Permalänk
SpelClockers
Skrivet av Esseboy:

Tester sker i stor omfattning...

Hur många tester är det?

Skrivet av Esseboy:

Inte? Sist jag kollade testades alla som varit i kontakt med nån som haft Covid-19.

Intressant. Testade dom alla på flyget, terminalen, dom som hanterat väskorna, taxi/buss från flygplatsen?

Skrivet av Söderbäck:

Nää. Det lär väl göras stickprov redan. Även om du inte hört/läst om det.

Skrivet av Söderbäck:

Och ändå kan stickprov göras även om du inte känner till det. Blanda inte ihop det här. Det är två olika frågor.

Varför skulle dom inte skryta om att dom har gjort massa stickprov och alla har kommit tillbaka negativa? Det skulle ju lugna alla som inte tror på deras påståenden att vi inte har någon okontrollerad smitta i Sverige.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Fade:

Att invänta är ett reaktivt tillvägagångssätt, tror att ett proaktivt tillvägagångssätt hade i längden fått ett mycket bättre resultat. Dvs inte att invänta det vi till stor del tror kommer att hända (okontrollerad smitta). Inget dock som säger att vi skulle slutat med smittspårningen för att man inför hårdare åtgärder. Men som sagt, min egen åsikt.

Håller helt med, jag tycker bara att det mesta tyder på att Sverige agerar proaktivt, på många sätt som också är effektiva. Jag hoppas bara att det finns en plan för att bygga upp vårdkapaciteten, det torde vara det mest kritiska nu.

En viktig proaktiv åtgärd som var på plats innan behovet egentligen var tydligt var rådet att tvätta händer oftare. Det börjar nog få effekt först nu (när fler och fler riskerar att nås av smittan), men eftersom det är en billig åtgärd och det tar ett tag att få in vanan så tror jag vi vunnit mycket på att folk (förhoppningsvis) redan varit igång med det ett tag.

Nu säger DNs livefeed att FHM bett regeringen titta på att begränsa folksamlingar. Vi får se om det blir gjort eller fastnar nånstans, men är det på plats inom ett par dagar så är vi snabbare än både Frankrike och Tyskland var med detta.

Sverige och Norge verkar ligga i ganska exakt i fas i smittspridningsprocessen. Det är nog för att vi har liknade resvanor. Idag har Norge också bedömt att det finns okontrollerad spridning, och man förbjuder folksamlingar över 500 pers.
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/1nbWll/hoeie-om-coronav...

I Frankrike tog det som sagt 9 dagar från första ospårade smittofallen till att en begränsning på folksamlingar över 1000 pers var på plats (6 dagar sedan regeringen meddelade att de inte tror att de kommer att få kontroll på smittan).

Ursäkta alla att jag tjatar så mycket om detta, men så länge Sveriges insatser jämförs med Frankrikes, Tysklands, Italiens och andra länders vars smittspridning gått längre, så kommer bilden att bli skev. Nu är det ju inte Svenska myndigheters anseende som är primärt at stake här, men jag tror att vi går mot en fas där tilliten till varandra och till samhället kommer att betyda mycket för hur bra vi fixar epidemin.

Visa signatur

Här hade jag en historik sen 1990-talet, men den blev tillslut för lång. Aktiva maskiner 2022-framåt:
Work/Play/Everythingstation: AMD Epyc 7443p, Pop OS host, Win10 + Linux guests (KVM/Qemu)
Work/Play nr 2: AMD Phenom II 1090t, Debian + Win 10 (dual boot)
Server x3: Epyc 7252 (TrueNAS Core), Atom 2550 (FreeBSD, backup), Opteron 6140 (Ubuntu, off prem backup)
Retrohörna under uppbyggnad: Dual Pentium Pro 200MHz, Pentium P54C 90MHz, Gravis Ultrasound MAX

Permalänk
Medlem

Asså. En dum fråga, ponera att en smittad person druckit ur en PET-flaska/burk och sen hittar någon denna efter någon dag och plockar upp för att panta. Vad är sannolikheten att en åker på att bli smittad, om ni får gissa alltså? Om det ens är möjligt att det kan smitta den vägen.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Def_Dog:

Asså. En dum fråga, ponera att en smittad person druckit ur en PET-flaska/burk och sen hittar någon denna efter någon dag och plockar upp för att panta. Vad är sannolikheten att en åker på att bli smittad, om ni får gissa alltså? Om det ens är möjligt att det kan smitta den vägen.

