Nästa generation Ryzen Threadripper börjar på 24 kärnor

Permalänk
Medlem
Skrivet av marcusOCZ:

Undrar om också instegspriset blir det samma som 2990WX, alltså $1799. I så fall finns det bättre alternativ.

Inte prismässigt tror jag. Tänker du Xeon eller Epyc?

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem
Skrivet av deltascu:

Så, enligt tabell kommer Sharkstooth (men inte Castle Peak) vara kompatibel med X399? Betyder det att existerande X399 moderkort alltså kommer vara kompatibla med Zen 2 i form av Sharkstooth (upp till 32 kärnor)? Det är vad jag vill veta.

Ja, det var vad jag hade hört redan tidigare. Att det skulle komma två modeller varav den ena kommer stödjas på X399. Att Swec inte verifierade detta bättre utan bara gick på vad någon annan site skrev som om det var "fakta", istället för "rykte" eller liknande när exakt den lista de nu publicerar fanns tillgänglig vid samma tillfälle känns lite som att man inte anstängde sig.

Självklart kan man rapportera vad andra skriver, men man bör vara tydlig med att det inte är fakta om man inte vet att det är fakta. Den "läckta" Intel sliden med helt påhittade grejer som också publicerades och inte ens en stor tydlig artikel med en rättelse när det framkom att den var fejk kändes lite likadant.

Tycker faktiskt man även i denna artikel är rätt dåliga på att addressera den information som man tidigare gått ut med som, om dessa specifikationer visar sig stämma, också var felaktig. Istället gör man nästan det motsatta och skriver:

"De nya processorerna sällskapas enligt tidigare uppgifter av en reviderad processorsockel. Tredje generationens Threadripper uppges bryta kompatibilitet med sockel TR4 som varit gällande för tidigare Ryzen- och Threadripper-familjer. Anledningen till detta uppges vara att Threadripper 3000 får stöd för åtta minneskanaler, vilket inte stöds med TR4-sockeln."

"Tredje generationens Threadripper uppges bryta kompatibilitet med sockel TR4", nej det är ju just vad desa specifikationer visar att den inte gör. En modell kommer vara fortsatt kompatibel med X399 och TRX40 (förmodligen för de som vill ha PCIe4) och en med fler minneskanaler kräver en ny styrkrets (och förmodligen annorlunda banor på moderkortet). Att säga att det är sockeln är ju också lite konstigt om man i specifikationerna exakt nedanför skriver ut att sockeln för alla är TR4.

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Trevlig:

Tycker inte ni har förstått det här med kärnor. Det nya är kärnor per pixel, likt hästkrafter per kg.

Skickades från m.sweclockers.com

Det beror på vad du gör. Spelar du bara så är extra kärnor inte värda mycket. Men för annat är det aldrig nog, och det skadar inte att ha en massa anslutningar och respektabla mängder RAM. 16GB eller vad det var i artikeln om det snabba corsair minne räcker knappt för att starta upp browsern (i för sig har jag en hel del tabbar ).

Permalänk
Medlem

"Mer än 8 kärnor är onödigt"... Ja om man bara använder sin burk till att gejma och skrolla reddit så är det de. Det finns dock en skara, mig själv inkluderat, som kan ta vara på hästkrafterna. Överväger själv att skaffa en beroende på hur siffrorna ser ut när den kommer ut bland testare.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dalton Sleeper:

Dock hade det varit nice med flera lanes samt quad channel jämfört med 3900X/3950X, 16 cores Threadripper med något högre frekvens än 24-kärniga...

Gissar lite här, men skulle tro att de valt att göra så pga chipplet designen.
24 core är trots allt 4st 6-core. Enda 4-core AMD har kvar nu är väl absolut lägsta rangen med defekta chip för Athlon. Så de har liksom inte chipplets dåliga och samtidigt bra nog för den designen. AMDs styrka är inte i hög frekvens, utan i vad du får till alla kärnorna.

Så Ryzen 3000 blir 2x8 vs Treadripper 3000 4x4 så du lär få mycket mer begränsning av infinity fabric, och troligen ren förlust att ta 6-core chiplets och sälja som 4-core. Så 24-core blir mer vettigt att köra med deras lineup.

Du borde ju själv kunna stänga av/styra en del av detta i BIOS om du vill dock.

Skrivet av anon127948:

16GB eller vad det var i artikeln om det snabba corsair minne räcker knappt för att starta upp browsern (i för sig har jag en hel del tabbar ).

Testat en annan webbläsare?
Räcker fint med 8GB och 300+ flikar här om jag behöver.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Paddanx:

Testat en annan webbläsare?
Räcker fint med 8GB och 300+ flikar här om jag behöver.

Jag gillar Vivaldi och browser är inte det ända som jag kör

Permalänk
Medlem

Undrar om Sharkstooth ens kommer gå under benämningen Threadripper...?
Enligt en annan källa (spekulation) kommer Threadripper fortsatt vara begränsat till 32 kärnor.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Jag gillar Vivaldi och browser är inte det ända som jag kör

Du vet att du kan låta bakgrundstabbar vila i Vivaldi?

Permalänk
Medlem

Skickade in en rättning, men fick ingen respons så antar att jag inte förstår - så får väl fråga här.
Texten nämner från 24 kärnor och att TR4 inte längre fungerar, men tabellen visar 32 eller 64 kärnor och samtliga med TR4 stöd.
Vad är det jag missar?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av filbunke:

Du vet att du kan låta bakgrundstabbar vila i Vivaldi?

Jupp. Det hjälper med starten.