Helgsnack: Hur smart är ditt hem?

Bor i en 2a. Kör bara hue-lampor (enda som är kvar är en Ikea ledlist i köket) och har en Xiaomi s5 dammsugare.
Köket och sovrummet har varsin Nest mini och stereon i vardagsrummet är kopplat med en Chromecast audio.

Det här är ett område som jag inte alls bryr mig speciellt om i dagens läge och inget jag "uppgraderar" hemmet till utan det får gå eftersom.
Att göra en total makeover bara för att få automatisk eller på röstkomando på lysen osv finner jag ingen vits med.
Men jag "uppgraderar" eftersom.
Nu senaste med en Robotdammsugare som via app städar varjedag men att köpa en massa annat för att kunna få den att städa med ett röstkommando är det inget prio på.

Phillips hue. Verkligen användbart. Alla fönsterlampor tänds vid solnedgång behöver aldrig tänka på att tända oxh släcka varje dag

Skrivet av mackanx2000:

Phillips hue. Verkligen användbart. Alla fönsterlampor tänds vid solnedgång behöver aldrig tänka på att tända oxh släcka varje dag

Hmm, menar du att du har behov av tända lampor hela tiden?

Än så länge endast Philips Hue såväl inne som ute. De flesta rum med Ikea trådlös lampor och i barnens rum, tv och datarummet färglampor för stämningsbelysning.. Trådlösa switchar till ljuset och en switch to rule them all vid sängen så jag kan släcka alla lampor i hela huset samtidigt innan jag somnar.

Sjukt smidigt.

Skall införskaffa läck och temperatursensorer med så jag kan ha koll på atterfallshuset..

Telldus som styr lampor, luftvärmepump motorvärmare och lite mer.
Telldus hämtar även värden från en del sensorer främst temperatur.
Google assistent som jag kan styra Telldus med.
Även elelement Adax Wifi och hemalarm.

Gôrdumt, precis som jag vill ha det.
-Har bara en wiretap och det är min Android mobil.

Philips Hue i ett par rum och en Xiaomi s5. Bortsett från dammsugaren är det egentligen inte så smart utan kör det mest för enkelhetens skull.

Har suttit och pillat i helgen med Home Assistant på Raspberry Pi:en jag vann här på Sweclockers. Och nu kan jag säga åt dammsugaren (Roborock S6) att städa specifika rum samt efter katten (kör flera varv inne på toan och lite ute i hallen).

Tråkigt nog stödjer inte IFTTT svenska med Google Assistant. Känns konstigt att ge kommandon på engelska.

Kör även jag med Home Assistant + Google röst sen flera år med bl.a en del DIY lösningar. Allt från all belysning, tv, media, gardin, robotdammsugare m.m.

Nu har man verkligen vant sig att allt hanterar sig självt och att inte behöva trycka på knappar alls, riktigt skönt att inte behöva tänka på något när man är hemma! ljuset hanterar sig självt efter vissa omständigheter som tid/sol eller vad man kollar på, film scener etc, dammsugaren följer sitt schema beroende på om jag är hemma eller inte, under natten tänds/släcks belysning beroende på vart man går, eller när man går ut så är det bara att lämna allt påslaget så stängs det av (minus gas spisen ha!) Sen när man väl kommer hem förbereds saker som tv/ljud eller viss belysning beroende på tiden/hur mörkt det är, det kan låta som små grejer men det gör så mycket tycker jag!

Lägger upp lite grejer kring just min setup då och då här!

Tycker att såna här trådar kan vara väldigt intressanta men när nästan 75% av kommentarerna är från folk som inte har något med smarta hem att göra alls utan bara skriver en "fyndig" kommentar.

Så tröttnar man väldigt snabbt vilket lett till att jag inte alls hänger på swec lika mycket då det är så mkt "crap" i alla trådar. Orkade bara läsa första sidan här å det va kanske en 3-4 inlägg som verkligen handlade om smarta hem, resten är ju bara onödigt snack som tar upp massa plats och tid.

Denna tråd är redan 5 sidor men hade lätt kunnat gå ner på 1.5 sida med riktiga kommentarer där folk med teknikintresse kan diskutera sina smarta hem.

Philips hur lampor i hela lägenheten förutom badrummet som jag styr med en Google home mini

sen har jag en xiaomi roborock s5 som är värd sin vikt i guld. Har damsugit manuell 1 gång sen jag köpte det. helt underbart att komma hem till en nydamsugen lägenhet varje dag

robotdammsugare + våtmopp 1 gång i månaden och hemmet håller sig superrent, trotts 2 katter

Philips Hue som bas, gillar funktionerna:
Wake-up som mjukt väcker hela familjen
Tidsstyrd belysning baserat på solnedgången
Rörelsesensorerna

AppleTV som hemma-hubb för apple homekit access.
Apple Homepod för röststyrning, men saknar fortfarande svenska (hur svårt ska det va, siri pratar ju svenska i telefonen mm) och väntar på apples motsvarighet till google mini, så jag kan gödsla huset med siri... -”hey siri, what’s zero divided by zero” i alla rum med andra ord...
Google nest brandvarnare en per våning, ihopkopplade med hue, så tänder överallt om larmet går.
Diverse sensorer, vattensensor från fibaro under diskbänken, temperatursensor utomhus för att kunna fråga siri om hur kallt det är ute.
Netatmo precense kameror runt huset eftersom de är åtkomliga med apple homekit, så jag inte behöver använda deras app.

