Strax över 100mbps på min dator men närmare 1000mbps för min sambo

Strax över 100mbps på min dator men närmare 1000mbps för min sambo

Hej!

Sjukt irriterande problem där min dator (som kunnat hantera 1gbit/s förut) inte kommer i närheten av den hastighet som min operatör strålar in i lägenheten. Jag har försökt en mängd med olika felsökningar men får ändå riktigt illa nedladdningshastighet och uppladdningshastighet.

Den hastighet jag ska ha är på 1000/1000 men jag kommer bara upp i typ 110/100 - och fiberkonverter som hanterar 1000 är på plats i lägenheten och jag har testat med alla möjligt sladdar osv. Min sambo får bra nedladdningshastighet men jag får kass (för det som den ska kunna hantera).

Har kikat efter malware etc etc men inget hjälper.

Finns det någon varm själ som har koll och som kan assistera mig i denna svåra tid?

Du råkar inte ha satt någon QoS-inställning mot specifika apparater i routerinställningarna?

Skrivet av Wernemar:

Hej!

Sjukt irriterande problem där min dator (som kunnat hantera 1gbit/s förut) inte kommer i närheten av den hastighet som min operatör strålar in i lägenheten. Jag har försökt en mängd med olika felsökningar men får ändå riktigt illa nedladdningshastighet och uppladdningshastighet.

Den hastighet jag ska ha är på 1000/1000 men jag kommer bara upp i typ 110/100 - och fiberkonverter som hanterar 1000 är på plats i lägenheten och jag har testat med alla möjligt sladdar osv. Min sambo får bra nedladdningshastighet men jag får kass (för det som den ska kunna hantera).

Har kikat efter malware etc etc men inget hjälper.

Finns det någon varm själ som har koll och som kan assistera mig i denna svåra tid?

Vad har du för webläsare, antar du kollar med typ tptest.se? Får din sambo närmare gigabit? Får hon det så är prolemet din dator->switch/router. Har det fungerat tidigare så och du inte bytt kabel så är felet i din dator. Om möjligt testa bara att byta plats på kablarna som din sambo använder. Kolla även "status" i nätverksikonen nere vid klockan så det står gigabit/1000 mbit där.

@Wernemar: Har din sambo ett konto på samma maskin? Eftersom du testat flera kablar så borde (ska) routerinställningarna bara påverka en specifik dator, inte en unik användare.

Kolla inställningarna på ditt användarkonto. Prova skapa ett nytt för att se om felet försvinner. Om du har flera nätverksportar (i användning, så klart) kolla att ni använder samma port.

Hej alla!

Tack för svar, jag har testat att byta kabel och det står att 1gbps är aktivt på min dator - men när jag testar speedtest.net så får jag bara 110mbps men hos bredbandskollen får jag runt 400mbps.

Har även ominstallerat samtliga drivrutiner och återställt allt i min väg i cmd.

Upptäckte följande:
https://drive.google.com/file/d/13tuBiOawbng5iNHK0dUBPr9_hpkG...

IPv6 verkar broken - hur vet jag inte.

Kan förövrigt meddela att jag är kopplad direkt mot mediakonverteraren med en cat6-kabel.

Skrivet av fragwolf:

Vad har du för webläsare, antar du kollar med typ tptest.se? Får din sambo närmare gigabit? Får hon det så är prolemet din dator->switch/router. Har det fungerat tidigare så och du inte bytt kabel så är felet i din dator. Om möjligt testa bara att byta plats på kablarna som din sambo använder. Kolla även "status" i nätverksikonen nere vid klockan så det står gigabit/1000 mbit där.

Jag använder mig av Firefox.

testa uppdatera drivrutinerna för nätverkskortet

Skrivet av dalledalle:

testa uppdatera drivrutinerna för nätverkskortet

Redan gjort - ingen skillnad tyvärr.

Det är inte dumt att slänga in komponentlistor även i sådana här trådar. Man vet aldrig när Killer NIC slår till igen.

Skrivet av LemonIllusion:

Det är inte dumt att slänga in komponentlistor även i sådana här trådar. Man vet aldrig när Killer NIC slår till igen.

Hello hello!

Moderkort: ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-PRO GAMER (SOCKET 1150)
Nätverkskort: Intel® Ethernet Connection I218-V

Skrivet av Wernemar:

Hej!

Sjukt irriterande problem där min dator (som kunnat hantera 1gbit/s förut) inte kommer i närheten av den hastighet som min operatör strålar in i lägenheten. Jag har försökt en mängd med olika felsökningar men får ändå riktigt illa nedladdningshastighet och uppladdningshastighet.

Den hastighet jag ska ha är på 1000/1000 men jag kommer bara upp i typ 110/100 - och fiberkonverter som hanterar 1000 är på plats i lägenheten och jag har testat med alla möjligt sladdar osv. Min sambo får bra nedladdningshastighet men jag får kass (för det som den ska kunna hantera).

Har kikat efter malware etc etc men inget hjälper.

Finns det någon varm själ som har koll och som kan assistera mig i denna svåra tid?

Hade så för någon vecka sedan visade sig mitt nätverskort va kass.. köpte ett billigt på webhallen för 129 kr sedan rocka det fint igen.
Hoppas det hjälper dig.

