Microsoft återvänder till telefonmarknaden med Surface Duo

När jag har dammat av min gamla Windows Phone för att funktionstesta blir jag alltid lika förvånad hur bra och modern interfacet känns fortfarande. Mycket bättre än Android (som är rätt kasst tbh).

Då är det väl ändå Android & Youtube som är googles "minst dåliga" användarupplevelse... känns som de blir sämre med åren ärligt talat.

Skrivet av grönsaksröra:

När jag har dammat av min gamla Windows Phone för att funktionstesta blir jag alltid lika förvånad hur bra och modern interfacet känns fortfarande. Mycket bättre än Android (som är rätt kasst tbh).

Då är det väl ändå Android & Youtube som är googles "minst dåliga" användarupplevelse... känns som de blir sämre med åren ärligt talat.

Jag tycker att de har ganska bra UI i allmänhet. Bäst är väl sök som är minimalistiskt och avskalat, men Gmail är också bra och likaså Chrome (även om jag föredrar Vivaldi som är lite mer anpassningsbart), och Android som helhet känns enhetligt och bra i mina ögon. Youtube är väl sämst av de saker jag använder, rörigt och oöverskådligt, men jag använder inte Google Drive eller Music.

Köp en surfplatta istället. Förstår inte vitsen.

//C

Detta är en vikbar mobil jag skulle kunna tänka mig byta till! Levererar det jag är ute efter på en mobil som gör att jag fortfarande kräver en laptop hemma.

Pudlar och kappvändningar är verkligen ett Microsoft man känner till.
Nej fokusera på mjukvara.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan nog bli något. Kör de Android så får de ju ett gränssnitt som inte är klaustrofobiskt och ja.. eh... Appar Så det är rätt val. Jag skulle inte överväga telefonen om den byggt på tidigare gränssnitt för tyckte inte det kändes intuitivt men Android är ju en silkeslen upplevelse för mig så har den go hårdvara och bra kamera mm kan det kanske bli ett alternativ vid nästa köp

Skrivet av D3str0yer:

Såvida man inte ändrar väldigt mycket hårdvarufronten så är jag inte intresserad, ingen kamera, stora bezels etc...

Tycker även format är lite för stort för min smak...

Det finns även ingen skärm på utsidan, hur roligt är det då att hantera notifikationer?

Även det lilla man såg av mjukvaran så ser det ut precis som en Android :/

Den har givetvis en kamera, kolla på bilderna och videon igen så ser du.

Blir perfekt som nästa jobbmobil ☺️
Fattas bara en continiuumliknande lösning så hade det varit perfekt.

Första intrycket är mestadels positivt - ska bli intressant läsning när det börjar komma tester så småningom.

Lol, ser ut som de har tejpat ihop två gamla ifånar, känns väldigt 2015.
Finns få företag som har kastat så mycket pengar i ett svart hål som MS och som inte har kastat in handduken.
Känns som ett svarthåls projekt som kommer att försvinna inom ett år och aldrig pratas om igen.
Kan ha fel, men skulle inte hålla andan, iallafall inte den mindre varianten.

Ska bli kul att följa, som när de släppte MS Kin och köpte 'Nokia" och veckan efter kastade in en fackla genom fönstret

Senast redigerat 2019-10-02 21:12

Behöver bara nordiskt tangentbord.

Synd att de kör android (finns det nåt telefon operativ som inte lever på att sälja mina uppgifter till företag & stater) saknar win phone med windows. Så android så ej köp då kan jag/google lika gärna fortsätta sälja min info med min samsung telefon istället

Synd bara att den inte släpps redan i år.

Skickades från m.sweclockers.com

Kul att dom provar det här med netbooks igen. Gick ju tyvärr inge vidare för dom tidigare men kanske fungerar nu. Men har dock lite svårt att se till vilka produkten är ämnad. Den är för stor för en telefon och ser för liten ut för att skriva seriöst på. Märkligt val av skärmstorlek också nu när många telefoner är på över 6".

Känns som en riktig jobbtelefon nu när det mesta känns mer inriktat på underhållning. Office 365 phone liksom.... ;-). Tycker det kan bli ett intressant tillskott på telefonmarknaden speciellt om nyttoappar tas fram specifikt för den.

Lätt att denna vackra Surface Duo kan bli ett givet köp om nu priset blir rimligt.

Har alltid gillat MS's ursprungliga prototyp på en vikbar smartenhet, och måste säga att två schyssta skärmar med glasovansida klår en kontinuerlig vikbar skärm i plast med mil och åter mil.

