Permalänk
Medlem

Byta switchar på Vortex Pok3r V2 möjligt?

Vortex Poker har just släppts med nytt low profile format, dvs extra låg husering plus extra låga tangenter från Cherry MX. Det levereras hittills med cherry mx red och silver switchar i extra låg profil (det finns mest röda i skrivande stund). Men Cherry säger dom är på väg att utveckla fler av sina varianter i lågprofil variant.

Frågan är om det är möjligt att byta ut dom röda lågprofil-switcharna - som medföljer vid leverans - mot andra cherry-switchar i låg profil (som kommer komma)? Jag är inte så tänd på just röda, men dom kan gå an tills vidare.
Jag har inte byggt något eget mekaniskt bord så jag har lite svårt att bedöma hur pass det är möjligt att byta ut switcharna på ett vortex pok3r, dömandes mest från bilderna nedan.

Någon som skulle tordas ge sig på en kvalificerad gissning om det är möjligt att byta ut dom här switcharna på ett någorlunda enkelt sätt?

Det finns fler- och relativt högupplösta bilder på tangentbordet på länken här.

Tack

Permalänk
Inaktiv

@Dooley:
Ingenting är omöjligt

Byte av brytare kräver dock avlödning (av befintliga), vilket inte är jättesvårt, men tidsödande och "fippligt".

Finns även risk (vid avlödning) att man råkar sabba ngn strömbana/anslutningspunkt om man är lite ovan och/eller har undermålig avlödningsutrustning.

Kräver även lite (lödnings)utrustning som kanske inte alla har hemma: som minst Löd-kolv och tennsug/avlödningsfläta men avlödningspistol eller liknande underlättar rejält.

Edit: Kan nog vara (avsevärt) enklare att helt enkelt köpa ett nytt PCB (från typ $20) och löda in de nya brytarna direkt i det. De flesta 60% PCB borde vara kompatibla med chassit (plus att du då får ett fullt programmerbart tangentbord).

Nytt PCB
Permalänk
Medlem

@Dooley:
En helt annan fråga:
Jag är jäkligt sugen på att köpa v2 men osäker på hur jag byter till svensk layout, byte av tangenter osv. Har du bytt till svenskt eller kör du med default?

Permalänk
Medlem

https://candykeys.com/ kan göra det där åt dig om du vill.

Permalänk
Medlem

@phedd:
Tack för tips!
Men jag hittar ingen nordic layout där på 60% vortex?
https://candykeys.com/category:mechanical-keyboards/brand:vor...

Permalänk
Medlem

Skulle de här till gamla pok3r även funka till nya? Även om färgsättningen på v2 som säljs nu är mkt snyggare, blir det nog svårt att hitta några enstaka tangenter i samma färg?
https://mykeyboard.eu/catalogue/vortex-pok3r-iso-nordic-keyca...