Netflix sänker videokvaliteten med 30 procent för att avlasta internet

Permalänk
Avstängd

Tur att man inte betalar för skiten

Visa signatur

*Inlägg med reservation för eventuell censur av admin ;-)

Permalänk
Skrivet av Neras:

Fullt rimligt i de extrema fall du nämner, nu handlar det dock om restriktion i hela EU, irrelevant av kapacitet. Jag läste på DN så sent som för två dagar sedan att det svenska nätet inte har några problem att stå emot i dagsläget. Det vore väl rimligt att "ransonera" internetkapaciteten i de länder som det är aktuellt i, dvs. Inte något av de nordiska länderna. Det må låta som ett gnälligt i-landsproblem, men det är en principsak för mig, rätt ska vara rätt. Ska vi också drabbas så kan vi gott få rabatterat pris, Netflix om någon lär tjäna mer pengar på att alla är hemma i karantän.

Jag håller med om prissänkningen och jag tror det kommer att ske. Ju längre tid de sänker upplösningen ju mer tvingas dem. Tiden utvisar vad det händer, för min del så orkar jag inte sitta och gnälla för 20kr. Speciellt inte när min gnälltid kostar över 20kr/minut som jag kan fakturera ett företag för.
Så det jag påstår är att det struntpris som visa nu får betala extra garanterat kommer lösa sig på ett eller annat sätt, där det andra sättet är att netflex väljer det billigare alternativet, avslutar helt etc.

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av High1ander:

--- Text --
Jag själv har en 3m bred projektor för över 30k och deras 4K tjänst, skiter fullständigt om de sänker om det är det som krävs just nu.
--- Text--

Oj! det är onekligen en stor projector, hur stor är duken?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av nathan:

En betydligt snyggare lösning hade varit att skicka ut ett mejl till alla oss 4K-prenumeranter där man säger att 4K som alternativ pausas en månad och vi bumpas ner till HD temporärt för att avlasta nätet. Det skulle i sin tur såklart också innebära att vi betalar priset för HD istället för 4K. Visst, det är småpengar, men en nagel i ögat med tanke på nuvarande lösning. Tror väldigt få hade klagat om det löstes på så sätt!

Exakt. Jag vill ha underlag till beslutet. Sen är det självklart att meddela sina kunder via mail som du skrev om man gör nåt sånt.

Skrivet av Sienar:

Jag är mycket skeptisk till att de som klagar på detta beslut har någon koll på hur beslutets inverkan på nätet är.

Har du det? Jag har aldrig upplevt problem med internet och inte heller läst något om det, och då följer jag Corona news rätt flitigt. Nä, det känns bara som ett desperat beslut utan faktiska underlag till.

Skrivet av ZalZeRoz:

Överlägsen... inte riktigt, bandbreddsmässigt ligger vi på 3e-4e plats i världen och det är rätt stor skillnad mellan 2a och 3e plats. Taiwan är överlägset på 1a plats, Singapore är överlägset bättre än Sverige på sin 2a plats. Sverige har en 3e plats precis över Danmark men inte mycket skulle krävas för Danmark för att komma om där. Många av länderna i Europa ligger i top20 i världen.

Cool, tack för rättelsen!

Skrivet av Bascule666:

Alla har givetvis alla möjliga känslor när det gäller detta. Jag blir mest förbannad då Netflix är en av mina trofasta tidsfördriv när Sverige har stängt totalt. Vem påstår att bandbredden är så jäkla usel att vi i Sverige som sitter i karantän måste nöja oss med usel bildkvalitet? Om inte "nätet" räcker till så är det väl för fasen inte Netflix problem?

Håller helt med. Kaaaaanske tillfälligt strypa/stänga ner porrsajter istället.

Skrivet av High1ander:

Vad fan har TV:ens kostnad att göra med Netflix (finns hur många billiga BRA TV-apparater med 4k)? Netflix ansvarar inte för att du betala 20k för en TV. Ska alla grusvägar göras till asfalt bara för någon kommer med en ferrari?

Dags att landa i verkligheten, det finns inte för tillfället infrastruktur vilket som för Netflix, etc... antingen är själva nätet för dåligt eller så har inte Netflix eller t.ex. Facebook dimensionerat för detta behov. Facebook har t.ex. nu sagt att de har dubbelt så mycket data jämfört med tidigare, de hinner inte, kan inte, har inte råd eller lust att höja sin hårdvara bara för detta...

Jag vet, sluta betala skatt nu när 1177 har för långa köer, eller universitetet är nedstängd som du betalar skatt för att dina barn ska gå på...

