Telefonförsäljning, varför är så många emot det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sp0de:

För mej är telefonförsäljare ondheten själva. Ve, f-n vill bli störd av säljare via telefon löpande, jag har annat att göra en tacka nej till dessa hela tiden.

Borde finnas en lag som TVINGAR alla telefonförsäljare att skicka brev där man aktivt måste signera och skicka tillbaka för att ens få bli kontaktad. Som det är nu är det helt åt h*lvete.

Tyvärr måste det finnas många som tycker att det ät ok och utnyttjar dessa, om det inte var lönsamt så skulle det inte bedrivas denna typ av verksamhet.

nix.nu heter det, har fungerat i alla år.

Tre månader efter man anmält sig så blir man med i spärren.

Ibland så händer det att man slips through the cracks när det ett nytt telemarketing-företag som fått tag i en gammal lista exempelvis. Men det är bara att säga att man är nix så fort de ringer. Då brukar de lägga på själva.

Permalänk
Skrivet av Sp0de:

LOL, precis samma situation här. De låter som fåntrattar då de inser situationen.

Aa, dom hoppas bara att det dom frågar ska stämma in med personen som svarar. Blir väldigt lustigt när dom frågor om saker som man inte ens äger.

Dom har inget intresse av varken kunden eller det dom säljer, bara en potentiell siffra på en tavla där man tävlar om hur många sälj man fått för dagen. Klandrar inte dom som jobbar med det dock, hur kul kan det vara liksom. Det borde dock bli olagligt..

EN sak som är bra dock är att det ska komma en ny lag som gör att man måste skriva på ett godkännande av tjänst så inte försäljarna kan lura folk lika lätt. Det är dom äldre som råkar illa ut som t.ex. min gamla 9X-åriga släkting som dom prackat på flera mobil-abonnemang och telefoner. Jekla pack.

Permalänk
Medlem

Fan de ringer även om mitt nummer är i Nix som ska förbjuda telefonförsäljare och ringa.

Vill jag ha en produkt kommer jag söka upp ett företag som säljer den produkten till det pris och till det villkor jag vill ha det köpt, folk behöver inte ringa folk för sälja produkter som folk från första början inte ens har planerad att köpa.

Sedan ringer de när man ligger sover, de ringer när man ska gå lägga sig de kan ringa från 6 på morgonen enda fram till 22-23 tiden på kvällarna.

Det bästa vore om Sverige införde en lag som gav telefonförsäljare 10 års fängelse för ringa till folk försöka sälja, så skulle marknaden halveras snabbt.

Det absolut drygast är ju att det är maskiner som slår numera åt säljaren, för ibland kan man säga nej åt en säljare så ringer samma person upp igen om 30 minuter vill sälja igen, eller någon kollega åt snubben.

Och då tycker jag personligen att företagen förföljer människor trakasserar dessa individer, ett Nej är ett Nej även till telefonförsäljare det gäller inte bara inom Sex akter med en individ.

Men det verka helt bortblåst i luften när de kommer till telefonförsäljare.

Ska man vara helt ärlig har jag mindre emot lapplisor som lappar min bil än vad man har mot telefonförsäljare, det är väl de enda yrket som inte tillför samhället något bra och konkreta saker.

Permalänk
Medlem

telefonförsäljare är så 90-talet när inte ens internet fanns knappt hos vanliga människor.. men idag när internet har tagit över allt i princip med handel ? bort me skiten helt enkelt ingen bryr sig längre.. dom enda som går på det är väl äldre människor som inte vet bättre.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Pierre232:

Nu det sista har dom tom börjat ringa oregistrerade kontantkort, och detta gör inte seriösa säljare(läs företag).
Av dessa anledningar så anser jag att det inte är något seriöst företag som ringer alt att det är enbart blåsningar! Det är min personliga uppfattning och de flesta jag känner har en liknande uppfattning.

Men det är väl bra, kaka söker maka. Oseriös försäljare ringer upp oseriös (läs: oregistrerat kontantkort) kund. Kunde väl inte bli bättre

Permalänk
Medlem
Skrivet av Purrfected:

Började själv jobblivet som telefonförsäljare och jobbat på flera olika ställen.

Ni som konstant får samtal av säljare, samma företag. Säg åt dom så fort dom presenterat var dom ringer ifrån. Nej tack och lägg på.
Säger ni nej och är trevliga som svensson är, så läggs ni på en ring upp lista, ibland slumpas de ut, ibland så skickas de till mer erfarna säljare.

