Permalänk
Medlem

Beror på hur pass renrakad du vill vara. Mitt råd (som jag gjorde) är att börja med att bara testa att snagga så kort som möjligt. Funkar det så funkar det. Kan vara bra att ha något att fukta huvudet med då man lätt blir torr på skalpen utan hår.

Efter något år med snaggning bytte jag till att raka med hyvel. Har kört HeadBlade-sport-hyveln hyvel tillsammans med HB3-rakbladen. För rakkräm kör jag Headblade-serien fullt ut med Headslick rakkrämen som man smörjer in på huvudet innan rakning. När allt är rakat skölj huvudet i halvkallt vatten (åtminstone inte varmt), avsluta sedan med HeadBlades Glossy Lube.

Så har jag kört i typ 5 år nu. Vill man ha ett slätt huvud varje morgon tar det utan tvekan en kvart extra, men för min del är det värt det Lycka till!

Permalänk
Medlem

@Vatten: Om någon metod funkar så kommer man få höra om det från en väl respekterad källa. Om det finns en bättre metod än insulin för en diabetiker så kommer din doktor veta om den innan du ser det på youtube.

Min filosofi är att låta andra prova först. När en viss metod visar sig funka kommer den metoden spridas mycket snabbt och vara väl dokumenterad när den kommer till mig.

Permalänk
Medlem

Vill bara stämma in i moserkören. Har en Moser 1400 och vid kommande samhällskollaps eller zombieutbrott behövs inget annat vapen. Den är byggd för att hålla längre än din farmors gjutjärnspanna och gör ett bra klippjobb.

Med det sagt så är den tung. Ganska ordentligt tung. Vet inte om det är vanligt för hårtrimmers, hade jag varit på jakt efter en hårtrimmer hade jag helt klart undersökt om det inte finns andra lättare apparater där ute.

Permalänk
Medlem

@lizzard8: Jag hade den synen förut också men ändrat. Ett exempel är att läkare blir lärda att sura uppstötningar beror på att man har för mycket magsyra men man har det motsatta, för lite. Dokumentär Simply Raw Reversing Diabetes in 30 Days fick upp ögonen för mig om mat och diabetes. Djur som är i mänskligt fångenskap får diabetes och andra välfärdssjukdomar men inte i naturen. Människor äter felaktig föda. Sjukdomar är varningsklockor på att något inte står rätt till men få lyssnar eller ifrågasätter varför. Det är denna lemmingsmentalitet jag är kritisk till. Världen är helt åt pipsvängen men majoriteten accepterar det som normalt eller helt och hållet inte ens ser det.

Det påminner mig om klimathotsbluffen. Flesta har hört historier om att oljebolagen köper upp tekniker och lägger på hyllan. Om klimathotet verkligen var sant varför tvingade inte länder dessa företag att släppa fram dessa tekniker? Experimentbil från 1973 från Shell som drog under 0,1 liter milen. Opel P1 från 1959. Om denna teknik hade vidareutvecklats vad hade den dragit idag 40 år senare? https://www.youtube.com/watch?v=EtR5WjwocBI Bilen är till salu http://www.cosmopolitanmotors.com/listing/1959-opel-p1/

Nu får det räcka från min sida. Var inte min intention att spåra ut på detta vis men vin är gott.

Permalänk
Medlem

Jag brukar köra med en Philips hårtrimmer, fast utan ngn längdkam på. Det ger ca 0,5mm, vilket är nästintill rakat, men jag slipper den hudirritation jag ibland får när jag kör med rakhyvel.

Visa signatur

Laptop: Dell Latitude E7270 | 12,5" FHD IPS | i5-6300U | 16GB RAM | 500GB SSD
Laptop: MacBook Air 13"
NUC: Intel i5-4250U | 8GB RAM | 250GB SSD

Permalänk
Skrivet av Bopper:

Nåja, raka kanske är fel ord, men det börjar bli glest på toppen, så jag funderar på att göra mig av med det helt.

Vad har ni för tips? Apparater? För jag antar att det blir för krångligt att försöka med rakapparaten?