Har jag sagt att det är Netflixs ansvar då? Om något beslut drabbar ens största investering, är det klart att man blir irriterad och ifrågasättande. Att Netflix står med nävarna mot höften ute i media räcker inte för mig, jag vill veta orsaken/underlaget som sagt. Skriver inte det igen. Om någon har källa till det skicka gärna!

Kan du skicka källan till Facebooknyheten? Tack. Skulle vilja läsa om det! Det är ju relaterat till detta topic.

Skrivet av ZalZeRoz:

Att anta att det bara är att fixa direkt om ett problem uppstår i den situation vi är i är felaktigt. Huruvida detta är ett problem i Sverige eller inte, vet vi det? Har någon frågat ISPer om trycket på nätverket ökat markant och om dom anser att dom har underkapacitet i sina nät i denna situation?

Tack! Exakt vad jag menade. Som sagt, känns bara som ett förhastat och väldigt goodwill beslut.

Skrivet av MinscS2:

Kul att se så mycket folk som gnäller över hur de kommer få uthärda sämre bild på sin "DYRA TV" under en begränsad tid.

Under tiden så har vi folk som går i konkurs, blir permitterade eller avskedade till höger och vänster, och folk som får se sina besparingar (och vi snackar betydligt mer än vad din TV är värd) sjunka med tiotusentals kronor på daglig basis.
För att inte nämna alla dödsfall.

Nämner inga namn, men skaffa lite perspektiv. Snacka om dagens I-lands problem, det är fan pinsamt.

Alright, kom inte och klaga över något beslut som kommer fattas pga coronaviruset. Speciellt inte när det rör en av dina största investeringar i livet. För det finns ju alltid folk som har det värre än vad du har. Skaffa lite perspektiv själv.

Skrivet av Gelantious:

Känns som att dom tjänat mer på att stänga av all reklam på Internet under denna perioden istället. Alla jävla bilder, auto spelande videos mm som tredubblar en hemsidas storlek.

Eller beordra Pornhub att återkalla gratis-premium för alla italienare.

-----------------------
https://www.dn.se/nyheter/sverige/internet-klarar-trycket-und...

Visa signatur

| Mobo: Gigabyte X570 GAMING X | CPU: AMD Ryzen 9 3900X + Dark Rock 4 | RAM: 32GB @ 3000MHz | GPU: Gigabyte RTX 3080 OC | PSU: Seasonic GX 850W | Chassi: NZXT S340 Elite Matte Black | M.2: Samsung 970 Evo 500GB & 1000GB | HDD: 4TB | Monitors: Acer Predator X34 GS & Acer XB270HU |

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av ELF:

Eh, laggar det för mycket eller nätet ligger nere så får man väl spela istället för att glo på strömmat

Housebound Italian Kids Strain Network With Fortnite Marathon

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

En liten fingervisning om hur kapaciteten påverkats senaste veckorna i Sverige går att se hos netnod och statistik för peering.

https://netnod.se/ix-stats/sums/All.html

Ser inte ut att vara en dramatisk ökning, men ändå en ökning. Intressant vore att höra kommentarer från leverantörerna om de anser att Netflix beslut spelar någon roll för att klara kapaciteten.

Netflix har rätt bra bitrate jämfört med andra tjänster, senast jag testade så var det runt 30Mbit/s för ljud och bild Hdr/Atmos ström. Då borde samma ström ligga runt 20Mbit/s ca med 30% mindre.

Jämfört med BluRay så har Netflix långt kvar fortfarande gällande bitrate för bild och ljud.
Å andra sidan så är det också komprimerat om man jämför med film på bio som kan vara upp till 500Mbit bitrate (HBR), för att inte tala om råmaterialet..

Så jag hoppas på sikt att detta får Netflix att höja sin bitrate, med målet inställt på okomprimerat en dag i framtiden.

Personligen är jag nog mer upprörd över SVT play, som vi alla betalar för, ljud och bild är sammanlagt max 3.1Mbit bitrate. Deras kommentar är att det räcker och att de inte har några planer på att höja. Jag tror inte att de höjt sedan lanseringen ens..

Permalänk
Hjälpsam

Vad händer normalt när Netflix kapacitet slår i taket, sjunker inte bitraten då?
Har varit med om rätt dålig bild ibland, trots 100 Mbit lina, kör med 1080p.

edit Var nog värre för ett par år sedan.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tickles:

Att whina om att kunder som betalar för 4k ska stå för notan känns lite futtigt. Att whina om att jag skriver detta är lite futtigt. Att whina om ersättning för resor m.m. är lite futtigt. Att whina är lite futtigt. Med andra ord all klagan inklusive denna i denna tråd är lite futtigt

Rätt ska dock vara rätt och frågan gällande priset kontra streamingkvalité är befogad

Netflix har rätt att göra villkorsförändringar, det är bara att säga upp om man inte håller med.

