Permalänk
Medlem

Okej lite gubbgnäll:

Jag växte upp i ett område som låg i framkant när det kommer till mångkultur. Då i mitten av nittiotalet med Latin Kings, bombarjackor och värstingresor fick man knappt yppa ett ord om att det inte fungerar att placera människor som inte kan svenska i ett och samma område, att segregationen kommer ge problem (integration var något rasistiskt), och man fick inte avge en suck vid anlagd bilbrand eller åma sig över okvädinsordet "svenne". Nu 25 år senare (25 år!) när propagandamaskinen har svårt att lägga locket på och den lite mer privilegierade och skyddade radhussvensken blir varse att våld kommit närmare egen husknut så är det plötsligt legitimt att göra en kovändning och ifrågasätta satt 68-kurs för Sverige(!?). Det är ett väldigt fult och cyniskt beteende att inte ha något emot att offra de stackare som råkat hamna i dessa områden (såväl invandrare som svenskar) för att själv framstå som god. Dessa bondeoffer kan man smidigt med näsan i vädret lätt avfärda som r, f, n eller outbildade om de klagar och på så sätt ta godhetspoäng utan att det kostar på. Nu 25 år senare när det till och med sprängs bomber och granater på Östermalm är det plötsligt inte lika spännande och det har simsalabim blivit okej att klaga, mycket märkligt... Folk blir förvånade över det rasistiska inslaget i det omtalade förnedringsrånet som skedde mot den svenska killen "Leo", goddag yxskaft jag hade en Libanesisk klasskompis som var snäll och ljög att jag kom från baltländerna då jag åkte till hans kvarter, hade karatekidsen fått reda på att jag som utböling i området var svensk hade jag åkt på stryk (detta var som sagt 25 år sedan).

För några veckor sedan var jag i Stockholmsförorten Fittja, därifrån åkte jag med röda linjen mot Centralen, efter några mellanlandningar och ärenden på vägen avslutade jag dagen på Djurgården och Liljevalchs Vårsalong. Klasskillnaden i denna eftermiddagsresa, skillnaden på människor, stämning och miljö är markant. Jag spekulerar att ingen (eller åtminstone väldigt få) av dessa glada kulturtanter och flådiga herrar eller för den delen coola hipsters som besökte Vårsalongen varken bor i Norra Botkyrka eller är beredda att flytta dit för att dra sitt strå till (integrations) stacken. Det är ett jävla hyckleri.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kiirozu:

1) Folk är egoistiska as, "men JAG ska bara hämta något", "men JAG väntar bara på någon som kommer snart", osv..
2) Folk är egoistiska as.
3) Folk är egoistiska as.

Man märker detta bara man tar ett steg utanför ytterdörren. Folk håller hissen utan att bry sig om att andra kanske behöver använda den, folk skitar ner utan att bry sig att andra tycker att det är äckligt, folk städar inte efter sig i tvättstugan, folk bryr sig inte om att uppfostra sina ungar så de växer upp helt utan moral och till nya större egoister, osv...

Verkligen detta stämmer så jävla bra ta kollektivtrafiken alla går och kollar på mobilen och tror att alla andra ska se upp för dom. Sen när dom krockar in i nån blir dom jätte förvånade. Ingen lämnar plats åt nån annan alla ska först.

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Permalänk
Skrivet av anon134512:

Vilken vacker tråd. Jag behöver också ventilera.

1. Folk som parkerar på familjeparkering utan att ha barn med sig. Är det så förbannat svårt att stå 5 meter längre bort så att barnen kan bli lite säkrare? En sån gubbe sa jag till och frågade om han inte kan läsa, han såg ut som ett frågetecken i chock.

2. Högerregeln, ska det vara så svårt? En gubbe för ett tag sedan kom asfort när jag hade företräde, så jag åkte inte ut. I sista sekund bromsade han och jag skulle börja köra ut - då gasade han på igen. Då blev jag less och körde rakt ut framför honom. Ser i bakspegeln att gubbjäveln sitter i sin XC60 och pekar fuck you. Jag var lite stressad den dagen så jag tände till direkt och tvärnita och gick och frågade vad hans problem var, gubben satt som ett frågetecken och fick inte ut ord.