Behöver man hjälp av nån eller ställer man sig bara framför spegeln och ger sig på kalufsen själv?

Hur ofta?

Tja tycker den här har funkat super i cirka 2år för mig nu. https://www.komplett.se/product/649525/traning-halsa/rakappar...

Klipper mig själv ca: var 3dje månad borde nog göra det varannan månad men är lite för lat för det. Men den får jobbet gjort använder den även för att trimma skägget.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av lizzard8:

Körde renrakad första gången i sommras. Det känndes skönt o jag vart riktigt nöjd! Det jag var rädd för var att minna öron skulle sticka ut o få mig att se konstig ut. Jag hadde inga problem med huden vad jag märkte. Jag har alltid haft mjäll på skalpen och det försvinner helt när man inte har hår på huvudet. Så det var en bonus.

Då gjorde du ju helt rätt Skalpen är känsligare än hakan/halsen och redan där märker man vid en dålig rakning, så snyggt jobbat. Gillar också rakad skalle men det är rätt tidskrävande på morgonen. För mig tog det nog en 15-20 minuter att bli färdig. Men man har inga dåliga hårdagar då

Permalänk
Medlem

Om jag har fått lite för mycket hår så kör jag först av allt med trimmer. Sen kör jag av resten med rakhyvel. Sen är det bara att underhålla det i duschen med tvål och rakhyvel. Behövs inget raklödder.

Att tänka på är att i början så brukar huden bli irriterad. Det kan då vara bra att köpa in någon bra mjukgörande kräm. Efter ett tag så vänjer huden sig. Jag får aldrig utslag eller irritation längre och jag rakar med hyvel kanske tre gånger i veckan i duschen, tar bara någon minut.

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem

Det blev en Moser: https://www.webhallen.com/hem_och_halsa/168781-moser_hartrimmer_procut_titan

och nu har jag tagit steget (hinner ju växa ute en del på semestern) och började med 6 mm, får se om jag går på 3 mm nästa gång

Visa signatur

Keep on boppin´

Permalänk
Medlem

Dags att återuppliva tråden.

Jag har nu övergått från att ha glest och tunt hår till att köra med helrakad skalle. Inga fler dåliga hårdagar. Den enda nackdelen är tiden det tar att raka skallen, även i dusch, så till vardags kör jag med fusk varianten och en riktigt bra Philips rakapparat som går nära nog för att det ska se bra ut.

Visa signatur

Endeavour OS(arch) - Cassini Nova

Permalänk
Avstängd

Ja, jag brukar köra skinhead modellen om det skiter sig när man försöker få till frillan, själv tycker jag att det duger att se ut som 87an (i 91an serien) då man ändå för det mesta har kepa eller mössa på jobbet (mest för att slippa få svetsloppor i skallen, inte för att det på något sätt är snyggt...) och ingen bryr sig där, det mesta funkar som sagt, resten är mest en fråga om tålamod...

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bopper:

Nåja, raka kanske är fel ord, men det börjar bli glest på toppen, så jag funderar på att göra mig av med det helt.

Vad har ni för tips? Apparater? För jag antar att det blir för krångligt att försöka med rakapparaten?

Behöver man hjälp av nån eller ställer man sig bara framför spegeln och ger sig på kalufsen själv?

Hur ofta?

Har själv en rejäl glesbygd på toppen där uppe.
Jag kör alltid ner det med en trimmer själv framför spegeln sen blir det raklödder o hyvel efter det.
kan ju köra kniv om man känner sig vågad och lite stabil i handen
Kompenserar dock min hår förlust med lite längre hår på hakan med en rejäl bröd fi¨¨a . känner man också att det är lite pinsamt/tråkigt om man är i hyffsat låg ålder som jag själv kan man ju alltid slänga dit en streck gubbe med gräsklippare som tar bort uppmarksamheten lite grann från förlusten

Annars kan man gå till en barberare som fixar det för någon hundring men det är det värt Lite massage samtidigt

Visa signatur

8700K@5.3 Custom loop ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING 16GB Crucial Ballistix Sport White 3000Mhz cl15 Samsung 960 Pro 512gb Seagate Baracuda 1TB * 2 EVGA GTX 980 TI SC ACX2.0 Corsair Rm 850i lian li pc-o11 dynamic ACER 24" XB240H 144Hz

Permalänk
Medlem

Jag kör med någon gammal skäggtrimmer, funkar utmärkt Tror inte det krävs så dyra grejer för o raka skallen bra.