Var otrevlig är tyvärr enda sättet att inte få nya samtal. Ringer ändå samma företag upp igen så är det bara o hota med anmälan och säga att du sa till deras kollega att du inte var intresserad.
Eller, så skaffar man en app som döljer ens kontaktbok och ladda ner typ Truecaller. Skulle aldrig använda den appen utan något som dolde min riktiga kontaktbok dock...

Beronde på vad jag är på för humör så repeterar jag antingen "Jag är inte intresserad, Jag är inte intresserad, Jag är inte intresserad" eller så säger jag "Försöker du sälja något till mig?" tills jag får svar följt av "Jag är inte intresserad".

En gång var det en riktigt irreterande jävel som ringde, då bad jag han ringa upp om en vecka. Det repeterade jag i 3 veckor, sedan fick han köra hela pitchen och när han var klar sa jag "Jag är inte intresserad" och la på. Det företaget har aldrig ringt igen.

Visa signatur

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Permalänk
Medlem

Trött på all teleförsäljning

Jag så förbannat trött på ert terroriserande ni är som parrasiter man kan säga nej flera gånger men likt väl babblar ni på. Dessutom vet jag hur det fungerar med telefonförsäljning. Ni har en lista på telefonnummer och en manual på varan eller vad det nu är för skit ni ska lura på folk som ni har fått läsa på så det hörs som om ni kommer från ex företaget som säljer varan. Men i grund ocj botten vet ni inte skit om baran. Tycker synd om alla gamla som blir lurade och har varnat många sedan är ni så jävla fula så först ringer ni med synligt nummer sedan går ni över till dolt nummer för att man då är tvungen att svara. Har blockat ca 25 st senaste veckan. Ni är dessutom kopplade till diverse tävlingar. Så skulle man testa en tävlong väntar man bara sedan på att ni ska börja ringa ned rn. Tycker ni ska skaffa ert ett hederligt jobb istället och inte terrorisera folk med ert skit.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Idag börjar de nya lagförändringarna om skriftlighetskrav vid telefonförsäljning som föreslogs förra året att gälla. http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/s...

Hoppas det leder till att färre gamlingar blir blåsta, men som med allt annat finns det väl sätt att kringgå även den här lagen.

Visa signatur

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Permalänk
Proffsmoddare
Skrivet av Bakgrund:

Idag börjar de nya lagförändringarna om skriftlighetskrav vid telefonförsäljning som föreslogs förra året att gälla. http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/s...

Hoppas det leder till att färre gamlingar blir blåsta, men som med allt annat finns det väl sätt att kringgå även den här lagen.

Nu kommer de garanterat försöka få folk att signa via BankID istället. Kan vi inte bara avliva den här pinsamma branschen en gång för alla?

Visa signatur

"Computer games don't affect kids, I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching pills and listening to repetitive music." - Kristian Wilson, Nintendo 1989

Permalänk
Medlem
Skrivet av SleepstreameR:

Nu kommer de garanterat försöka få folk att signa via BankID istället. Kan vi inte bara avliva den här pinsamma branschen en gång för alla?

Min tanke precis. Usch för telefonförsäljning. Bläh.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

:(){ :|:& };:

🏊🏻‍♂️   🚴🏻‍♂️   🏃🏻‍♂️   ☕

Permalänk

Nej, telefonförsäljning borde förbjudas i lag även om jag är fullt medveten om att Sverige är det land i världen som har mest "flummiga" lagar där jag många gånger misstänker att det enda som är tillåtet är det som är obligatoriskt.

Det finns många anledningar till att jag är kritisk till telefonförsäljningar. Några av dessa är att telefonförsäljaren kanske ringer när man är mitt uppe i andra bestyr och kanske inte alltid har stenkoll på vad man tackar JA till. Naturligtvis vore det en fördel om man direkt när en telefonförsäljare ringer har den stenkoll på läget så att man automatiskt skulle kunna banda samtalet och använda detta mot telefonförsäljaren/företaget om tvistemål skulle uppstå. Dessutom kan det finnas andra anledningar till att inte köpet borde vara juridiskt bindande typ att man kanske är sjuk, medicinerar, är berusad eller yrvaken rent allmänt. Men detta är ju knappast något som telefonförsäljaren/företaget tar hänsyn till. Eller att det inte ens är telefonabonnenten själv som svarar utan kanske ens barn eller inneboende som tackar JA till något som definitivt INTE telefonabonnenten själv vill ha.

