Google Stadia får spelpriser

Permalänk
Medlem

Hyra spel till samma pris som man kan köpa dem, njae riktigt så lättlurad är jag inte, Godnatt google stadia.

Visa signatur

*5600|B350M-A|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|1TB+2TB.

AMD Ryzen 5(Zen3) @4891|Asus Prime|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2740MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 3.0x2 Kingston A1000 1500/1000 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Samsung 1TB i RAID 0.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fenrisulvfan:

Hyra spel till samma pris som man kan köpa dem, njae riktigt så lättlurad är jag inte, Godnatt google stadia.

Vad menar du med att hyra?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X3D | EVGA GeForce RTX 3080 10GB FTW3 ULTRA | ASUS ROG Strix B450-F Gaming | Corsair RM750X V2 | Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz 16GB | Samsung 980 Pro 1TB | Crucial MX500 2TB | NZXT H500

Permalänk
Inaktiv

Är total turndown för min del att leasa en spelkonsoll vare sig den är online eller offline. Kommer aldrig göra det oavsett hype eller success

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@hakro807: Kollad lite och jag tror du har rätt, egentligen verkar man klara sig med bara ett stadia abonnemang. Lite oklart fortfarande....

Visa signatur

"Jag är så gammal att jag brukade styra med piltangenterna"
StoppaCopySwede
Fraktrfitt:Inet

Permalänk
Medlem

Vilket upplägg, ta betalt för spelen (om än lägre pris) samtidigt som tjänsten är tänkt mer som en streamingtjänst än en traditionell plattform. Känns mer som någon form av hybridlösning för att de inte riktigt fick till licensieringen som de ville.

Launch-lineupen är ganska mager från vad jag kan hitta. De spelen som släpps är riktade mot en målgrupp som är mer typsikt trationell gamer. Detta indikerar ju även någon stans att de försöker sikta in sig på "premium gamer" segmentet, vilket jag personligen tror är ett misstag. I vart fall innan de skaffat sig en användarbas som kan driva på en sådan satsning. Jag till skillnad från många andra ställer mig något skeptisk att Google skulle kasta pengar på detta om det inte kommer ge någon pålitlig eller trolig inkomstkälla som motiverar sådana investeringar. Och att bara kasta pengar på ett problem löser det inte bara genom att pengarna finns där heller.

Jag tror inte stadia kommer ta fart innan de ändrar tjänsten för vad den är ämmad till, en streamingtjänst med en fast månadskostnad utan några extra utgifter utöver månadskostnad. Det i kombination med en väldigt låg startavgift hade gjort tjänsten betydligt mer attraktiv för marknaden. Som tjänsten är utformad nu så tillför den egentligen ingenting nytt utan försöker slå sig in på en marknad genom att använda redan etablerade "spelregler", sådana som andra företag med 10-tals års erfarenhet är väl bekanta med.

Visa signatur

You have earned my respect and my friendship.

Permalänk
Medlem
Skrivet av dagas:

Google har stängt ner saker förr. Google Plus, Orkut (var föregångare till Google Plus men var stort mest i Indien och Brasilien), google glass, nu senaste google daydream som inte kommer fungera på Android 10. Finns fler exempel.

Jag tror att om det floppar stänger de bara ner det och hänvisar till att man inte köpt några spel utan bara rätten att streama det. Du har ju inga lokala filer alls. Allt är ju bara video så kan inte jämföras med Steam och annat. Närmaste jämförelsen är väl med MMO och när de läggs ner och filerna bara är i servern inte i din lokala burk.

Skickades från m.sweclockers.com

https://killedbygoogle.com/

Skrivet av Cenorida:

Vad menar du med att hyra?

Antar prenumerationsmodell, se exempelvis Origin.

Visa signatur

Ryzen 5600x (Noctua NH-D15) || Kingston Fury 32GB 3600MHz
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce RTX 3080 Tuf OC
Fractal Design Define S (6x chassifläktar) || Corsair RM750X v2
FURY Renegade 2TB || WD Blue 1TB M.2 || LG C2 42" + XB271HUA

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Att grafiken inte skulle vara högsta var det nog få som trodde. Det som det snackades mycket om före lansering var ju huruvida latenserna skulle bli ett hinder eller inte, vilket nog ändå verkar funka förvånansvärt bra. Resten går att åtgärda med tiden.

Sen behöver Stadia inte vara dyrt, både engångskostnaden och prenumerationskostnaderna är noll om man så vill.

EDIT
#18157264
loevet har testkört lite och verkar funka bra

https://nordic.ign.com/hardware/23525/feature/what-are-terafl...

