Permalänk
Medlem
Skrivet av Tomas1966:

Lyckades få en en molex bakvägen och brände några hd´s den vägen. samma med minnen!

Låter riktigt smärtsamt. Och sen några hårddiskar samma väg, ajajaj.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag fick inte betala, men satt ute med datorn en gång på skolan och smack fotboll rätt i skärmen. Med tanke på att datorn är mitt allt så stormgrina ja. Ja va 14 då. 17 nu

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag har faktiskt inte råkat ha sönder någonting med några av mina tekniska produkter. Datorer, laptops och telefoner. Ingen har gått sönder av klantiga misstag, inga felköp, inga tappade telefoner med sprucken skärm. Nada. Är galet försiktig antar jag.

Min bror däremot råkade köpa en AMD cpu för ett par tusenlappar till ett Intel-moderkort i början på vår "bygga-egen-dator-karriär". Visserligen enkelt att byta men ack så surt.

Visa signatur

🡇

• R7 5800x3D • Sapphire Radeon RX 7900 XT •

Permalänk
Medlem

Köpte budget PSU och lyssnade på dess coil whine i flera år.
Aldrig igen.

Permalänk
Medlem

kylpasta rann ut på kanterna av CPUn när jag tog bort en kylare. Det var inte för mycket kylpasta, utan den var bara fortfarande ganska varm och mjuk. Var lagom kul att städa bort massa kylpasta från en massa knappt synliga pins på min CPU med nålar och en iphonekamera.

Permalänk
Inaktiv

World of Warcraft, satte säkert 600-700 dagar speltid i det, dock många smiles per hour, men nu i efterhand

Permalänk
Medlem

Skulle byta kylare på mitt 970 för några år sen, men visste inte vad jag höll på mig och lyckades förstöra kortet.

Något år senare skulle jag bygga en server till att köra Plex på. Det var ett helt onödigt bygge och planen, om den hade funkat, hade egentligen bara lett till att jag hade haft en itx-burk bredvid min vanliga dator som ändå alltid är på.

Hur som helst.

Köpte chassi, moderkort, processor etc för i runda slängar 7000 kronor. Bygget gick bra, men när jag skulle trycka i en 212 evo-kylare på processorn (helt onödigt, men jag hade en över) så vart det för trångt och det enda som hände var att jag bröt sönder kontakten på hårddisken. 6tb hdd, sprängfull med grejer som inte gick att rädda.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Celebmir:

Ett företag hade ett antal omärkta nätverksuttag i sin produktion och jag behövde identifiera ett av dessa. Satte en sond i uttaget och gick in till korskopplingsskåpet och mätte på de lediga (oanvända) uttagen. Med ett mätinstrument kopplat via en nätverkssladd gick jag från uttag till uttag för att hitta sonden i andra ändan.
Min chef, som också var på plats, frågade mig något och fick mig att vända mig om för att svara på frågan.
Tillbaka till flyttande av nätverkssladden och testa efter sonden...
Efter ett tag märker vi att något är fel ute i produktionen och går och kollar. Den står still.
Vid diskussionen med chefen hade jag släppt taget om nätvekssladden som var kopplad till mätinstrumentet och börjat flytta en annan kabel.
Kostnad? Jag vet inte men billigt var det inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad var det för "produktion"?

Visa signatur

JJ2 Multiplayer
JJ2 ZStats

[1] Ryzen 5800X | 5500XT | Kingston A2000 | Lenovo G24-10 144Hz [2] Ryzen 5700G | RX 560 | WD Blue SN550 [3] Ryzen 5600G | Kingston A2000 [4] Ryzen 3600 | GT 740 | 850 EVO [5] Ryzen 3600 | Geforce 405 | 850 EVO (alla är i bruk)

Permalänk
Medlem
Skrivet av SAnDis:

Herregud, jag gjorde samma!
Säljaren sa "endast 500kr i månaden"
Vilket lät sjukt bra, även om man var student..
Men de hade någon j*vla abonnemangsavgift på 150kr i månaden. Så totalt 650kr i månaden?
Ringde och var fly förbannad på Tre men inget hjälpte på den tiden. 2003/4?
Fick betala 650kr i månaden i 24månader. *brrr*

Aja, har fortfarande ett extremt hat mot Tre än idag kommer aldrig någonsin använda dem.