Skrivet av Wernemar:

Hej alla!

Tack för svar, jag har testat att byta kabel och det står att 1gbps är aktivt på min dator - men när jag testar speedtest.net så får jag bara 110mbps men hos bredbandskollen får jag runt 400mbps.

Har även ominstallerat samtliga drivrutiner och återställt allt i min väg i cmd.

Upptäckte följande:
https://drive.google.com/file/d/13tuBiOawbng5iNHK0dUBPr9_hpkG...

IPv6 verkar broken - hur vet jag inte.

Om du får uppåt 400 mbit så är det inget fel. Troligen servern du testar emot som begränsar. Om du inte gjort något med din dator nyligen. Prova några servrar till. Den snabbaste är inte alltid den bästa.

Det konstiga är att min sambo får strax över 900mbps medans jag ligger på 110mbps. Mitt NIC ska kunna hantera 1000mbps.

Har du testat hur mycket du kommer upp i vid överföring mellan din och din sambos dator?

Energisparläge i windows eller för nätverkskortet?
Antivirus? (kan dra ner rejält, speciellt om du kör ex AVG + MBAM)
Andra plugins i webbläsaren, adblock eller vpn
Någon VM eller TeamViewer?

Tankade du drivrutinerna från Windows Update eller Intel?

testat prova samma port från router som går till tjejens dator, eller kabel direkt från väggen till din dator?
alternativt att inte ha tjejens dator mot routern när du testar din hastighet.
känns som att det skulle kunna vara en inställning i hmi i routern/webbläsarn mojängen.
vet att jag hade en polare som körde 90/10% inställning i routern, att han fick 90% av bandbredden och övriga i familjen fick 10%.

Skrivet av Wernemar:

Kan förövrigt meddela att jag är kopplad direkt mot mediakonverteraren med en cat6-kabel.

menar du hela tiden?

om du inte testat med en router emellan gör det kan va så att du bara har en port på fiberkonverteraren som får full hastighet

m = Milli
M = Mega

Skrivet av mr.zojjz:

Har du testat hur mycket du kommer upp i vid överföring mellan din och din sambos dator?

Nope, men det ska testas ikväll! Tack för tipset.

Skrivet av Dalton Sleeper:

Energisparläge i windows eller för nätverkskortet?
Antivirus? (kan dra ner rejält, speciellt om du kör ex AVG + MBAM)
Andra plugins i webbläsaren, adblock eller vpn
Någon VM eller TeamViewer?

Tankade du drivrutinerna från Windows Update eller Intel?

1. Max performance i bios samt windows energisparsalternativ - inga höga temperaturer heller.
2. Antivirus = Malwarebytes och Bitdefender (tankade hem för att skanna efter malware)
3. Jo, men är det troligt att Adblock sänker bandbredden så mycket? Tog bort alla mina VPN's inför testet.
4. Nope, ingen virtual machine.

Skrivet av hurrai:

testat prova samma port från router som går till tjejens dator, eller kabel direkt från väggen till din dator?
alternativt att inte ha tjejens dator mot routern när du testar din hastighet.
känns som att det skulle kunna vara en inställning i hmi i routern/webbläsarn mojängen.
vet att jag hade en polare som körde 90/10% inställning i routern, att han fick 90% av bandbredden och övriga i familjen fick 10%.

Ja, jag har testat allt möjligt i hårdvaruväg - det känns som att det är software med tanke på att jag inte får några fel vid tester av NIC:et genom deras inbyggda felsökning på kablar/hårdvara/anslutning. Den liksom säger att den har 1gbit/s full duplex - men är inte i närheten.

Skrivet av Rouge of Darkness:

menar du hela tiden?

om du inte testat med en router emellan gör det kan va så att du bara har en port på fiberkonverteraren som får full hastighet

Under hela tiden igår kväll, kändes mest logiskt att vara direktuppkopplad mot fiberkonvertern istället för att felsöka router också. Jag testade samma port som min sambo fick över 900mbit/s genom.

Skrivet av NoWin:

m = Milli
M = Mega

Jo, det stämmer. Men tror du fattar att jag får en nedladdningshastighet på 110 Mbps.

@Wernemar: Provat skapa ett nytt användarkonto som jag sa tidigare? Kan vara något skumt i registret.

Hej alla!

Fick rätt nedladdningshastighet genom att återställa samtliga hårddiskar och Windows - otroligt jobbigt att inte veta vad det berodde på men rätt skönt med rätt nedladdningshastighet.

Tack för all input iaf!

Skrivet av Wernemar:

Jo, det stämmer. Men tror du fattar att jag får en nedladdningshastighet på 110 Mbps.

Nej, varför det? 100Mbps och 100mbps är fullt möjliga båda två. Fel multipelprefix skapar bara förvirring.

Skrivet av NoWin:

Nej, varför det? 100Mbps och 100mbps är fullt möjliga båda två. Fel multipelprefix skapar bara förvirring.

Nej, alla rationella varelser fattade vad TS menade

Gott att det ordnade sig även om "lösningen" var störig. Lär kanske märka vad det var när du ominstallerar program osv framöver. Håll koll!