som någon annan uppfattar som stötande är totalt lagvidrigt. Det kan ju tolkas precis på vilket vis man vill. Det finns ingenting som är fint med det. Tvärt om borde folk lära sig att bli lite mer hårdhudade och inte bli förnärmade för lite vad som helst.

Skrivet av Söderbäck:

I det specifika fallet är det Youtube - baserat på rådande vetenskapsläge.

Vet ej. Beror kanske mer på hur budskapet är framfört. Det förtäljer inte historien riktigt. Möjligt att det var rätt. Eller fel.

Och samtidigt helt fantastiskt.
Exempel åt andra hållet är att vi har lagar mot laga hot och uppvigling. Förtal och hets mot folkgrupp. Även förhindran att sprida barnporr hamnar under svensk censur.

Så helt svartvitt är det inte riktigt.
Frågan om censur är mer komplex än så.

Jag vet inte riktigt... Ja möjligt att det finns bra grund också.
Det jag sett på den fronten handlar emellertid om kunskapsbrist på området som genererar en hel del feltolkningar. Exempelvis strålskyddsstiftelsens hela sfär.

Ja visst absorberas strålningen av kroppen. Det gäller även för våra lampor i hemmen. Med synligt ljus. Men de utsätter oss för högre frekvenser av elektromagnetisk strålning - och med MYCKET högre frekvenser. 400 till 700 terrahertz strålar de dära LEDlamporna med.
Och glödlampor - ja de strålar ända ner från några hundra gigahertz upp till 700 terrahertz.
Hell, vanliga väggar strålar faktiskt också elektromagnetisk strålning i form av infrarött ljus i lägre terrahertzbandet. Värmestrålning. Och dessutom öser de på med mycket högre strålningsmängd på oss än mobilmasterna gör.
Här snackar vi strålningsmänger som på riktigt värmer upp oss.
Och då har vi inte ens kommit till att gå ut utomhus. Ut i solen. Där jäklar kan vi snacka hög effekt! Uppåt tusen watt per kvadratmeter i elektromagnetisk strålning i höga terrahertzfrekvener. Booom!

Ja solljus innehåller förvisso även joniserande strålning i form av infrarött ljus. Och den är bevisat farlig. Det vet vi med all säkerhet. Så strålning med så höga frekvenser som över - ja någonstans kring 740 terrahertz ska man på riktigt vara försiktig med.

Men är det då rimligt att vara rädd för allt som strålar elektromagnetisk strålning?
Svaret är nej. Det har vi inte stöd för.

Däremot ska man såklart vara lite försiktig. Även med lägre frekvenser på stråning än ljus.
Därför sätter man upp gränsvärden för hur mycket vår elektonik får stråla. En 5Gmast kommer exempelvis vanligen inte stråla med högre effekt än en traditionell glödlampa på 60w. Och de är ju inte så farliga att ha - även ganska nära sig.
En wifi-router strålar inte mer än mobilens inbygda ficklampa. Hur mycket kan det värma upp en? Inte nå vidare mycket.

Skrivet av str8forthakill:

Youtube (google) arbetar preventivt här, den här nyheten kom kort efter Washington state group påbörjade en stämningsansökan mot Fox News för att ha spridit uppenbar falsk information om Coronaviruset, officiellt kallat det "democratic hoax" bland annat.

Youtube blev då direkt en måltavla då deras algoritmer har rekommenderat videos som påstår att coronaviruset orsakas av 5G, en annan uppenbar lögn. För att slippa bli stämda själva kommer de begrava sådana videos, exkludera dem från samtliga algoritmer och eventuellt sökningar. Så man endast kommer åt dem med direkt link.

Nu är vi farligt nära en konspirationsteori, men det är onekligen så att det kan finnas en guldkant för Google att göra detta. Det intressanta med den givna förklaringen (för att skydda 5G-infrastrukturen) och inte den omvända (att de som tror att 5G sprider virus också skulle kunna tro att inget 5G = inget virus) tyder på att det är krassa ekonomiska krafter och inte någon hänsyn till människor som styr det här, även om de vill få det att låta så. "Keeping communities together"...

Skrivet av Söderbäck:

Nej då.
Yttrandefriheten tas inte bort. De får tycka vad de vill fortfarande. Och uttrycka det. Men det är inte säkert att man får använda alla andras publiceringsplattformar obehindrat.

Privata aktörer väljer själva vad de vill ha på sina plattformar. Det är inte heller nytt. Det gick inte för 30 år sedan att kräva att bli publicerad i exempelvis DN. En förläggare behövde inte ta in ens livsmemoarer för publicering om de inte ville då heller utan det var publicistens val även då. På samma sätt bestämmer youtube i dagsläget över vad de vill ha för innehåll. De har exempelvis stoppat porr på sin plattform sedan start.
Vill man ha sina grejer publicerade så får man söka upp den plattformen som tycker det är bra innehåll. Så var det förr, och så är det även idag.
Det behöver inte vara så märkvärdigt att privata aktörer väljer vad de vill ha på sin plattform faktiskt.