3. Blinka när man ska köra ur en rondell!?!? Är det svårt?? Gör det bara.

4. Folk som filmar olyckor m.m. Lägre stående i näringskedjan än kackerlackor enligt mig.

Jag tror folk i Sverige måste börja våga säga till andra när de gör något fel, inte bara på facebooks kommentarsfält.

Detta!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oxies Husse:

Folk som kör bil och tycker det är helt logiskt med 5 billängder till bilen framför och inte bryr sig om hur det ser ut bakom.

Smått skrämmande att såna som du finns i trafiken om du typ inte menar bilkö enbart.
Folk som ligger närmare än 5 billängder på större vägar är fan inte att lita på. Inte helt ovanligt att ligga 150-200m bakom någon på E4an här på vintern så att man har god sikt och tid att bromsa om det behövs.

Skrivet av Quorthon:

Det där kanske funkar ute på landet, i större städer inte en chans. Tänker bara på motorvägen mellan kl. 06.30-08:00 och på väg in i t ex Malmö, det är helt omöjligt att köra i 110 km/h och hålla 110 meters avstånd. Första påfarten, så lär du få 1-2 bilar som klämmer in sig framför dig, bromsar du in då för att hålla ditt avstånd igen, så lär du hamna långt under 110 km/h som i sin tur gör att du själv helt plötsligt är störningmoment och folk kommer att tuta, köra om dig och gestikulera att du ska vakna eller att du är helt blåst i huvudet..så visst bra rekommendation, som dock ska användas med sund förnuft.

Bara för att andra inte kan köra bil på ett vettigt sätt betyder det inte att du behöver köra osäkert också.

110 är max hastigheten, inget säger att du ska köra så fort. Speciellt inte om det är regn, snö, is eller mycket trafik. I rusningstrafik på morgonen till jobbet ska man verkligen inte ligga och köra max tillåtna hastighet.

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon134512:

3. Blinka när man ska köra ur en rondell!?!? Är det svårt?? Gör det bara.

Eller folk som kör rakt in i en rondell när folk är i den och håller på att skapa en enorm krock. Och har mage att tuta...

Minns när man övningskörde för en herrans massa år sedan och en gammal gubbe (minst 60+) riktigt gasar på från stoppljuset 25 m bort och kör rakt ut i rondellen. Hade man inte sett honom så hade det blivit en frontalkrock och gubbfan tutar bara och kör vidare..

Skrivet av aToria:

Allt eviga gnäll, på allt och alla, måste ju vara folksjukdomen nr1.

Vi har det något så fruktansvärt bra i sverige, med fred, rikedom och hälsa, och ändå går folk runt buttra och muttrar som otacksamma bortskämda skitungar.

Det blir mitt meta gnäll, på allt gnäll.

Kan ju ha och göra med att folk blivit så bortskämda med sin frihet att de beter sig som de vore de enda som har rätt till det och därför ska sätta andras liv i fara?

Skrivet av GuuFi:

- Folk som tränger sig i köer och blir förvånade och kränkta när man ryter till om det, helt otroligt att man säger ifrån I Sverige...

- Folk som byter fil 15 gånger per minut i trafikköer, oftast Audi/BMW-förare

- Folk som inte använder blinkers när de svänger/byter fil, återigen oftast Audi/BMW-förare.

- Människor som inte kan äta med stängd mun

- Bilister som kör 30km/h på 110km/h motorväg för att titta på en bil som blivit stoppad av polisen

- Puckon som ska först ut från flygplanet och blockerar andra från att ta sitt handbaggage, de tjänar 10 sekunder på det.

Mycket bil-relaterat men spenderar ett x antal timmar med dessa individer varje dag som tror de är enda personerna i världen, med Audi/BMW så funderar man ibland om det är idioter som köper bilarna eller om de blir idioter efter köpet.