Självklart innebär läget också ökade kostnader för företag, inkl för Netflix del som måste köpa mer bandbredd/trafik och får betala mer för innehållet när fler tittar. Netflix har säkert massor nya gratistittare också, och de kommer inte kunna stoppa mellanskillnaden i fickan.

Vi är i början av en djup lågkonjunktur, så Netflix kvalité är faktiskt relativt betydelselös (vilket är synonym för futtigt) i sammanhanget och Netflix betalar man för rullande, så det är bara att pausa/avsluta om man inte vill fortsätta. Massor som folk betalat in i förskott kommer inte betalas tillbaka eller ersättas när det gäller evenemang/resor/andra tjänster. Här kommer ni däremot inte betala flera tusenlappar för något ni inte får.

Permalänk
Skrivet av M_X_E_Q:

Ni som klagar över detta bör nog fundera över hur det kommer att bli när klimat_krisen slår till med full kraft. Corona _krisen kommer att framstå som en lite fnurra på tråden i jämförelse.
Klaga på en strömningstjänst => skämmes ta mej f'n <=!

I-landsproblem kallas det för. Vissa ligger döende i Corona och andra klagar på kvalitet på Netflix.

Visa signatur

Intel Core i9-12900KF 5.2GHz+ HT Custom loop
MSI RTX 4080 Gaming X Trio 3030MHz
Asus ROG Maximus Apex Z690 (WI-FI)
Corsair Dominator Platinum 6200mhz 32GB CL36
Asus 34" TUF VG34VQL1B, NZXT H9 Flow, Corsair HX1200i, 970 Evo Plus, Asus ROG Strix Flare MX, Logitech G502 PS

Permalänk
Medlem

@squix: Känner en som kör Netflix "4K" på 15 Mbit/s ADSL2+ och det är runt där själva bitraten ligger, det är bara att den tar ner lite i förväg.

Permalänk
Medlem

Äsch, man överlever.

Vi som är uppväxta med vcd från 1998-99, där många rippade filmer kom från asien. Filmade direkt från bioduken i någon sunkig biograf, vi är nog lite mer härdade i frågan

Visa signatur

Core i7 6700K | Asus Prime Z270-A | Enermax ETS-T40 | Corsair Vengeance 16GB @3000Mhz | 275GB Crucial MX300 | 1TB WD Blue 7200RPM | Define C | Corsair RM650x | Asus VG278H 1080p @60Hz | Nvidia RTX 2070 Super

Permalänk
Medlem
Skrivet av Munken_89:

drar dom ner 30% på priset denna månad också ?

Du betalar ju inte enbart för bildkvalitet. Du betalar för att få tillgång till deras utbud osv. Så en 30% sämre bild motiverar inte 30% avdrag. Men tycker du detta är hemskt är det bara att stå över en månad eller för alltid du har ju ingen bindningstid.
Själv märkte jag ingen skillnad men jag kör enbart på en 40" tv och Ipad.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Medlem

Knappast ett problem värt att bli upprörd för i dessa tider. Kan detta hjälpa till att mitigera den ekonomiska skadan av stängda arbetsplatser så är det mycket värt det och kudos till netflix.

Permalänk
Skrivet av daskedennis:

Folk som gnäller på priset är ju fan bara för mycket. Egoistiska jävlar.

Jag kan absolut leva med lägre kvalitet på Netflix om det löser viktigare problem. Om så nu vore fallet i Sverige, vilket jag ställer mig mycket tveksam till.

Men det är ju som mycket annat. Tycker jag inte att en tjänst är värd pengarna den kostar så köper jag den inte. När jag signade upp ansåg jag att det Netflix erbjöd var värt pengarna. Men när tjänsten inte längre är den samma och priset är oförändrat tycker jag inte längre det är värt det och väljer således att inte fortsätta tjänsten. Svårare än så är det inte.

Man kan dra många paralleller, allt från köttbullar till bilar. Men det känns onödigt. Är man inte tappad för hög höjd så borde man förstå att vissa blir missnöjda och inte behöver ifrågasätta det missnöjet. Även om du använder tjänsten eller inte. Det är sunt jävla förnuft helt enkelt.

Visa signatur

Asus Rampage V Extreme U3.1 | Intel I7 5960x w. Corsair H110i GTX | Corsair Vengeance LPX 32gb 2666 Mhz | Asus GeForce GTX 1080 TI OC | Samsung 850 Pro + WD lagring | Corsair RM850x i ett Corsair Obsidian 750D

Permalänk
Medlem

Det är ju för faan en åtgärd för att folk ska kunna jobba hemifrån, sluta gnälla. Snorungar som säger upp/klagar på priser osv. Skäms på er!