Antar att det kan smitta via salivet, så är det saliv kvar på flaskan och denne får detta på fingarna och sen t ex kliar sig i näsan, då kan denne bli smittad.

Permalänk
Avstängd

Nya hälsningfrasen från USA....

Klart svårt att få till ett V

Källa:
https://edition.cnn.com/2020/03/10/politics/coronavirus-congr...

Visa signatur

ASUS K56CB i7, W10 > Asus VivoBook S15 S530UN
HTC 10
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUS AC68U och N66U (AP), fiber 500/100Mbit/s.
Mitt nätverk: https://imgur.com/aco9XQz Bild https://imgur.com/oQ2WG9Y

Permalänk
Medlem

Lite fundersom kring hur viktiga samhällsfunktioner kommera att hantera det eventuella utbrottet här i Sverige.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Sir Hitman:

Varför skulle dom inte skryta om att dom har gjort massa stickprov och alla har kommit tillbaka negativa? Det skulle ju lugna alla som inte tror på deras påståenden att vi inte har någon okontrollerad smitta i Sverige.

Det här får du nog ta och fråga någon annan om. Varför de inte skryter. Kanske är det för att skryt inte står högst på priolistan just nu? I dont know.
Klart är iaf att de har koll på att smittan inte är okontrollerad. För de gör sitt jobb - bättre än en del verkar anta dessutom.

Man har fångat in ett coronafall i en av dessa slumpmässiga provtagningar iaf:
https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronapatient-i-kungalv-mis...

Så nog används de iaf.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dockland:

Det är bra. Så det är de äldre och övriga i riskgrupperna som behöver vara försiktiga.

Tror nog de som kan är försiktiga, äldre och sjuka är lite i händerna på övriga befolkningen. Dvs hur allvarligt vi tar på det för att inte sprida smitta vidare, och vad man läser här så finns ju de som verkligen inte bryr sig om detta virus får fotfäste eller ej. Osaken det börjar stanna upp i öst är att folket följer anvisningarna och inser allvaret. Vi här i väst... ja det återstår att se.

Skrivet av Oegat:

Håller helt med, jag tycker bara att det mesta...... (text)

Förstår hur du tänker, hade personligen bara viljat se mer. UD skulle kunna vara snabbare med att avråda etc, kände också att Mello var kanske inte så optimalt i detta läge om man vill förhindra en smittspridning. (Oavsett vad andra länder gjort, och när de gjort det) Men jag antar att alla gör sitt bästa

Visa signatur

... zzZZzzzZzzzzzZzzz ....

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frispel:

Och screening hade inte hjälp ett dugg då majoriteten av alla som blev smittade i Italien garanterat var i sin inkubationstid under återresan. Däremot hade man säkert fångat upp en hel bunt med vanlig influensa som man då hade varit tvungen att lägga resurser på att hantera som om de hade corona. Sedan hade även de med milda symptom slunkit igenom...så man hade bränt rejält med mankraft och resurser på att kanske fånga något enstaka fall som man troligen ändå hade hittat med smittspårningen.

Men appropå något helt annat så rekommenderar jag denna tvittertråd från Agnes Wold:

https://twitter.com/AgnesWold/status/1237376519636426756

Bra konkreta förhållningsregler för alla som önskar det

Roligt att du använder ordet "garanterat". Hur kan man garanterat vara i sin inkubationstid under återresan?`Kan du förklara? Blir jag smittad under första dagen och är där ett tag så hinner jag visa symptom. Självklart vill du hellre fly Italien och få vård i Sverige istället för i Italien.

Ja, man kan inte stoppa ALLA men att med en värmekamera uppsatt och eventuellt kunna stoppa är bättre än INGET. I asien kör man ju screening av kroppstemeratur som standard i många flygplatser. Oavsett om nu det är coronavirus eller inte.

Att säga att man behöver mycket mankraft att screena är med andra ord skit enligt mig. Nu har man i Stockholm redan satt över 100+ sjukhuspersonal i isolering för att de kan ha blivit utsatta. Det är slöseri på mankraft....

