Sennheiser HD 600 - Få ut det bästa av dem

Sennheiser HD 600 - Få ut det bästa av dem

Jag har idag ett par HD 600. De är ju ganska bra lurar, så jag funderar på om jag egentligen kan få ut mer av dem. Jag är inte precis expert på ljud och ljudutrustning.

Idag är de kopplade via en Antlion Audio USB Adapter till moderkort i min signatur. Frågan är, kan jag få ut en bättre ljudkvalitet om jag exempelvis skaffar ett externt ljudkort, eller något annat?

Funderade först nämligen på att skaffa nya lurar för att få uppleva ett ännu bättre ljud. Blev rätt sugen sedan jag lyssnade på brorsans HD 800 i hans hemmastudio. Riktigt bra ljud! Men ska jag skaffa så bra lurar så är det inte lönt att koppla dem till datorn på samma vis som nu. Waste of money.

Några tips?

Min budget är "rätt hög"....

Dom är rätt tungdrivna, du skulle nog behöva klippa en riktig förstärkare för att kunna få ut ljud ur dessa. Hade själv HD 650 Sennheiser tidigare och tyckte att det var bra, direktkopplat till datorn. Testade sedan i en förstärkare och guuudt ta mee fan vilken skillnad.

Misstänker att din USB adapter med mobo inte riktigt gör dom rättvisa.

Förmodligen kommer jag skaffa en s.k. "Schiit stack". DAC: Modi 3, Amp: Magni 3+.

Enligt vad jag läst så verkar det som en lösning som ger mycket för pengarna.

Jag är extremt nöjd med min egna hörlursrigg.
* Sennheiser 650
* Khadas tone board dac.
* Holographic audio hörlursförstärkare.

:

Har nu beställt Schiit stack med Dac + Amp (Magni 3 + Modi 3). Så vi får se om det kommer låta bättre eller inte

Det kommer bli bra det, körde länge med min Schiit Magni 2 och Modi 2 setup. Sedan om du märker skillnad är ju en annan sak, jag gjorde det

Mina HD650 driver jag med Objective 2 amp samt SMSL Sanskrit 6th DAC. Helt ok, framförallt varit kul att testa olika opamps i O2an. Märker ingen jätteskillnad mot min lilla Dragonfly Black 1st gen.

Tycker du gjorde ett bra val med Schiit stack.

Nu har jag fått hem och testat mitt "schiit stack". Ja, det blev verkligen bättre ljud. Klart mer detaljerat och nyanserat ljud. Till och med på låtar jag hört tusen ggr hör jag nya saker. Streamar musiken via Tidal. Wow, bra köp detta.