Permalänk
Medlem
Skrivet av sunnis:

Tegnell om danskbeslut: ”Fullständigt meningslös åtgärd”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9vdeo9/tegnell-om-danskb...

Man försöker alltså stoppa en smitta att ta sig in i landet utifrån fast smittan redan finns i landet och smittar helt på egen hand utan hjälp utifrån. Tegnell får stå ut för mycket skit för att ha rätt tyvärr. Bara läsa flashback över allt hat från hjonet. Tydlig att folk är mycket skärrade och rädda och har konat ur totalt.

Det är mycket tydligt att det är politiker som vill rädda sitt jobb och uppdrag i sina regeringar - kosta vad kosta vill. Mycket oroväckande att det är så många svaga och rädda individer som kräver att regeringarna börja handla irrationellt. Tegnell menar på att beslutet är helt politisk och ingen av hans utländska kollegor står bakom det. Ja, det är inte lätt att stå mot den livrädda pöbeln som står redo med sina käppar och högafflar. Folk får fan skärpa sig och börja tänka rationellt.

Fast man får ju också se det som att varje person som dyker in med Corona från utlandet potenitiellt sett startar en ny kedja. Smittar 2, som smittar 4 som smittar 8 som smittar 16 osv.. Samma sak gäller ju egentligen på makronivå och "meganivå" också. Är det meningslöst att sätta "städer" i karantän för att smittan finns ju ändå i världen? Ska vi verkligen sätta ett bostadshus med 400 boende i karantän för viruset finns ju ändå i staden? Ska jag verkligen hålla mig i ena hörnet av huset, smittan finns ju ändå i famlijen? I slutändan är ju hela världen en plats så får man dra rimliga gränser sen. Men ren fakta är ju att resande och mänskliga möten är det som sprider smittan. Träffar du ingen så smittar du ingen.

Om Sverige har två alternativ:
1. Stäng gränsen för allt inresande
2. Tillåt resande och 10 iranier och 20 italienare tar hit smittan på varsitt transportmedel i olika delar av landet.

Vilket scenario ger minst spridning/långsammast spridning i Sverige?

Ex scenario 2:Hade vi då 25 smittkedjor så har vi sen istället potentiellt 55 smittkedjor som alla "dubbleras" var X:e dag.

(Och ja, ju fler som är smittade ju mindre potential har viruset att spridas exponentiellt eftersom mängden att smitta = befolkningen - redan smittade)

Permalänk
Lego Master

Är det bara jag som får känslan att alla som förespråkar stängning av skolor, gränser och flygplatser främst vill att man ska göra "nåt"? Effekten av sagda åtgärder är inte det primära, utan att ingjuta en känsla av kontroll och handlingskraft. Och det har väl möjligen effekt på moralen, men knappast utfallet.
I ett evidensbaserat samhälle, som vi påstår oss leva i, så tycker jag den vinkeln är felaktig.
Jag står möjligen inte bakom herr Tegnell i allt han säger, och vissa uttalanden har senare visat sig vara förhastade. Men vi har andra förutsättningar än tex Sydkorea, så att konstant dra upp dem som exempel blir bara tröttsamt. Det kommer inte, och skulle aldrig, gå att göra samma sak som de.

Jag hoppas framförallt att oavsett vilken regering som senare får hantera konsekvenserna av den nuvarande situationen faktiskt tar tag i att öka Sveriges beredskap, och möjligen även befäster den i grundlagen så vi inte behöver hamna på bakfoten nästa gång.

Läget är nu som det är, vi kan inte ändra på historien eller våra ingående förutsättningar för att klara utbrottet. Per definition ligger vi konstant bakom kurvan, speciellt nu när regioner slutat testa alla och smittspåra.

Att begränsa inflödet av smitta är inte effektivt, det finns här redan. Danskarna försöker visa sig handlingskraftiga, men till vilken nytta? Vad är det man effektivt försöker uppnå?