Skrivet av JackA:

Jag tror inte att spridningen i Sydostasien är så begränsad tack vare effektiv screening. Jag har bott flera år i Thailand, Malaysia och Singapore och har kompisar som bor där idag, har kontakt med dem dagligen. Singapore och i viss mån Vietnam har ganska gedigna procedurer, även om jag definitivt inte tror att de är 100 % effektiva. Men Thailand, Malaysia och Indonesien har det absolut inte, inte ens på den nivån som Sverige har.

Antingen ljuger deras siffror något enormt, eller också handlar det om att viruset har svårt att sprida sig i den tropiska värmen.

Själv tror jag på det sistnämnda. SARS hade också svårt att sprida sig i värmen. Det sannolika är att de varmaste delarna av jorden skyddas av solen, inte av effektiva screeningprocedurer.

Nej, men jag anser att screening är ett billigt sätt att eventuellt kunna stoppa något. Då man i Europa inte vill stänga gränser så som man gjort i Kina så är det något iallafall.

Sen stämmer det nog med att den tropiska värmen i asien hjälpt till. Samt att man i tidigt skede faktiskt gjorde restriktioner mot folk som varit i Kina att resa in i landet.

Skrivet av Stefflo:

Problemet i detta fall är våra politiker som tyvärr inte törs ta några snabba beslut. Allt ska undersökas i absurdum innan man säger a eller b. Vi behöver ledare, inte ett gäng fjantar som vi har nu i politiken.

Våra politiker förlitar sig på folkhälsomyndigheten, det är de som styr allt gällande hantering av viruset just nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ubq8reJBwn2B:

Nej, men jag anser att screening är ett billigt sätt att eventuellt kunna stoppa något. Då man i Europa inte vill stänga gränser så som man gjort i Kina så är det något iallafall.

Sen stämmer det nog med att den tropiska värmen i asien hjälpt till. Samt att man i tidigt skede faktiskt gjorde restriktioner mot folk som varit i Kina att resa in i landet.

Estland kör med värmekameror vad jag vet. Kan nog hjälpa.

När det gäller restriktioner så har t.ex. Thailand och Kambodja snarare velat att kineser ska fortsätta komma. Det blev andra tongångar i Thailand sent omsider, men just Thailand har inte kommit undan tack vare restriktioner. Det kan däremot Singapore ha gjort.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JackA:

Estland kör med värmekameror vad jag vet. Kan nog hjälpa.

När det gäller restriktioner så har t.ex. Thailand och Kambodja snarare velat att kineser ska fortsätta komma. Det blev andra tongångar i Thailand sent omsider, men just Thailand har inte kommit undan tack vare restriktioner. Det kan däremot Singapore ha gjort.

Jo, Singapore, Macao, Taiwan, HK, Japan är några av länderna som har restriktioner.
Tror karantänen de satt på Hubei provinsen var mycket effektiv. Hade nog varit ännu bättre om inte myndigheterna i Wuhan hade tonat ner viruset, samt gått ut med info om själva karantänen innan.

Om man kan lita på siffrorna från Kina så hade de väl mindre antal nya smittade än Sverige i måndags.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Def_Dog:

Asså. En dum fråga, ponera att en smittad person druckit ur en PET-flaska/burk och sen hittar någon denna efter någon dag och plockar upp för att panta. Vad är sannolikheten att en åker på att bli smittad, om ni får gissa alltså? Om det ens är möjligt att det kan smitta den vägen.

Låt bli att slicka på pantflaskor du hittar på marken, och tvätta händerna efter du hanterar dem. Då blir du inte sjuk. Dvs samma tips som jag skulle ge alla som letar random pant i soporna.

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Avstängd

Extrainsatt program från SVT som alla borde se, är värt varenda öre vi betalar i Public Serviceavgift.

https://www.svtplay.se/video/25921452/special-coronaviruset

Visa signatur

ASUS K56CB i7, W10 > Asus VivoBook S15 S530UN
HTC 10
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUS AC68U och N66U (AP), fiber 500/100Mbit/s.
Mitt nätverk: https://imgur.com/aco9XQz Bild https://imgur.com/oQ2WG9Y

Permalänk

Anti-panikstrategin som kan skapa panik

Citat:

Likväl, som företrädare för en tidskrift vars hela idé är att vuxna människor klarar av att tänka själva kan jag inte landa i något annat än att myndigheternas sätt att informera om coronaviruset har drag av paternalism:
Att folket inte klarar av att ta del av komplex information som kräver att man gör sina egna bedömningar av vilka risker man är beredd att ta. Och utsätta andra för. Jag tror alltså att detta är fel och att den optimistiskt färgade och nedtonade informationen riskerar att skada mer än den skyddar.

https://kvartal.se/artiklar/anti-panikstrategin-som-riskerar-...