Fast mötesfriheten har ju redan fått stryka på foten. Det blir inga 1-majtåg i år, t.ex. de är förbjudna för att det blir för många på samma ställe. De flesta sportevenemang större än 2 lag som möts utan publik är förbjudna och det är många arbetsgivare som inte längre kan hålla möten med alla anställda samtidigt. Allt i pandemins namn. Rörelsefriheten är förvisso inte begränsad enligt lag än, men den är kraftigt ifrågasatt, vilket däremot inte kan sägas om parlamentarismen. Den är upplöst. Den församling som vi demokratiskt väljer ledamöter till har inte längre någon makt.

All makt åt Stefan, vår befriare! (Och Anders!)

Fy fan när jag läser den här rubriken känner jag att vi skulle haft något betydligt farligare än covid-19. Känns ej som att kurvan för mänsklig intelligens går åt rätt håll så lika bra att ”Gud” trycker på resetknappen nu.

Skrivet av H_Bozz:

Om du nu istället för att papegoja sånt du läst tar och tänker till lite istället.

Ska vi börja med den elektromagnetiska strålningen från lampor. Ja, de värmer upp kroppen och UV ljus kan bränna sönder din hud och ge dig hudcancer i det långa loppet. Behövs inga jättemängder med energi, en solarium lampa grejar biffen väldigt snabbt.
Det är därför vi har pigment i huden för att skydda oss mot denna strålning.

Såpass höga frekvenser stoppas av huden. Det är därför du bränner dig där. De frekvenser vi pratar om med mobiltelefoner och wifi'n med mera går igenom huden och fångas upp av våra oskyddade innersida av kroppen.

Nä, nå pappegojande är det verkligen inte ;). Tvärt om handlar det om att jag suttit i skolbänken och faktiskt lyssnat på fysiklektionerna ända upp till chalmers så jag har en bra grundförståelse för bland annat det elektromagnetiska frekvensomfånget, men jag har även en viss förståelse för storheter i effektstyrkai dessa disussioner. Det är inte helt trivialt att greppa i alla lägen.

Åkej. Du är med på att solariet är dåligt för oss. För att den ultravioletta strålningen är joniserande. Varje foton är så högt laddad att den kan slå sönder både molekyler och skicka iväg elektroner.
Samtidigt är vår hembelysning med samma effektstyrka totalt ofarliga för oss. För de skickar inte ut något ultraviolett ljus. Varje foton är lägre laddad och har helt enkelt inte energi nog att åsamka den skadan. Alltså även på frekvenser så som 600 terrahertz.
Det är du med på antar jag?

Grejen är den att du behöver förstå att joniserande strålning är farligt på grund av sin höga energinivå per foton. Lägre frekvenser delar INTE dessa egenskaper. Det vet vi.

Men visst är det så att elektromagnetisk strålning som INTE är joniserande också kan skada oss med ren uppvärmning. Stoppar du in näven i ugnen så kommer du brännas av den elektromagnetiska strålningen i form av infrarött ljus. Ren effekt i strålningen har absolut en förmånga att skada en. Samtidigt - håller man fram handen framför TVns fjärrkontroll som kan använda samma frekvensband för sin IR som ugnen så kommer fjärrkontrollen garanterat inte bränna en. För vad är effekten på den LEDlampan? 0,5W? En tiondel? Inte en chans att man bränner sig av den hehe.
Och på samma sätt är det effektmässigt även med exempelvis 2,4ghz-bandet. Nog tusan bränner man handen i mikron. Jättedålig ide! Samtidigt kan inte wifimasten bränna en. För effekten är så jäkla klen.

Men vad innebär det att exempelvis en 4Gmast sänder med 40W effekt då? Om den sitter bara 100 meter ifrån mig. Ja det innebär att den utsätter dig för samma mängd strålning som en lampa (med skärm) hade gjort på det avståndet. Kan en 40W-glödlampa värma upp dig till skadliga nivåer om den är monterad 100 meter bort? Antagligen inte va?

Men visst är det som du säger. Lägre frekvenser tränger djupare. OM det är så att man utsätts för en strålningskälla som värmer upp en så mycket att man skadar vävnaden från upphettningen så skadar synligt ljus först ytterhuden. All energi från synligt ljus överförs på väldigt kort avstånd. Infrarött kan tränga aningen djupare. Mikrovågor kan säkert gå någon centimeter in eller två med förmåga att leverera effekt så om man bränner sig på mikrovågor så är det inte bara huden som skadas.
I det avsendet är radiovågor än värre för de kan värma upp rakt igenom hela kroppen. Typ kilohertzbandet. Bränns man av de frekvenserna så skadas u allt.
Så på så sätt ska man ha största respekt för lägre frekvenser av elektromagnetisk strålning när koncentrationen är hög.

Men återigen. Titta på effektstorlekarna som jag nämnde i stycket ovan. Hur mycket värmre en 40W-lampa upp dig på 50 eller 100 meters håll egentligen? Effekten saknas helt enkelt för att det ska vara ett problem. Så mobilmasterna behöver du inte oroa dig för.

