Permalänk
Medlem
Skrivet av KRONNS:

Har testat 3 eller 4 olika win 98 iso men ingen har gått att ladda i viritualbox. Har kollat på Youtube hur jag ska göra och tror jag gjort rätt. Några tips om iso-fil?

Det beror nog på att när Win 98 lanserades så bootades installationen med en diskett.
Du kan hitta en lång guide här:

https://mrabandonware.wordpress.com/2018/05/19/tutorial-insta...

Jag kommer tyvärr inte ihåg om Win98 eller Win98SE (Second Edition) släpptes med bootbar cd eller inte. Jag minns dock att jag flera gånger bootat installationen med just en diskett.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Det sket sig med den också. Något är troligen inte som det ska va. Ska testa i den andra laptopen.

Permalänk
Medlem

Tack för alla tips hittills och kommer ni på fler så är jag här och testar dom direkt. Ska testa viritualbox på annan maskin och se om det kan va där det fallerar. Kanske behövs ett byte av hårddisk... Lite trött på det för tillfället men med nya infallsvinklar kommer jag igång igen. Jag är också en "grinig gubbe" som det va någon som skrev om sig själv. (51+)

Permalänk
Medlem

Nu har jag testat och det blir samma resultat på den andra laptopen. Ska testa desktopen nån dag också. Kanske redan i natt. iso-filerna vill inte öppnas. Testat från olika leverantörer. ????????

Permalänk
Medlem

Lång tajm no scen

Tog lite tid men nu är jag igång igen. Denna gång har jag siktet inställt på win 98 igen. Har följt en manual som nu låser sig. Ska skriva Setup /p j och enter i prompt D:\> men texten "Bad command or file name" kommer upp. Har testat alla varianter (tror jag) stor bokstav mellanslag...

Permalänk
Medlem

Ger upp.

Permalänk
Medlem

Bara för att testa, så installerade jag precis en Windows 98 SE (Second Edition) (Ej att förväxla med Svensk version) i en virtual box.
Fick svart bild någon gång under installationen, men det löstes genom en enkel "host-key+R" = reset-knapp, sedan fortsatte installationen att rulla på utan bekymmer.
Hämtade imagen från: https://archive.org/details/software
Imagen var bootbar, däremot så lyckades jag ej med Win95.

Ingen aning om setup:en kördes som "setup /p j" eller ej, det fungerade i alla fall.
Har nog aldrig kört "setup /p j", men å andra sidan så har jag nog inte tittat på strömhanteringsfunktioner före Windows 7 heller.

Permalänk
Medlem

Hm. Får väl testa igen nån dag.

Permalänk
Medlem

Gett upp viritual box för tillfället.

Här har det hänt lite. Lagt in win 7 pro på en gammal laptop. Kom lite längre nu. Valde win 95 för ett spel. Laptopen stängde ned och gick in i felsäkert läge.

Permalänk
Medlem

Vet inte hur gammal din laptop är, men som jag förstått det (efter att jag sökt lite information) så finns det problematik med Win95 och Win98 relaterat till att CPUn är för snabb. Jag har inte gett mig in mer på detta än att jag lyckades installera och köra Win98 i VBox, men, det finns inget som säger att jag inte skulle råka ut för problematiken om jag skulle börja starta div spel i detta läge.

Win7Pro med MS egna virtualiseringfunktion, vad en nu hette, fungerar nog bättre, men det är fortfarande stor risk att du springer på samma problem då det verkar ha med CPU-hastigheten att göra. Det skall även finnas en "fix" att ladda ner, men jag har inte provat.
(Denna funktion är egentligen avsedd för att virtualisera Windows XP.)

Win98 Second Edition skall tydligen redan ha denna patch applicerad, vilket kan förklara varför jag lyckades med just denna.

Läs mer:
https://msfn.org/board/topic/177002-15-ghz-too-fast-for-windo...
https://web.archive.org/web/20120315005614/http://support.mic...