Tycker att det samlar en del tankar

Permalänk
Medlem
Skrivet av plunn:

Extrainsatt program från SVT som alla borde se, är värt varenda öre vi betalar i Public Serviceavgift.

https://i.imgur.com/BrpsC9v.png?1

https://www.svtplay.se/video/25921452/special-coronaviruset

Värt att se - absolut, värt 8,5 miljarder kr - nej.
Det verkar som att de slutat smittspåra i region Stockholm (aktuellt at 03:30) de lägger allt krut på att ta hand om riskgrupper istället. Att de måste prioritera bort smittspårning redan nu innebär väl att det redan sprids fritt.

Jörgen Huitfeldt hade en bra krönika om situationen
https://kvartal.se/artiklar/anti-panikstrategin-som-riskerar-...

Permalänk
Medlem

@Gheyrippir: helt galet vi länkade till samma samtidigt...

Permalänk
Medlem
Skrivet av ubq8reJBwn2B:

Det man åtminstonde borde ha här i Sverige är scanning/screening av personer som lämnar flygplatsen. Räcker med att ha en healthstation som alla behöver gå igenom. Folk som har högre kroppstemperatur får stanna upp och undersökas.

Screening i ett tidigt skede innebär att merparten man fångar upp,
har förhöjd kroppstemperatur av andra skäl än SARS-CoV-2.
Med nuvarande testmetoder kräver ett "test Kit" ca 5 timmars hantering på ett medicinskt labb.
(enligt de uppgifter jag sett)

Därtill har du problemet att när man köar upp resenärerna i din tänkta "Health Station",
så riskerar man att det fåtal som lider av Covid-19 smittar andra.
Är det i praktiken över huvud taget möjligt att hantera resenärerna i testköerna,
helst isolerade från varandra på tex flygplatser, tågstationer, färjelägen och broöverfarter?
Min gissning är att det skulle kunna orsaka panik och kaos, liknande det som setts på någon vårdcentral.

Personligen tror jag att nackdelarna väger tyngre än fördelarna.

Visa signatur

“There will be people that are burdened by only having the capacity to see what has always been instead of what can be.
But don’t you let that burden you.”

Permalänk

Sverige befinner sig just nu 10-14 dagar efter Italien. Jag hoppas verkligen att vi tar till oss av deras erfarenhet och genomför åtgärder i förebyggande syfte.

Att vi inte kan eller att det inte är effektivt är struntsamma. Vill vi skona vården så mycket som möjligt så måste vi genomföra åtgärder nu.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av coae:

Värt att se - absolut, värt 8,5 miljarder kr - nej.
Det verkar som att de slutat smittspåra i region Stockholm (aktuellt at 03:30) de lägger allt krut på att ta hand om riskgrupper istället. Att de måste prioritera bort smittspårning redan nu innebär väl att det redan sprids fritt.

Jörgen Huitfeldt hade en bra krönika om situationen
https://kvartal.se/artiklar/anti-panikstrategin-som-riskerar-...

Jag vet inte vad han är ute efter i krönikan?

Utmaningen just nu är ju mycket enkel, tvätta händerna och hålla sig hemma om man känner sig minsta förkyld samt inte besöka gamla, vidare att INTE besöka en sjukvårdsinrättning utan ring 1177 förutom om det är akut.

Klarar vi inte det här så blir det då att man tar fram fler verktyg i vektygslåda, ingen publik på SHL-slutspelet samt fotboll osv. Stoppa tunnelbanan, pendeltåg osv.

Själv kommer jag att vara mycket uppmärksam på bussen till/från jobbet samt på jobbet, det brukar vimla av folk som jobbar fast de är förkylda inkl att de har feber, de här ska banne mig hem och det måste alla fatta. Speciellt de som kan sätta sig på möten snoriga kommer jag att be att dra dit pepparn växer!

Visa signatur

ASUS K56CB i7, W10 > Asus VivoBook S15 S530UN
HTC 10
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUS AC68U och N66U (AP), fiber 500/100Mbit/s.
Mitt nätverk: https://imgur.com/aco9XQz Bild https://imgur.com/oQ2WG9Y

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gheyrippir:

Att vi inte kan eller att det inte är effektivt är struntsamma. Vill vi skona vården så mycket som möjligt så måste vi genomföra åtgärder nu.