Visa signatur

SpelBurk: Asus Z87 PRO/Intel 4770k/ HD7970/ 16 GB Ram/ Samsung 840 pro SSD.
TV-Burk: Asus Z97 Plus/ Intel G3258/ Asus Geforce GTX970 Strix/ Xonar D2/ 8 GB Ram/ Intel SSD.

Permalänk
Medlem

Haha. Alltså folk i tråden som spelar supervuxna och säger åt folk att "skämmas" etc för att man har mage och klaga på en streamingtjänst.

Spyr på er. Ta hand om era egna barn istället för att leka mammor på internet.

Visa signatur

Ryzen 5600x (Noctua NH-D15) || Kingston Fury 32GB 3600MHz
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce RTX 3080 Tuf OC
Fractal Design Define S (6x chassifläktar) || Corsair RM750X v2
FURY Renegade 2TB || WD Blue 1TB M.2 || LG C2 42" + XB271HUA

Permalänk
Medlem

Tycker det är toppen! Hoppas fler streaming-tjänster hänger på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Persikan:

Äsch, man överlever.

Vi som är uppväxta med vcd från 1998-99, där många rippade filmer kom från asien. Filmade direkt från bioduken i någon sunkig biograf, vi är nog lite mer härdade i frågan

Ni hade tur ni 90-talister, vi 80-talister fick nöja oss med slitna VHS-band i super long play med Chuck Norris och Steven Seagal där man knappt kunde se skillnad på skurkarna på sin 20-tums Philips-TV

Permalänk
Medlem
Skrivet av frong:

Haha. Alltså folk i tråden som spelar supervuxna och säger åt folk att "skämmas" etc för att man har mage och klaga på en streamingtjänst.

Spyr på er. Ta hand om era egna barn istället för att leka mammor på internet.

Är det inte fanboy war så är det mamma på internet war! *facepalm*

Visa signatur

MB:Asus B550-I Gaming ROG Strix CPU:Ryzen 5600X RAM:G.Skill Trident Z 32gb@3200 SSD:Samsung 970 EVO Plus 1TB GPU:3080 FE PSU:Corsair SF600 CASE:Louqe ghost s1

Permalänk
Medlem

@Emrik: Dom kör med CDN så dom flesta större ISP'er har lokala cache servrar med det som är mest populärt för att göra det snabbare och spara på bandbredd. Har sett några av deras servrar i hallar jag varit i och jobbat.

Visa signatur

i5-12600KF | Noctua NH-D15S Chromax Black | MSI MAG B660M | 64 GB G.Skill Trident Z | 3 * WD Black SN750 | Asus TUF OC RTX 3080 | Fractal Design Torrent | Corsair RM750W | Samsung Odyssey G9 49" |

Permalänk
Medlem
Skrivet av kirigoe:

Ni hade tur ni 90-talister, vi 80-talister fick nöja oss med slitna VHS-band i super long play med Chuck Norris och Steven Seagal där man knappt kunde se skillnad på skurkarna på sin 20-tums Philips-TV

Haha som barn undrade man varför SP ens fanns. Idag hade man nog undrat varför LP fanns gissar jag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nyhet:

Den populära strömningstjänsten lyssnar till EU:s vädjan och skruvar ned videokvaliteten för att internet inte ska överbelastas.

Läs hela artikeln här

Känns inte alls bra det här... Efter 30 dagar kommer de väl säga: "nej det här fungerade så bra för omvärlden att vi kör med sänkt prestanda hela tiden"
Gillar verkligen netflix och har 4k-abonnemanget (som inte ens det är ren 4k..) funderar seriöst på att säga upp i ren protest.
Netflix har ju varit goto när det varit jobbigt under rådande omständigheter
Ska ringa deras kundtjänst och ställa lite frågor.

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Stationär " KAIDA" : 5900X | RGB!! | 32GB 3600Mhz CL16 | EVGA GTX 1070 FTW
LAPTOP "Skyline" i7 6700HQ | GTX 950


Sommarbilen: Toyota Supra

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Är fundersam över vilka grupper av arbetare som behöver konstant sitta i videomöten för att utföra sina jobb. Det måste ju vara enormt många då det tydligen sänker hela internetinfrastrukturen?

Kanske teatertrupper kör sina repetitioner med varandra i VR?