Var kund där i 13 år sen när Lumia 920 kom ut så bytte jag till Halebop, Tre ville erbjuda mig 50 kr rabatt på ett 2 års abonnemang x) Skulle bli 2 kr rabatt per månad. Nu blir det aldrig mer tre.

Permalänk
Medlem

Bränt två stycken dubbel-socket mobo, ett Supermirco med 12-kärniga 6100-serien Opteron och ett ASUS med dubbla 2011. Supermirco kostade väl runt 7000 kr och ASUS-brädan låg på typ 4000-5000.
Jag foldade, och antar att en bidragande orsak var att vi i huset hade gamla elledning och rätt ofta hade strömavbrott. Den ena var iaf bränt vid 8-pinskontakterna och det andra vid 24-pin. Alla cpuerna klarade sig till dock...
Leva och lär...

Visa signatur

Intel i7 3770K@4,5GHz | EK-Supremacy | ASUS P8Z68-V| Samsung 30nm 1600 CL11@1866 CL9 4x4GB | Geforce GTX780 Ti | EK-FC Titan Plexi | Enermax Platimax 1500W | Ubuntu 20.04 & Windows 10

Permalänk
Medlem

Några tangentbord och möss har väl spillts läsk på, men det som var kostsammast var när min näve hittade en rätt ny skärm som då började visa alla möjliga färger.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Moderkort: ASRock H61M- DGS, Processor: Intel i3 3225, Grafik: GTX 460SE, RAM 2x4 GB 1600MHz ddr3 , 1TB HDD Seagate Barracuda, 450W Antec VP450P PSU och en stor svart jävla låda.

Permalänk
Skrivet av qwzxqwzx:

Några tangentbord och möss har väl spillts läsk på, men det som var kostsammast var när min näve hittade en rätt ny skärm som då började visa alla möjliga färger.

Skickades från m.sweclockers.com

Du får göra som jag. Slå på tangentbordet, det brukar vara billigare. Ofta går bara dom små benen av.

Visa signatur

Intel Core i9-12900KF 5.2GHz+ HT Custom loop
MSI RTX 4080 Gaming X Trio 3030MHz
Asus ROG Maximus Apex Z690 (WI-FI)
Corsair Dominator Platinum 6200mhz 32GB CL36
Asus 34" TUF VG34VQL1B, NZXT H9 Flow, Corsair HX1200i, 970 Evo Plus, Asus ROG Strix Flare MX, Logitech G502 PS

Permalänk
Medlem

Tror faktiskt inte jag har haft sönder någonting av värde. Någon mobil har förstås åkt i backen, men har inte förstört någon datorkomponent. Det är nog delvis tur, och delvis att jag är så extremt nojig när jag jobbar med datorn att jag knappt vågar andas på komponenterna.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk

Fick tag i ett Geforce 6800NU för ett bra pris där jag lyckades låsa upp alla 16 pipes. Va hemma hos en polare och skulle provköra grafikkortet för första gången med spelet F.E.A.R. startade upp spelet och lämnade det i menyn medan vi gick för att äta. när vi kom tillbaka va datorn svart. tydligen gillade inte kortet att stå i menyn utan FPS cap. R.I.P. =(

Permalänk
Medlem

Skulle blåsa bort damm från datorn, lossade skruvarna på chassit och ställde upp det på skrivbordet, då lossnade bakre plåten som slog i monitorn...RIP

Permalänk
Medlem

Fermi x2 (GTX480 SLI) överklockat med referenskylare var en rykande dyr historia. Tur det finns drulle-försäkring så det kostade ”bara” 1500:- i självrisk. Så det var ju ganska lindrigt ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem

en eller två core crunches när det begav sig på athlon xp tiden med studiebidrag som enda inkomst.

