Problem vid anslutning av Philips Hue till Google Home/assistant

Permalänk

Problem vid anslutning av Philips Hue till Google Home/assistant

Hej
Har haft en Hue sedan tidigare (med diverse lampor och en bridge) dock på annan adress med annat nätverk/router om det spelar roll.
Köpte igår några IKEA lampor som jag kör med TRÅDFRI. Samt idag kopplade jag in min HUE bridge med några nya lampor och installerade även en Google Home Nest, där jag fick allting att rulla på med TRÅDFRI. Allting fungerar fint i varsin app, HUE i sin app, TRÅDFRI i sin app osv.

Däremot så när jag ska ansluta HUE till Home så kommer jag till webläsaren där jag godkänner, går vidare "loggar in" -> "länkar philips hue-konto" men sedan avbryts allting och jag får upp "det gick inte att uppdatera inställningen. Kontrollera anslutningen".

Har provat googla på liknande fel men allt är förgäves, hittar ingen lösning. Någon som varit med om liknande eller vet av någon lösning?
Jag har provat att ta bort kopplingar mellan alla olika, startat om bridgen, tagit bort kopplingen från meethue.com och den oxå.

All hjälp uppskattas

Permalänk

Provat att återställa bryggan?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Intel core i7 6700K, Powercolor Radeon RX 5700 XT 8GB Red Devil, ASUS Z170i Pro Gaming, Corsair Vengeance DDR4 2666MHz 16GB, OCZ Trion 100 240GB, Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, Fractal Design Define Nano S, Be Quiet Pure Rock, Corsair SF 600, Windows 10 Pro N 64-bits

Permalänk
Medlem

Följt detta?
https://www.home-assistant.io/integrations/hue

Jag har gjort detta men minns inte detaljerna. Men minns att jag fick trycka på knappen på bryggan. Alternativt kan man redigera filen configuration.yaml manuellt och skriva in ip-adressen till din brygga så som de beskrivit på länken ovan. Kan också behöva starta om home assistant.

Permalänk

Hej
Det löste sig tror jag dagen efter då jag kom på jobbet, då funkade det helt plötsligt och HUE var kopplat till Google

Permalänk
Medlem

Jag missförstog nog, jag tänkte på Home assistant och inte Google Home. Skönt att det löste sig ändå.