Citat:

Google is boasting 10.7 teraflops of performance–or as they put it, “more than the PS4 Pro and Xbox One X combined.”

Citat:

So while 10.7 teraflops is certainly impressive, don’t put too much stock in these numbers. Playing a game on Stadia isn’t going to look twice as good as it would on a PlayStation 4 Pro, but we can glean that it’ll probably look and perform better–probably somewhere in the ballpark of a high-end gaming PC, much like other similar streaming services–and that’s a pretty exciting prospect, provided Google can keep latency as low as they promise.

https://www.fz.se/nyhet/279354-google-ger-sig-in-i-spelbransc...

Citat:

Under presentationen fick vi också veta att Google ingått samarbete med AMD som utvecklat en ny GPU med 10,6 teraflops grafikkräm (hej SweClockers!) för att sköta beräkningarna på serversidan. Motsvarande siffror för Playstation 4 Pro och Xbox One X är 4,2 och 6,0 teraflops respektive.

Så jo, jag skulle nog säga att hypetåget sa en hel del chooo-chooo gällade performance..
Även fast IGN verkar lite vettiga och inse att det inte blir dubbelt så bra, så måste ju googles PR-folk ha fattat att det är just vad folk kommer förvänta sig när man formulerar sig som "mer än ps4 och xbox tillsammans".
Det är bara så puckat att sätta förväntningar och inte leverera, man får bara en chans till ett första intryck, även om det går att lösa senare.

För egen del så hade jag kunnat acceptera trade-off:en med latens just pga att jag skulle få access till en high-end pc jag inte lägger pengarna på själv (hej hej en GPU för 14k, det blir rätt många år av Stadia Pro).
Men nope, nu får man nått som verkar prestera sämre än min 8700k/2060.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Vi vet ju ännu inte vilken kvalité som Stadia Base erbjuder. Stadia passar såklart inte alla, men många verkar rädda för att Stadia ska ersätta traditionellt spelande, jag tror snarare att det är ett komplement. Exempelvis när man är ute och reser. Har du inget behov av att spela utanför hemmet eller redan äger en traditionell plattform så är nog Stadia inget för dig

Njae, har man sett videos från Stadia Pro och de artefakter osv som videoströmmen kommer med så är det relativt rimligt att anta att 1080p strömmen inte är bättre. Men problemen jag ser med Stadia tror jag är något som jag inte endast ser som ett problem för mig, utan som jag tror är något som kommer spela in för många. Efter att ha sett flera reviews där exakt dessa saker lyfts så känner jag mig ännu säkrare på det. Nu vet jag inte hur mycket pengar Google plöjt ner i Stadia, men det bör inte ha varit gratis. Frågan är, om de inte gör förändringar kring sådant som lyfts av folk (de la dock till fler spel rätt fort), hur mycket pengar de kan förlora på satsningen och om det kan påverka aktievärdet.

Det känns som en överhängande risk att en mindre lyckad satsning skulle resultera i att tjänsten stängs ner inom något/några år om de inte vänder trenden. Frågan är då vad som händer med spel som folk köpt eftersom de är beroende av Googles servrar för att kunna spelas.

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Tralle:

Va fan är det här för jävla skit ska man betala för både plattform och sen spelen med ... hahah vicken jävla dunderflopp

Är inte den beskrivningen mer passande för övriga plattformar?
Vill man spela på konsoler så behöver man först köpa konsolen (plattformen) och sedan köpa spelen.
Vill man spela på datorn så behöver man först köpa datorn (plattformen) och sedan köpa spelen.

Med stadia kan man (iaf snart) välja basic vilket inte kostar något och då får man gratis låna renderingshårdvaran. Här ingår plattformen. Någon dator får man minsann inte låna av steam när man skaffar steamkonto hehe.
Men visst är det så att man fortfarande behöver köpa spelen på stadia i så fall.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Orisons:

Njaa, jag var sugen men jag hoppar nog det här. Vad är syftet med stadia egentligen?
När det började snackas om Stadia hade jag någon fantasi om att det skulle bli som steam fast med prenumerationsavgift (alltså ett stort,stort spelbibliotek tillgängligt för en månadskostnad)
Men som det är nu är det ju som steam, eller mer kanske som Epic store fast med en avgift!
Hur tänker de sig att incitamenten att skaffa detta ser ut från kund håll?
Köper hellre en till Switch konsol, det känns mer användbart och prisvänligt.

Aight. Det du tänkte stadia skulle vara var alltså en prenumeration på spel där man kommer åt ett spelbibliotek. Jag skulle inte likna det vid steam fast med prenumerationsavgift. Jag hade snarare jämfört det med EAs origin access eller ubisofts uplay +.
Den här typen av tjänster finns redan - så jämför med dem ;). Är de av intresse så kör på dem om du redan har renderingshårdvaran själv.