Permalänk
Medlem

Jag kör med en Remmington sen några år som funkar superb.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Jag trimmar ner håret till kortaste trimmern klarar (ca 1 mm) med 3-5 veckors mellanrum. Tycker håret ser bäst ut när det växt ut i ett par veckor. Kort, men ändå hår. Ser elegant ut.
500-kronorstrimmer. Jag gör det framför en spegel, och det tar ca 10-15 minuter. Sen dusch direkt efter för att få bort alla små hår.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte X570 Aorus Master | CPU: AMD Ryzen R9 5900X | CPU-kylare: Noctua NH-D15 chromax.black | RAM: Corsair Vengeance LPX 64 GB (4x16) DDR4-3600 CL18 | GPU: Gigabyte RTX 4080 Eagle OC | SSD: 2 x Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe + Kingston A400 480 GB + Samsung QVO860 1 TB | PSU: EVGA SuperNOVA G2 1000 W Gold | Chassi: Lian Li O11 Dynamic XL | Skärm: BenQ PD3200U @ 3840x2160 + ASUS ROG Strix XG32VQ @ 2560x1440 | Tangentbord: Corsair K68 RGB Cherry MX Red | Mus: Logitech MX Master 2S

Permalänk
Medlem

Som flera andra redan så rekommenderar jag också att köpa dig en MOSER 1400. Bästa köpet jag någonsin gjort.

Har tidigare haft Babyliss Magnus Samuelsson Edition och diverse andra junkklippare från OBH Nordica och noname märken från Elgiganten / Netonnet.

Ingen av dem har hållit sig i originalskick ens ett år senare. Min MOSER 1400 Professional har jag nu haft i över 5 år och den är fortfarande lika grym.

Jag har väldigt tjockt hår när det får växa till sig lite vilket jag med jämna mellanrum gör och den glider igenom utan problem. En vän som är frisör kör också MOSER på alla sina trimmers. Rekommenderas varmt

Permalänk
Medlem

Min Moser 1400 tuggar på lika bra nu som när den köptes för ca 8 år sedan. Kommer troligen passera 10år utan problem.

Visa signatur

There is always a price to pay for convenient

Permalänk
Medlem

Ska man raka huvudet kan jag rekommendera HeadBlade. Jag står i duschen när jag rakar huvudet och det går på nån minut bara. Behöver inte oroa sig för att skära sig och snabb går det.

Jag använder antingen HEADBLADE HEADSLICK SHAVE CREAM för att kleta in skallen eller en raktvål med rakborste (tex Proraso shaving soap)

Har man lite längre hår så använd en trimmer först.

Visa signatur

| MSI Z170A GAMING M7 | Intel Core i7-6700K | be quiet! Pure Rock | ASUS GeForce GTX 970 | 2x8GB Kingston HyperX Fury Black DDR4 | Corsair RM750X | 2x 850-EVO SSD 500GB |

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaNii:

Ska man raka huvudet kan jag rekommendera HeadBlade.

Googlade lite efter jag läste det där och hittade videon under. Verkar ju riktigt smidigt. Jag började raka huvudet för ca 4-5 år sedan då jag har problem med torr hårbotten. Enda lösningen jag har hittat är att kunna smörja in huvudet med fuktighetsbevarande kräm och för det behöver jag kort hår. Personligen så blev jag ganska less på att raka huvudet, då om det ska vara smidigt behövs att man gör det dagligen. Idag snaggar jag ner på 1 mm istället och gör det en gång i veckan typ. Dock i videon under så rakar han ju sig snabbt och smidigt så man kanske skulle testa det!

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaNii:

Ska man raka huvudet kan jag rekommendera HeadBlade. Jag står i duschen när jag rakar huvudet och det går på nån minut bara. Behöver inte oroa sig för att skära sig och snabb går det.