Så det finns många anledningar till att telefonförsäljning borde förbjudas i lag!

Ett alternativ vore naturligtvis att telefonförsäljaren/företaget erbjuder typ en månads öppet köp med GRATIS returrätt dvs företaget betalar returfrakten på varan. Dvs varan ska först betalas EN MÅNAD efter att produkten kommit mottagaren tillhanda samt att naturligtvis om varan går sönder under garantitiden 1 år (2 år) så ska den INTE REPARERAS utan då ska företaget OMGÅENDE skicka en NY felfri vara. Ett sätt kanske för att minska andelen oseriösa!!!

Detta gäller i stort även alla som står och kränger produkter på gator och torg och på öppna köpcentra.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av elektronikfreak:

Det finns många anledningar till att jag är kritisk till telefonförsäljningar. Några av dessa är att telefonförsäljaren kanske ringer när man är mitt uppe i andra bestyr och kanske inte alltid har stenkoll på vad man tackar JA till. Naturligtvis vore det en fördel om man direkt när en telefonförsäljare ringer har den stenkoll på läget så att man automatiskt skulle kunna banda samtalet och använda detta mot telefonförsäljaren/företaget om tvistemål skulle uppstå. Dessutom kan det finnas andra anledningar till att inte köpet borde vara juridiskt bindande typ att man kanske är sjuk, medicinerar, är berusad eller yrvaken rent allmänt. Men detta är ju knappast något som telefonförsäljaren/företaget tar hänsyn till. Eller att det inte ens är telefonabonnenten själv som svarar utan kanske ens barn eller inneboende som tackar JA till något som definitivt INTE telefonabonnenten själv vill ha.

Det är förbjudet idag, de försöker ofta gå runt det genom att lägga på och skicka en förfrågan på bankid. Men du kan inte idag direkt säga ja och därmed binda dig till något. De säljer det ofta som tjänster med en bonus produkt för att de inte ska behöva tillhandahålla 14 dagars ångerrätt, men så länge du inte signerar random saker med bankid så binder du dig inte till något.

Visa signatur

"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Permalänk
Medlem

Bytte nummer för en månad sen pga byte av abonnemang och telefonförsäljare. Idag har det ringt två gånger. Hur fan lyckas dom få tag på mitt nummer redan?Voxfone AB som ringer. Har handlat med det nya numret tre gånger.

Visa signatur

🖥️ En snabb dator
📱 - Samsung S20
🧩 - Prusa MK3S MMU2S

Permalänk
Medlem

Brukar svara på dom flesta samtal jag misstänker är försäljare, inte utlandssamtal så klart dock.
Säger att jag ska gå och hämta något, alternativt rådfråga min sambo eller dylikt, och sen bara låta dom vänta i limbo. Rekordet om jag minns rätt är på dryga halvtimmen, hann gå och duscha och laga lunch under tiden han väntade.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ondrejkaas:

Jag jobbar som säljare idag, telefonförsäljare för att vara exakt. Och jag förstår inte riktigt varför det är så otroligt många som inte gillar försäljning över telefon?

Allt för ofta är det inte intressanta produkter och man skall ta beslut på stående fot utan att ens ha en chans att jämföra när det ringer en påstridig säljare även om man är möjligen intresserad av produkten.

Dessutom så ringer ofta säljare när man är upptagen med något helt annat. Alternativt blir man väckt av telefonsignalen.

Om nu någon vill sälja sin produkt, varför inte skicka ett vykort på posten istället? Då kan man läsa det medan man sitter på muggen.

Permalänk

Svarar som många andra: Jag är inte intresserad av att köpa något via telefon, oavsett vad det gäller, Vill jag ha något köper jag det utan hjälp av folk som lever på provision.
jag brukar vänligt men bestämt säga: Ska du sälja något är jag inte intresserad. Dom flesta säger tack och hej, men sen har vi dom riktigt trötta jävl--na som minsann inte ska sälja något, bara "ge mig ett erbjudande" Joorråsåatt...

Blockar konstant alla, sen har jag märkt en ny riktigt dålig teknik... svarar man inte, ja då ringer dom en sekund efter igen, detta endast för att ringa igenom "stör ej" funktionen på vissa telefoner...