Just nu är däremot inte stadia som steam eller epic store fast med avgift. Hade steamkonto/epickonto inkluderat att man fått låna en dator med kontot så hade det väl börjat likna. Men det får man ju inte.
Det som sticker ut med denna tjänst är ju just den delen att man gratis kan låna renderingshårdvaran som ligger i molnet. Med stadia basic kommer det fungera så. Eller så kan man skaffa plusabonnemang (pro) och få ett spel i månaden som är tillgängligt så länge man betalar för pro (och högre upplösning, bättre ljud). Den delen skulle jag nog snarare likna vid playstation +.

Vad är incitamentet att skaffa det här då?
Jaa du. Jag skulle gissa på att en bra USP är när ens egna renderingshårdvara är daterad och trött. Fördelen här är att man inte behöver lägga 5000 spänn på en ny konsol då. Skaffa stadia basic om man så önskar och slipp den tröskeln att slänga in nya tusenlappar.
Kanske tilltalar det inte alla. Det gör inte konsoler heller ;). Men det är väl tanken att det ska vara en låg monetär tröskel in att komma åt hårdvara som kan rendera även nya spel.
Jag kommer själv inte hoppa på tåget initialt heller (har också skaplig renderingshårdvara hemma so no need).

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

@Söderbäck: Så vi är överens om att om man sitter på renderingshårdvara så är incitamenten för att skaffa stadia väldigt låga?
Det är det jag menar med "vem är den för". Om den inte är tänkt att vara väldigt attraktiv för "gamers" (som redan har hårdvara i stor utsträckning) vem ska då skaffa den? Är det som med Wii, att de tänker försöka vända sig till kunder som kanske just nu bara spelar på mobil, eller inte alls? Då borde nog tjänsten sett lite annorlunda ut.

Eller så vill de bara ha ut den i tid så den ska vara mogen och konkurrenskraftig i tid för att vara ett alternativ till PS5 och vad nu MS har i kikaren.....

Visa signatur

"Jag är så gammal att jag brukade styra med piltangenterna"
StoppaCopySwede
Fraktrfitt:Inet

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Orisons:

@Söderbäck: Så vi är överens om att om man sitter på renderingshårdvara så är incitamenten för att skaffa stadia väldigt låga?
Det är det jag menar med "vem är den för". Om den inte är tänkt att vara väldigt attraktiv för "gamers" (som redan har hårdvara i stor utsträckning) vem ska då skaffa den? Är det som med Wii, att de tänker försöka vända sig till kunder som kanske just nu bara spelar på mobil, eller inte alls? Då borde nog tjänsten sett lite annorlunda ut.

Eller så vill de bara ha ut den i tid så den ska vara mogen och konkurrenskraftig i tid för att vara ett alternativ till PS5 och vad nu MS har i kikaren.....

Ja så tänker jag mig också. Det är svårare att sälja in konsolkonceptet till en PCspelare också ;). Man har ju redan en dator med spelbibliotek. I know. Frågan är inte direkt ny.

Jag kan visserligen tänka mig att den funkar till ännu fler grupper kan passa in.
Möjligt att jag skaffar den här till mig och brorsan under våren så att vi kan spela tillsammans. Han har bara konsol och jag har bara PC just nu. Prismässigt är det försvarbart ;). Exempelvis.
När den monetära tröskeln att komma in sänks så tror jag det kan bredda spelarbasen. Även uppåt i åldrarna. Folk som har spelat tidigare men så har grejerna blivit gamla och man har gått vidare och lagt det hela på hyllan. Nu kan man sätta igång igen utan en allt för stor investering.

I grunden tror jag du har bra poänger här iaf. Stadia kommer inte locka över folk från sina befintliga plattformar direkt.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

@filbunke: det är en streaming tjänst betalar du för varje spel i playstation now??

Permalänk
Medlem

@Söderbäck: har du sett playstation now och origin access eller vad det heter nu, inte fan betalar du för varje spel, du betalar för tjänsten

Permalänk
Medlem

Det är inte en traditionell streamtjänst. Jag har sedan början förstått att Google Stadia är en virtuell spelkonsol. Abonnerar du så får du ibland en del spel gratis, annars pröjsar du för att bygga upp ditt bibliotek, precis som du gör på en spelkonsol.

För min del ser jag det som att leasa hårdvara, istället för att behöva köpa något som kommer behöva uppgraderas förr eller senare. Med Stadia pröjsar jag en avgift per månad för att få tillgång till allt, och därefter ser Google till att hårdvaran hänger med utvecklingen, inget jag behöver tänka på.

