Permalänk
Medlem

stop code MEMORY MANAGEMENT

Hej,

Igår mitt i spelandet så fick jag min första Bluescreen på min dator. Jag byggde ihop den själv för ca 2 månader sedan och har inte haft några problem alls tills igår.
Jag spelade csgo och fick bluescreen mitt i spelandet och datorn startades om. När jag startade spelet igen så fungerade det bra i ca 10-15 minuter tills spelet hängde sig. Alltså endast bilden frös, men jag hörde ljudet och om jag tabbade ner så fungerade Windows utan problem. Fick stänga spelet bara och starta det igen, sen hände inget mer resten av kvällen.

Även om jag inte fick mer än en bluescreen så är jag lite orolig att någon komponent kanske är trasig. Bilden i spelet hängde ju sig också, så två olika fel fick jag inom typ 25 min.

Mina delar;

ASUS ROG Strix B450-E Gaming - ATX / B450
MSI GeForce RTX 2070 Super Armor OC
AMD Ryzen 5 3600 Processor / 6 cores / 12 threads / 3.6GHz (4.2 GHz Turbo)
HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz / DDR4 / CL16 / HX432C16FB3K2/16
Kingston A2000 M.2 1TB
Corsair CX650M 650W

Jag har inte bytt ut några delar eller gjort någon förändring alls innan problemet uppstod. Det enda jag kommer på är att jag installerade Nvidias senaste drivers i för några dagar sedan. Har heller inte överklockat något, allt kör på default settings.

Någon som vet vad det kan vara eller har tips på vad för typ av felsökning jag borde göra för att ta reda på vad problemet är?

Permalänk
Medlem

Skulle gissa på defekt RAM eller CPU

Permalänk
Medlem

Kör memtest över natten

Skickades från m.sweclockers.com