AMD Ryzen Threadripper 3000 fungerar inte med äldre moderkort

Skrivet av deltascu:

Jag kanske var otydlig, men med bättre använda 1950X menade jag begagnade 1950X, som ju är gen1 (vilket du länkade till först, men nu pratar du om gen2, dvs 2950X?). Vad jag menar är, att om det finns en uppgraderingsväg utan att byta moderkort så kommer många med 1950X (och 2950X etc) säkert välja att sälja sin TR CPU för att köpa en ny i 3000-serien. Och en begagnad 1950X kan du då kanske få för halva priset (jag gissar) av det i annonsen du länkade till.

Är målgruppen TR riktar sig till verkligen en som byter cpu efter en generation eller två?

Anser mig själv vara på gränsen till denna målgrupp och köper jag en TR, byter jag inte system på 6-7år, kanske senare, beroende hur kraftigt man satsar.

Skrivet av Cango:

Är målgruppen TR riktar sig till verkligen en som byter cpu efter en generation eller två?

Det är nog väldigt olika, jag tror inte målgruppen är homogen på det sättet. Det finns säkert de som hela tiden vill ha "det värsta" och då byter de varje generation, andra ser det säkert som du, en investering att behålla några år. Klart är att om sockelbakåtkompatibiliteten säkras över flera generationer så sänks tröskeln mot uppgradering. Kan man t.ex. få dubbelt så många kärnor genom ett enkelt CPU-byte kan det nog vara attraktivt för många.