Jag tror, givet utgångsläget i kunskap, beredskap och materiel att vi gjort, och gör, så gott vi kan som land.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Moderator
Forumledare
Skrivet av anon76929:

Den texten kommer från läkarens Facebook.

Kan du länka läkarens konto? Kan inte hitta det

Skrivet av anon76929:

Skyddsmasken är stoppas av arbetsmiljöverket, men räddningstjänsten i VGR har fått dispens för ett fåtal enheter.

Japp, det är bara att ansöka om dispans så utfärdas det

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Medlem

@NordhNet: Den texten har florerat ett tag på FB och allt som sprids där är inte sant.

Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]

Permalänk
Medlem

En kvinna i 85 årsåldern hemmahörande i Västra Götalandsregionen har avlidit av det nya coronaviruset, uppger Sahlgrenska sjukhuset. Hon är den andra personen i Sverige som avlidit av covid-19. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/svensk-kvinna-dod-i-co...

Permalänk
Moderator
Forumledare
Skrivet av yrfhar:

@NordhNet: Den texten har florerat ett tag på FB och allt som sprids där är inte sant.

Sant, det är därför jag skulle vilja läsa ursprungstexten

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk

@AplAy: sydkorea...

Visa signatur

i7 920 oc till 3.3ghz , gtx690, asusp6T, 75"tv som datorskärm, philips HUE och Lightpack i kombination med kodi :)

Permalänk

@AplAy: stannar folk hemma nu med instängda skolor hindras smittspridningen.

Och då kommer man inte bevhöva lika mycket vårdpersonal. Samt då begränsa viruset.

Skiter man i allt som nu, ja då kommer om något vi inte ha sammhällskritisk personal på plats.

Visa signatur

i7 920 oc till 3.3ghz , gtx690, asusp6T, 75"tv som datorskärm, philips HUE och Lightpack i kombination med kodi :)

Permalänk
Medlem
Skrivet av spikfavoriten:

@AplAy: stannar folk hemma nu med instängda skolor hindras smittspridningen.

Och då kommer man inte bevhöva lika mycket vårdpersonal. Samt då begränsa viruset.

Skiter man i allt som nu, ja då kommer om något vi inte ha sammhällskritisk personal på plats.

Vad tror du det ger för effekter mer om hela landet slutar jobba?

Visa signatur

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Permalänk
Medlem
Skrivet av CubaCola:

@Dahle86: Så hur ska man få ner antalet som smittas, om vi har noll kontroll över hur många som är smittade?

Man måste veta vilka och var som smittas om man ska kunna kontrollera något. Nu har vi ingen kontroll eftersom vi inte vet om folk är sjuka eller hostar lite lätt bara, därför behövs en självkarantän av människor för att undvika att smitta vidare.

Och det är väl precis det som basuneras ut om och om igen? Känner du dig det minsta förkyld/hostig/febrig osv, stanna hemma och rör dig inte ute i samhället! Man har ju tagit bort karensavdraget för att man inte ska känna att man inte har råd att vara hemma om man känner sig sjuk. Man även tagit bort kravet på läkarintyg efter 14 dagar. Det ligger på alla individer att se till att följa dom råden, myndigheter/staten kan knappast gå in och lösa alla problem utan att vi tar individuellt ansvar.

Skrivet av anon190792:

Ja det är oroligt minst sagt. Det är så här när man känner att nånting är fel men kan inte hitta ord och beskriva det, eller har tillgång till källa på sin oro. Man vet bara att myndigheten agerar fel.

Det blir väl som med flyktingkrisen, Sverige öser på med flödet in i landet och tycker allting är lugnt. Tills vänder på en femöring och sätter totalt stop. Man öser på med migranter och "ser hur det går" och tar beslut efter det.
Idag gäller ju samma sak med Corona tydligen. "Allting är lugnt, vi tar det som det kommer." resultatet lär bli katastrofalt.

Jag lägger tyvärr min förhoppning till vädret nu, och vår tappra sjukvårdpersonal annat än regeringen och våra myndigheter. Hoppas det blir varmt fort så viruset minskar i spridning. Regeringen FHM agerar som en flock får, dom agerar utefter vad som händer annat än att agera innan det händer. Denna ideologiska konsensus som är översköljt i samhället hjälper oss inte, utan det stjälper oss.

