Permalänk
Avstängd
Skrivet av Chrisism8:

Min favorit är att folk verkar ha ett genetiskt tvång att alltid stanna där de står mest i vägen. Jag har funderat på detta under en lång tid och det slår typ aldrig fel. Du har en dörr som är 1m bred, innan och efter har du utrymmen som är 3-4 m breda. Vart stannar tant för att läsa på kvittot att hon betalade rätt för varorna? I dörren japp.

Jag funderar på ifall det är någon genetisk sak där man vill stanna där det inte är öppet att bli attackerad från flera vinklar så man hittar den trängsta platsen där man känner sig mer säker, vilket också är där man står mest i vägen för andra.

Vet inte men det värsta fallet jag varit med om var på Moskvas flyplats då en gammal kärring stannade precis när hon klev av rulltrappan. WHAT?! Fick knuffa till henne för att inte hela rulltrappans passagerare skulle ramla omkull. Hur tänker man då? Tror inte att hon fattade varför jag knuffade till henne.

Skrivet av GuuFi:

- Folk som byter fil 15 gånger per minut i trafikköer, oftast Audi/BMW-förare
- Folk som inte använder blinkers när de svänger/byter fil, återigen oftast Audi/BMW-förare.

Tyvärr har detta spridit sig till förare av alla biltyper. Bara de senaste åren så har blinkandet i praktiken upphört. Förr kunde man överseende kommentera om "idiotiska BMW-förare, vad tror de att de är för några" och man visste att det berodde på att de trodde de var lite förmer än vanligt folk. Men idag gäller det rakt över linjen.

Har funderat lite på varför då jag vet att de lär ut att blinkers skall användas på bilskolorna och det finns väl två anledningar som jag kan se. Den ena är att ena handen alltid är upptagen med annat, typ håller i en kaffemugg, mobiltelefon eller liknande och då blir det ju jobbigt, den andra är att intelligensnivån kraftigt retarderat på senare år. Den senare förklaringen täcker väl i och för sig in den första anledningen också. Hmm.

Citat:

- Människor som inte kan äta med stängd mun

Åk inte till Kina. Oavsett virushot eller inte. Du skulle bli galen!

Själv stör jag mig mest på politikers och "kända" personers plattityder som skall luftas ideligen, utan reflektion eller eftertanke. Rena reflexsvar som kommer från ryggmärgen. Snälla, tänk/analysera istället för att rapa upp en innantill lärd läxa.

Permalänk
Permalänk
Medlem
Skrivet av videopac:

Vet inte men det värsta fallet jag varit med om var på Moskvas flyplats då en gammal kärring stannade precis när hon klev av rulltrappan. WHAT?! Fick knuffa till henne för att inte hela rulltrappans passagerare skulle ramla omkull. Hur tänker man då? Tror inte att hon fattade varför jag knuffade till henne.

Detta är allt för vanligt - folk som tvärstannar precis efter rulltrapporna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Woaini:

- Folk som smiter in bakom en i spärren på stationen. Hur tänker dom? Tror dom att dom inte märks? Enda anledningen till att man inte ger dom en fet rak höger är ju att man själv inte har tid. På ett sätt skulle man ju vilja att dom tackade för att jag betalar för deras resande, samtidigt skulle man nog bli provocerad på riktigt då. Irriterande.

Om jag märker någon som tänker smita in bakom mig, då går jag långsamt och stannar precis efter dörren, de kommer då stanna och dörren smäller igen rakt på dem. Så kan man gå och le lite fint efteråt.

Skrivet av Woaini:

- Folk som lyssnar på musik i tunnelbanan...med iphone-lurar! Det låter ju mer ut från dom än in i öronen på den som lyssnar. Ohyggligt störande att tvingas lyssna på ngn slags diskantversion den personens spellista. Ibland är jag frestad att shazamma dom och visa hur mycket deras lurar låter, men om det misslyckas ser det kanske lite fånigt ut. Irriterande.

Fråga dem, "Du, vad har du för hörlurar?" Sedan när de säger glatt att de har något dyrt märke så svarar man "Aha, bra då vet jag inte vad jag ska köpa, för de läcker ju ljud som satan, måste vara dåligt!".