Jobbade på den lokala Maxrestaurangen en sommar och man var tvungen att förklara för idioter att de inte fick parkera på uteserveringen och blockera dörren.

Och när vi ändå är på ämnet folk som inte har vett bakom en ratt.

Var ute med familjens hund för någon månad sedan. Hunden traskar på fint och jag går i mina egna tankar. Helt plötsligt så slirar det ut en A-traktor mitt en korsning... håller på att tappa kontroll och köra in i dungen på andra sidan vägen. Med några cm till godo lyckas detta stolpskott få ordning på fordonet och tuffar iväg i full fart. Allt man kan göra är att skaka på huvudet och undra varför naturen ville att detta pucko skulle komma undan utan några problem.

Skrivet av Baalex:

Lattemammor som använder sin dubbelvagn som murbräcka.
Är bussen/tunnelbanan full, står folk packade som sillar? Bara att ta fart och forcera, helt utan hänsyn till andra.
Samma på fik/restauranger. Bara att ställa in vagnen stor som en mindre bil mitt i den smala passagen där man förväntas gå, och sen bli jättearg när folk stöter till/kommer åt vagnen. Bonuspoäng om vagnen dessutom är full med påsar från shoppingrundan.
För du med dina crotch goblins ger dig magiska rättigheter som andra saknar.

Skickades från m.sweclockers.com

Som när det är nedsatt pris på bakverket hos det lokala "Stora" ICA inne i stan? Byt ut "Lattemammor" mot "Kvinnor i pensionsåldern" så har du det exakta scenariot där de kör som dårar med kundvagnarna för att få tillgång till den första bakelsen. Spelar ingen roll om de kör över tår eller hela ben på en. De fräser bara åt en och fortsätter.

Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Detta! Håller på att bli påcyklad hela tiden och får många arga skrik efter mig när jag är ute och joggar på vänsterkanten på gemensam gång- och cykelbanor. Förstår folk inte högertrafik???
Nu är nya regeln här: Gå till vänster
Gång- och cykelbanor vilka har en delningslinje är för övrig också hopplösa att jogga på. Passerar jag de respektlösa två barnvagnarna i bredd på gångbanan får jag arga skrik från mammorna trotts att jag inte rört vare sig de eller deras barnvagn. Passerar jag de i cykelbanan blir man återigen nästan påcyklad av en racercyklist som dyker upp ifrån ingenstans.
Varje morgon på 16, de står som djur i flock utanför dörrarna...
Finns ju inget annat att göra än att gå rakt in i dem då de är överallt vid dörren, vilket förövrigt måste göra ont, jag förstår att de bli sura, förstår inte varför de utsätter sig själva för det dock...

Om jag är såhär vid 20 så blir jag ibland lite orolig för vilken surgubbe jag kommer att bli som pensionär, haha.

Stod still vid ett övergångsställe när jag var på väg till jobbet. Höll på att bli påkörd av en cyklist som skrek efter en att man ska flytta sig ur vägen och inte titta ned i mobilen. Tåls att nämnas att jag inte hade mobilen på mig den dagen (glömde den hemma) och jag bokstavligen såg cyklisten och hade jag inte kastat mig åt sidan så hade jag blivit överkörd.

Man behöver bara besöka X universitetsstad i detta land för att inse hur de som är värst i trafiken inte är bilar utan cyklister eftersom de fått för sig att alla ska lämna företräde för dem.

Skrivet av ToirRisker:

Ni har det helt enkelt för bra som kan finna tid att irritera er på trams

En tanke tar en sekund. Att skriva en ickesägande kommentar däremot tar betydligt längre.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zirgo:

Stort problem med alla moderna spel där ser ryggen på sin spelare.
Så var det inte för 20 år sedan.😩

Fanns ju hur mycket som helst i third person vy; iaf till konsoler.