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Medlem

För ett glada par år sedan långt i de småländska skogarna satt lilla jag och spelade på min dator i sängen. En helt vanlig kväll och topp fraggade i BF3 som vanligt. Men sådär in på småtimmarna så började min mage kurra otroligt konstigt. Tyst för mig själv tänker jag att det är nog bara den stekta löken från middagen och fortsätter diligera mina kamrater att inta B. Någon minut senare så plötsligt händer det. Magen bubblar upp likt en överfylld vattenkokare som är beredd att sätta sprätt på sitt mål och jag spyr rakt över tangentbordet. I ren panik så tänker jag "jag spolar av det". In med tangentbordet i duschen och sen vart det inget mer T-bagande den dagen.

Snipp snapp snut så var sagan slut! ❤️

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Mitt värsta misstag vore när jag skulle ta av chassit på en GB-BXi7-4770R för att förbättra kylning.

Skulle palla upp för att få balans på kylaren men valet av material var icke bra. Det jag tog var några mynt mot plasthöljet till kylaren, men vid korrigering kom dessa mynt för nära komponenterna vid strömmatningen till moderkortet så det blev en kortslutning.

Blåst 7k på detta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Irre:

Köpte en hårddisk på hela 120 MB, men bios vägrade att se mer än 20. Ett par tusenlappar bortslängda. En gång sabbade jag ett samhällskritiskt system genom att skriva en siffra fel. En gång sabbade jag min företagsdator när jag gjorde mina första försök med Linux. Jag lämnade datorn till service, men den blev aldrig riktigt bra...

Skickades från m.sweclockers.com

Samhällskritiskt system berätta mer tack

Visa signatur

ASUS RTX 3080 TUF - i7 13700K - Z790-P - NH-D15 - 32GB, 6400MHz - M2 1TB + 500GB - 2 x 27" WQHD 165Hz - K70 RGB MX-Brown - Naos QG - Astro A50 - Sweclockers 900*40

Permalänk
Medlem

Inte hårdvara visserligen, men...
i jakt på att få mer utrymme på mitt win95 system med 800MB stor hårddisk hittade jag de gigantiska filerna User.dat och System.dat
Det blev inte jättebra att ta bort dem....

Permalänk
Avstängd

Allting jag köpt som heter Intel och Nvidia, samt skitgrejjerna från Corsair.

Visa signatur

ASUS Prime B350 Plus, AMD Ryzen 5 1600X, Sapphire R9 390 8GB, 16GB Gskill Flare X 3200
Används för korsord online, och harpan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tomas1966:

Lyckades få en en molex bakvägen och brände några hd´s den vägen. samma med minnen!

Uff! Den gjorde jag nyligen i en trång låda där man inte kom åt att se ordentligt. Insåg inte att det faktiskt går att få på dem bakfram.

(Edit: En shuckad 8TB WD "white" fattigare)

Permalänk

Jobbade en hel sommar för att jag därefter skulle plugga ett år utomlands. Jobbade ihop kanske 30k, som jag sedan köpte en bärbar Mac på, minns inte modellen men det var en av de bättre 17”-modellerna innan de bytte till Intel.

Inget ont om hårdvaran, men problemet var att jag hade gått på att det var så mycket coolare ned en Mac, medan all mjukvara jag behöver endast fanns till Windows. Spel var ju också bara att glömma.

Den hamnade i en byrålåda och så körde jag med en lånedator under året jag var borta. Sen blev de aldrig av att jag sålde den, så har fortfarande en sprillans i princip orörd gammal bärbar Mac i en datorväska 15 år senare

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av sarlucic:

Skulle byta kylare på en ryzen 1800x, av någon anledning så följde processorn med kylaren när jag lyfte upp den, massor med böjda pins som jag inte lyckades fixa. Blev att uppgradera till en 2700x istället.

Vet inte vad det är med just 1800x men hände mig också men pinsen höll.

Skrivet av matthiask82:

Jobbade en hel sommar för att jag därefter skulle plugga ett år utomlands. Jobbade ihop kanske 30k, som jag sedan köpte en bärbar Mac på, minns inte modellen men det var en av de bättre 17”-modellerna innan de bytte till Intel.

Inget ont om hårdvaran, men problemet var att jag hade gått på att det var så mycket coolare ned en Mac, medan all mjukvara jag behöver endast fanns till Windows. Spel var ju också bara att glömma.

