Finns det något nutida alternativ till Quake? (Ej BG)

Permalänk
Medlem

Spelat de nya Unreal Tournament en del det senaste och det är helt klart ett alpha spel, vääldans kul dock

Visa signatur

Core i9 9900k - ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING - 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200mhz - GTX1080TI - Corsair RM850i - NH-D15 - Windows 10 Pro
Krysslådahelvarv slim 320gb - Sega Dreamcast - Playstation 3 FAT 60GB
Sony Xperia 1 III

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alpha77:

Unreal Tournament 4, finns alpha? verkar inte hända så mycket på den fronten.

Vet inte vad som räknas som alpha men det är fullt fungerande. Och grymt kul. Kanske lite svårt att komma in i för t.ex. Fortnite-generationen då det är snabbare och mer skoningslöst, men för oss gammelrävar... Grymt kul

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

UT 2004 finns hos GOG för 95:-
https://www.gog.com/game/unreal_tournament_2004_ece

totalt värt det om du inte redan äger det dvs.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk

För singleplayer som liknar Quake 1 rekommenderas starkt Dusk(en blandning av quakes gameplay och Bloods värld) och Amid evil(blandning av quake och Hexen/Heretic)

För multiplayer idag är det som kommer närmst "Quake Champions". QC är dock f2p men för ca 300:- så får du alla champions upplåsta, både nuvarande och kommande och det är det enda som påverkar gameplay allt annat är kosmetiskt. Så jag tycker du kan prova f2p vatianten och gillar du det så köp det för 300:- du har ju inget att förlora på att prova.
Jag ver att många ogillar der för att det inte är Quake 3 men det är det närmsta man kommer idag som har ett aktivt community. Jag tycket själv det är det bästa multiplayer fps:et sen quake live och harspenderat 150h i det utan attt tröttna.

Quake live finns ju fortfarande men då communityt minskat så kan det vara svårt att hitta en server med just det spelläge man gillar. Men FFA och Freezetag brukar det alltid finnas matcher med så gilöar du det så funkar QL.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Overwatch

Overwatch är väl typ Quake men tyvärr olika champions att lira som. Ända liknelsen är väl tempot dvs stressen

Visa signatur

AMD Ryzen 9 CPU 3950X + Asus Ryujin 360 AIO, ROG Crosshair VIII Formula X570 PSU Corsair AX1200i, Kingston Fury Beast 32GB DDR4 /3600 MHz - Phantek NV7, Merc6950XT 16GB - LG OLED55C36LC 55" 4K C3 OLED 120Hz 4K + LG TV 55" 55NANO866NA IPS 120Hz 4K (Game ATMOS 5.1.2 (Dynaudio /Monitor Audio speakers + only MWIII :-)

Permalänk
Medlem

Hittade något som heter Open Arena, verkar vara precis som Quake 3 Arena men lite annorlunda grafik. Verkar inte som det uppdateras längre, men lägger upp länken ifall någon vill prova det.

Open Arena
http://openarena.ws/smfnews.php
https://sv.wikipedia.org/wiki/OpenArena

Permalänk
Medlem

Kan rekommendera Team Fortress 2 som ersättare för quake 1 / 2 / 3.
Jag spelade själv en hel del Q3 när det begav sig och har f.n ca. 1400 timmar i TF2.
Det är F2P också så du behöver inte spendera en enda krona för att iallafall prova.
Många spelmekaniker är samma som t.ex Bhop, Rocketjumping osv.

Permalänk

unreal tournament serien är ju så grymma. kan starkt rekommendera dessa.

Permalänk
Inaktiv

Quake Champions är definitivt ett äkta Quake. Rörelser, vapen, kartor är känns absolut igen. Sen om man inte gillar spelet är en annan sak. Vad är det för vits att göra Quake 1 om och om igen? Det finns ju redan. Quake Champions tillför någonting nytt i alla fall.

Gällande Quake 3 Arena så minns jag att karaktärerna kunde ha hade olika movement speed och HP. Men har enbart spelat det mot bottar så det kanske bara gäller i det läget?