Vad menar du? Kan vi inte genomföra en åtgärd så kan den inte genomföras, och hurupass effektiv en åtgärd är i förhållande till dess kostnad bör rimligen vara en av de främsta faktorerna som avgör om den skall genomföras eller inte.

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Medlem
Skrivet av FatherOfThree:

Screening i ett tidigt skede innebär att merparten man fångar upp,
har förhöjd kroppstemperatur av andra skäl än SARS-CoV-2.
Med nuvarande testmetoder kräver ett "test Kit" ca 5 timmars hantering på ett medicinskt labb.
(enligt de uppgifter jag sett)

Därtill har du problemet att när man köar upp resenärerna i din tänkta "Health Station",
så riskerar man att det fåtal som lider av Covid-19 smittar andra.
Är det i praktiken över huvud taget möjligt att hantera resenärerna i testköerna,
helst isolerade från varandra på tex flygplatser, tågstationer, färjelägen och broöverfarter?
Min gissning är att det skulle kunna orsaka panik och kaos, liknande det som setts på någon vårdcentral.

Personligen tror jag att nackdelarna väger tyngre än fördelarna.

Allt handlar om hur man hanterar det.
Att använda ett testkit går nog hyfsat snabbt av det jag sett. Att stå och vänta där i 5h är inte nödvändigt. Man kan ju åka hem på ett mer skyddat sett efteråt och invänta resultat, eller något liknande.

Nu är jag ingen expert och ska nog sluta gissa mer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av plunn:

Jag vet inte vad han är ute efter i krönikan?

Utmaningen just nu är ju mycket enkel, tvätta händerna och hålla sig hemma om man känner sig minsta förkyld samt inte besöka gamla, vidare att INTE besöka en sjukvårdsinrättning utan ring 1177 förutom om det är akut.

Klarar vi inte det här så blir det då att man tar fram fler verktyg i vektygslåda, ingen publik på SHL-slutspelet samt fotboll osv. Stoppa tunnelbanan, pendeltåg osv.

Själv kommer jag att vara mycket uppmärksam på bussen till/från jobbet samt på jobbet, det brukar vimla av folk som jobbar fast de är förkylda inkl att de har feber, de här ska banne mig hem och det måste alla fatta. Speciellt de som kan sätta sig på möten snoriga kommer jag att be att dra dit pepparn växer!

För några dagar sedan postade någon här på Sweclockers en bild på Bagdad Bob i just den här tråden, då var visan att vi Svenskar skulle vara lugna "myndigheter har läget under kontroll." Vill man skapa lugn ska man nog inte bete sig som Bagdad Bob vilket våra kära ledare ofta gör (Inte bara när det gäller Corona), att bete sig som Bagdad Bob inger inte förtroende. Inget förtroende = inte bra. Det var detta Jörgen Huitfeldt ville kommentera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gheyrippir:

Sverige befinner sig just nu 10-14 dagar efter Italien. Jag hoppas verkligen att vi tar till oss av deras erfarenhet och genomför åtgärder i förebyggande syfte.

Att vi inte kan eller att det inte är effektivt är struntsamma. Vill vi skona vården så mycket som möjligt så måste vi genomföra åtgärder nu.

Precis, detta är det absolut viktigaste just nu. Och för oss som inte kan göra något konkret för att öka vårdkapaciteten, så kan vi minska belastningen genom att fortsätt tvätta händer och undvika folksamlingar, bufféer mm. Jobba hemifrån om möjligt.

Jag pratade med en arbetskollega vars släkting jobbar på ett större sjukhus utanför Milano. Härom dagen hade de 80 personer i intensivvård för Covid-19, som alltså var utöver de som behöver intensivvård av andra skäl. Jag vet inte vad som är normalt antal sådana vårdplatser för ett stort sjukhus, men det låter som en stor överbelastning.