Intressant, jag tycker precis tvärt om. Hade man agerat som en skock får hade man gjort som alla andra istället för att fundera på vad som är bäst för oss. Jag tycker mig se flera svenska smittskyddsexperter som tycker likadant som FHM i stort och tydligen verkar även brittiska och finska(?) smittskyddet tänka ungefär likadant. Tegnell är inte ensam om den linje han propagerar.

Skrivet av spikfavoriten:

@Nordblom: helt rätt. Förtroendet för regeringen = 0'%

Tycker fortfarande det är intressant att förtroendet för regeringen är 0% när de (som är lekmän i frågan) faktiskt lyssnar på de som är experter. Jag har personligen mer förtroende för den typen av beteende än folk som drämmer till med storsläggan för antingen verkar handlingskraftiga och/eller för att andra länder har gjort det.

Permalänk
Avstängd

Var precis och handlade och det var smockat med folk vid 8-snåret när butiken öppnade. Lite skrattretande faktiskt att folk agerar precis som att domedagen är här. Normalt sett är det väldigt få personer i butiken på lördagsmorgonar, men nu var det precis som att det var rusningstid med många tomma hyllor som extra bonus.
Nog för att man inte kan lita på Sverige AB, men folk är helt pantade som tror att det här coronaviruset är något som kan slå ut samhället och därför bunkrar upp mer än dem behöver.

Visa signatur

*Inlägg med reservation för eventuell censur av admin ;-)

Permalänk
Moderator
Forumledare
Skrivet av Kiirozu:

Var precis och handlade och det var smockat med folk vid 8-snåret när butiken öppnade. Lite skrattretande faktiskt att folk agerar precis som att domedagen är här. Normalt sett är det väldigt få personer i butiken på lördagsmorgonar, men nu var det precis som att det var rusningstid med många tomma hyllor som extra bonus.
Nog för att man inte kan lita på Sverige AB, men folk är helt pantade som tror att det här coronaviruset är något som kan slå ut samhället och därför bunkrar upp mer än dem behöver.

”Pantade” är nog lite väl hårt. ”Oförberedda” kan jag tänka mig stämmer bättre
Du var ju själv ute och handlade så antagligen behövde andra också handla

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk

@Dahle86: inte hela landet sluta jobba för bövelen. Endast föräldrar (den ene) i ett hushåll med väldigt yngre barn hade då under en begränsad tid behövt jobba hemifrån.

Visa signatur

i7 920 oc till 3.3ghz , gtx690, asusp6T, 75"tv som datorskärm, philips HUE och Lightpack i kombination med kodi :)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av NordhNet:

”Pantade” är nog lite väl hårt. ”Oförberedda” kan jag tänka mig stämmer bättre
Du var ju själv ute och handlade så antagligen behövde andra också handla

Tja, man har alltid sitt eget sätt att se på saken. "Min verklighet är inte din verklighet" osv. Jag är relativt övertygad om att de flesta i dagens samhälle är just "pantade", då samhället är uppbyggt för att inte premiera eget fritt tänkande.
Jag var och gjorde min sedvanliga veckohandel som jag gör varje lördagsmorgon när butiken öppnar, handlar alltid för en eller två veckor framåt. Denna gång bara för en vecka då butiken har 10% rabatt nästa vecka på hela köpet.
Det brukar knappt vara något folk ute på lördagsmorgonar som jag skrev tidigare, men idag var det precis som att det var rusningstid under en storhelg på steroider.

Visa signatur

*Inlägg med reservation för eventuell censur av admin ;-)

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av spikfavoriten:

@AplAy: stannar folk hemma nu med instängda skolor hindras smittspridningen.

Och då kommer man inte bevhöva lika mycket vårdpersonal. Samt då begränsa viruset.

Skiter man i allt som nu, ja då kommer om något vi inte ha sammhällskritisk personal på plats.