Permalänk
Medlem

Den där var ju störtskön ju! Sådär skulle jag vilja kunna dra igång, för skojs skull typ på en eftermiddagsfika någonstans. Helt hilarious.

Permalänk
Medlem
Skrivet av backspace:

Fattade inget tills jag läste vad hon dömts för. Haha ja man kan ju tydligen bli förbannad för att man inte får planka också.

Permalänk
Medlem

Ni har det helt enkelt för bra som kan finna tid att irritera er på trams

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av ToirRisker:

Ni har det helt enkelt för bra som kan finna tid att irritera er på trams

Ja det är ju verkligen tidskrävande att irritera sig på vad folk gör inombords medans man går, kör bil eller handlar.

Du måste ha väldigt bra med tid om du hinner lägga en icke givande kommentar i diskussioner på sweclockers.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon134512:

Ja det är ju verkligen tidskrävande att irritera sig på vad folk gör inombords medans man går, kör bil eller handlar.

Du måste ha väldigt bra med tid om du hinner lägga en icke givande kommentar i diskussioner på sweclockers.

Lika givande som ditt inlägg och tråden.

Permalänk
Medlem

Folk som åker bilen slaviskt efter gps och saktar ner när de blir osäkra på ifall de ska svänga eller inte.

Om jag själv kör efter gps så åker jag hellre fel först. Sedan åker tillbaka eller en annan väg än att stoppa upp trafiken.

Visa signatur

- Dator, Mus, Tangentbord och skärm.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ToirRisker:

Lika givande som ditt inlägg och tråden.

Alla stör sig på nånting och det är väl jättebra att ha en plats där man får ventilera sig utan att öht behöva försvara det - vissa saker vet man att man är irrationell över att irritera sig på men gör det likväl.

T.ex tycker jag det är oerhört bra att ha en tråd där jag kan gnälla på folk som hoppar in i en diskussionstråd utan att tillföra något av värde

Permalänk
Medlem
Permalänk
Moderator
Forumledare

*tråd rensad*

Tråden lever lite på lånad tid. Se till att lägga ner tramset med att önska livet av/vilja misshandla folk.
Det tramset får ni hålla på med på någon annan sida

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Medlem

Nu kom jag på en till.
På väg hem med pendeln. Sitter helt själv.i en fyr-sits grupp. Eller vad man ska kalla det.
Så kommer det på en person som bara måste sätta sig mitt emot mig och gnugga knäskål. Jätteskumt. Varför inte sätta sig snett emot så att båda kan sträcka ut sig.
Skumt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av backspace:

Det är ganska intressant med proportionalitet när det kommer till kön i politiken. Planka på tunnelbanan eller låta staten betala en toblerone får mer genomslag än miljonbedrägerier av män.
*fniss*

Permalänk
Medlem

Irriterar mig litet att ingen fått snurr på fusionsteknologin så att den är kommersiellt gångbar ännu.

Permalänk
Medlem

Då var det min tur.

1. Folk som kör utan ljus på natten. Gäller numera både bil och cykel. Mitt på en kolsvart motorväg i regnstorm är det bara en liten reflex man kan skymta i helljuset. Kommer det dessutom möte ganska tätt inpå varandra så att man inte kan köra med helljus är det ju nästan ABS-bromsning som gäller när man kommer ikapp. Märker de inte som kör utan ljus eller enbart DRL att de inte ser något frammåt?

2. Ny formen på Coca-Colas burkar. Blir varm snabbare (större area per volym), står mindre stadigt (mindre bottenarea) och passar inte i någon av mina läskhållare (för smal att hållas fast mot sidorna). Visst kan man trycka på en adapter på burken eller i hållaren men det är betydligt lättare känns mer rätt att bara rösta med plånboken och skaffa Pepsi istället.

3. Windows 10. Hur kan folk insistera på att köra ett OS som uppdaterar sönder sig så ofta men ändå säga att Linux-distar är för krångligt? Har bättre saker att göra än att sitta barnvakt åt Microsofts experiment. Har tappat räkningen på hur många gånger jag har behövt installera om för att någon uppdatering har haft sönder en kritisk drivrutin i min VM. Och vad är det för påhitt att Windows 10 måste kunna starta felfritt innan man kan komma in i felsäkert läge? Och hur var tanken med att stänga av återställningspunkter som standard, vilket var det enda som Windows XP faktiskt gjorde bättre än Linux-distar? Det är som om ingen på Microsoft använder systemet själva.

