En (förhoppningsvis) unik idé för ett gamingcafé!

Permalänk
Medlem

En (förhoppningsvis) unik idé för ett gamingcafé!

Hej alla glada (och övriga)!

Har varit och lurkat på detta fina forum sedan 2006 men aldrig haft ett konto, kul att äntligen få vara med på det roliga. Men nog om mig.

Jag har en idé som jag vill - och förmodligen ska - förverkliga, och jag vill ha gaming/datorbyggar-communityts hjärnor hopslagna för att skapa en cool spännande varierande miljö att spela allt möjligt från basic oldschool arkad/konsol/PC - you name it.
Kapital är inte problemet, har några taggade investerare, vill bara planera allt in i minsta detalj innan jag sätter lavinen i rullning.

Så, istället för att berätta hela min idé, så går vi rakt på vad det är jag skulle vilja ha hjälp med från detta fina brödraskap är:
Jag vill veta vad du skulle välja för Top 1/3/5/10 av följande hårdvara för gaming:

  • Färdigbyggda gaming datorer budget/medel/monster (stationära)

  • Skärmar

  • Tangentbord

  • Musmatta

  • Möss

  • VR-Headset

  • Headset

  • Streaming-gear

  • Gaming-stol

  • Fightsticks

  • Gamepads

  • Racing ratt/stol

  • Arkadspel/maskiner

  • Något jag glömt som borde vara med?

Jag är otroligt tacksam för bara ett enda objekt av alla dessa kategorier, för jag vill veta vad alla individer har för smaker. Tanken är att det inte ska va ett ställe där alla datorer/skärmar/osv är samma, det ska se ut som ett hopkok, ett fett LAN-party där alla tagit sina egna datorer osv.
Atmosfären ska bli vardagsrum/hemmavibe/gaminggrotta - åt det hållet.

Gärna också om du har en special hemmabygge kombination av hårdvara handplockat för en PC, ett riktigt monster. Top of the line.

Återigen, tacksam för vilken hjälp och förslag som helst, kul att äntligen få posta här!
All kärlek till er, ha en fin kväll!

MVH
Enigma

Permalänk
Medlem

En sak som skulle vara snyggt är en "bygghörna" där nya/osäkra personer kan få hjälp med att montera/felsöka delar gratis eller till låg peng.
Finns liknande "cykelkök" tror jag de kallas, där de lånar ut verktyg och kunskap för att assistera vid cykelreparationer.

Detta kan skapa cirkulation av nya människor till ert café och därmed kanske nya kunder.

Visa signatur

Hette något annat förut, men kom fram till att det är dumt att ha samma namn på 78 miljoner sidor...
citera, svara osv. osv...
hot tip - ctrl + shift T öppnar senast stängda flik i vissa webbläsare

Permalänk
Medlem

Färdigbyggda datorer låter onödigt dyrt? Ska man hålla på ska man väl åtminstone kunna bygga/serva burkarna själv? Minst i7 9700K eller Ryzen 7 3700X bör ju burkarna bygga på om man ska kunna lira på högre nivå. För egen del skulle 24", TN 144Hz duga gott och väl. Men vet inte vad RTS-folket kräver däremot? Själv kör jag bara quake. Mus är ju högst personligt, men det bör ju finnas några stycken av kända fabrikat/modeller. Personligen hade jag föredragit att ta med egen, men det ska man kanske inte förutsätta att alla gör.

Hänger folk på nätcaféer fortfarande? Jag missade hela den där biten. Höll på med musik i den åldern då alla spelade bort sina liv i quake 3 och starcraft så jag har lite dålig koll.

Det är ju sjukt osvenskt att ens gå utanför dörren nu för tiden. Men hoppas du lyckas med din idé. Var skulle den här mans-/kvinnogrottan ligga belägen måntro?

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Låter jättekul!

Du nämner investerare - vad menas där? Satsas pengar i plan att det skall gå med vinst, eller är investeringen av annan art? Såna här kul projekt blir bra mycket mer komplicerade om det ska drivas för att åtminstone bära sig själv ekonomiskt, men finns det medel att driva det som hobbyprojekt bara för skojs skul så är det en drömsits!

Visa signatur

Hörlurssetup: Cambridge Audio DacMagic + SPL Phonitor 2 + AKG K812
Setup jobbet: Hegel HD11 + Argon HA1 + AKG K701
Sambons ljud: O2+ODAC + AKG K712
Övrigt grejs: Little Dot MKIII, JDS cMoyBB, Q701, K319, K240
Vadå AKG fanboy? Har ett faktiskt ett par DT770 också!

Permalänk
Hjälpsam

Inköp är inte problemet, det ä drift, underhåll, service och så småningom utbyte (inom 3 år).

Optimalt hade du haft ett leasingavtal på burkarna, men då blir det troligen strömlinjeformat med massa likadana om du inte kan hitta en smidig leverantör/leasingpartner.

Alternativ 2, exakt samma hårdvara på insidan av alla datorer men olika chassin för att få den visuella effekt du vill ha samtidigt som du kan enkelt serva datorer med lokal hårdvara.

Se över serverlösningar för licenshantering av speltitlar och distribution av mjukvara till klienterna. Regelbunden wipning av datorer för att minimera spyware, skräp och skit. Optimalt har du en master-images som du kan rulla till klienterna en gång per dygn/vecka eller liknande.

De flesta saker du kommer använda är avsett för konsumenter och begränsad användning/slitage. Profesionell och konstant användning av samma utrustning kommer slite ut dem avsevärt fortare och var noga med ev. skillnad på privat och professionell garanti. För en hel del konsumentprodukter gäller inte konsumentgaranti när de brukas på det sätt som kommer ske på ett iternet café.

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Chris_Kadaver:

Hänger folk på nätcaféer fortfarande? Jag missade hela den där biten. Höll på med musik i den åldern då alla spelade bort sina liv i quake 3 och starcraft så jag har lite dålig koll.

Trodde också spelcafeér var väldigt ute men jag är som dig, aldrig varit ute och letat efter dem. Är samtidigt inte så mycket för att spela online utan gillar mer att köra singelplayer.
Hoppas iallafall att @Chris_kadaver :s ide blir till verklighet och som ovan skrev så tror jag en bygg och felsökningshörna kan vara bra.

Att köpa in delar är nog det bästa och sen bygga ihop dessa själv, satsa på bra GPU och snabba processorer så kommer man långt till att börja med. Försök hålla alla burkar exakt lika och ha någon form av återställningspartition så de går fort att börja om på noll om något börjar strula.

Flygsim tror jag inte är rätt då jag får känslan av att det är rätt långa sessioner på den typen av spel och många nog gärna sitter i sin egen grotta och kör från A till B.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10