Har nog alltid varit så; men när man fastnat för FPS spel och den "vyn" så är det allt man "söker efter" och då lägger man väl märke till de övriga spelen mer också på samma gång.

Permalänk
Medlem

Lättkränkta människor.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem

Måste barnvagnsmaffian alltid gå i bredd på trottoaren? Noll plats för alla andra gående. Pensionärer med rollatorer har man visst överseende med gällande detta, även om det också är irriterande.

Sen dagens ungdom. Kul att sparka sönder varenda backspegel på samtliga bilar på en parkering...gripna, ej straffmyndiga, och inget kommer att hända överhuvudtaget.

*sur jävla gubbe*

Permalänk
Medlem

Folk som kör bakom en lastbil i högerfilen hur lång tid som helst men väljer att byta körfält och köra om den precis när man själv närmar sig i vänsterfilen. Trots att det har varit fritt en lång tid utan bilar... Oftast har man ingen bil bakom sig heller.

Visa signatur

CPU AMD 3900X GPU Zotac RTX 3080 12GB
Moderkort Asus x570-E Gaming Nätagg Corsair RM850x
Minne Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB Kylning Corsair Hydro H115i PRO
Chassi Corsair Obsidian 500D SE Skärm Samsung Odyssey G9 NEO
SSD Samsung 970 1TB HDD Western Digital Blue 2TB Laptop Dell XPS 13 9300 i7

Permalänk
Medlem
Skrivet av adfactory:

föraktar cyklister (ofta 35-45 åriga män) som cyklar på gatan fast det finns en cykelbana 2cm till höger.

Skrivet av Dunde:

-Cyklister som inte använder cykelbanan. Kom igen, jag är själv cyklist, det finns inga bra ursäkter.

Man får faktiskt cykla på gatan om man känner sig säkrare i det. Då problemet är ju att cykelbanan är ju oftast fulla av gångtrafikanter helst med barnvagn, eller sura gubbar som gnäller ifall man cyklar fortare än gångfart. På gatan kan man ju trycka på och hålla en vettig hastighet i alla fall. Det är ju lite Pest eller Kolera i detta fallet för alla inblandade

Såg förresten denna skylt när jag var i Delsjönområdet för någon vecka sedan, eller ja de satt uppe ett par dagar innan de försvann igen.

Bäst var när jag såg en gubbe som stod och stirrade på den länge och väl innan han vände och gick där ifrån igen, måste vara svår att förstå..

Permalänk
Medlem

People are the worst. Gillar när det är lov, som nu här i Sthlm. Man slipper en hel människor, tyvärr är det för många som inte åker någonstans.

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vangen:

Lättkränkta människor.

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Permalänk
Medlem
Skrivet av adfactory:

föraktar cyklister (ofta 35-45 åriga män) som cyklar på gatan fast det finns en cykelbana 2cm till höger.

På cykelbana är maxhastighet 30km/h. Då man lätt cyklar snabbare än så är det mer lämpligt att i vissa fall (inte alla) cykla på vanlig väg. Det är bara att acceptera att cyklar har lika stor rätt att vistas på väg/gata som en bil eller annat motorfordon.

Permalänk
Medlem
Skrivet av loefet:

Såg förresten denna skylt när jag var i Delsjönområdet för någon vecka sedan, eller ja de satt uppe ett par dagar innan de försvann igen.
https://i.imgur.com/75MkeFo.jpg
Bäst var när jag såg en gubbe som stod och stirrade på den länge och väl innan han vände och gick där ifrån igen, måste vara svår att förstå..

Att gå på vänster sida är regel sen 2018.

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/08/regelanpas...

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Man behöver bara besöka X universitetsstad i detta land för att inse hur de som är värst i trafiken inte är bilar utan cyklister eftersom de fått för sig att alla ska lämna företräde för dem.

Ja, det finns gott om urusla bilister men cyklister är utan tvekan värst. Den andel av dem som överhuvudtaget känner till eller bryr sig om gällande trafikregler är försvinnande liten. Fick jag bestämma så skulle alla vara tvungna att ta cykelkörkort.

