ASUS och XMP

ASUS och XMP

Hej!

Jag kan inte clocka mina ramminnen i mitt nya ASUS gaming z390-f.

När jag ställer in xmp 1 eller 2 så går datorn inte att boota...

Lösning?

Din signatur ser jag att du hade ett MSI z390 fungerade minnena där?

Skrivet av Sebastian V:

Din signatur ser jag att du hade ett MSI z390 fungerade minnena där?

Ahh. Men moderkortet brakade... minnena fungerade felfritt (också nya) till 3600 mhz.
Känns sådär att de är clockade på 2333 mhz nu.. 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Testat uppdatera BIOS?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av r_b89:

Testat uppdatera BIOS?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, men det ska bli det första jag gör när jag kommer hem idag!

Tänkte nog att BIOS var uppdaterat till den grad att den kunde klara av xmp, men kanske inte?

Skrivet av makkan123:

Nej, men det ska bli det första jag gör när jag kommer hem idag!

Tänkte nog att BIOS var uppdaterat till den grad att den kunde klara av xmp, men kanske inte?

Moderkortet kan ju legat på lager länge, beroende på vilket du köpt och var om du har otur.

Har du satt dom i rätt slots också enligt manualen?

Skickades från m.sweclockers.com

z390-f måste ha ett nytt bios. Om det är ett gammalt bios så är det problem med just klockning av minnen. Sätt XMP, öka volt till minnena till 1.45. Funkar det felfritt, sänk volten lite i taget. Men nytt bios först.
Moderkortet har inga problem med 4000 med 2x8 minnen, går högre med 4x8.

Vilka minnen är det du har? Vad jag vet finns det inga 3600mhz 2X16 som heter Pro från Corsair. Finns väl bara LPX tror jag.

Skrivet av r_b89:

Moderkortet kan ju legat på lager länge, beroende på vilket du köpt och var om du har otur.

Har du satt dom i rätt slots också enligt manualen?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av marcusOCZ:

z390-f måste ha ett nytt bios. Om det är ett gammalt bios så är det problem med just klockning av minnen. Sätt XMP, öka volt till minnena till 1.45. Funkar det felfritt, sänk volten lite i taget. Men nytt bios först.
Moderkortet har inga problem med 4000 med 2x8 minnen, går högre med 4x8.

Vilka minnen är det du har? Vad jag vet finns det inga 3600mhz 2X16 som heter Pro från Corsair. Finns väl bara LPX tror jag.

Det är dessa jag har:

"Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Svart"

Jag får det inte att funka med nytt BIOS heller..

Tror det måste vara något fel på CPUn. Får nu whea BSOD...

@makkan123: Testa att sätta minnena i A2 B2 istället för A1 B1.