Jag har heller inga problem med att ha ännu ett bibliotek där det finns spel. Vi gör redan det med Origin, Steam, UPlay, PlayStation, Xbox, m.fl.

Detta är en virtuell spelkonsol som man kan ansluta till via olika enheter, men många verkar förvänta sig en tjänst likt Netflix istället. Det här kräver en helt ny nivå av hårdvara jämfört med Netflix och jag förväntar mig inte att något bolag ska stå för både hårdvaran och spelen till någon låg månadskostnad. Det går inte ihop.

Jag har provat en del av de andra strömningstjänsterna och nog fasen har man sparat in här och var. Den absolut värsta av dem alla har varit PlayStation Now.

Jag vill se ordentligt spelbibliotek och hårdvara. Ta ut en avgift, och jag pröjsar även för spelen, så länge upplevelsen medan man spelar är riktigt bra, och Stadia är på fantastiskt god väg där.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Tralle:

@Söderbäck: har du sett playstation now och origin access eller vad det heter nu, inte fan betalar du för varje spel, du betalar för tjänsten

Yas! Jag har sneglat lite på playstation now. Det verkar ju faktiskt vara en tjänst där man både får tillgång till rendering och även ett spelbibliotek. Exakt upplägg har jag inte riktigt greppat däremot. Som jag förstår det kan man streama PS2 och PS3spel men man behöver fortfarande ladda ner PS4-spelen och rendera dem lokalt. Men kan ha förstått fel där ;).

"Streama över 700 PS4-, PS3- eller PS2-spel från en stor mängd genrer till din PS4 eller Windows-dator. Spela så mycket du vill, spara dina framsteg och spela vidare på valfri enhet. Du kan även ladda ner över 300 PS4-spel till din PS4-konsol och spela dem i deras ursprungliga upplösning. På PS4 Pro kan du få 4K-upplösning om spelet erbjuder det."
https://www.playstation.com/sv-se/explore/playstation-now/

Origin access handlar däremot inte om att låna renderingshårdvara. Den tjänsten erbjuder enkom prenumereration på spelbibliotek. Man behöver själv stå för renderingshårdvaran där (behöver alltså köpa plattformen). Så det är väl i grunden en lite annan tjänst än vad Stadia är.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

De skall ju tjäna pengar på det hela.

Och vad är då inte bättre än att locka kunder med rabatterade priser och en mängd spel redan ifrån start, nu gör de inget av detta, få spel och full-price.

Att tjäna pengar är inte enbart en hög prissättning.

Permalänk
Skrivet av Cenorida:

Har du testat tjänsten? Kan du dela med dig med lite mer detaljer? Vad var det som inte fungerade så bra? Fanns det något som fungerade?

Av det man sett verkar spelen köras i 480p, grafiken ser ju ut som typ Wii grafik, alltså ej HD.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Arbetsdator: Imac 27" Core I3@3,2 Ghz, 1TB HDD. Backup: Scaleo home server 2205 2+2TB
GamerPC: Core i7 2,8 Ghz, 6GB DDR3, Geforce 2x680 Sli, 128GB Samsung 830 SSD, Corsair 750W nätagg, W7 Ultimate.

Permalänk
Lyxfällan 🎮

@BerraJobb: jag testkörde runt en halvtimme igår och det är inga 480p. Visst, det ser inte lika bra ut som på PC eller PS4/Xbox One, men nog är det många resor bättre än Wii Körde dessutom över Wifi, så med Ethernet-anslutning skulle det vara mindre latens och komprimeringsartefakter.

Visa signatur

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas

Permalänk
Medlem

@Cenorida: Om man betalar för att kunna spela ett spel utan att äga spelet så hyr man spelet.

Visa signatur

*5600|B350M-A|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|1TB+2TB.

AMD Ryzen 5(Zen3) @4891|Asus Prime|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2740MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 3.0x2 Kingston A1000 1500/1000 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Samsung 1TB i RAID 0.

Permalänk
Medlem

fast priserna är ju helt orimliga.. du betalar samma pris som till konsoller men där äger du dom, här bara hyr du dom.. förstår inte hur tänkt detta ska slå igenom i större skala.

Permalänk
Medlem
Skrivet av HazZarD:

fast priserna är ju helt orimliga.. du betalar samma pris som till konsoller men där äger du dom, här bara hyr du dom.. förstår inte hur tänkt detta ska slå igenom i större skala.

Du slipper köpa en konsol för typ 4000 kr om du kör på Stadia.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fenrisulvfan:

@Cenorida: Om man betalar för att kunna spela ett spel utan att äga spelet så hyr man spelet.