Ett tragikomiskt exempel är idioten som höll på att cykla över mig på en gågata i centrum för några år sedan, som gapade om att cyklister har företräde och jag skulle minsann hålla mig undan. Nu råkar det ju vara så att det är precis tvärtom...

Borde vara obligatorisk läsning:
Trafikregler för dig som cyklar - Transportstyrelsen

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

Blir lite förvånad över att ingen har gnällt över idioterna som tycker att det är ok att kasta skräp ut i vår fina natur. Och det gäller i allra högsta grad fimpar.

Rökare som tror dom äger världen och visar noll hänsyn mot ickerökare!!!

Någon tog däremot upp att folk inte kan sortera sitt avfall, vilket är mycket frustrerande tycker jag så det är ju bara o hålla med.

Som många tagit upp trafikregler kring rondellkörning är rätt dåligt följa överlag.

Saknar möjligheten att snabbspara i spel när jag vill... verkar vara mest automatiskt sparande vid viss uppnådd nivå nuförtiden.

Störande med bilister som föraktar cyklister. Det är enligt lag tillåtet att cykla på gatan även om cykelbana finnes, på vägsträckor som har 50km/h eller under. Är man cyklist själv så har man mycket mer förståelse för desamma men självklart finns det cyklister som skiter i trafikregler precis såsom andra fordonsförare gör.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BergEr:

Vet det, och går själv alltid på vänster sida oavsett väg, gata, GC-bana, trottoar, etc. men man är i minoritet när man går i stadsmiljö, eller som denna gången i Delsjöområdet i Göteborg.

Tycker de borde trycka mer på det i alla fall. Har ju till och med sett förskolegrupper med små barn gå på fel sida på en hårt trafikerad väg. Är ju rent sorgligt...
Lär sig inte människor det från barnsben så kommer det alltid att vara total anarki på vägarna. Tacka vet jag Anita och Televinken

Permalänk
Medlem
Skrivet av loefet:

Vet det, och går själv alltid på vänster sida oavsett väg, gata, GC-bana, trottoar, etc. men man är i minoritet när man går i stadsmiljö, eller som denna gången i Delsjöområdet i Göteborg.

Tycker de borde trycka mer på det i alla fall. Har ju till och med sett förskolegrupper med små barn gå på fel sida på en hårt trafikerad väg. Är ju rent sorgligt...
Lär sig inte barnen det från början så kommer det alltid att vara total anarki på vägarna.

Har märkt samma i Göteborg och Stockholm, att folk har noll koll på hur man går. Blandannat därför jag länkade om nya regeln så fler ser den och kanske lär sig.

Var ett helvete när man var i Stockholm och försökte ta sig fram men folk rörde sig som sniglar helt utan ordning.

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem

Jag irriterar mig på 3bsaker måste jag erkänna.
1. När folk man möter på trottoaren inte viker en enda tum åt sidan så båda kan passera normalt utan jag fåt ofta trycka mig mot en vägg eller liknande för att slippa krocka.
2. Respekt i köpcentran osv. En grupp kan stå mitt i vägen för alla och prata så ingen kommer fram. Varför inte gå lite åt sidan och visa respekt för andra?
3. Pellejönsar som med näsan mot mobilskärmen går i full fart över gatan utan att titta upp en enda gång. Jag menar, jag skiter väl i om denna personen inte är rädd om sitt liv. Jag tänker mer på hans/hennes familj och mitt liv som blir påverkat av att denna personen leker med sitt liv.
Ja jag vet, han/hon har företräde, men i slutänden är det ju fotgängaren som tar smällen.
I LEKSKOLAN blev man lärd : titta först åt vänster, sen åt höger och sen till vänster igen SEN går man över och försöker få ögonkontakt med bilföraren.
En sekunds ouppmärksamhet från bilföraren räcker..

