AMD Radeon RX 5600 XT avslöjas – mellanklassare med 6 GB grafikminne

Skrivet av Esseboy:

Mmm, samma här med Vega 64 :/ Ser dock det fina i strålspårat ljus

Ja det finns potential där men får se hur länge det dröjer tills dom tar steget "på riktigt" och bara rendererar med strålspårat ljus. Idag är det lite av en hybrid lösning, som en "overlay" på det gamla.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av ZothOmmog:

Lustigt att 6GB är mellanklass.

Finns ju low-end kort med 8GB.

Finns (tyvärr) många fullHD spel som användar över 4GB idag

Skrivet av Aka_The_Barf:

Tänkte mer på att AMD's motsvarighet kanske presterar bättre än nvidias RT kärnor. ja rt är mest bling bling men kan nog i framtiden göra stora skillnader. skillnaderna idag känns rätt försumbara av det man sätt. men speciella spel och titlar kan nog dra bra nytta av det.

Troligen!
Med tanke på det i ett tidigt skede uttalades från Lisa Su att AMD inte såg intresse i strålspårning förrän det kunde släppas till den stora massan, att det nu kommer till spel konsoler och antagligen RDNA2 borde borga för en bra implementering. En implementering som skiljer en bra del från Nvidias då den verkar implementeras i varje Stream Processor, men samtidigt så kommer det nog att även vara en mixad hård och mjukvara som begränsar strålspårning till där det gör mest nytta (där spelarens blick är riktad), något som en del patent även verkar peka på.

Nästa år kommer att vara spännande

Detta var intressant!

RX 5600X sägs vara en bra bit snabbare än GTX 1660Ti och direkt konkurrera med AMD's egna Vega56
https://www.notebookcheck.net/Leaked-benchmarks-of-AMD-Radeon-5600-XT-beat-Nvidia-GTX-1660-Ti.448585.0.html