Jo vi kommer behöva lika mycket vårdpersonal med eller utan corona. Tror du alla andra åkommor och sjukdomar är på paus bara för att corona har gjort entré?

Stänga skolor och förskolor är inget annat än symbolpolitik från politiker för att se handlingskraftiga ut, när det har ytterst begränsad effekt och skapar stora konsekvenser på samhället.

Permalänk
Moderator
Forumledare
Skrivet av Kiirozu:

Tja, man har alltid sitt eget sätt att se på saken. "Min verklighet är inte din verklighet" osv. Jag är relativt övertygad om att de flesta i dagens samhälle är just "pantade", då samhället är uppbyggt för att inte premiera eget fritt tänkande.
Jag var och gjorde min sedvanliga veckohandel som jag gör varje lördagsmorgon när butiken öppnar, handlar alltid för en eller två veckor framåt. Denna gång bara för en vecka då butiken har 10% rabatt nästa vecka på hela köpet.
Det brukar knappt vara något folk ute på lördagsmorgonar som jag skrev tidigare, men idag var det precis som att det var rusningstid under en storhelg på steroider.

Så är det såklart, att man har olika syn på andra människor.
Dock kan vi ju försöka hålla en lite högre nivå här på forumet så blir det trevligare för alla

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dahle86:

Vad tror du det ger för effekter mer om hela landet slutar jobba?

Vad tror du det ger för effekter om 60-70% av befolkningen insjuknar?

Visa signatur

SHIT vilken strömförbrukning det va på 590 SLI, ska man behöva ha ett kärnkraftverk för 2 sånna kort eller? Lär ju bli fler Fukushima katastrofer i världen i så fall!

Permalänk

@deltascu

Jag skulle vilja ha tester för att vara säker på att inte smitta äldre släkt. Det lär ta ett bra tag innan vi är där, och då finns alltid en risk att man smittar. Finns det något sätt att minska risken? Är det köpa mask och handskar varje gång man ska besöka sin äldre eller hur agerar jag på bästa sätt. Kan inte undvika att träffa dem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av FlytPojken:

@deltascu

Jag skulle vilja ha tester för att vara säker på att inte smitta äldre släkt. Det lär ta ett bra tag innan vi är där, och då finns alltid en risk att man smittar. Finns det något sätt att minska risken? Är det köpa mask och handskar varje gång man ska besöka sin äldre eller hur agerar jag på bästa sätt. Kan inte undvika att träffa dem.

Vill du vara säker på attt inte smitta dom så kan du bara undvika att träffa dom.

Visa signatur

SHIT vilken strömförbrukning det va på 590 SLI, ska man behöva ha ett kärnkraftverk för 2 sånna kort eller? Lär ju bli fler Fukushima katastrofer i världen i så fall!

Permalänk
Medlem
Skrivet av FlytPojken:

@deltascu

Jag skulle vilja ha tester för att vara säker på att inte smitta äldre släkt. Det lär ta ett bra tag innan vi är där, och då finns alltid en risk att man smittar. Finns det något sätt att minska risken? Är det köpa mask och handskar varje gång man ska besöka sin äldre eller hur agerar jag på bästa sätt. Kan inte undvika att träffa dem.

Eftersom de har slutat testa folk nu; så är nya direktiven att sätta dig själv i karantän och inte gå ut förrän du vart symtomfri från ALLT (även minsta lilla snuva) i två dagar.

Sedan får du självklart söka vård om du akut behöver hjälp. Ring i första hand 1177 för att få information om vilken specialentré du ska in i vid sjukhuset / vårdcentralen, men klarar du inte av att vänta utan behöver snabbare vård än så ringer du 112.