En plastskärm som inte tål naglar ens - än mindre den aggressiva spetsen på en stylus - och som dessutom gör hela enheten känslig för både damm och fukt är på samma nivå som Picard och Riker facepalmar på samma gång. Det sistnämnda klagomålet är säkert möjligt att fixa med mer produktutveckling, men ingen vikbar skärm kommer att bli så värst tålig för mekanisk åverkan, det är omöjligt att fixa med detta universums naturlagar.

Nu har jag iofs redan köpt in mig i Apples ekosystem så det blir inte aktuellt för mig att byta, men den här luren ser mycket bra ut måste jag säga. Jag önskar MS stor framgång; de har haft bra ideer med mobila enheter sedan de började med live tiles-gränssnittet, och konkurrens är alltid bra, för alla involverade. Så jag hoppas att de blir starka nog att fortsätta utveckla!

Skrivet av MsSmith:

Äntligen. 950XL har äntligen fått ett ersättningsdatum, 2020-12-24 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Kör du fortfarande på din 950XL? Hur funkar det när stöd inte finns för Windows Mobile? Min ligger pensionerad i lådan och har inte används på 3år

Skrivet av Polze:

Kör du fortfarande på din 950XL? Hur funkar det när stöd inte finns för Windows Mobile? Min ligger pensionerad i lådan och har inte används på 3år

Hejsan

Ja det gör jag - det minimala stödet som finns är i princip perfekt för mig. Har också en Huawei P10 (jobblur) och en Huawei MediaPad M3 där jag till den senare internetdelar från min Windows- telefon.

Det som faktiskt fungerar bättre på Windows Phone är Microsofts egna ekosystem, något som jag använder mer än sociala medier och "appar" i övrigt. Edge är fortfarande bättre än Chrome, enligt min åsikt. Telefonen synkar också bättre med bilen och kameran är ju nästan lika bra som dagens flaggskepp så har liksom inte sett behovet av att byta. Batteritiden räcker också betydligt längre än många Android- baserade telefoner. Visst är det kul med Facebook och Instagram och visst saknas BankID - men det är enkelt att dela ut till plattan eller i sådana fall använda jobbtelefonen.

Kanske köper den bara för att det är maximal skärmyta som går ner i en byxficka. smartphonepundare som man blivit.

Gillar lösningen för bägge enheterna, tillsammans med pennan blir det som en liten och en stor anteckningsbok.

Embrace, extend and ...?

Nintendo DS only touch edition

Skickades från m.sweclockers.com

Kul!

För mig är det en ball produkt som jag skulle vilja ha, men som jag sen mest skulle tycka är för stor och klumpig. Men egentligen vill jag ha en.

Ser ut att bli den första dubbelskärmmobilen med acceptabel byggkvalité. Öppnar upp för en hel del användningsområden, dock lär ju inte vi människor bli mindre mobilberoende med en sådan produkt.

Men den väcker ett ha begär får jag lov att erkänna.
Synd att de lade ner sitt egna mobil-os.

Skickades från m.sweclockers.com

Hade gärna sett en clamshell med bara en skärm och tangentbord. Hoppas man kan svara genom att öppna den, bästa med clamshelltelefoner. Sedan är jag orolig för GUI-prestanda med .Net Core, kommer det ett helt vektorbaserat kit som går att köra på Windows, Mac, Android och iOS vore ju det problemet löst, kommer ändå bli meckigt att stödja olika antal skärmar och bildförhållanden.

lite för stor men ett vill ha begär smyger på ändå.

Opraktiskt stor (speciellt på bredden, osäker om det ens går ner i varje ficka) fast måste säga lite sugen blev man ändå faktiskt, i ett mera kompakt format skulle jag kunna tänka mig en sån.

För små skärmar, blir onödigt tomrum i fickan. Hade skärmarna varit på minst 6,7" som dagens mest användbara smartphones hade mobilen varit intressant däremot tho. Man vill ju inte byta ut sin 32" datorskärm till 2st 20" skärmar liksom, även fast den "totala" skärmytan då ju också blir större. 🤔

Skickades från m.sweclockers.com

Två saker, dels att bland annat MS är under luppen tillsammans med flera andra stora amerikanska bolag att vara FÖR stora och diversifierade, riskerar därmed att styckas upp. Så därmed kanske detta inte blir en "Microphone" (som @Radolov så fyndigt kallade den:). Det andra dels är min alldeles egna preferens vad gäller mobil, den skall lätt slinka ner i fickan. Kombinerar med surfplatta och datorer (laptop och desktops) idag, kommer senare bli en 2-in-1-modell, men de är inte riktigt mogna än.

Skickades från m.sweclockers.com

Senast redigerat 2019-10-02 23:49