Kartong vs paket, är inte detta lite onödigt stort? :D

Fick följande paket från @inet idag
Känns som att paketet var mycket större än vad som är rimligt.

PS. Paketet skickades inte samma dag fast jag la beställningen 13:50, så fick paketet en dag senare än planerat.
Ingen stor grej men känns konstigt när man lovar att de skickas samma dag om de läggs innan 17:00

Skrivet av Inet:

Hej Nivity,

Tack för att du har valt att beställa din produkt från oss!

Vi är medvetna om att vissa leveranser går med för stora kartongstorlekar än nödvändigt och detta är något vi arbetar med löpande för att förbättra. Inte minst för er kunders skulle utan för även för miljöns.
Din produkt har dock blivit paketerad felaktigt då den har vart flaggad med större dimensioner än verkligheten och skulle egentligen gått i ett mindre kolli som ex. en "jiffypåse".
Däremot bör den vart fixerad med "locket" som du lyft upp för att komma åt produkten och det borde inte vart risk för några skador.

Återkom med ditt ordernummer till oss i ett PM så ska vi följa upp ärendet och skicka ut lite godis till dig som tack!

Vänligen,

Mitt tips är att ni pratar med företaget Packsize som jobbar just med detta, rätt kartong till rätt paket. Se film som exempel, de har även mindre avancerade maskiner också. https://youtu.be/W0ofWE1uPcE

Lycka till

Även Postnord har tröttnat på att köra luft:

Citat:

Postnord tar nu krafttag för att eliminera luften ur paketen. ”Vi kör väldigt mycket luft, upp emot 30 procent”, säger Annemarie Gardshol, vd och tillförordnad koncernchef, och bjuder in hela branschen för att hitta mer hållbara transportlösningar.

https://www.market.se/nyhet/postnord-vill-inte-leverera-onodi...

Tidningen E-handel tar också upp frågan: https://www.ehandel.se/postnord-ska-leda-kampen-mot-paketluft...

Skrivet av Tino:

Fick följande paket från @inet idag
Känns som att paketet var mycket större än vad som är rimligt.

https://i.ibb.co/QdCD62W/Photo-2019-10-30-18-06-35.jpg

PS. Paketet skickades inte samma dag fast jag la beställningen 13:50, så fick paketet en dag senare än planerat.
Ingen stor grej men känns konstigt när man lovar att de skickas samma dag om de läggs innan 17:00

Hej Tino,

Tack för ditt meddelande och bild!

Vi håller med, paketet är inte alls anpassat efter innehållet i detta fall.
Vi har sedan en tid tillbaka dragit igång ett stort uppdrag för att kunna effektivisera vårt lager och hur paketen anpassas efter beställning, innehåll, antal kollin m.m. Allt detta för att minska miljöpåverkan utan att öka på risk för fraktskador.

Då vi har ett helautomatiserat system som plockar och paketerar större delen av din beställning så är även små ändringar en lång process för att inga fel ska uppstå och att alla led från lagerhylla till postbil rulla på som vanligt.
Under tiden som vi arbetar med att hitta den bästa lösningen så har vi valt att använda en och samma kartong för leverans till ombud. Kartong går att anpassa storleksmässigt till viss del men, som i detta fall, inte alltid till önskvärd storlek.

Du får mer än gärna återkomma till oss i PM så kan vi se över vad som kan ha gått fel med din leverans. Om du beställt innan kl 17 ska den med rim och reson ha gått iväg samma dag.

Vänligen
Inet Kundservice

Förstod att det var Inet så fort jag såg bilden. Beställde vatten till kylningen. Låg i en kartong som det säkert kunde ligga 15st i.

Skickades från m.sweclockers.com

Min första tanke var bara... vad är det för inkompetent personal @Inet har på packavdelningen? Har också fått hem flertalet paket som är onödigt stora.