Jag jobbar Natt din lilla mupp, jag har "stör ej" på av en anledning.... (inte riktat mot någon person här)

Visa signatur

Ryzen 5 3600|Asus X-470|16Gb DDR4|Asus 2060 Super
Ryzen 5 3600|ASRock B-450 itx|16Gb DDR4|2060FE
2xE5-2630v3|DL360G9|128Gb|4.8Tb|Pfsense VM|3 Windows VM|Windows 10 VM
NES|SNES|N64|Wii|Switch|PsOne|PS1|PS2|PS3|PS4|PS5|Xbox|Xbox360s|Xbox One X|Xbox Series X|

Permalänk
Inaktiv

Jag svarar aldrig på nummer som jag inte vet vem de är, jag låter de ringa tills dom lägger på sedan söker jag på numret och är de försäljare så svartlistar jag numret i mobilen och är de något annat då ringer jag upp.

Anmälde mig på NIX för flera år sedan så de har varit lugnt med samtal.

Har runt 100 nummer som är svartlistade och sist de ringde som värst var före jul då jag råkade gå med i en tävling där man kunde vinna en cykel, s*tan vad de ringde efter de, hade runt 15-16 samtal varje dag under flera veckor, kollade upp och såg att dom samarbetade med 6 olika företag i den där tävlingen, drygt 2 månader höll de på innan dom gav upp eftersom jag aldrig svarade, blev drygt 50 olika nummer i min svartlista och nu har de varit dött länge, ingen ringer längre, brukar gå in och kolla missade samtal och ett tag när de var som värst hade jag som sagt runt 15 missade samtal varje dag, skönt att man kan svartlista och man slipper veta om nån ringer.

Permalänk
Medlem

Jag har aktiverat en funktion på min iPhone som tystar ner okända nummer. Riktigt bra tycker jag.

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan

Permalänk
Medlem
Skrivet av RVX:

Brukar svara på dom flesta samtal jag misstänker är försäljare, inte utlandssamtal så klart dock.
Säger att jag ska gå och hämta något, alternativt rådfråga min sambo eller dylikt, och sen bara låta dom vänta i limbo. Rekordet om jag minns rätt är på dryga halvtimmen, hann gå och duscha och laga lunch under tiden han väntade.

Du kan alltid svara på utlandssamtal, så länge du är i Sverige eller inom EU/EES, då det inte kostar att ta emot samtal, FYI

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ondrejkaas:

Jag jobbar som säljare idag, telefonförsäljare för att vara exakt. Och jag förstår inte riktigt varför det är så otroligt många som inte gillar försäljning över telefon?

Jag kommer till oändligt många som vägrar göra avtal via telefon. Med förklaringen "av den princip".
Hur kommer det sig att man inte gör avtal på telefon? Även fast vi har personuppgifterna framför oss?
Inte ens om det är hos ett företag man är kund hos idag?

Vad har ni för erfarenheter av telefonförsäljare?
Skulle ni någon gång ta något från en försäljare utan att vara kund hos företaget?
Klickar ni försäljare direkt eller lyssnar ni på vad vi har att säga?
Och helt enkelt era personliga åsikter och försäljare och försäljning?

Mvh, Säljare

De flesta är från tredjepart, säger att de alltid har bättre saker än man redan har - fast de inte vet ett skit.
Många försöker hitta "egna" vägar på HUR de ska sälja vilket kan bli rätt stört ibland... T.ex:
Tja, Jag ringer för att samla lån och utgifter till ett ställe
-Tack men inget som behövs, har inga lån
Men jo, du vet bilen du kollade på?
-What?
Bilen som va intressant som du titta på senast, är de inget sug på den? Lånet av huset som återstår väl?
-Sa att jag inte har lån
*fortsatte ett tag- han trodde ej på att LÅN EJ FINNS*

Han vägrade ge sig, många hade lagt på men jag va bara beundrad över hur DUM han var...

Den enda gången jag gick med på ett telefonsälj va till min fördel av misstag... som led simpelt samtal:
Jag ger dig billigare månadskostnad, ca 100kr, inga konstigheter, det går pga du är (va) student med CSN.
-Ok kör på, så de är permanent månadskostnad, inga förändringar eller dylikt förr eller senare?
Ja!
-Du ringer från *******
Ja!
*3 månader senare... priset åker upp 70kr*
Ringer dem och berättar läger att jag hade inte gått med på detta ifall priset återställdes till nästan original pris?
Efter 45minuters tystnad när de hade lyssnat igenom inspelade samtalet så fick säljaren stå för vad denne sa till mig, de nämnde aldrig 3månader Lägre sen blir det högre.

edit:
För undersökningar säger jag tack men nejtack, ta bort mig från era listor.