Fick information om att du inte bara kan knalla in i vanliga väntrummet om du behöver uppsöka vård för Corona-liknande symtom.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Massy:

Fast man får ju också se det som att varje person som dyker in med Corona från utlandet potenitiellt sett startar en ny kedja. Smittar 2, som smittar 4 som smittar 8 som smittar 16 osv.. Samma sak gäller ju egentligen på makronivå och "meganivå" också. Är det meningslöst att sätta "städer" i karantän för att smittan finns ju ändå i världen? Ska vi verkligen sätta ett bostadshus med 400 boende i karantän för viruset finns ju ändå i staden? Ska jag verkligen hålla mig i ena hörnet av huset, smittan finns ju ändå i famlijen? I slutändan är ju hela världen en plats så får man dra rimliga gränser sen. Men ren fakta är ju att resande och mänskliga möten är det som sprider smittan. Träffar du ingen så smittar du ingen.

Om Sverige har två alternativ:
1. Stäng gränsen för allt inresande
2. Tillåt resande och 10 iranier och 20 italienare tar hit smittan på varsitt transportmedel i olika delar av landet.

Vilket scenario ger minst spridning/långsammast spridning i Sverige?

Ex scenario 2:Hade vi då 25 smittkedjor så har vi sen istället potentiellt 55 smittkedjor som alla "dubbleras" var X:e dag.

(Och ja, ju fler som är smittade ju mindre potential har viruset att spridas exponentiellt eftersom mängden att smitta = befolkningen - redan smittade)

Du tänker nog lite fel här. Om vi redan har en exponentiell smittspridning inom Sverige där tusentals människor smittas varje dag så kommer de tillförda fallen från en ny smittspridningskedja vara insignifikanta i det stora hela.

Att stänga gränserna funkar inte eftersom det är en restriktion på en för grovkornig skala. Ska vi "stänga gränser" så handlar det om att begränsa folks kontakt med andra människor, dvs begränsa vår rörlighet i samhället. Ska vi dra till med den stora släggan så skulle vi helt sonika införa någon form av utegångsförbud; typ man får inte lämna hemmet annat än för att ta sig till jobbet eller andra absolut nödvändiga saker.

Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk

Lite märkligt att Kina som av Svensson ses som att vara så underutvecklat jämfört med Sverige klarar av att få bukt på smittan trots att de har städer som har fler invånare än hela Sverige.

I Sverige har man till och med slutat testa folk, vi borde vara mer förberedda än Kina då det dök upp här senare. Här stoppade man med hjälp av Anders Tegnell ner huvudet i sanden istället, tisdagen förra veckan skulle det kulminera i Sverige enligt honom, vi skulle inte få någon intern spridning enligt honom. Tur att Internet finns annars hade man haft Anders Tegnells propaganda som enda information, Sverige verkar gå efter någon krisbok från kalla kriget, där ledordet är att lugna innevånarna, funkar inte riktigt så idag med Internet helt öppet. Innevånarna ser igenom Anders Tegnell och han blir utsedd till Sveriges pajas nummer ett, något han inte själv verkar trivas med. Om man ser krasst på det så är det rent kontraproduktivt, en talesperson för en enhet innevånarna bör ha förtroende för, mister folk förtroende för. Ett rent misslyckande.

Vidare går man ut med att vi inte ska hamstra i butikerna, i samma mening säger man att Sveriges beredskap är god. Rimmar lite illa, varför då gå ut med uppmaning?

Nu är man rädd för att liknande hamstring ska ske med mediciner, misstänker att Sveriges beredskap är god där också.

Visa signatur

NO MAAM

Permalänk
Medlem
Skrivet av FlytPojken:

@deltascu

Jag skulle vilja ha tester för att vara säker på att inte smitta äldre släkt. Det lär ta ett bra tag innan vi är där, och då finns alltid en risk att man smittar. Finns det något sätt att minska risken? Är det köpa mask och handskar varje gång man ska besöka sin äldre eller hur agerar jag på bästa sätt. Kan inte undvika att träffa dem.