Skrivet av HazZarD:

fast priserna är ju helt orimliga.. du betalar samma pris som till konsoller men där äger du dom, här bara hyr du dom.. förstår inte hur tänkt detta ska slå igenom i större skala.

Du äger spelet på Stadia på precis samma sätt som du "äger" ett spel på Steam. Ser inga konstigheter med det?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X3D | EVGA GeForce RTX 3080 10GB FTW3 ULTRA | ASUS ROG Strix B450-F Gaming | Corsair RM750X V2 | Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz 16GB | Samsung 980 Pro 1TB | Crucial MX500 2TB | NZXT H500

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av HazZarD:

fast priserna är ju helt orimliga.. du betalar samma pris som till konsoller men där äger du dom, här bara hyr du dom.. förstår inte hur tänkt detta ska slå igenom i större skala.

Samma fråga dök väl upp när steam gjorde inträde.
Och ja, det konceptet verkar ju ha fått ganska bra genomslag trots samma problematik.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Kollade lite snabbt på Prisjakt. Både XBox One- och PS4-versionerna av Red Dead Redemption 2 kostar 389 kr hos t.ex. Elgiganten och Media Markt. Assassin's Creed: Odyssey kostar 329 kr och Shadow of the Tomb Raider kostar 227 kr. Inga jäkla $60 som de påstår.

Dessutom kan man få tillbaka hälften av pengarna på Tradera sen när man har tröttnat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Du äger spelet på Stadia på precis samma sätt som du "äger" ett spel på Steam. Ser inga konstigheter med det?

Att Steam är inte mycket bättre kålsupare gör inte Stadia bättre.
Vad Stadia gör är dock att ta ut, bostadsrättspris som hyra.

Visa signatur

*5600|B350M-A|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|1TB+2TB.

AMD Ryzen 5(Zen3) @4891|Asus Prime|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2740MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 3.0x2 Kingston A1000 1500/1000 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Samsung 1TB i RAID 0.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fenrisulvfan:

Att Steam är inte mycket bättre kålsupare gör inte Stadia bättre.
Vad Stadia gör är dock att ta ut, bostadsrättspris som hyra.

Menar du att man hyr spel på Steam och digitala spel på Playstation/Xbox också? I så fall förstår jag vad du menar

När det gäller priserna tycker jag de är rimliga och ungefär samma som resterande plattformar. Det är värt att ha i åtanke att priserna som finns listade är utan rabatter. Berätta gärna vad man kan få tag på digitala varianter av exempelvis Red Dead Redemption 2.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X3D | EVGA GeForce RTX 3080 10GB FTW3 ULTRA | ASUS ROG Strix B450-F Gaming | Corsair RM750X V2 | Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz 16GB | Samsung 980 Pro 1TB | Crucial MX500 2TB | NZXT H500

Permalänk
Medlem
Skrivet av candyraver:

Kom snälla inte och säg att Xbox/Ps är krångligt. Bra TV? Vet inte vad du menar med det. 4K är ju inget krav....

Nu var det ju menat sarkastiskt och inte på allvar, kanske borde poängterat det..

Visa signatur

Nummer ett: CPU: Ryzen 3800X. GPU: Asus Strix RTX 2080 ti MB: Asus ROG Strix X570 Gaming.RAM: 16GB G.Skill Flare X DDR4 3200Mhz CL14. Kylare: NZXT Kraken X62. PSU: Seasonic Prime Ultra 850W Titanium. Chassi: Phanteks Enthoo Evolv XSkärm: Asus PB287Q (4K),

Bärbara: Acer Aspire V Nitro VN7-591. CPU i7 4710HQ. RAM: 8GB 1600Mhz DDR3. GPU GTX 860M.

Permalänk
Lyxfällan 🎮

@Fenrisulvfan: om vi ska kika på digitalt köp av säg Red Dead Redemption 2 kostar standardversionen 649 kronor på Stadia, medan den kostar 749 kronor i normala fall på PSN men är just nu rabatterad till 561,75 kronor. För Xbox One kostar det 749 kronor.

Det är givetvis fritt att tycka vad man vill om strömmande spel kontra lokalt renderade spel, men priserna går allt från jämnt ut till billigare på Stadia.

Visa signatur

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Du äger spelet på Stadia på precis samma sätt som du "äger" ett spel på Steam. Ser inga konstigheter med det?

Jag ser det mer som att det är lite trist om man köper ett spel på Stadia och sedan lägger Google ned tjänsten eller att man själv vill spela på annat vis(köper en ny high-end PC eller liknande) så har man ingen åtkomst till det spelet.