Klubben för ägare av Navi (RX 5700/5700XT)

Har svårt att se hur argumentet om Radeon Chill (utan rörelse) skulle vara bra för lägre temps, bara energibesparande som stämmer nog. Vad jag har märkt är att temps når sitt tak nästan direkt under belastning av nåt spel oavsett.

Det som verkligen hjälper däremot är att begränsa max FPS.

tjenixen alla rx 5700 ägare! Köpte ett ANUS Radeon RX 5700 ROG Strix OC men iomed skruvarna längst till höger var för korta och de var glapp mellan kylfläns och grafikkort, så blev det att byta till ett Gigabyte Radeon RX 5700 XT AORUS 8G , 400 kr billigare och väldigt mer prestanda så nu väntar jag bara på leverans

Skrivet av dllr:

tjenixen alla rx 5700 ägare! Köpte ett ANUS Radeon RX 5700 ROG Strix OC men iomed skruvarna längst till höger var för korta och de var glapp mellan kylfläns och grafikkort, så blev det att byta till ett Gigabyte Radeon RX 5700 XT AORUS 8G , 400 kr billigare och väldigt mer prestanda så nu väntar jag bara på leverans

Fint! Hade du samma problem?

Skickades från m.sweclockers.com

@Ghuntax: Om du menar glapp mellan kylfläns och skruvar så ja som jag skrev ovan nya kortet kan jag inte säga för jag har inte fått det förräns tidigast nästa vecka , återkommer med recension tills dess , men jag har en känsla jag kan krämma ut mer fps ur den

Tjena alla ! Har köpt ett ASUS ROG STRIX OC 5700 XT och jag såg inget glapp på mitt kort , kylaren verkar sitta bra på kortet , men vad är bra temps på diverse delar ? Junction är på 98 c , dom flesta av memory temps ligger på 57 , förutom 1 och den ligger på 87 , kommer inte ihåg vad alla heter , men ska kolla mer när jag kommer hem ifall det vore intressant , vad har ni för temps runt om ?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av affeiorby:

Tjena alla ! Har köpt ett ASUS ROG STRIX OC 5700 XT och jag såg inget glapp på mitt kort , kylaren verkar sitta bra på kortet , men vad är bra temps på diverse delar ? Junction är på 98 c , dom flesta av memory temps ligger på 57 , förutom 1 och den ligger på 87 , kommer inte ihåg vad alla heter , men ska kolla mer när jag kommer hem ifall det vore intressant , vad har ni för temps runt om ?

Skickades från m.sweclockers.com

Testa att dra lite lätt i kylaren och kontrollera senare om glappet har uppstått. Mitt kort hade inge glapp i början men uppvärmning och gravitationen satte igång problemet.

Skrivet av affeiorby:

Tjena alla ! Har köpt ett ASUS ROG STRIX OC 5700 XT och jag såg inget glapp på mitt kort , kylaren verkar sitta bra på kortet , men vad är bra temps på diverse delar ? Junction är på 98 c , dom flesta av memory temps ligger på 57 , förutom 1 och den ligger på 87 , kommer inte ihåg vad alla heter , men ska kolla mer när jag kommer hem ifall det vore intressant , vad har ni för temps runt om ?

Skickades från m.sweclockers.com

Lovar dig att du har de. Är så i början innan du använt de. Efter en liten stund typ efter första gången du använt de så har du de. Som tidigare sa, testa pilla fram o tillbaka kylaren

Jaha det är alltså inte från början detta existerar utan det kommer av värmen , trodde jag hade läst det mesta om kortet , hur gör ni nu då ? Bytt skruvar eller helt nytt kort ? Tack för snabba svar ! Fick mitt i fredags , det känns så tveksamt med köpet tyvärr när det är på detta viset

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av affeiorby:

Jaha det är alltså inte från början detta existerar utan det kommer av värmen , trodde jag hade läst det mesta om kortet , hur gör ni nu då ? Bytt skruvar eller helt nytt kort ? Tack för snabba svar ! Fick mitt i fredags , det känns så tveksamt med köpet tyvärr när det är på detta viset

Skickades från m.sweclockers.com

Detta är standard på korten. Vill du så kan man byta ut skruvarna själv men då gäller de o hitta rätt skruv eller hitta små tjocka plastbrickor att lägga emellan.

Jag personligen skicka tillbaka mitt dag två då detta är ett grovt fel på köpet kort. Jag gick tillbaka till team green.
Jag hade om ja vart du skickat tillbaka de o bytt ut de mot ett powercolor red devil kort om du vill ha ett rx 5700 xt

Skrivet av Ghuntax:

Detta är standard på korten. Vill du så kan man byta ut skruvarna själv men då gäller de o hitta rätt skruv eller hitta små tjocka plastbrickor att lägga emellan.

Jag personligen skicka tillbaka mitt dag två då detta är ett grovt fel på köpet kort. Jag gick tillbaka till team green.
Jag hade om ja vart du skickat tillbaka de o bytt ut de mot ett powercolor red devil kort om du vill ha ett rx 5700 xt

Fy vad tråkigt , ska gå upp till 3440xx1440p och så givetvis är det givetvis fel på kortet , går nog med tillbaks till dom gröna tyvärr , känns som drivrutinernäna är lite spökiga med , ursäkta min stavning men min telefon beter sig lite som den vill

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av affeiorby:

Fy vad tråkigt , ska gå upp till 3440xx1440p och så givetvis är det givetvis fel på kortet , går nog med tillbaks till dom gröna tyvärr , känns som drivrutinernäna är lite spökiga med , ursäkta min stavning men min telefon beter sig lite som den vill

Skickades från m.sweclockers.com

Ja köpte ett rtx 2070 super ist o e mycket nöjd.

Har ett Red Devil och är lite bitter (och inte bara som människa, utan specifikt på AMD:s drivrutiner) - det kraschar första gången efter uppstart när jag spelar upp en video i Firefox. Därefter resettar drivrutinen och allting funkar fint. Radeon Software startar inte om automatiskt efter kraschen, men får inte samma fel även om jag startar det manuellt.

Följande har testats:
* Avaktivering av hårdvaruacceleration i Firefox
* 20.1.1 och 20.1.2 med VSR och GPU Scaling både på och av
* PCI-E 3.0-begränsning i BIOS (kör X570)

Ser att 20.1.3 är ute nu, ska ge det ett försök också, men är det någon som har vettiga idéer annars? Windows 10 1809 är OS-versionen.

@Meantek: Aktiverat Wattman?

Skrivet av BengaBang:

@Meantek: Aktiverat Wattman?

Jag förstår inte varför, men 20.1.3 och aktivering av Wattman verkar ha fixat biffen. Hoppas det håller i sig.

@Meantek: Härligt om det fungerar.

Menade faktisk att ifall du hade aktiverat det att köra med DDU och installera drivrutinerna på nytt utan att aktivera Wattman

Hade själv samma problem som löste sig med en ominstallation av drivrutiner och att inte aktivera Wattman eller någon annan av AMDs mjukvara.