Visa signatur

Cpu: R5-3600 | MSI MEG X570 UNIFY | Vega64 RedDevil | Corsair 3200 Mhz 16GB | Phanteks PH-TC14PE | Chassi: R4 Arctic White | Steelseries Apex Pro | Logitech G Pro X Superlight | Steelseries Arctis 7

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ondrejkaas:

Jag jobbar som säljare idag, telefonförsäljare för att vara exakt. Och jag förstår inte riktigt varför det är så otroligt många som inte gillar försäljning över telefon?

Jag kommer till oändligt många som vägrar göra avtal via telefon. Med förklaringen "av den princip".
Hur kommer det sig att man inte gör avtal på telefon? Även fast vi har personuppgifterna framför oss?
Inte ens om det är hos ett företag man är kund hos idag?

Vad har ni för erfarenheter av telefonförsäljare?
Skulle ni någon gång ta något från en försäljare utan att vara kund hos företaget?
Klickar ni försäljare direkt eller lyssnar ni på vad vi har att säga?
Och helt enkelt era personliga åsikter och försäljare och försäljning?

Mvh, Säljare

1. Antagligen har någon sålt mina kontaktuppgifter till säljarna.

2. Det är irriterande att bli uppringd utan i förväg veta om det.

3. Alla deals är skit och kommer alltid vara det.

Jag brukar inte bara lägga på för då ringer de igen, svarar och ber dem att ta bort mig från deras register och aldrig ringa mig igen, sen blockerar jag numret.

Lägger dem i samma kategori som torgsäljare i länder som t.ex. Turkiet, Bulgarien, Grekland osv, efter 1-2 har man sett alla och det blir bara irriterande.

Permalänk
Medlem

Får inga såna typer av samtal längre, men när jag fick dem så hade jag precis fullt 18 men jag sa bara att jag va 17 och inte hunnit fylla myndig än och då la det på direkt.

Visa signatur

Chassi: Antec GX500 / HDD: WD blue 1TB / SSD: WD Blue 250GB / CPU: R5 3600 @ 4,2 Ghz / GPU: XFX Radeon RX 5600 XT THICC II PRO / Kylning: Wraith Stealth och 3st i chassit 2xpush 1xpull / PSU: Seasonic Core GC 500 / MB: B450A Pro Max / RAM: Corsair Vengance 2x8GB 3200 Mhz / OS: Win10 Home / Mus: Logitech G300 / TB: HP PR1101U / Ljud: Logitech Z906 och Arrogant bastard hurricane / Skärm: BenQ GW2470HE / Macbook late 2006 med Ubuntu /

Permalänk
Medlem
Skrivet av jnsson:

Du kan alltid svara på utlandssamtal, så länge du är i Sverige eller inom EU/EES, då det inte kostar att ta emot samtal, FYI

Wasn't avare of that, FYI 👍

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Skrivet av Ondrejkaas:

Jag jobbar som säljare idag, telefonförsäljare för att vara exakt. Och jag förstår inte riktigt varför det är så otroligt många som inte gillar försäljning över telefon?

Jag kommer till oändligt många som vägrar göra avtal via telefon. Med förklaringen "av den princip".
Hur kommer det sig att man inte gör avtal på telefon? Även fast vi har personuppgifterna framför oss?
Inte ens om det är hos ett företag man är kund hos idag?

Vad har ni för erfarenheter av telefonförsäljare?
Skulle ni någon gång ta något från en försäljare utan att vara kund hos företaget?
Klickar ni försäljare direkt eller lyssnar ni på vad vi har att säga?
Och helt enkelt era personliga åsikter och försäljare och försäljning?

Mvh, Säljare

Jag har koll på mina avtal och vet vad jag behöver, vill jag byta avtal eller köpa något så gör jag det själv genom att kontakta berörd firma.
Att telefonförsäljare försöker att sälja på mig sämre avtal eller något jag inte behöver gör mig bara förbannad då telefonförsäljaren bara slösar min tid.
Ett exempel var Tele 2 som erbjöd mig ett abonnemang som var dyrare än det jag har hos dom. Samma sak har hänt med diverse elbolag och försäkringsbolag.
En telefonförsäljare erbjöd mig billigare bilförsäkring hos Trygg hansa och när sedan räkningen dök ner från dom så var den 1500:- dyrare än den jag hade.
I samtliga fall telefonförsäljare har ringt upp mig så har det dom erbjudit varit rent djävla skitsnack.
Numera svarar jag inte alls på nummer som ej är inlagda i min telefonbok och det är tack vare oseriösa säljare från kända etablerade bolag.