Den hamnade i en byrålåda och så körde jag med en lånedator under året jag var borta. Sen blev de aldrig av att jag sålde den, så har fortfarande en sprillans i princip orörd gammal bärbar Mac i en datorväska 15 år senare

Köpte en speldator för 25 000 med GTX m8800 som lät like an hårfön och några år senare inte kunde lira BF3. Sedan gjorde Windows/nvidia en druvrutins uppdatering så grafikkortet inte fungerade på varken Windows 7, 8 eller 10 men vanliga Vesa fungerade.

Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]

Permalänk
Medlem

På ett socket 7, tror det var ett från Shuttle, höll på att trimma bussen till 83MHz, fipplade med dipswitcharna och blev lite nonchalant. Slant då med mejseln och repade upp ledningsbanorna...

Mitt dyraste misstag är att jag slängt mängder med (på ett bräde)riktigt gamla IBM Model M tangentbord. Några veckor senare när jag kollade lite på Ebay så insåg jag misstaget när tangentborden såldes för +1000kr/st...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Bytte från orginal till custom kylare på mina 3st GTX480 i 3-vägs SLI..... första benchmarket så gick temperaturerna upp fort till 100, 110.... allt blev svart, det pangade till och grafikkorten började brinna med aggresiv rökutveckling. Kastade mig reflexmässig och drog ut strömkabeln ur PSU, slet upp sidan av chassit, men innan jag han hälla mitt vattenglas på korten så såg jag att lågorna som jag såg genom rutan på chassit försvunnit, så jag bar ut datorn på balkongen så den fick ryka klart.

Allt klarade sig förutom grafikkorten... Det visade sig att kylarna hade ramlat av, som orsakade överhettning och kortslutning. Gick fort att bränna ca 15 papp

Permalänk
Medlem

Överklockade min CPU I7 6950x till 5.2 Ghz men fungerar en stund sen tvär dog datorn, sen fungerar inte min CPU längre
Så tråkigt. kommer aldrig överklocka datorn så hårt mer.
nu sitter man på ny CPU.

Visa signatur

ASUS PRIME Z390-A. Intel Core i9 9900K Överklockad 5,65 GHz 16MB.
Corsair 64GB (4x16GB) DDR4 4133MHz CL16 Överklockad.
1x MSI GT 1010 Stream acrd, 1x MSI GTX 1080 TI Överklockad.
1x SSD Samsung 500 GB Win 11, 2TB MVMSSD Spel. 850 Watt PSU Gold.

Permalänk
Medlem

Köpte nytt moderkort och glömde koppla in extra CPU Power connector, så jag trodde kortet var trasigt. Med ett bröl, så knycklade jag ihop skiten till en hög med flis.

Så insåg jag mitt misstag och beställde ett nytt på nätet.

Quietly...

Visa signatur

Core i7 6700K | Asus Prime Z270-A | Enermax ETS-T40 | Corsair Vengeance 16GB @3000Mhz | 275GB Crucial MX300 | 1TB WD Blue 7200RPM | Define C | Corsair RM650x | Asus VG278H 1080p @60Hz | Nvidia RTX 2070 Super

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oskar.:

Skulle byta kylare på mitt 970 för några år sen, men visste inte vad jag höll på mig och lyckades förstöra kortet.

Något år senare skulle jag bygga en server till att köra Plex på. Det var ett helt onödigt bygge och planen, om den hade funkat, hade egentligen bara lett till att jag hade haft en itx-burk bredvid min vanliga dator som ändå alltid är på.

Hur som helst.

Köpte chassi, moderkort, processor etc för i runda slängar 7000 kronor. Bygget gick bra, men när jag skulle trycka i en 212 evo-kylare på processorn (helt onödigt, men jag hade en över) så vart det för trångt och det enda som hände var att jag bröt sönder kontakten på hårddisken. 6tb hdd, sprängfull med grejer som inte gick att rädda.

Fyfan va hemskt, 6 TB borta, de är nästan så ja börjar grina asså.
Om de hade hänt mig hade ja fan tage självmord.
Jag vart ju fan förkrossad när ja förlorade 5 spelsparningar

Skickades från m.sweclockers.com