Köpa märkesklocka via WISH.COM. Original eller counterfeit?

Permalänk

Köpa märkesklocka via WISH.COM. Original eller counterfeit?

Jag har kollat priserna på WISH.COM under flera års tid och i synnerhet på klockor. Är mest intresserad av SEIKO klockor av hyfsad/bra kvalitet. Men samtidigt har jag bl a läst på FB där det mer eller mindre beskrivs att "allt" som säljs på WISH är kopior - eller snarare counterfeits dvs förfalskningar som dess riktiga juridiska beskrivning är.

Det ligger ju 100-tals med SEIKO klockor ute till försäljning på WISH och jag är väldigt förvånad om "alla" skulle vara förfalskningar!!??? Jag påstår INTE att det inte ÄR förfalskningar men jag är väldigt förvånad om det verkligen skulle vara så. Mest beroende på priserna. Många klockar är "nedsatta" med 95%. Förvisso är väl de ursprungliga priserna i många fall rena fantasipriser, men oavsett... priserna ligger ju långt långt under de priser som motsvarande klocka säljs för i butik i Sverige.

Några bildexempel...

SEIKO klocka listpris enl WISH 4.051 kronor - NU 664 kronor

SEIKO klocka listpris enl WISH 28.967 kronor - NU 1.170 kronor

+ 117 kronor i frakt.

Jag har alltid blivit lärd att är priset "för lågt" så ska man fundera två gånger extra innan man köper. Å andra sidan har jag under ett par årtionden köpt bildelar direkt från Tyskland som vanligtvis legat ibland på 25% - 30% av vad motsvarande bilreservdel kostat i Sverige så jag är inte alltför förvånad att de utländska priserna är avsevärt lägre än i Sverige. Men vad anser du om ovanstående två SEIKO klockor som exempel?

Följdfrågan blir... vad kan jag förvänta mig för tillägg från PostNord? Läste artikeln "Wish-kunder drabbas av extra avgifter trots avtal med Postnord".

Skärmdumparna ovan från WISH är gjorda igår lördag 15 feb.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Garanterat fejk. Skulle aldrig fått för mig att köpa något från Wish.

Visa signatur

i7 12700, 3080 ti, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Jag hadde inte litat på att du får en orginal klocka, varför ta risken när chansen är minimal för att du inte luras, fast vissa tycker det är kul att gå med kopior, inte att jag fattar det men..

Visa signatur

Main: Acer X32FP Fortress II Ryzen 5900X ROG Strix B550-F Wifi II RTX 3080 Ducky Shine 6 SH HD650 O2 amp + DAC Audioengine 2+ Samsung 970 Evo Plus 1TB + Kingston FURY Renegade 2TB
Server: Lian Li PC-V354B X11SCH Xeon E-2176G 64GB ECC RAM LSI 9207-8i
Media: Sony KD-65XF9005 Sony HT-ZF9 nVidia Shield TV pro 2019
nVidia Shield TV pro 2015 SSD Yamaha HS-5

Permalänk
Medlem

Först och främst, listpriserna du ser är helt helt fel. Alltså fruktansvärt fel.
Den nedre klockan är SRPA21K1 och går på 4-5k från en vanlig svensk klockhandlare till exempel.

Det skiljer sällan särskilt mycket på pris på klockor över hela världen. Däremot skiljer det ofta mellan "gråhandlare" och officiella säljare. Detta för att gråhandlare köper från inköpspris i billigare delar av världen och säljer klockorna utanför det rekommenderade prisintervallet.
Det finns ofta prutmån på klockor om du köper en i butik däremot, eller invänta en lämplig rea.

Klockor som du förväntas göra service på bör du köpa av med ett certifikat som förtäljer vart du köpt den, när den är köpt etc. och att detta bör hänga med klockan över dess livslängd.

En Seiko5 som din första bild är så pass biillig att det är en klocka som ofta är dyrare att förfalska än att tillverka i sitt original dock. Men de har stigit i pris endel. Köp en begagnad om du vill komma undan billigt.

Du kan aldrig veta vad som är fake och inte om du inte får tydliga bilder på urverk och ett medföljade certifikat med serienummer etc. som stämmer.
Ska du köpa en riktig klocka, köp från en trovärdig källa.

Permalänk
Medlem

Det är kinesiska kopior.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem
Skrivet av elektronikfreak:

Det ligger ju 100-tals med SEIKO klockor ute till försäljning på WISH och jag är väldigt förvånad om "alla" skulle vara förfalskningar!!???

