Razer Nari (USB 2.4 GHz) Scam eller vad är problemet?

Permalänk
Medlem

Razer Nari (USB 2.4 GHz) Scam eller vad är problemet?

Har ett par underbara hörlurar från Razer som jag har använt dagligen sen Black Friday 2019.
Den pyttelilla radiomottagaren som man sätter i datorn för att kunna hantera radiosignalen är tråkigt nog så liten att den lätt "försvinner".
Har kontaktat Razer och frågat om man kan få köpa några till som jag kan ha i reserv.
Tänkte ha en på jobbet en vid TVn och en i min Thinkpad men Razer svarar att USB-Mottagaren är unik för varje par lurar och att det inte finns någon möjlighet att vare sig köpa flera olika eller ens ersätta den första om den skulle försvinna eller gå sönder.

Jag har tidigare pratat med Logitech om samma problem och dom säljer extra mottagare för typ 179 kronor som man kan köpa och installera.
Till min trådlösa tangentbord har jag två mottagare vilket fungerar kanon så länge man inte har båda inkopplade (eller är inom range) samtidigt.

Razer säger något i stil med att om mottagaren gått sönder så kan man lämna in lurarna enligt garantin men att dom då ersätter hela paketet och inte bara själva mottagaren.

/Stan.

Permalänk
Medlem

Jag har 2 st logitech G pro wireless.
När jag kör usb 2.4ghz så är de unika till musen.

Kan dvs inte använda 1 mottagare till båda mössen, måste använda den som kom med musen.

Permalänk
Medlem

Hårdkodat parade med nycklar som skrivs in i firmware vid tillverkningen. Var vanligt förr, nu är det bara en billigare lösning. Blåtand är bättre i det här avseendet, men har andra problem istället

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nivity:

Jag har 2 st logitech G pro wireless.
När jag kör usb 2.4ghz så är de unika till musen.

Kan dvs inte använda 1 mottagare till båda mössen, måste använda den som kom med musen.

Du kan para om musen till en annan mottagare med programvara från logitech, det går med alla deras lightspeed- och unifyingmöss.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Lian Li TU150 Silver # ASUS ROG Crosshair VIII Impact [AMD Ryzen 3700X|G.Skill Trident Z Neo 3600MHz CL16 (2x16GB)|Samsung 970 EVO plus (500GB)|Intel 660p (2TB)|MSI RTX 2070 Super Ventus OC 8GB] + Seasonic FOCUS SGX 650W #

Permalänk
Medlem

@Nivity: Så du försökte köra två möss mot en mottagare? Det kan jag tänka mig blir svårt.
Åt andra hållet är det egentligen en barnlek bara inte tillverkaren försöker sätta käppar i hjulet som Razer nu gjort.

Permalänk

Radiolänken brukar generellt vara krypterad annars skulle signalen skickas till alla kompatibla enheter i omgivningen som också kör okrypterat (hände ibland på 90tal tidigt 2000tal med trådlösa möss och tangentbord från samma tillverkare att alla körde samma nyckel eller okrypterat vilket kunde ge diverse roliga fenomen när man plötsligt var ansluten till datorn brevid som råkade ha lika dan mus som en själv).

I detta fallet har Razer valt att hårdvarukryptera länken dvs tappas ena delen bort eller går sönder så måste bägge delarna bytas.

Finns som ovan nämt tillverkare som väljer att mjukvarukrytera radiolänken istället vilket är lite mer öppet då det på så vis går att erbjuda lösa reservdelar och bägge delarna måste inte bytas för att den ena tappas bort eller går sönder utan går att synca om radiolänken mellan dem.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Önskar att Razer hade skrivit den här texten lite tydligare när dom marknadsför sina produkter:

"Unfortunately, the USB transceiver for the Nari is uniquely paired and you will not be able to purchase a replacement transceiver."

Borde nästan vara olagligt att den texten inte skrivs med stora röda bokstäver när dom marknadsför produkterna.
Att informationen göms på en supportsida är bara pinsamt.

Ungefär som att köpa ett nytt hus men bara få en nyckel, och sen få veta att det inte går att göra kopior, eller om den gick sönder så skulle man tvingas köpa ett helt nytt hus.