Volvo - Ocean Storm 19" - vettigt pris?

Permalänk
Medlem

Volvo - Ocean Storm 19" - vettigt pris?

Hej! Jag har möjlighet att få tag på begagnade Volvo Ocean Storm 19" i fint skick med nya däck (budget däck).

Anser ni att 6000kr för dessa är vettigt?

/C

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chrillthebill:

Hej! Jag har möjlighet att få tag på begagnade Volvo Ocean Storm 19" i fint skick med nya däck (budget däck).

Anser ni att 6000kr för dessa är vettigt?

/C

Ocean storm är ju en kopia på originalfälgen, skulle inte betala såna summor för det. Volvo original heter Ixion.

Edit: som redan skrivits i tråden kan man få tag på fälgarna för ca 6k, då är de inte värda det begagnade med budgetdäck. Lyckas du få ner priset till 4000:- kan du fundera på att slå till.

Visa signatur

| R7 5800X3D @-30 i PBO2 + Noctua NH-U12s | ROG Strix B450-F | 32GB HyperX Fury Black 3200MHz | RTX 3080 TUF OC | Define R4 + Noctua NF-A14 (x2) & NF-S12A + Noctua NA-FC1 | Corsair RM 850X v2 | Samsung 970 Evo Plus 1TB + Crucial MX300 2TB | LG 27GL850

Permalänk
Medlem

Det är ju ändå 12k bara för fälg och sedan ska däck på så 6k är ju helt klart rimligt.

Permalänk
Medlem

Om inte mina googleskills sviker mig är 6000:- lite drygt vad fälgarna kostar nya så med budgetdäck på skulle jag säga att det inte är värt pengarna. Hade det varit en uppsättning premiumsulor i bra skick hade det varit en annan femma.

Permalänk
Medlem

Här kommer mina åsikter som 31-årig (blivande) gubbjävel som nu kör originalhjul, som du säkert inte vill höra men som kan vara insiktsfulla. Tidigare har jag varit en av dem som har klämt in stora eftermarknadsfälgar (eller replikor på originalfälgar från häftigare modell) med billiga däck i hjulhusen.

Det syns att fälgen är en kopia.
Det kan kännas att fälgen är en kopia. Att de är billigare är oftast inte bara på grund av att de säljs av någon onlineförsäljare, utan det har även tummats i andra led, såsom kvalitet på aluminium och generisk passform (centerringar lär behövas). Jag lovar att det inte är skitkul när fälgen går av när du kör ner i ett potthål på motorvägen.
Gällande budgetdäck ska jag inte ens gå in på det. Du vet aldrig när du behöver prestandan i ett däck, snåla inte här. Det spelar ingen roll om du bara kör till affären eller kör bandagar. Inget däck är bäst på allt, men budgetdäck är generellt dåliga där du verkligen behöver bra egenskaper (vattenplaning, bromssträcka, undanmanövrar).

Mitt råd är därför att satsa på så bra däck du har råd med, på originalfälgar (eller fälgar av motsvarande kvalitet, men dessa brukar ofta kosta ungefär lika mycket som originalfälgarna ändå).

Med det sagt, så är väl priset fair på uppsättningen, men kontrollera hjulen noggrant för alla typer av avvikelser innan eventuellt köp. Kontrollera fälgarna noggrant efter sprickor och bulor (tyvärr inte hundraprocentigt utan att kränga av däcken).

OBS! Jag har ingen erfarenhet av just Ocean-fälgar, men jag håller mig skeptisk till alla billigare eftermarknadsfälgar, i synnerhet replikor. Du bör om inget att se till att de är TÜV-godkända.

https://www.youtube.com/watch?v=g05gODNU04Q

Kör försiktigt!