4. Kontantlösa samhället. Förr i tiden visste man precis hur mycket pengar man hade tillgång till i butiken, det var ju bara att räkna sedlarna i plånboken. Numera behöver man en trög app på telefonen för att se hur mycket banken säger att man har. Men tänka sig att handla något dyrt på ett nytt ställe, då fungerar ju inte plastkortet eftersom det kan vara ett bedrägeriförsök! Då står man där med skägget i brevlådan och kan bara försöka igen tills det fungerar eller ge upp.

5. Allt ska ha pekskärmar och touchknappar. Vad är det för fel på gamla härliga mekaniska klick när man använder sina prylar? Det känns som tangentbord till PC är det enda som inte har gått avsevärt bakåt här. Överväger att gå från min fina LG V20, som i övrigt är väldigt trevlig, till något med fysiska knappar som en Nokia 8110v2, men då kan jag ju inte se hur mycket pengar jag har på plastkortet. Kanske blir det en Pyra Handheld med LTE när den släpps så att man ändå kan använda bankens webbsida...

Visa signatur

Mjölnir: Ryzen 9 3900X | X570-I | Ballistix Sport 32GB | Powercolor RX 5500XT 4GB ITX | Kolink Sattelite
Server: Ryzen 5 1400 | X470-F | Ballistix Sport 24GB | ASUS HD 7790 2GB | Sapphire RX 470 8GB ME | NZXT Switch 810

Permalänk
Medlem

Jag kan bli orimligt gubbig när jag ska återvinna och behöva kliva över och slussa genom allt som ställs och kastas runtom återvinningscentraler, saker som verkligen inte har där att göra.

Människor som inte har vett på att släppa av folk från buss och spårvagnar och står ivägen eller ännu värre tvingar sig in, eller miffon som stannar ett halvt steg utanför en dörr kommer någon gång att ge mig en akut hjärnblödning.

Permalänk

föraktar cyklister (ofta 35-45 åriga män) som cyklar på gatan fast det finns en cykelbana 2cm till höger.

Visa signatur

Ryzen 5 3600|Asus X-470|32Gb DDR4|Asus 2060 Super
Ryzen 5 3600|ASRock B-450 itx|32Gb DDR4|2060FE
2xE5-2630v3|DL360G9|256Gb|8Tb|Server 2019|4 Windows 10 & 11 VM |
NES|SNES|N64|Wii|Switch|PsOne|PS1|PS2|PS3|PS4|PS5|Xbox|Xbox360s|Xbox One X|Xbox Series X|

Permalänk
Medlem

Mitt gnäll:
1. Man har jättebråttom och ska handla, i mjölkdisken finns standardmjölk i ett helt fack, måste pensionärer ställa sig framför, öppna dörren/blockera och sedan göra det svåra valet mellan 1,5 eller 1 liter? Skulle vara jätteintressant att ta del av deras tankar när göra detta valet tar 30 sekunder.

-Lastbilar som gör omkörningar på E6 i uppförslut fredag eftermiddag. Jag leker ibland med tanken att fälla ut panelen a la Bond och välja mellan gatlinggun eller värmesökande.

-Kollegor på jobbet som tror deras disk precis som hemma diskas om man ställer det i en hög i vasken. Jag brukar slänga skiten i papperskorgen, blir ett väldigt halla ballou då.

-Har en roll i yrkeslivet där jag ska bedöma andras utförda arbete. En del tar inte detta så bra, att man även om man på ett snyggt sätt talar om att deras arbete är undermåligt får kritik tillbaka. Ofta får man mothugg att personen i fråga vet bättre och "har gjort detta i tretti år!!!", mitt standardsvar brukar då vara att jag undrar hur de på så lång tid fortfarande inte har lärt sig att göra det rätt.

-Cyklister som inte använder cykelbanan. Kom igen, jag är själv cyklist, det finns inga bra ursäkter.