Nä - i så fall är det väl istället att hålla mobilen mot huvudet när man pratar som kan ge högre strålningsdoser. Närheten till sändaren är helt avgörande för strålningsmängd. Kan för lite om exakta säkerhetsmarginaler eller effektstyrka i mobilernas sändare för att gå närmre in på den biten däremot.

Skrivet av H_Bozz:

Och om vi går över till barnporr. Det är bara tramsigt att ta upp det som någon positiv sensur. Att begå våldtäckt mot barn är ett mycket grovt brott. Bara att distribera bilder eller filmer man inte har rättigheter till är olagligt. Det går inte under sensur när man tar bort piratkopierade filmer från piratebay.

"hatbrott" är lagvidrigt. Att man direkt utför hot är en sak, men att folk ska kunna fällas för att de säger något som någon annan uppfattar som stötande är totalt lagvidrigt. Det kan ju tolkas precis på vilket vis man vill. Det finns ingenting som är fint med det. Tvärt om borde folk lära sig att bli lite mer hårdhudade och inte bli förnärmade för lite vad som helst.

Det är på intet sätt tramsigt. Tvärt om är det i högsta grad censur. Per definition.

Staten har förbjudit oss medborgare att säga och uttrycka en del saker. Saker som gemene man tycker är dåligt att uttrycka. Exempelvis publicering av barnporr men även olaga hot och uppvigling.
Om man inte följer detta så kommer staten se till att materialet blir bortplockat och även att utdela straff för den som brutit mot lagen.

Även du är för viss typ av censur. Like it or not. Det är ju vad det är liksom. Kan vara svårsmält första gången kanske. Men det gör det inte mindre sant.

Tror inte det räcker med censur, vi har nått en sådan nivå av idioti nu att det skulle behövas skamstraff för att personer som sprider sån här strålningsfobisk dynga ska kunna ta till sig vidden av sin egen ignorans.

Skrivet av Gender Bender:

Hur illa blev man tappad som barn egentligen om man tror att 5G har orsakat en virusepidemi?

Det är ju ett alltför vanligt fenomen att två händelser eller skeenden som inte alls har med varandra att göra men råkar sammanfalla kopplas ihop som att det ene orsakar det andra.
- Kanske det var det kraftigt ökade nyttjandet av flyg (till följd av krigsutbrottet) för drygt hundra år sedan som orsakade Spanska Sjukan?

Skrivet av adde_johan:

Youtube är en privat plattform (Google-ägt) och de kan därmed välja att göra precis vad de vill där. Samma sak gäller på Facebook, Twitter, Instagram och andra tjänster. Man kan inte skrika sig hes om att yttrandefrihet och mänskliga rättigheter måste vara ledorden på dessa plattformar. Att Youtube väljer att censurera folk och ta bort material som de anser vara olämpliga är såklart helrätt. Om man vill nå ut med sitt budskap så finns det andra sätt att göra det än att lägga upp propagandafilmer på Youtube.

Samma tugg blev det ju när en restaurang nobbade SD från att ha en valvaka där, eller när ett slakteri inte bjöd in djurrättsaktivister som ville filma verksamheten. Yttrandefrihet betyder inte att man ska få yttra sig överallt.

"Freedom of Speech, not Freedom of Reach"

Dags att se om den här filmen:

https://www.imdb.com/title/tt0387808/

Det här är faktiskt den formen av censur jag inte har något emot.

Skrivet av Falukorvig:

Här är en ibland väldigt underhållande svensk facebookgrupp

Fick ju ont i hjärnan av den gruppen...

Man upphör aldrig att förvånas av människors vilja och förmåga att tappa.

För oavsett hur litet flöte någon lyckas tillverka, så kommer någon ändå att lyckas bli tappad bakom det.

Jag blev bannad på SweC av att skriva nedlåtande om 5G. Så det sker även här.

Skrivet av filbunke:

Dock inte permanent.

Nej, men var en halv månad.

Senast redigerat 2020-04-08 16:39
Skrivet av Ryzer:

Jag blev bannad på SweC av att skriva nedlåtande om 5G. Så det sker även här.

Dock inte permanent.

Skrivet av snajk:

Det är ganska stor skillnad på statlig censur av den typen som Kina utför och att diverse plattformar rensar bort inlägg som strider mot deras avtal. De kan inte gå runt denna typ av censur med teknik, Youtube kommer ju att plocka bort sakerna oavsett liksom, däremot kan de ju starta sina egna plattformar som exempelvis Cui Bono gjorde när YT sparkade ut dem definitivt. Men då kommer folk inte att råka hamna där, vilket är en stor vinst i mina ögon.

Skillnad i implementation men inte i princip. Det finns många som går runt YouTube på olika sätt, till exempel alternativa plattformar som Vimeo, BitChute, LBRY, osv. En annan metod är att använda kodord som "human malware" istället för COVID-19. Det finns många fler, men att lista allt här skulle ta evigheter.

Skrivet av snajk:

Vad ska man kalla dom då? Lättlurade?

Kalla dem vad du vill så länge du har en chans att nå fram till dem. Slutmålet är ju att de ska veta hur det egentligen ligger till, inte sant?