AOC lanserar spelskärmar i G2-serien – IPS med 1080p och 144 Hz

Skrivet av Laxpudding:

@HolyFather: Bättre bild hur tänkte du? Det är ju mycket mer än bitdjup och FRC som gör en skärm till en skärm.

En IPS-panel, även de jämförelsevis rätt kassa IPS-panelerna, har fortfarande fördelar över TN-paneler likt bättre betraktningsvinkel. Viceversa har en 6-bitars TN-panel i en gamingskärm kanske mycket bättre kontroll över eftersläpen jämfört med IPS-skärmen med 10 bitars färgdjup avsett för fotoredigering.

Jag menar att om båda är 6-bit i grunden, om en IPS-panel ändå uppvisar högre upplöst färgdjupsåtergivning än en TN-panel generellt.

Om den har för hög BtW-timing är den förstås inte ett alternativ som gamingskärm trots Hz:en. Men kanske som en billig treskärmssetup som i bild, för simulatorspel.

24g2u

Idag fick jag min 24g2u och kan inte säga mer än super nöjd med den, Windows visar att den är 8bit och färger är bara WooooW har inte märkt skillnad mellan den och min Aoc 32" 1440p/QHD ips skärm ingen skillnad alls när det gäller färger och bildkvalitet ( kan bero på pixel täthet/storlek då min andra 32" ser lite pixlig ut trotts att den är 1440p).
Har testat köra Gsync och den funkar med min gtx 1070 .

Skrivet av HolyFather:

Jag menar att om båda är 6-bit i grunden, om en IPS-panel ändå uppvisar högre upplöst färgdjupsåtergivning än en TN-panel generellt.

6 bitar är 6 bitar och ger 64 diskreta steg för R, G och B för totalt 64x64x64 = 262 144 nyanser oavsett panelteknik. Det som sedan skiljer i praktiken är hur väl detta implementeras och vilken precision som råder i praktiken vilket då skiljer sig från produkt till produkt. Så det finns IPS-paneler som är sämre än TN-paneler. Men det finnns än så länge inga TN-paneler som matchar det bästa IPS-panelerna.

@KorpiSavu
Såg du att Oneplus TV Q1 har den foten du älskar!
https://www.sweclockers.com/nyhet/28256-oneplus-visar-upp-one...

Ni som har köpt dessa skärmar nu vad är era intryck?