Permalänk
Medlem
Skrivet av MinscS2:

Kul att se så mycket folk som gnäller över hur de kommer få uthärda sämre bild på sin "DYRA TV" under en begränsad tid.

Under tiden så har vi folk som går i konkurs, blir permitterade eller avskedade till höger och vänster, och folk som får se sina besparingar (och vi snackar betydligt mer än vad din TV är värd) sjunka med tiotusentals kronor på daglig basis.
För att inte nämna alla dödsfall.

Nämner inga namn, men skaffa lite perspektiv. Snacka om dagens I-lands problem, det är fan pinsamt.

Man måste kunna diskutera olika saker oavsett hur det ser ut i världen just nu. Här fanns en diskussion om bättre lösningar än vad Netflix valt, vilket jag inte ser något problem med att diskutera. Sedan om vi skall tala om perspektiv. Det dog massvis med barn runt om i världen precis varje dag, långt innan det blev tal om något Coronavirus. Men det var det inte så många som pratade om då. Nu är ju detta i och för sig ett teknikforum så det kanske ändå inte är så konstigt.

Visa signatur

If you follow the herd you are going to have to step through a lot of manure. Have the courage to trust in yourself and follow your own path.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tempel:

Precis kommit hem från krogen med gumman, var hyfsat med folk där med tanke på att det är några dar kvar till lön.

Själv håller vi oss hemma men det finns alltid dom som sprider viruset vidare ändå..

Permalänk
Medlem
Skrivet av elajt_1:

Man måste kunna diskutera olika saker oavsett hur det ser ut i världen just nu. Här fanns en diskussion om bättre lösningar än vad Netflix valt, vilket jag inte ser något problem med att diskutera. Sedan om vi skall tala om perspektiv. Det dog massvis med barn runt om i världen precis varje dag, långt innan det blev tal om något Coronavirus. Men det var det inte så många som pratade om då. Nu är ju detta i och för sig ett teknikforum så det kanske ändå inte är så konstigt.

Vad får dig att tro att mitt inlägg var riktat mot folk som faktiskt skrev konstruktiva diskussionsinlägg?

Det är inte folk som diskuterar nyheten som är pinsamma, det är folk som enbart QQ-rantar över hur de kommer få nöja sig med bättre bild i ett litet tag, och får det att låta som att det är något av det värsta dom varit med om.
(Vilket det ironiskt nog antagligen är, därav "dagens i-landsproblem".)

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem
Skrivet av elajt_1:

Man måste kunna diskutera olika saker oavsett hur det ser ut i världen just nu. Här fanns en diskussion om bättre lösningar än vad Netflix valt, vilket jag inte ser något problem med att diskutera. Sedan om vi skall tala om perspektiv. Det dog massvis med barn runt om i världen precis varje dag, långt innan det blev tal om något Coronavirus. Men det var det inte så många som pratade om då. Nu är ju detta i och för sig ett teknikforum så det kanske ändå inte är så konstigt.

Ja, riktigt lame att dra fram "dödskortet" bara för att man inte kan argumentera för sin egen sak.

Skrivet av MinscS2:

Vad får dig att tro att mitt inlägg var riktat mot folk som faktiskt skrev konstruktiva diskussionsinlägg?

Det är inte folk som diskuterar nyheten som är pinsamma, det är folk som enbart QQ-rantar över hur de kommer få nöja sig med bättre bild i ett litet tag, och får det att låta som att det är något av det värsta dom varit med om.

Ah, ok

Visa signatur

| Mobo: Gigabyte X570 GAMING X | CPU: AMD Ryzen 9 3900X + Dark Rock 4 | RAM: 32GB @ 3000MHz | GPU: Gigabyte RTX 3080 OC | PSU: Seasonic GX 850W | Chassi: NZXT S340 Elite Matte Black | M.2: Samsung 970 Evo 500GB & 1000GB | HDD: 4TB | Monitors: Acer Predator X34 GS & Acer XB270HU |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fatmajk:

Ska bli intressant och se ifall dom gör samma sak med Stadia och andra tjänster för streaming/nedladdning.
Jag tror att dom flesta skulle kunna leva med ifall platformar som steam halverar hastigheten för nedladdning T.Ex.

Jag har inte stora invändningar mot det här, men jag tror att det skulle kunna skötas snyggare.
1. Inte begränsa dom länder som inte har behov av begränsning.
2. Ha högre kvalite vid vissa tider på dygnet.
3. Inte begränsa kvalité för nedladdade videos(eller det kanske dom inte har?), istället att bara begränsa hastigheten som man laddar ner dom i.
4. Inte begära att man ska betala för något man inte får.

Och sen ha en väldigt trevlig, tydlig och öppen attityd till konsumenterna.