Jag använder antingen HEADBLADE HEADSLICK SHAVE CREAM för att kleta in skallen eller en raktvål med rakborste (tex Proraso shaving soap)

Har man lite längre hår så använd en trimmer först.

Vad är det för kvalité på bladet? Jag tänker mig hur många användningar man kan få ut av ett blad om man rakar hela skallen. Ser däremot lite läskligt ut, iaf när man drar upp hastigheten ett snäpp.

Visa signatur

Endeavour OS(arch) - Cassini Nova

Permalänk
Medlem

@Louwsy Shroom: Jag tycker det är bra kvalité. Jag kanske använder ett blad 6-7 gånger innan det börjar bli lite trögt.
Det känns inte ens att man drar rakblad över huden. Jag vet inte ens om det går att skära sig om jag ska vara ärlig. Jag har aldrig behövt vara försiktig iaf.

Visa signatur

| MSI Z170A GAMING M7 | Intel Core i7-6700K | be quiet! Pure Rock | ASUS GeForce GTX 970 | 2x8GB Kingston HyperX Fury Black DDR4 | Corsair RM750X | 2x 850-EVO SSD 500GB |

Permalänk
Medlem

Letar efter ny rakapparat, många här förordar Moser 1400 men vad jag kan se så är den inte sladdlös?
Har någon Philips Headgroom QC5580 och kan rek. den?

Eller annat märke?
Trådlös och ska klippa 0-1mm

Permalänk
Medlem

Efter många år med sladdbunden trimmer så gick jag över till batteridriven så att jag kan raka mig i duschen. Aldrig mer behöver jag skölja av tvättstället.

Men nu för tiden så är det mest fjun, så jag behöver ingen kraftig maskin för huvudet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wip3:

Letar efter ny rakapparat, många här förordar Moser 1400 men vad jag kan se så är den inte sladdlös?
Har någon Philips Headgroom QC5580 och kan rek. den?

Eller annat märke?
Trådlös och ska klippa 0-1mm

Finns inte mycket som slår en Moser, det tar inte många minuter att raka skallen, kabeln stör inte så mycket.

Har haft några trimmers från Philips, de känns plastiga och deras skäggtrimmers som exempel är helt värdelösa på att just trimma skägg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bopper:

Nåja, raka kanske är fel ord, men det börjar bli glest på toppen, så jag funderar på att göra mig av med det helt.

Vad har ni för tips? Apparater? För jag antar att det blir för krångligt att försöka med rakapparaten?

Behöver man hjälp av nån eller ställer man sig bara framför spegeln och ger sig på kalufsen själv?

Hur ofta?

Kör rakapparat, körde med rakhyvel ett tag, men då jag har väldigt känslig hud, så kan jag bara använda samma rakhyvel en gång, blev dyrt och orkade inte raka varannan dag.
Så nu kör jag bara rakapparat, sjukt lätt.
Bara o söka efter en som tar "0 mm", blir ju lite stubb, men är man lat så är man!
Japp, framför spegeln och let it rip! Känner med handen om man missat nånting typ.

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Medlem

Nån som provat denna?

https://www.skullshaver.eu/eu/pitbull-gold-plus-head-and-face-shaver.html

Verkar ju grymt mycket smidigare än en vanlig trimmer.
(Kör vanlig trimmer själv btw)

Permalänk
Medlem

Funkar fint med en billig hårtrimmer. Ska du göra det själv kan jag dock rekommendera att du skaffar en liten rakspegel, eftersom det blir betydligt lättare när du kan se baksidan av huvudet

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bopper:

Nåja, raka kanske är fel ord, men det börjar bli glest på toppen, så jag funderar på att göra mig av med det helt.

Vad har ni för tips? Apparater? För jag antar att det blir för krångligt att försöka med rakapparaten?

Behöver man hjälp av nån eller ställer man sig bara framför spegeln och ger sig på kalufsen själv?

Hur ofta?

jag kör en moser rakapparat, 3mm tycker det fungerar bra. jag brukar raka så mycket jag kan själv och sedan tar sambon de få strån jag missat i nacken.

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"