Visa signatur

Här hade jag en historik sen 1990-talet, men den blev tillslut för lång. Aktiva maskiner 2022-framåt:
Work/Play/Everythingstation: AMD Epyc 7443p, Pop OS host, Win10 + Linux guests (KVM/Qemu)
Work/Play nr 2: AMD Phenom II 1090t, Debian + Win 10 (dual boot)
Server x3: Epyc 7252 (TrueNAS Core), Atom 2550 (FreeBSD, backup), Opteron 6140 (Ubuntu, off prem backup)
Retrohörna under uppbyggnad: Dual Pentium Pro 200MHz, Pentium P54C 90MHz, Gravis Ultrasound MAX

Permalänk
Avstängd
Skrivet av coae:

För några dagar sedan postade någon här på Sweclockers en bild på Bagdad Bob i just den här tråden, då var visan att vi Svenskar skulle vara lugna "myndigheter har läget under kontroll." Vill man skapa lugn ska man nog inte bete sig som Bagdad Bob vilket våra kära ledare ofta gör (Inte bara när det gäller Corona), att bete sig som Bagdad Bob inger inte förtroende. Inget förtroende = inte bra. Det var detta Jörgen Huitfeldt ville kommentera.

Jag får intrycket att författaren har en mer anarkistisk syn på tillvaron. Jag kan hålla med om att Anders Tegnell (Bagdad-Bob) gjort ett flertal usla publika framträdanden men kolla själv SVT programmet jag länkade till tidigare.

Sen som jag i förra inlägget skrev så är det ju mycket enkelt vad ALLA måste göra.

Är man minsta lilla förkyld så är man hemma är nog det viktigaste budskapet. Mycket enkelt!!

Visa signatur

ASUS K56CB i7, W10 > Asus VivoBook S15 S530UN
HTC 10
ASUS Transformer Prime 32GB, Nougat :)
Ubiquiti Edge Lite, UniFi AP-AC-Lite (AP) samt ASUS AC68U och N66U (AP), fiber 500/100Mbit/s.
Mitt nätverk: https://imgur.com/aco9XQz Bild https://imgur.com/oQ2WG9Y

Permalänk
Medlem
Skrivet av plunn:

Jag får intrycket att författaren har en mer anarkistisk syn på tillvaron. Jag kan hålla med om att Anders Tegnell (Bagdad-Bob) gjort ett flertal usla publika framträdanden men kolla själv SVT programmet jag länkade till tidigare.

Sen som jag i förra inlägget skrev så är det ju mycket enkelt vad ALLA måste göra.

Är man minsta lilla förkyld så är man hemma är nog det viktigaste budskapet. Mycket enkelt!!

Förstår inte riktigt vad du menar med att han ska ha en anarkistisk syn.
Ja jag såg programmet och jag håller med dig det var värt att se! Håller också med om att alla måste bidra...

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon42512:

Antar att det kan smitta via salivet, så är det saliv kvar på flaskan och denne får detta på fingarna och sen t ex kliar sig i näsan, då kan denne bli smittad.

Viruset överlever inte ett dygn utan värd. Det kan överleva en stund, men inte särskilt länge.

Mycket hobbyexperter här inne som fullkomligt dömer ut de som verkligen kan någonting om ämnet, det vill säga de riktuga experterna. Tråkigt.
Sverige har 2! fall som inte smittspårningen kan förklara. Det kommer hittas fler fall, många fler tack vare en effektiv smittspårning. Det som skulle kunna störa detta är rent idiotiskt beteende av oss alla.
Följ rekomendationerna som de riktiga experterna ger, det kommer ge resultat.
Sluta klaga på vad erfarna forskare gör och säger.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem
Skrivet av plunn:

Jag får intrycket att författaren har en mer anarkistisk syn på tillvaron. Jag kan hålla med om att Anders Tegnell (Bagdad-Bob) gjort ett flertal usla publika framträdanden men kolla själv SVT programmet jag länkade till tidigare.

Sen som jag i förra inlägget skrev så är det ju mycket enkelt vad ALLA måste göra.

Är man minsta lilla förkyld så är man hemma är nog det viktigaste budskapet. Mycket enkelt!!

Njae...det var inte alls budskapet. Får man torrhosta och feber, då skall man stanna hemma och ringa. Det sa dom väldigt tydligt.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem
Skrivet av KingCobra:

Viruset överlever inte ett dygn utan värd. Det kan överleva en stund, men inte särskilt länge.

