Går det få vettig trådlös HDMI från PC till förstärkare?

Går det få vettig trådlös HDMI från PC till förstärkare?

Hej! Jag har forskat runt i huruvida mitt bekymmer skulle gå att lösa eller ej. Så här ser det ut hemma hos mig:

Rum 1:

Rum 2:

  • Min PC

Då planlösningen gör att det inte fungerar på att få kabel från Rum 1 till Rum 2 så har jag börjat kika på alternativa lösningar. Står rätt så handfallen när det gäller detta, och vill inte tumma på kvaliteten alltför mycket även om det är genomförbart så diverse "streaming" källor faller bort även om de går att genomföra. Självklart så måste även ljudet följa med.

Har kikat lite på denna men ställer mig väldigt osäker på vad gäller både kvalitet och om det ens kommer att fungera.

Tackar på förhand för vilka råd som helst!

Använder sig av miracast teknologi enligt lenovos produktsida

sen om det är bättre eller sämre än t.ex. en chromecast vet jag inte största skillnaden är väl att det inte behöver passera google utan är en peer to peer lösning.

men läste mig till att den använder H.264 alternativt H.265 omkodning, kanske går att skicka video utan omkodning/komprimering osäker på det.

@Saifi: Det finns inga lösningar utöver specialiserade line-of-sight-varianter likt den du har på Epson-projektorn. Och då har den ändå rätt hög latens, runt en 70-80 ms om jag minns rätt och sänker kvaliteten/komprimerar bilden så fort den störs av något. Samt tappat synken då och då. Då är det ändå den bästa lösningen jag har sett och den som ger minst kvalitetsproblem med film i 1080p.

Du kan titta mot lösningar som steamlink och liknande för spel och se ifall det löser det hela. Även om det förstås också mår bäst av trådat nätverkt. 1080p/60 kräver en rå datahastighet om ca 4-5 gigabit per sekund, så allt som klämmer detta över lägre bandbredd ger någon form av destruktiv komprimering.

Ett tredje alternativ som är enklare och effektivt är en lång optisk HDMI-kabel som går att få för 2-3000 kr för 20 meter. Rulla tillbaka på behov. De brukar levereras på kabelrulle.

Tråkigt att svaret verkar vara "nej", antar att det kanske blir till att dra fram sladd vid behov. Tackar så mycket för hjälpen

@Saifi: Tråkigt och tråkigt. Det går inte att trycka valfri mängd gigabit genom luften och genom väggar utan att vräka på med något som stör ut all annan utrustning, grannen och kvarterets prylar likaså. Kanske någon militär radar någonstans. Vilket då faller under lagar och reglering. Så då blir det riktade antenner med något som fungerar halvhjärtat och helt enkelt tvingar ned datamängderna genom destruktiv komprimering.