Det är exakt vad dem är. Varför skulle någon som säljer orginal gå in på en marknadsplatform som det bara finns kopior på? Varför sälja orginal som är mångfaldigt dyrare där när alla antar (korrekt) att det är kopior?

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Medlem

Lär ha en jävla tur om det inte är fejk. Angående postnord så ingår numera alla postnords avgifter direkt på wish när du beställer. Jag beställer lite småsaker därifrån och får aldrig något men på ebay får jag betala extra när det kommer till Sverige.

Visa signatur

Ryzen 5 3600 | Gigabyte Aorus B450 Elite | 1TB m.2, 500GB kingston ssd | HyperX Fury RGB 3200mhz 16GB | NZXT H440W Silent Ultra | RTX 3070Ti 8GB

Permalänk
Medlem

Min åsikt kommer alltid att vara, Vill du göra fynd på klockor så sök begagnat. Det finns så många som tar väldigt bra hand om sina klockor och därför är i nästintill nyskick när dom tröttnat på dom och vill sälja dom.
Tradera är schysst för detta men Klocksnacks säljdel på forumet väldigt bra om man gillar att få lite mer info på själva annonserna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av elektronikfreak:

SEIKO klocka listpris enl WISH 4.051 kronor - NU 664 kronor
https://forumbilder.com/images/2020/02/15/seiko-herrklocka-1.png

Finns det öht en Seiko 5 som har 2st fönster, ett för datum och en annan för dag sådär?
Har inte alla dag och datum till höger eller bara datum.
Om det inte finns så lyckades du iaf hitta en fake

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sidde:

Finns det öht en Seiko 5 som har 2st fönster, ett för datum och en annan för dag sådär?
Har inte alla dag och datum till höger eller bara datum.
Om det inte finns så lyckades du iaf hitta en fake

Googlar man seiko 5 så har ingen två fönster.

modellen kallas SNK619K1 vad jag kan få fram, äktheten är tveksam, kostat 1500:- enligt prisjakt

Visa signatur

Hette något annat förut, men kom fram till att det är dumt att ha samma namn på 78 miljoner sidor...
citera, svara osv. osv...
hot tip - ctrl + shift T öppnar senast stängda flik i vissa webbläsare

Permalänk
Medlem

fake

Visa signatur

LMAOSHMSFOAIDMT = Laughing my ass off so hard my sombrero fell of and I dropped my taco

Permalänk
Sötast

Bara att börja läsa beskrivningen av klockorna.

Ingenstans i annonserna benämns klockorna som SEIKO.

Permalänk
Medlem

En annan fråga är man kan ställa sig, spelar det verkligen roll om det är äkta eller inte? Troligtvis visar den tiden lika bra som originalet och är det en bra kopia så ser den även lika fin (eller ful) ut.

En nackdel är eventuellt att de inte håller lika bra men om en klocka håller femtio år eller fem kanske inte är jätteviktigt om den endast kostar någon tusenlapp.

Men för att svara på din fråga så skulle jag bli grymt förvånad om de skulle vara äkta varan.

Permalänk
Medlem

mina senaste köp från wish har 9/10 produkter varit fake som ramlat sönder eller ej fungerat vid leverans... men visst shoppa du på.

Den enda produkt jag fick levererad som inte var fake var en pokemon go plus men den kostade bara några 10or under priset här i sverige.

Kör med mottot "är det för billigt för att vara sant så är det nog så"

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av elektronikfreak:

Det ligger ju 100-tals med SEIKO klockor ute till försäljning på WISH och jag är väldigt förvånad om "alla" skulle vara förfalskningar!!???

Tycker du att det är mer sannolikt att de skulle ha hundratals äkta SEIKO-klockor ute för försäljning för ned till ett par procent av rekommenderade priset?

Permalänk
Medlem

Seiko 5 är ju Seikos serie av budget-armbandsur, den för 664 kronor med modellnummer SNK619K1 verkar ju ha kostat runt tusenlappen ny när den fanns på marknaden. Den verkar ha utgått eftersom den är slutsåld överallt, så att en Wish-försäljare skulle ha ett "restlager" och sälja dem till det priset känns lite osannolikt. Men priset i sig är inte "för bra för att vara sant". Troligtvis fake.

Den andra klockan med modellnummer SRPA21 är mycket dyrare, ca $300-400 US nypris, så bara priset i sig avslöjar ju att det säkerligen är en kopia.