Permalänk
Medlem

Stort problem med alla moderna spel där ser ryggen på sin spelare.
Så var det inte för 20 år sedan.😩

Visa signatur

Windows 11 pro, Corsair 4000D Airflow, MSI PRO B660M-A WIFI D4, Intel Core i5 12600K, Corsair 32GB (2x16GB), PowerColor Radeon RX 6900 XT, Kingston NV1 500GB M.2 NVMe, WD Black SN850 1TB Gen 4, Seasonic Focus GX 850W, LG UltraGear 32GP850

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon134512:

Vilken vacker tråd. Jag behöver också ventilera.

...
4. Folk som filmar olyckor m.m. Lägre stående i näringskedjan än kackerlackor enligt mig.

Har också alltid undrat. Brukar bli kaos när det händer på riksvägen hemma. Finns kullar runt om och där klättrar folk upp för att gotta sig. Är det blod på vägbanan jag då blir det rena erektonsträffen. Som tur är har det inte varit en olycka på några år sedan de byggde om vägen och senast det hände var det inte vanligt med att folk mobilfilmade. Men just själva tittande/snokandet gör mig illamående.

Skrivet av Dunde:

Mitt gnäll:
1. Man har jättebråttom och ska handla, i mjölkdisken finns standardmjölk i ett helt fack, måste pensionärer ställa sig framför, öppna dörren/blockera och sedan göra det svåra valet mellan 1,5 eller 1 liter? Skulle vara jätteintressant att ta del av deras tankar när göra detta valet tar 30 sekunder.
....

Förklaringen är att pensionärer är inte lika raska i tanke och kropp som 20:åringar Är själv snart 60 och irriterad på att man blivit så jädrans seg. Har inte ens gått att spela online senaste 8 åren.

Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Tänk på att det endast är vid de sällsynta cykelöverfarter som finns som du som cyklist har företräde.
Vid en vanlig cykelpassage har du som cyklist väjningsplikt emot biltrafiken som endast har som skyldighet att anpassa hastigheten.
(Cykelpassage och cykelöverfart Transportstyrelsen 2019)
https://happyride.se/forum/attachments/skaermklipp1-png.199616/

Pratade inte vem som har företräde i juridisk mening. Utan syftar på det allmänna beteendet i trafiken. Självklart kommer gående och cyklister lämna företräde för bilar eftersom om det sker en krock är det den gående/cyklisten som blir allvarligt skadad, medan bilisten sitter tryggt och säkert i ett stålskelett omgiven av plåt. Det betyder dock inte att du som bilist har rätt att bete dig som ett svin mot cyklister och gående. Det finns många fall där du som bilist har möjligt att vara artig mot gående och cyklister, inte för att lagen säger det, utan bara för att du helt enkelt inte är ett jävla rövhål till människa (om du nu inte är det).

Visa signatur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed placerat orci vitae condimentum tempor. Nulla facilisi. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. In at sapien id felis tempor tincidunt. Cras accumsan enim elit, ut laoreet neque dapibus ac.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mordekai:

Det är ganska intressant med proportionalitet när det kommer till kön i politiken. Planka på tunnelbanan eller låta staten betala en toblerone får mer genomslag än miljonbedrägerier av män.
*fniss*

Nu får du gärna förklara hur det du skriver har något med plankande människor att göra?
Mitt var direkt riktat till TS inlägg punkt nummer två.

Eller försöker du vara vitsig?

Visa signatur

Marantz NR1605, Rotel RB1090, Ino Audio piPs
SMSL SP200 THX Achromatic Audio Amplifier 888, SMSL M400, Audio-Gd NFB-11 (2015), Objective2+ODAC RevB, Audeze LCD-2 Rosewood, Monoprice M1060, ATH-M40x, Sennheiser HD660S, DROP X KOSS ESP/95X, Koss KPH30i, DROP X HiFiMan HE4XX

Permalänk
Medlem

PÅ Telia igår 27/2 -2020
Helt plötsligt skulle man bli social och sitta i soffan och titta på tv med frugan!