Är lite sugen på att integrera garageporten, men än så länge är den med sina egna fjärrkontroller.

Google home har närvaro i nästan alla rum, philips hue belysning i alla rum och lite utomhus, smart tv och Chromecast, övervakningskameror från och mot garage samt en innekamera. Robotdammsugare som går att styra med röst. Finns säkert något mer som jag inte tänkt på nu.

Hue, Harmoney och Google Home. Har också några fjärrstyrda strömbrytare till andra lampor, men de är inte uppkopplade på något sätt (än). Sen förstås Chromecast, BT-högtalare, smarta telefoner, smart TV och så vidare.

Tycker det är trevligt med schema på toabelysningen exempelvis, så det är ganska mörkt när jag borstar tänderna på kvällen men ljust på morgonen och så. Harmoney är väldigt trevlig, speciellt ihop med Hue så att jag kan sätta på TV och allt runtomkring den som ljudanläggning och XBox om jag ska spela, och samtidigt dämpas belysningen ner och om några taklampor är igång så stängs de av.

Har funderat på att köpa ett par Home Mini (eller Nest Mini) för att få röststyrning i hela lägenheten, men det känns inte så nödvändigt än riktigt. När sonen blir äldre så ser jag fram emot att använda broadcast-funktionen dock så då blir det i alla fall en till honom. Rullgardiner hade varit trevligt också, men de jag tittat på var antingen väldigt dyra och svårinkopplade till systemet eller väldigt plastiga och högljudda (Ikea). Närmaste inköpet inom området lär väl bli något som gör att jag kan styra de fjärrstyrda eluttagen.

Skrivet av Extremaz:

Tycker att såna här trådar kan vara väldigt intressanta men när nästan 75% av kommentarerna är från folk som inte har något med smarta hem att göra alls utan bara skriver en "fyndig" kommentar.

Så tröttnar man väldigt snabbt vilket lett till att jag inte alls hänger på swec lika mycket då det är så mkt "crap" i alla trådar. Orkade bara läsa första sidan här å det va kanske en 3-4 inlägg som verkligen handlade om smarta hem, resten är ju bara onödigt snack som tar upp massa plats och tid.

Denna tråd är redan 5 sidor men hade lätt kunnat gå ner på 1.5 sida med riktiga kommentarer där folk med teknikintresse kan diskutera sina smarta hem.

Trådens titel är en fråga: "Hur smart är ditt hem?", och då är det fullt rimligt att en hel del av oss svarar att de inte är smarta.

Det finns säkert ett antal trådar om "Hur har du gjort i ditt smarta hem?" om du vill läsa sånt.

Har "smart" kylskåp / frys och tvättmaskin och har testat funktionerna men inte använt dom nämnvärt.

Någon slags smart blomvattning skulle jag faktiskt vilja ha. Jag tror iofs att en berserkande vattenspridare mitt i lägenheten skulle vara mer kompetent på blomvattning än jag är.

smart hem

har 6 led i taket och två i varsit förster i vardagsrummet som styrs av plejd dosor. ska forsätta på det vid nästa renovering. väldigt smidig app

@pv2b: Det går att återställa. Håll in Bluetoothknappen i 10 sekunder så återställs skrivbordet.

Skrivet av RoligaTjejen:

@pv2b: Det går att återställa. Håll in Bluetoothknappen i 10 sekunder så återställs skrivbordet.

Funkar inte när jag provar. Jag kan fortfarande styra hennes bord efter en sådan "återställning".

Kör ganska nedskalat med Philips Hue för belysningen och ett par Google Home-enheter för röststyrning.

@pv2b: Prova att starta om skrivbordet?

Funderade på att göra hemmet "smart". Men det är åt h-e för kostsamt ännu.

Har 6st phillips hue lampor, 2 amazon alexa dot, 1 amazon alexa 5 show, smart tv, s5 robot damsugare , smart luftrenare, och säkert någe mer osm jag inte kommer på just nu

Skrivet av wargreymon:

Tråkigt nog stödjer inte IFTTT svenska med Google Assistant. Känns konstigt att ge kommandon på engelska.

Testa att göra en google translate på just det du vill säga:
Skriv "God morgon" i google translate, ta sedan den första meningen som skrivs ut i google translate och skriv som fras i IFTTT.
Har funkat för mig

Kör bara med en Nest Hello kamera ringklocka. Känns tryggare efter att vi hade inbrott i lägenheten vi bodde i tidigare (bor i villa nu).
Bästa användningsområdet. Man kan välja om man ska resa sig ur soffan då det ringer på dörren. Larmförsäljare = ignorera. Kommer minst en gång i månaden.

Har en Google Home Mini, den är rätt användbar, och TVn har Google Assistant. Rätt nice att kunna slå på/av/pausa/byta avsnitt m.m. med rösten. Ska fixa Wifi-pluggar så jag kan styra belysningen framöver...

Amazon Alexa, Philips Hue, Xiaomi S5, Arlo övervakningskameror. Mycket bra kombo om jag själv får säga det. Det som viktar tyngst är robotdammsugaren helt klart, underbart med nystädat var dag

Inte så smart, Philips tv och hue hela nedervåningen, en Google home och en mini.

Mer än så blir det inte. Är för snål för att sätta Philips i källaren och på övervåningen.

Kör plejd enheter till köket, sovrummet och vardsagsrummet! väldigt smidigt måste jag säga, speciellt när dom äntligen började stödja wifi...