Visa signatur

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Permalänk

Detta med counterfeits är ju onekligen ett fruktansvärt stort problem. Iof sig kanske inte så extremt allvarligt just när det gäller ex klockor eller Levisjeans men desto allvarligare när det gäller ex medicin, dataenheter/styrboxar till självstyrande bilar och reservdelar till flygplan. Då kvaliteten och livslängden är extremt tveksam på förfalskningarna.

SEIKO har väl fabriker i Japan, China, Malaysia, och Singapore och man skulle ju kunna tänka sig att de "billiga klockorna" på WISH skulle kunna vara overstocked som SEIKO säljer ut till kraftigt rabatterat pris från sina fabriker. Vilket i realiteten är väldigt osannolikt då efterfrågan globalt skulle minska på den totala globala försäljningen av Seikos klockor.
Här i Sverige åker ju hellre importören/generalagenten till återvinningen och slår sönder sprillans nya utgående modeller av TV-skärmar än att sänka priset på dom som i realiteten skulle minska intresset för det nyinkomna.

Visst kan man köpa begagnade klockor på ex Tradera och Klocksnack. Men frågan är väl om en amatör som jag själv är skulle kunna se skillnad på ett original och en counterfeit? Enda möjligheten är väl i så fall att man går via tillverkningsnumret och kollar med importören/generalagenten att klockan verkligen ursprungligen har importerats/sålts till Sverige.

Trist läge må jag säga. Minns när jag satt på ett datafik i London den sommaren som MS Win 10 skulle släppas och jag hörde rykten om att alla kineser med kinesiskt medborgarskap skulle kunna tanka ner Win 10 inkl licens helt gratis. Det var MS sätt att motverka counterfeitspridningen Kina.

Visa signatur
Permalänk

En annan SEIKO jag hittade på försommaren på ett brittiskt forum, som med mycket stor sannolikhet är ORIGINAL, är SGF204/SGF206 som jag tycker ser "klassisk och stilren" ut. Men jag har inte funnit den i Sverige men väl på EBAY fast de "Addl. Costs" verkar extremt höga (nästan 50% av klockans försäljningspris).

https://www.ebay.com/p/70342197

Visa signatur
Permalänk

Tillägg att på wish så får du imellanåt något som inte äns ser ut som på bilden utan bara "liknande" och de har använt bilder på orginalsaken på wish.

var väl nån på tuben ja titta på som testade och jämförde olika Apple watch eller om de var samsung watch från wish med sina orginalklockor

typ 3 av 5 var väl liknande men väldigt billiga och syntes väl att det var en piratkopia och typ 1 funktion av vad de skrev den skulle ha fungerade eller nått sånt och batteritiden var typ 1/10 av vad orginalet höll på sin höjd.

och de andra 2 har jag för mig inte äns var i närheten äns och samma där fungerade knappt öht.

men samtliga wish bilder visade bilder på en orginalklocka.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Det finns fyra nivåer skulle jag säga om varor (dvs ALLT inet bara elektronik/klockor) från kina/etc.
1, Ren total fejk som i bästa fall har ett relativt nära utseende till originalet men långt ifrån samma funktioner/spec.
2, Fejk som ser väldigt likt ut och har dom flesta till alla funktioner som originalet, det som skiljer mest är då materielval/batteritiderna, dvs oftas betydligt sämre batterier används.
3, QC ratade varor från tillverkaren/fabriken som nån lyckats fiska upp ur soporna, dessa kan vara allt ifrån nåt litet utseende fel till rätt allvarliga brister i funktion/etc.
4, Tillverkarens fabrik jobbar lite extra och pumpar ut lite extra varor som ofta kan vara exakt samma som tillverkarens egna vara.
Men kan även ha använts lite billigare materiel/batterier med då är varan oftas lite sämre men samtidigt oftas inte lika dåliga som i nr 1,2 (och ibland nr3) här över.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

mer eller mindre allt på wish är fake, någon kollega köpte ett usb minne på 128gb, skiten var ett custom firmware 16gb som loopade datan och skrev över sig själv. presenterades som ett 128gb minne i datorn dock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av dakke:

mer eller mindre allt på wish är fake, någon kollega köpte ett usb minne på 128gb, skiten var ett custom firmware 16gb som loopade datan och skrev över sig själv. presenterades som ett 128gb minne i datorn dock.

Gjorde liknande, men med 512GB eller nåt. Visste dock att det med största sannolikhet var fake. Skrev till Wish och fick pengarna tillbaka utan problem.