Jag säger som Joe Pesci: "They FUCK YOU at the drive-thru, okay? They FUCK YOU at the drive-thru! They know you're gonna be miles away before you find out you got fucked!"

Visa signatur

Corsair Obsidian 750D | EVGA Z790 Classified | G.Skill Ripjaws S5 6000 MHz CL30 64GB DDR5 @6600 MHz CL30 | i9-13900KF @5.6 GHz | PNY GeForce RTX 3080Ti XLR8 Gaming Revel Epic-X RGB @2055 MHz, 19902 MHz | Cooler Master V1200 | CPU+GPU-kylning: EK Custom loop | BenQ XL2410T + LG UltraGear 34GP950G |

Permalänk
Medlem

Svarar aldrig på okänt / nummer jag inte känner igen eller har inlagt i min telefonbok. Klickar eller låter det ringa tills dom lägger på, kollar upp vem som ringde, visar det sig vara en försäljare så blockeras numret omedelbart.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ondrejkaas:

@DoZeN nu vet jag inte riktigt vilka som har ringt dig, men om vi tar det jag säljer som ett exempel. Om jag säger till dig att du kommer få bredband med en trådlös router. Du kommer få 100mbit, förklarar hastighetsgarantin. Att du kommer få en digitalbox, jag förklarar vilka funktioner den har, hur många kanaler man får. Vilket pris kunden kommer betala samt bindningstid och startavgifter. Tycker du att det är en klar bild?

Skitgammal tråd, jag vet.

Jag tänker så här.

1. Vill jag ha något letar jag upp det själv.

2. Du som telefonförsäljare försöker blåsa mig.
"Hej, Ronny heter jag, jag vill bjuda dig på en grej helt gratis..." Sure.

3. Jag har inte alls lust att lyssna på minst 5 minuters genomgång helt oförberedd när jag håller på med något annat redan.

4. Abonnemang köpt på telefon är av mina egna upplevelser mycket svåra att komma ur i praktiken. "Köp två par kalsonger, kostar bara frakten först gången sen kan du säga upp när du vill". My ass, i praktiken blir det att uppsägning av avtalet måste ske en tisdag med fullmåne, linjen öppen 13-13:30.

5. Jag betalar produktens pris + försäljarens lön och provision istället för bara produktens pris. Ofta är det inte heller grejor som är direkt svåra att hitta om jag själv vill köpa dem heller.

NIX för mobiltelefon är underbart.

Permalänk
Medlem

Brukar vara väldigt noga med att aldrig säga ordet "Ja" när jag pratar med en säljare.

Använder bara nej, nej, nej, inte intresserad, inte intresserad överhuvudtaget, ta bort mig från era listor, kommer aldrig köpa något.

Då brukar de faktiskt sluta ringa, att inte svara funkar inte då det bara kommer fortsätta ringa tills du svarat. Sedan att de kan ringa när som helst mellan typ 09-21 är ju också rätt jobbigt så brukar alltid svara vid svenska 08 nummer etc och säga nej.

Sedan är det något konstigt nummer från Algeriet som ringer då och då, typ blockat 5-6 såna nummer men vågar aldrig svara. Är det typ "Microsoft" eller?

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem

Dom får gärna ringa, har några jag stört mig på som ringer i tid och otid och vägrar acceptera ett nej utanförsöker smöra sig in...har NIXat nummret och blockat två idiotföretag.
Så dom som ev ringer nu är företag där jag varit medlem/prenumererat förut antar jag vilket jag tycker är fair.

Permalänk
Medlem

https://nixtelefon.org/
Gör livet mycket enklare!

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

Har inget emot säljare där jag är kund redan, däremot gillar jag inte från andra företag där man inte får chansen att kolla upp det själv på nätet först, man måste knyta sig där och då (annars får inte säljaren någon provision?).

Svarar på alla nummer och pratar med dem tills jag får reda på att de vill sälja mig något, då bara klickar jag dem. Verkar ha fungerat fantastiskt bra för det är väldigt sällan jag får samtal nu för tiden.

Visa signatur

• ASUS 35" ROG Strix XG35VQ • Lian Li PC-O11 Air Mini • Ryzen 7 5800x3D • NZXT X63 • Asus TUF RTX 3070
• Asus B550-F • G.skill 2x16GB (3600MHz 16-19-19-39) • Corsair RM750x • Corsair Force MP600 1TB • Windows 10 Pro