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

Jag retar mig inte på något. Prova, det är rätt befriande antar jag

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem

Cyklister som gör som "B"

Visa signatur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed placerat orci vitae condimentum tempor. Nulla facilisi. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. In at sapien id felis tempor tincidunt. Cras accumsan enim elit, ut laoreet neque dapibus ac.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bikerrog:

Störande med bilister som föraktar cyklister. Det är enligt lag tillåtet att cykla på gatan även om cykelbana finnes, på vägsträckor som har 50km/h eller under. Är man cyklist själv så har man mycket mer förståelse för desamma men självklart finns det cyklister som skiter i trafikregler precis såsom andra fordonsförare gör.

Det är ju bara cyklisterna som beter sig illa som man lägger märke till. Så det är ju inte konstigt att man ogillar cyklister som ska ligga på bredd i 40 på en 70 väg.
Sen ogillar jag när de ska göra vänstersväng och sträcker ut en arm åt vänster utan att ens kika bakåt och antar att alla bilister ser det.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Medlem

Katter som tror att dom äger mitt hus.

Permalänk
Medlem

Folk som vandaliserar och klottrar. Orsakar man medvetet sådan helt onödig och poänglös ekonomisk skada för andra människor förtjänar man inte att vara lös i samhället. Typ slumpmässigt skära sönder bildäck, sparka sönder brevlådor etc. Det skulle vara mycket hårdare straff på sådant antisocialt beteende än det faktiskt är. I sådana fall hade medborgargarden hjälpt mycket, för Polisen bryr sig då inte mycket.

Permalänk
Avstängd

"modetrenden" med utfrysning samtidigt som folk predikar så jädra mycket om att man inte får kränka folk på nätet, snacka om dubbelmoral!!

Nog för att jag skiter i allt som inte berör mig personligen i det riktiga livet, men jag tycker inte att det är för mycket begärt att folk blir tvingade att också konfronteras med sina egna handlingar om man beter sig som skit, i den riktiga världen skulle de åka på en högernäve utan möjlighet att teleportera sig bort, eller teleportera bort kontraparten om man beter sig illa, vill man göra det så får man konfronteras med konsekvenserna också,

Fyfan för hissa/dissa, blocka och allt vad det heter, jag vill ha större möjligheter att helt stänga av alla sådana funktioner, överallt!
Jag klarar utmärkt mig utan folks gnäll över saker jag gör, vill de säga någonting får man väl komma med konstruktiva saker, eller acceptera läget, alternativt hålla käften. Vidare är det itne öfr mycket begärt med ett simpelt tack om någon de facto tar sig tid att svara på saker.

Här på detta forum är det helt ok tycker jag, antar att intelligensen är högre här överlag, men det kan ju knappast sägas om andra platser...

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Woaini:

Nu kom jag på en till.
På väg hem med pendeln. Sitter helt själv.i en fyr-sits grupp. Eller vad man ska kalla det.
Så kommer det på en person som bara måste sätta sig mitt emot mig och gnugga knäskål. Jätteskumt. Varför inte sätta sig snett emot så att båda kan sträcka ut sig.
Skumt.

Kanske föredrar fönster- eller gångplats? Men visst, lite irriterande säkert

Permalänk
Medlem
Skrivet av bjonss13:

njae lagen säger inte att du bara kan springa ut i gatan, du ska som cyklist o gångtrafikant förse dig att det är säkert att gå över gatan o kommer det en bil i 30-50 och inte ser dig ja då är det du som får ont.
jag skriver detta då jag läst detta på polisens informations medie och diverse körskolors inlägg! men visst de kan ha fel men efter som det var trafikpolisen och körskolan som lagt ut samma text så känns det mer trovärt än en forumkille/tjej/häst/myra/troll eller vad man nu titulerar sig med skriver!

nu är inte detta denna typen av tråd ber om ursäkt för OT

Jag säger inte att du har fel i dina påståenden, men för framtiden kan det vara bättre om du istället hänvisar till aktuell lagtext när du vill belysa vad lagen säger.