Det du kan göra är att se till att vara helt frisk när du träffar dom (har du varit sjuk ska du varit helt symptomfri i 2 dagar). Om det går kan du se till att hålla ett visst fysiskt avstånd, dvs inga kramar eller liknande och försöka att inte vara för nära varandra. Sedan se till att sprita händerna innan du går in hos dom och om du behöver hosta/nysa, gör det i armvecket. Det är väl ungefär det man kan göra förutom att inte träffa dom alls då.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kiirozu:

Tja, man har alltid sitt eget sätt att se på saken. "Min verklighet är inte din verklighet" osv. Jag är relativt övertygad om att de flesta i dagens samhälle är just "pantade", då samhället är uppbyggt för att inte premiera eget fritt tänkande.
Jag var och gjorde min sedvanliga veckohandel som jag gör varje lördagsmorgon när butiken öppnar, handlar alltid för en eller två veckor framåt. Denna gång bara för en vecka då butiken har 10% rabatt nästa vecka på hela köpet.
Det brukar knappt vara något folk ute på lördagsmorgonar som jag skrev tidigare, men idag var det precis som att det var rusningstid under en storhelg på steroider.

Det jobbiga med att folk bunkrar upp är att vi "normala" också drabbas. Om man tvingas springa till affärerna oftare för att matleveranserna och affärerna inte hinner med att packa upp varorna så är det lätt att man till börjar slut handlar lite extra också.

Permalänk
Medlem

Dom har redan godkänt att man får använda Skyddsmask 90. Men man måste ansöka om det först tror jag.

Permalänk
Medlem

Som sagt, vart ska barnen ta vägen om de inte kan vara på dagis. Ska de gå hemma, kanske i MÅNADER? Lycka till att få en unge i dagisåldern att inte träffa sina kompisar på den tiden (om inget annat så i smyg), och då är det en smitthärd på precis samma sätt som dagiset är.
Så nej, det är inte rätt väg att gå enligt mig.

Visa signatur

11600K@5.1 GHz + 32GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200@3400 MHz + MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio +
WDC Blue SN550 1TB + Black OEM SN730 500GB + Kingston A1000 480GB + A2000 500GB + NV2 1TB + 2TB R10 + RGB most of THE THINGS! + Corsair 4000D Airflow + 2*ZyXEL NSA326 2*3TB @ R1 + Netgear RN2100 4*3TB @ R10 + RN204 4*4TB @ R5 + Synology DS216j 2*4TB @ SHR R1 + DS418 4*8TB @ SHR R6
| tmp: R5 3600@4.2 GHz + 32GB 2666@3066MHz + 1060 6GB@2100/4500MHz + 1 TB NV2 & 512GB SN730

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hablam:

Vad tror du det ger för effekter om 60-70% av befolkningen insjuknar?

I jämförelse ganska lite speciellt om man fördröjer det genom de åtgärder som redan finns.
Då den stora massan får motsvarande en vanlig influensa.

Visa signatur

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Permalänk
Avstängd

Nä, nu erkänner jag: för min del har jag tillåtit mig blivit för påverkad av denna tråd som blivit lite för mycket Flashbackig av sig. Nu ger jag fan i tråden precis som jag ger fan i övriga svenska nyheter! På återseende.

P.S. Tvätta händerna, undvik sjuka människor och stanna hemma själv vid sjukdom!

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem
Citat:

Kina kritiserar Sveriges hantering av coronaviruset och uppmanar i en tidning knuten till det styrande kommunistpartiet det internationella samfundet och EU att fördöma Sverige som man menar ”kapitulerat” inför virusutbrottet

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artik...

Permalänk
Skrivet av Frispel:

Det du kan göra är att se till att vara helt frisk när du träffar dom (har du varit sjuk ska du varit helt symptomfri i 2 dagar). Om det går kan du se till att hålla ett visst fysiskt avstånd, dvs inga kramar eller liknande och försöka att inte vara för nära varandra. Sedan se till att sprita händerna innan du går in hos dom och om du behöver hosta/nysa, gör det i armvecket. Det är väl ungefär det man kan göra förutom att inte träffa dom alls då.

Fast det räcker inte. Detta smittar via utandningsluften också, så hålla andan är ett krav även det. Försök skicka någon annan är mitt tips.

Visa signatur

NO MAAM