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk

1. Cyklister som inte kan trafikregler

2. Folk som tränger sig före i rulltrappan

3. Cyklister som inte kan trafikregler

Visa signatur

"Tvångsmata dig med nitroglycerinkabbare"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gunvald Larsson:

1. Cyklister som inte kan trafikregler

Politiker som får cykelbanor att sluta i tomma intet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av backspace:

Nu får du gärna förklara hur det du skriver har något med plankande människor att göra?
Mitt var direkt riktat till TS inlägg punkt nummer två.

Eller försöker du vara vitsig?

Jag bara belyser ett samhällssymptom. Gnälliga gubbar förfasas över ensamstående kvinnor som lever på marginalen när de plankar på tunnelbanan medans ingen förfäras över de manliga politiker som låter staten betala sitt jet-set-liv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Djhg2000:

Då var det min tur.

1. Folk som kör utan ljus på natten. Gäller numera både bil och cykel. Mitt på en kolsvart motorväg i regnstorm är det bara en liten reflex man kan skymta i helljuset. Kommer det dessutom möte ganska tätt inpå varandra så att man inte kan köra med helljus är det ju nästan ABS-bromsning som gäller när man kommer ikapp. Märker de inte som kör utan ljus eller enbart DRL att de inte ser något frammåt?

2. Ny formen på Coca-Colas burkar. Blir varm snabbare (större area per volym), står mindre stadigt (mindre bottenarea) och passar inte i någon av mina läskhållare (för smal att hållas fast mot sidorna). Visst kan man trycka på en adapter på burken eller i hållaren men det är betydligt lättare känns mer rätt att bara rösta med plånboken och skaffa Pepsi istället.

3. Windows 10. Hur kan folk insistera på att köra ett OS som uppdaterar sönder sig så ofta men ändå säga att Linux-distar är för krångligt? Har bättre saker att göra än att sitta barnvakt åt Microsofts experiment. Har tappat räkningen på hur många gånger jag har behövt installera om för att någon uppdatering har haft sönder en kritisk drivrutin i min VM. Och vad är det för påhitt att Windows 10 måste kunna starta felfritt innan man kan komma in i felsäkert läge? Och hur var tanken med att stänga av återställningspunkter som standard, vilket var det enda som Windows XP faktiskt gjorde bättre än Linux-distar? Det är som om ingen på Microsoft använder systemet själva.

4. Kontantlösa samhället. Förr i tiden visste man precis hur mycket pengar man hade tillgång till i butiken, det var ju bara att räkna sedlarna i plånboken. Numera behöver man en trög app på telefonen för att se hur mycket banken säger att man har. Men tänka sig att handla något dyrt på ett nytt ställe, då fungerar ju inte plastkortet eftersom det kan vara ett bedrägeriförsök! Då står man där med skägget i brevlådan och kan bara försöka igen tills det fungerar eller ge upp.

5. Allt ska ha pekskärmar och touchknappar. Vad är det för fel på gamla härliga mekaniska klick när man använder sina prylar? Det känns som tangentbord till PC är det enda som inte har gått avsevärt bakåt här. Överväger att gå från min fina LG V20, som i övrigt är väldigt trevlig, till något med fysiska knappar som en Nokia 8110v2, men då kan jag ju inte se hur mycket pengar jag har på plastkortet. Kanske blir det en Pyra Handheld med LTE när den släpps så att man ändå kan använda bankens webbsida...

Väl talat. Jag tror att punkt 1 helt enkelt beror på att de har dåliga bilar, kanske importerade, som trots allt inte har automatiskt halvljus. Även i dimma är det många som kör "osynligt", riktigt märkligt. Punkt 2, ja, Pepsi all the way. Det går inte att köpa Coke längre. Speciellt vältfaktorn är irriterande. 5 - jag fick nyss slänga en bluetoothhögtalare som hade nån slags touchsystem, dessutom utan display. Man hade alltså ingen aning om vad man tryckte på och om det hände något. Till slut hände ingenting, så då blev det grovsopen.

Visa signatur

ASUS P8Z68-v Pro i7 2600K@4.5, 32GB RAM, RX 580, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, MacOS Monterey, Win 10+11, Linux Mint

Macbook Pro 2009, 8GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 7

Permalänk
Medlem

Att jag idag är vad som klassas gubbe! Känner mig ung och (förutom alla konstiga värk som dyker upp i kroppen till och från) kry!

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."