Permalänk
Medlem

Folk som går över vägen där det inte är övergångsställ. Det i sig är fine, alla gör det. Men sååååå sjukt många stirrar i telefonen, kollar varken höger eller vänster. Bara går rakt ut och antar att folk hinner stanna. Usch.

Visa signatur

Ryzen 1700 @3,8Ghz 1,342V | Corsair Vengeance LPX 2x8Gb (CMK16GX4M2B3000C15) | Asus Prime x370 Pro | KFA2 GTX 1080 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizzarrogh:

"modetrenden" med utfrysning samtidigt som folk predikar så jädra mycket om att man inte får kränka folk på nätet, snacka om dubbelmoral!!

Nog för att jag skiter i allt som inte berör mig personligen i det riktiga livet, men jag tycker inte att det är för mycket begärt att folk blir tvingade att också konfronteras med sina egna handlingar om man beter sig som skit, i den riktiga världen skulle de åka på en högernäve utan möjlighet att teleportera sig bort, eller teleportera bort kontraparten om man beter sig illa, vill man göra det så får man konfronteras med konsekvenserna också,

Fyfan för hissa/dissa, blocka och allt vad det heter, jag vill ha större möjligheter att helt stänga av alla sådana funktioner, överallt!
Jag klarar utmärkt mig utan folks gnäll över saker jag gör, vill de säga någonting får man väl komma med konstruktiva saker, eller acceptera läget, alternativt hålla käften. Vidare är det itne öfr mycket begärt med ett simpelt tack om någon de facto tar sig tid att svara på saker.

Här på detta forum är det helt ok tycker jag, antar att intelligensen är högre här överlag, men det kan ju knappast sägas om andra platser...

Förstår inte riktigt hur du menar? Om någon bråkar och attackerar mig så blockar jag den personen för att slippa fortsatt onödigt bråk. Du menar att det blir mindre bråk om man tar bort blockeringsfunktioner? Det blir ju inte bättre om trollen får fortsätta trolla. Blocka tillbaka bara så blir du av med dem.

Permalänk
Bussovi_ by XHI

Då jag kört buss i snart fem år och nu pluggar till trafiklärare så är det främst trafikrelaterade saker jag stör mig på. Vissa saker har redan andra nämnt. Så utan att ha läst igenom varje inlägg så kommer några av sakerna jag irriterar mig på.

- Folk som inte skrapar rutorna på sina bilar...
Om du inte har en värmare som gör att dina rutor är fria från frost/is så gå ut några minuter tidigare och skrapa. Skrapa VARJE ruta.
Även äldre bilar har värmeslingor till bakrutan så den kommer du snabbt kunna fixa med dessa slingor när du åker iväg men vissa verkar inte ha fattat det ändå...

Igår mötte jag en bilist som inte alls skrapat framrutan utan bara hade en bit längst ner som tinat upp sedan bilen hade startats.
Jag var såååå nära att bara stanna i cirkulationen med min buss, gå ut och fråga vad sjutton den personen tänker på. Ångrar att jag inte gjorde det...

- Snö/Is på taket på bilen!
Ta bort högen med snö. Vad sjutton ska du med ha 1dm snö för?
Isen kan jag förstå att man inte vill skrapa bort men om du åker till jobbet tidigt när det faktiskt är fast på taket men bilen sedan står över dagen och det blivit varmare, borsta av isen.

- Folk som tutar på folk som övningskör.
På vilket sätt hjälper det att stressa den som övningskör?
Kommer den iväg snabbare för att du har så "bråttom"?
Ge tusan i att tuta.

Inte trafikrelaterat nu

- Folk som är dumma/elaka mot andra / Folk som inte bryr sig om sina medmänniskor.
Nej, du ska inte vara snäll mot allt och alla, donera pengar hit eller dit men på vilket sätt blir ditt liv bättre av att du snackar skit eller beter dig som skit mot andra?
Det säger mer om dig än folk du beter dig som en skithög mot.

Visa signatur

Halo kompis!