Mycket hobbyexperter här inne som fullkomligt dömer ut de som verkligen kan någonting om ämnet, det vill säga de riktuga experterna. Tråkigt.
Sverige har 2! fall som inte smittspårningen kan förklara. Det kommer hittas fler fall, många fler tack vare en effektiv smittspårning. Det som skulle kunna störa detta är rent idiotiskt beteende av oss alla.
Följ rekomendationerna som de riktiga experterna ger, det kommer ge resultat.
Sluta klaga på vad erfarna forskare gör och säger.

Känns ju som att när det väl börjar sprida sig så sprids det som löpeld, 2 smittade hinner smitta fler. På Aktuellt ikväll sa dom att de slutat smittspåra i region Stockholm vilket jag inte tror att de gör om det bara gäller 2 fall. Vilka experter syftar du på, de som säger si eller de som säger så?

Permalänk
Avstängd

Tyckte personligen att det special insatta Corona programmet på SVT stundvis kändes som ett dåligt avsnitt av Nile City. Man ska tvätta händerna men inte använda mask, Jo Serru, Det blir nog bra det här du.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ubq8reJBwn2B:

Roligt att du använder ordet "garanterat". Hur kan man garanterat vara i sin inkubationstid under återresan?`Kan du förklara? Blir jag smittad under första dagen och är där ett tag så hinner jag visa symptom. Självklart vill du hellre fly Italien och få vård i Sverige istället för i Italien.

Ja, man kan inte stoppa ALLA men att med en värmekamera uppsatt och eventuellt kunna stoppa är bättre än INGET. I asien kör man ju screening av kroppstemeratur som standard i många flygplatser. Oavsett om nu det är coronavirus eller inte.

Att säga att man behöver mycket mankraft att screena är med andra ord skit enligt mig. Nu har man i Stockholm redan satt över 100+ sjukhuspersonal i isolering för att de kan ha blivit utsatta. Det är slöseri på mankraft....

Nej, men jag anser att screening är ett billigt sätt att eventuellt kunna stoppa något. Då man i Europa inte vill stänga gränser så som man gjort i Kina så är det något iallafall.

Sen stämmer det nog med att den tropiska värmen i asien hjälpt till. Samt att man i tidigt skede faktiskt gjorde restriktioner mot folk som varit i Kina att resa in i landet.

Våra politiker förlitar sig på folkhälsomyndigheten, det är de som styr allt gällande hantering av viruset just nu.

Om du väljer att screena för kroppstemperatur så måste du hantera de med förhöjd kroppstemperatur som att de har corona, annars är det ingen poäng. Du behöver personal som kollar tempen, annan personal som har skyddskläder och testar samt att du måste ha utrymmen att isolera alla som du upptäcker var för sig tills det att du fått svar på testet (om du inte gör det så riskerar du att dessa smittar varandra). Eventuellt behöver du köra två tester för att utesluta felaktiga positiva/negativa svar. Du kommer att missa alla som är inkubationstiden, du kommer att missa alla med milda symptom och du kommer att missa alla som har måttliga symptom och tagit febernedsättande. Osv. De flesta som kommer att fastna i den typen av kontroll har vanlig influensa eller en kraftig förkylning, alternativt något annat som ger feber. Corona lär i det skedet vara en försvinnande liten del av alla tänkbara orsaker till feber.

Jag uppfattar allt detta som något man gör för att folk ska känna sig lugna, inte för att det är ett effektivt sätt att stoppa smittan. Nu kan det iofs vara värt en hel del av ge intryck av kraftfulla åtgärder, men tror att de resurserna är bättre spenderade på annat håll. Men det är som sagt endast en uppfattning och inte en sanning. Andra får gärna ha andra uppfattningar, men det är en insats som definitivt är värd att problematisera.

Angående vårdpersonalen i karantän så är det något som är svårt att komma ifrån. Avsaknaden av screening på flygplatsen lär knappast ha påverkat just den frågan

Sedan kan jag tycka att det är bäst att de som rimligen ska vara experter på område är de som har första tjing på förslag på vad som bör göras. Jag är ganska övertygad om att de har bättre koll på hur viruset sprids (och inte sprids) än både politiker och gemene man. Gissningsvis har de också bättre koll på vilka insatser som är har någon effekt och vilka som är i stort sett verkningslösa.

Och droppsmitta ska klara sig mycket sämre i varmare och därmed fuktigare klimat vilket är varför förkylningar och sånt är mycket vanligare under vinter än sommar. Om jag minns rätt så tyngs dropparna ner och faller till marken snabbare i ett varmare och fuktigare klimat.